2024-10-19 33 浏览
叫左一份芒果三色芋圓同埋芒果意式涼粉叫完之後等左15分鐘 遲過我叫個d已經食完準備走 我嗰個仲未好。入去問佢搞掂未 同我講啱啱開始整😑咩料 究竟想點?!然後拿左返屋企食 首先就係個芒果三色芋圓 味道好奇怪…d芋圓味道好奇怪 一d都唔好食 價錢仲要賣我$70 究竟邊度值呢個價錢?!然後就到芒果意式涼粉 d芒果難食到pk d涼粉越食到下面越苦 唔明點解做個甜品可以做得咁差 價錢同食品味道不符合😑😑真心希望大家唔好再去幫襯佢地 浪費金錢浪費感情 開開心心諗住買甜品返屋企食 又貴又難食😓😓😓😓😓😓😓😓
叫左一份芒果三色芋圓同埋芒果意式涼粉
2024-10-19
20 分钟 (外卖自取)
$65 (宵夜)
入去鋪面已經覺得好逼唔舒服,落完單,等左成半個鐘野食仲未到,之後問個阿姐,阿姐大大聲話整緊,要等下咁話好似我唔等得要吹人咁,過左唔夠一分鐘就問我叫左咩野食,即係無入單喇。最後無食走人算,唔推介依間野。

最後無食走人算,唔推介依間野。
2024-10-06
2024-10-01 249 浏览
近日看到youtube, 吉吉介绍筲箕灣,去吃一間甜品店,芒果沙冰好吸引,還有日本桃沙冰。最近天天下雨,難得今天天氣佳,今天和朋友去赤柱玩,回來筲箕灣约了幾個好友吃甜品。店有些擺設很懷舊,黑膠,MJ嘅LD,巳經遺忘了cassette 帶,我們叫老板播下林憶蓮野花,有些氣氛。我們今天试了幾款甜品,這店好低調。原來楓樹糖槳+梳乎厘pancake 也有,好吃超赞,吃這個须些時間等成20分鐘,终於食到。亦點了抹茶waffle , 抹茶味足,我們覺得它們用上movenpick 雪糕。movenpick 雪糕是另一個層次。朋友指定要吃這家店的火焰雪山,吃了很多次也要點的甜品,噤多款雪糕真有點選擇困難,老板给我們加多一球雪糕,吃之前點火一刻好興奮,記得预備影相。我們太過份再點Bailey 梳乎厘,掛著影相,梳乎厘等太耐至吃,點塌了,但仍空氣感Bailey 蛋香。本來我們想點芒果拿破崙,但今天吃不到,很難吃到。店员推介一款芒果杏仁酥,試了,绝不會失望。十分正酥皮即焗好香,這店用的吕宋芒,吕宋芒的香味甜沒法扺抗。這款下次再來必點。隱世小店,有這些高質甜品,很可惜没咖啡。有就完美。

Bailey 蛋香。

這款下次再來必點。

隱世小店,有這些高質甜品
,很可惜没咖啡。有就完美。
  • 火焰雪山
  • 芒果法式杏仁酥
2024-09-29 79 浏览
見隔離舖無位,就諗住試下呢間,點知….食到火到嚟,價錢偏貴,食物質素一般,地方又迫又嘈,打開個menu,完全唔知食乜好,以為自己去左銅鑼灣,街坊生意都可以收銅鑼灣價錢👍🏼👍🏼,點知…..真係中伏🥴🥴🥴從來未試過等一個甜品要等40分鐘!!!仲要係唔!好!食!完全唔明個老闆(我估)可以整一個咁普通嘅甜品要半個鐘,我明小店生意經營困難,但都唔可以咁樣浪費食客d時間喇~如果大家有錢又有時間去浪費,不妨一試,包你滿意🙂

2024-09-26 103 浏览
呢間甜品之前食過好幾次 覺得佢地心太軟好好食後尾搬左屋就好少黎今晚專程黎食佢地既心太軟價錢唔係平結果上枱時候係咁既樣, 一見到成頭問號?店員雖然都有重新整過一份比我但真心唔明白咁既樣點解佢地都拎得上枱?
呢間甜品之前食過好幾次 覺得佢地心太軟好好食
後尾搬左屋就好少黎

今晚專程黎食佢地既心太軟
價錢唔係平
結果上枱時候係咁既樣, 一見到成頭問號?
店員雖然都有重新整過一份比我
但真心唔明白咁既樣點解佢地都拎得上枱?
2024-09-19 94 浏览
行開女朋友想食窩夫 咁岩見到呢間有 入去前見到都見價錢較貴 但諗住支持下小店試下啦入到去已經聞到好大浸廁所味 都算啦 嘗試接受 叫完野食 等緊 見到有幾隻🪳🪳經過 有啲仲係位度爬 天花又有蜘蛛網 臨走仲要有隻🪳爬左入我女朋友個袋!!!嚇到我地即刻倒哂啲野出黎檢查🤮老闆見到剩係講句唔好意思 抹走就算 佢既反應睇得出佢對呢啲情況見怪不怪😡個窩夫($75)係ok既 但咁既價錢 咁既環境不能接受囉 小店都好 絕對唔會有第二次!

2024-09-14
2024-08-19 176 浏览
上次嚟筲箕灣買雞蛋仔食,見過呢間糖水舖,但價錢偏貴,就無試到。點知今日同朋友食完飯話直落食埋糖水,就帶咗我嚟呢間食。呢間舖唔大,唔夠二十個堂食位,所以都等咗陣。一行四人就叫多啲share 試吓。朋友極力推介榴連沙冰,食落真係好正,連唔太愛好榴連嘅我都覺得好好味,貓山王榴連茸好香味道好濃,配埋榴連沙冰同芋圓食,成個配搭好match。另外紅棗豆腐花都好有驚喜,紅棗汁好濃,豆腐花亦係老闆自己整,所以好新鮮,豆味重,又唔會太甜,諗唔到一個聽落普通嘅甜品可以咁好食。本身對椰皇芝麻湯丸都無乜期望,點知佢嘅湯底係似100%純椰皇水🤣超清甜~湯丸就正正常常,椰皇燉奶都唔算好突出,因為湯丸湯底太出色。仲有叫咗芒果腸粉,baileys梳乎厘,質素都唔差,但比起其他甜品就失色啲。因為得老闆一個人整,仲要都係新鮮製作,所以要預返啲時間等。價錢會偏貴,但份量夠足,人多嚟可以咩都叫吓share嚟食👍🏻#shaukeiwan #tungtaistreet #desserts #latenightfood

2024-08-18
$70 (宵夜)
2024-07-05 169 浏览
入咗嚟落咗單等咗半個幾鐘,先等到一杯嘢飲,杯嘢飲仲要溶晒,一粒冰都冇,仲要酸又難飲,服務態度差,成間舖啲客都等緊,食個甜品都等咁耐,性價比低,杯嘢咁難飲都$50,情願去七仔買條雪條食,都好過你食呢間垃圾甜品店,超級無敵差評,警世!!!大家唔好嚟食
入咗嚟落咗單等咗半個幾鐘,先等到一杯嘢飲,
2024-04-18 255 浏览
超級窩心的店舖!本來打電話想外賣梳乎里,老闆很老實講話外賣不成,效果不好。但我話今日生日,想要個蛋糕,老闆非常用心諗下有冇辦法,之後再覆話可以整個蛋糕。結果個生日蛋糕真係冇得頂!這麼用心的小店真係難得!超級棒!祝生意興隆!
2024-04-18
外卖自取
庆祝纪念
生日
2024-03-03 313 浏览
門口無寫價錢,就知中伏入到去又熱又焗,價錢每樣都唔平民。 食開糖水都知,平時是$40-$50西米露和$50-$55心太軟,都覺得唔算平。 結果入到去先知$58西米露,$70起的心太軟貴到有$110嘅。 而喺筲箕灣嘅平民區,依個價錢我們當然抱好大期望啦。 我嗌咗個$70嘅梳乎厘,我朋友一樣,然後佢就再叫個$60嘅芒果撈河,發現完全係普通嘅質素,生果無特別香,梳乎厘更加好似食咗一陣風咁,裏面冇蛋乜都冇,麵粉都係偷工減料。我去過油麻地一間平民梳乎厘店食過,梳乎厘入邊係可以好重蛋味,食完起碼會飽肚(人地仲多個雪糕添。 咁呢個$70食完好似冇食一樣,仲要得個泡泡味,以後都唔去。
門口無寫價錢,就知中伏

入到去又熱又焗,價錢每樣都唔平民。

2024-02-22 216 浏览
住喺筲箕灣嘅街坊平時食糖水可能都要去到西灣河有一日行過東大街見到一間新開嘅甜品舖見到都幾多人等所以入咗去試吓今次叫咗楊枝甘露而楊枝甘露的口感非常豐富芒果的鮮甜加上西米和椰汁的滑順相結合味道非常清新帶有濃郁的芒果和椰汁味芒果甜度通常適中唔會太甜膩。
住喺筲箕灣嘅街坊平時食糖水可能都要去到西灣河
有一日行過東大街見到一間新開嘅甜品
見到都幾多人等所以入咗去試吓
今次叫咗楊枝甘露
而楊枝甘露的口感非常豐富
芒果的鮮甜加上西米和椰汁的滑順相結合
味道非常清新帶有濃郁的芒果和椰汁味
芒果甜度通常適中唔會太甜膩。
2024-02-17 133 浏览
最近我到這家甜品店品嚐了他們的椰皇燉奶加湯丸和心太軟蛋糕。讓我提到他們的椰皇燉奶加湯丸。這碗椰皇湯丸是用整個新鮮椰子燉煮而成,這讓它的鮮度和風味更上一層樓。每一顆湯丸都充滿了椰子的香氣和口感,給人一種滿足感。椰子的味道和椰奶的滋味完美結合,讓我陶醉其中。它們的口感柔軟,入口即化,給人一種舌尖上的享受。他們的心太軟蛋糕也非常令人驚艷。這款蛋糕有著流心朱古力的內餡,每一口都帶來濃郁的朱古力滋味。蛋糕外層酥脆,內部卻是軟綿綿的,兩者的結合簡直完美。每一口蛋糕都能讓我感受到朱古力的融化和口感的層次感,這是一個令人難以忘懷的甜點體驗。雖然等待的時間有點長,每款甜品大約需要等待15-17分鐘,但我可以確定每一份甜品都是現場新鮮製作的。這種等待是值得的,因為每一口的甜品都能讓我感受到它們的新鮮和精心製作。這種對品質的追求讓我對這家甜品店的印象更加深刻。總的來說,這間甜品店的椰皇燉奶湯丸和心太軟蛋糕給我留下了深刻的印象。椰皇燉奶的口感柔軟,椰子的風味濃郁;心太軟蛋糕則是朱古力的絕妙結合,口感豐富。雖然等待的時間有點長,但每一款甜品都是現場新鮮製作的,這讓我覺得這個等待是值得的。
最近我到這家甜品店品嚐了他們的椰皇燉奶加湯丸和心太軟蛋糕。

嘩嘩嘩,今次試左東大街一家食肆嘅甜品,真係正到爆燈泡💡!啱啱食咗個楊枝甘露意式涼粉,真係驚呆哂我個味蕾,芒果卡哇伊到咁嘅酸甜,芋圓又Q到彈牙,個涼粉滑溜溜嘅口感配埋雪糕,凍凍哋真係夠晒finish。話晒燶意式,幾得意㗎!跟住我杯具咗,轉咗去勁撈麵攤嘅窩夫,綠茶雪糕味道夠晒醇厚,紅豆同粟米脆片仲加分,啲窩夫香脆得嚟又唔會太硬,食落就似尋寶一樣,每樣餡料都有驚喜。總之,成個晚上食到飽肚痛,但又開心到唔得了,下次有機會一定要幫襯返,食呢啲嘢,咁滿足感覺真係正👍!味道、口感、飽足度三重奏,冇得輸呀!

食物方面,選擇不多,而且性價比極低,重要唔好食,隨便一間都好過佢。士多啤梨好酸,味道可以話係難食,食一啖已經唔想再食。爆珠冇爆珠應有嘅感覺,唯一可食入口嘅小丸子得好少。成份都好酸,垃圾冰,垃圾水果,好伏,完全唔值呢個價錢。$20都比多,竟然要$70。而另一個窩夫味道可以,但$75亦是overprice,更加係等咗20分鐘以上。環境方面,非常之細,好迫,竟然夠膽要搭枱,近到連同朋友都嫌近得滯啦,我郁都唔夠膽郁。基本上係隔離位講嘅嘢一清二楚,成個體驗係好唔舒服。本來嚟食甜品就係為同朋友傾多兩句,結果係衰過去麥記囉。隔離位都話唔好食,請大家不要中伏了。

2023-09-17
我到吾知第幾過去食,不過我第一次食梳乎厘班戟,個梳乎厘班戟入口鬆軟綿滑,蛋味超香濃,我食過甘多間最好食!無誇張無講笑真心好食!(注:吾係咩打手啊)有甘好質素應該比更多人知道!
有甘好質素應該比更多人知道!

糖漿梳乎厘班戟

2023-07-24
$80 (宵夜)
糖漿梳乎厘班戟
  • 楓糖漿梳乎厘班戟