2024-09-10 262 浏览
菜甫好正👍, 加落個粥度,出奇的夾,個粥變咗有少少辣,好野味😋, 改變左我對食粥嘅概念。另外,羅白糕同燒賣都好食。皮蛋瘦肉粥多料,炒麵好大碟。凍奶茶,正常發揮。店員態度非常親切。

另外,羅白糕同燒賣都好食。

皮蛋瘦肉粥多料,炒麵好大碟。

凍奶茶,正常發揮。

店員態度非常親切。

• 辣菜脯
2024-08-22 344 浏览
D套餐都幾抵食,見個下午茶都幾抵不過去到已經夜晚了所以下次會再去試佢哋個下午茶!我覺得個粥底好靚,仲試咗雲吞麵,D雲吞大大粒好抵,下次去佐敦會再食!👍👍👍
2024-08-22
2024-08-01 418 浏览
因為今日唔舒服所以去咗搵邊度有粥食咁啱見到呢間可以停到車舖面新淨光亮 相信係新開無耐店員好有人情味 知我哋擔心抄牌有幫眼望下同老公每人叫咗一個粥份量足夠多料!男士們都唔會唔夠食粥底好棉滑 唔舒服嘅我食得好開胃仲叫多咗碟牛肉腸粉好鐘意食布拉腸粉呢間都夠滑同軟熟牛肉陷都好飽滿👍🏻 之後都會繼續支持
因為今日唔舒服

2024-08-01
  • 鮮鯇魚腩粥
  • 窩蛋牛肉粥
2024-07-13 440 浏览
粥店乾淨企理非常光猛醬料筷子放得企企理理呢個係傳統粥套餐(A2)豬紅粥配咸煎餅加一杯豆漿$44非常抵食。豬紅粥大大碗,豬紅有約十舊多粥煮得軟綿。咸煎餅脆脆香口。
2024-07-09 296 浏览
今日又來打卡,試了牛肉腸粉,好鮮嫩,好大份,非常夠飽!牛利酥,形狀不太規則,但鮮榨的不是標準化的,自然有差異,味道好濃郁,有小時候對味道👅真心推薦!還有鮮榨無添加豆漿,推薦!
2024-07-09
午餐
  • 豬潤麵
2024-05-30 235 浏览
今次第一嚟食,食材新鮮,味道很好。order鯇魚粥,可選擇要熟d, 定生d.全日餐$38一個菜乾豬骨粥。白勺豬雜,熟度剛好!比起格離街老舖,CP值超高,下次一定會再返嚟!就會記得影相。
今次第一嚟食,食材新鮮,味道很好。

order鯇魚粥,可選擇要熟d, 定生d.
全日餐$38一個菜乾豬骨粥。
白勺豬雜,熟度剛好!

2024-04-21 212 浏览
今日去食了窩蛋牛肉粥,暴雨下覺得好溫暖,實在難得!粥店好少見,好吃😋好吃還吃了鯪魚球麵,湯濃肉甜,值得下次再去吃。叫上我的朋友們!聽說會有飯吃喔!好好,開始期待了我!
鯪魚球面
鯪魚球面
  • 窩蛋牛肉粥,鯪魚球麵
2024-04-04 256 浏览
乾淨料足,服務好!新開店,用心經營的良心店,應該是本區最乾淨的粥店了!店家介紹,還有雲吞面,豬手,牛筋腩面吃,明天上班去試!會叫上同事一起的。聽說遲點會上飯餐,太好啦,滿足各同事的不同需求!
乾淨料足,服務好!
新開店,用心經營的良心店,
應該是本區最乾淨的粥店了!

狀元及第粥,雞蛋腸,豆漿
狀元及第粥,雞蛋腸,豆漿
2024-04-03 320 浏览
第二次幫襯 。 D粥依然係咁足料 。 叫咗個生滾豬膶粥 , 豬膶係厚切,比起外面粥店嘅厚好多。 粥底夠綿 ,唔會水寥寥。 食得出落足料,好有米氣😁。 還有值得一讚嘅係個牛肉腸,好滑,好軟 ,夠薄,有米香。 我最鍾意係佢有茶餐廳嘅凍檸茶, 凍奶茶,質素仲要唔錯,好少粥店有賣茶餐廳凍飲。 對於我依d 茶餐廳fans. 依點絕對加分.
還有值得一讚嘅係個牛肉腸,好滑,好軟 ,夠薄,有米香。
  • 凍檸茶。腸粉。豬潤。
2024-03-23 412 浏览
見佢新開同環境清潔,諗住幫襯下,結果中晒伏。叫左皮蛋瘦肉粥同菜乾豬骨粥,一碗有洗潔精味,一碗有鹼水味,換左之後,個粥底杰過膠水都不知拿什麼煮。D料味道麻麻,皮蛋都未煮開,d豬肉條都是一舊舊,同垃圾一樣。煲粥一定不是生滾,是成大煲煲完,有客要先分裝。個油條d 麵粉厚到嘔,炸到炸不熟咁,食左都不消化,個米粉連調味都冇味。我懷疑個老闆是開來等執笠😛純粹是見佢新開,不想佢一開張等執笠,仲以為自己煮得好好食🤣
見佢新開同環境清潔,諗住幫襯下,結果中晒伏。

純粹是見佢新開,不想佢一開張等執笠
,仲以為自己煮得好好食🤣

2024-03-08 524 浏览
上個月落堂的時候見有一間新粥店開張,當時我又未食午餐,於是便進去粥店叫了一份粥和油條回家吃。當時覺得粥底夠綿又足料,油條亦炸得脆口,吃完好有一種滿足感🤭🤭之後我每星期都會去試佢其他的出品,例如:脡仔粥,豬潤粥,炒麵,豆漿,叉燒腸,煎堆和牛脷蘇等等,每一次食,佢都keep到水準,食得出店家係好用心去做好每一樣食品的,今日落堂經過買咗外賣拎走,味道依然出色😋😋😋