2019-04-07 2005 浏览
🥢旺角新鮮火鍋配料放題🥢請支持即刻俾心👍🏻仲有follow @eatgoodwesteatbadwest  🥢之前食開在深水埗的新鮮內臟放題火鍋,最近在旺角開了一間新分店而且可以加$30 食刺身,試試是否跟深水埗一樣好食🥢$178 / 位 不用加一🥢這裡飲品都是任飲的,都有一般的啤酒汽水🥢出面有提供咖哩豬皮魚蛋,沙薑雞腳,雞腳炆到很軟熟,很重沙薑味,味道不錯🥢打卡送任食手切肥牛食落比較靭,其實根本不是手切肥牛,感覺像普通凍肉舖的肥牛🥢點心紙食物都是跟之前一樣,有多種內臟及蝦丸蝦滑提供,多了幾款湯底可以選擇🥢雞煲: 雞肉新鮮滑雞,肉很多,香辣味道不錯🥢內臟:雞腸 鵝腸 雞雜 魚頭 這幾款是新鮮的,睇樣都知好食的🥢鮮蝦丸墨魚丸:手打彈性高,但如果食過深水埗間,比較之下,只有深水埗的80% 鮮度及彈性🥢豚肉 肥牛 普通雪藏肉,沒有特別🥢雲吞變了豬肉雲吞,個人喜歡深水埗的彈牙鮮蝦雲吞,不喜歡🥢總結地點:旺角位置地點比較方便🥢環境:檯與檯之間很迫,book 位,開
🥢旺角新鮮火鍋配料放題

而且可以加$30 食刺身,試試是否跟深水埗一樣好食

🥢$178 / 位 不用加一

🥢這裡飲品都是任飲的,都有一般的啤酒汽水

🥢打卡送任食手切肥牛
食落比較靭,其實根本不是手切肥牛,感覺像普通凍肉舖的肥牛

🥢雞煲: 雞肉新鮮滑雞,肉很多,香辣味道不錯

🥢內臟:
雞腸 鵝腸 雞雜 魚頭 這幾款是新鮮的,睇樣都知好食的

🥢鮮蝦丸墨魚丸:

🥢豚肉 肥牛
普通雪藏肉,沒有特別

🥢雲吞
變了豬肉雲吞,個人喜歡深水埗的彈牙鮮蝦雲吞,不喜歡

🥢總結地點:旺角位置地點比較方便

🥢環境:檯與檯之間很迫,book 位,開頭安排坐一間雜物房改成的房仔,房仔有屎渠味,不能接受,最後解決方法是大檯搭檯,坐得不舒服

🥢服務:店員很少,成個場只有三個店員,差不多沒有服務

🥢食物: 雖然店名叫新鮮配料火鍋,鮮配料只限內臟,其他的都是普通料,味道又比深水埗分店差一點點

🥢衛生: 三層放配料的架完全沒有清潔過,整個架都是污漬,外面取餐處反而乾淨,所以有點怪怪的

紅火鮮料火鍋專門店
地址: 旺角西洋菜街1號兆萬中心17樓

...請按右上角按三點,要按[貼文通知] 就唔會錯過貼文啦

#辣#香港美食#香港小店#今晚食咩好#今晚食乜好#食好西#食好西系列#非廣告#吃貨#吃貨日常#吃貨人生#吃貨日記#支持小店#旅行日記#食評#食好西理想與現實#雞煲#紅火雞煲#紅火鮮料火鍋專門店#雞腸#鵝腸#旺角美食#打邊爐
#hongkongfood#food#foodie#hongkongfoodie#eat#eatgoodwesteatbadwest#Eeeeeats

2019-03-07 1614 浏览
星期五放工突然想打邊爐上網搵到呢間火鍋店~見有幾多好評~就去試下上到去店員很好招呼~湯底都幾多選擇~我地選擇左比較清的雜菌湯另外可以每人加$30任食刺身~火鍋材料選擇多~有D名仲幾有趣餐廳為了慳位~每張枱都放左個類似英式茶架黎放火鍋料不是太好牛的我~將焦點放左係蝦滑上面呢度嘅蝦滑有別於其他餐廳~望落去灰灰白白~仲見到原隻蝦身煮熟後入口彈牙~感覺好新鮮黎呢度必食之選!如果是火鍋愛好者~一定要黎試下!
星期五放工突然想打邊爐
上網搵到呢間火鍋店~見有幾多好評~就去試下
上到去店員很好招呼~
湯底都幾多選擇~我地選擇左比較清的雜菌湯
另外可以每人加$30任食刺身
火鍋材料選擇多~有D名仲幾有趣
餐廳為了慳位~每張枱都放左個類似英式茶架黎放火鍋
不是太好牛的我~將焦點放左係蝦滑上面
呢度嘅蝦滑有別於其他餐廳~
望落去灰灰白白~仲見到原隻蝦身
煮熟後入口彈牙~感覺好新鮮
黎呢度必食之選!
如果是火鍋愛好者~一定要黎試下!

如果喜歡吃雞煲,這家店必定適合你,選擇超多!這家店的「百年古方鮮雞煲」採用百年古方、新鮮活雞,用左幾十款醬料及香料秘製而成,有驅寒去濕、健脾益胃既功效,值得一試!另外還有超過10款雞煲或湯底可選擇,但我獨愛秘製薑母鵝煲看到都流口水好香又滋補鵝好入味好吃另外還有過百款火鍋配料可任食,我倆點了很多,特別喜歡吃田雞,平常較少火鍋店能吃到~而自家的蟹籽墨魚滑、蟹籽鮮蝦滑,宇宙最強牛肉滑及人家讚賞鮮蝦丸亦是必嚐,彈牙好吃食物新鮮,上菜快又無漏單情況飲品仲有十幾款,有韓式飲料、汽水,還有自家製竹蔗茅根水,連啤酒都任飲,十分抵食!炸魚皮夠香脆而每位加HKD30仲可以任食新鮮刺身,味鮮甜而飯後還有任食雪糕呢~這裡整體性價比高~下次再來嚐嚐其他雞煲!
如果喜歡吃雞煲,這家店必定適合你,選擇超多!

另外還有超過10款雞煲或湯底可選擇,但我獨愛秘製薑母鵝煲

看到都流口水

好香又滋補

鵝好入味好吃

食物新鮮,上菜快又無漏單情況

炸魚皮夠香脆
而每位加HKD30仲可以任食新鮮刺身,味鮮甜

而飯後還有任食雪糕呢~

這裡整體性價比高~下次再來嚐嚐其他雞煲!
2019-01-17 606 浏览
好朋友帶我去火鍋,天氣凍,火鍋暖粒粒環境舒適,餐廳提供好多卡位,位置寬敞加$30就可以任食刺身,好豐富,好抵食:三文魚,鮑片,蟹柳,甜蝦等等,超新鮮我們選了雞煲配火鍋雞煲非常之美味香口選取幾十款香料秘製而成這款雞煲有好大個功效:驅寒去濕,健脾益胃,非常好食療自由調配味道先來肥牛,羊肉片,黑豚肉:肉質鮮美滋味,超好吃蟹粉丸及一試難忘魚皮餃,彈牙爽口,超棒脆鯇魚片,脆爽鮮甜;魔芋絲爽口感;手打蟹籽鮮蝦滑和墨魚滑,普通墨魚丸,百花釀油條,超級新鮮獨特,好好食有最愛海蝦,時日海鮮,豬下青,雞腸,豬紅,好多選擇脆卜卜炸魚皮,超香疏菜類任點好豐富啊有飲品有雪糕,特別有竹庶茅根水
好朋友帶我去火鍋,天氣凍,火鍋暖粒粒
環境舒適,餐廳提供好多卡位,位置寬敞
另加30元刺身任食
百年古方鮮雞煲(微辣)
我們選了雞煲火鍋
雞煲非常之美味香口選取幾十款香料秘製而成

這款雞煲有好大個功效:驅寒去濕,健脾益胃,非常好食療
調味料及前菜
自由調配味道
先來肥牛,羊肉片,黑豚肉:肉質鮮美滋味,超好吃
蟹粉丸及一試難忘魚皮餃,彈牙爽口,超棒
脆鯇魚片,脆爽鮮甜;

有最愛海蝦,時日海鮮,豬下青,雞腸,豬紅,好多選擇
脆卜卜炸魚皮,超香
疏菜類任點
好豐富啊
飲品和雪糕
有飲品有雪糕,特別有竹庶茅根水
2019-01-15
庆祝纪念
生日
另加30元刺身任食
百年古方鮮雞煲(微辣)
調味料及前菜
飲品和雪糕
2019-01-12 3337 浏览
在冬天就當然要找不同理由打邊爐啦!火鍋店眾多,這家標明賣新鮮、賣靚料的火鍋店吸引了我和男友的眼球!另外吸引的,就是這裡有多款鍋底,還有刺身每位加30元就可以任食。某些火鍋料的名字好有趣。30蚊任食刺身,當然不蝕底啦!三文魚滑,蟹棒、馬刀貝甜,而八爪魚和希靈魚更有鮮味,是encore之選。湯底方面由我決定,當然選個養顏的花膠筒鮮雞煲啦!湯是愈淆愈甜的,多喝不怕。花膠筒有兩大件,雞又有大半隻,十分足料!我們只是點了基本的火鍋料,沒有加錢點那些高級食材。可是,來到的料已有很高級的感覺。海鮮:我倆選了生猛海蝦香是日推介海鮮,就是蜆。蝦好大隻,鮮甜彈牙;而蜆肥美飽滿,同樣鮮味十足果然是鮮料。然後就到我倆最愛的牛,有安格斯牛柳粒,美國雪花肥牛和本地鮮牛抗腩。肥牛鮮紅沒甚麼肥膏,已加分~~牛柳粒也很大粒,看起來不錯。沒甚麼肥膏,但還還是帶點油香的肥牛味道甜,又嫩滑上方的牛坑腩這樣煮都不粗糙,可媲美主打牛坑腩的粉麵店。下方的牛柳粒相當有驚喜,肉質軟,牛味重又多汁,果然是靚料店家自製的丸類和滑類都是重點,除了鯪魚外,我們都全點了。丸的形狀不一,有手工的感覺。看著蝦丸和蝦滑由透明灰色變紅白色,就知道鮮蝦肉

花膠筒鮮雞煲

果然是鮮料。
生猛海蝦,是日推介海鮮

沒甚麼肥膏,但還還是帶點油香的肥牛味道甜,又嫩滑

美國雪花肥牛

本地鮮牛坑腩,安格斯牛柳粒

看著蝦丸和蝦滑由透明灰色變紅白色,就知道鮮蝦肉的份量充足!兩款丸都爽口彈牙,滑較軟一點點但也有口感,味道鮮甜,證明有鮮靚料製造

蝦滑,墨魚滑

吃完熱騰騰的火鋼,直接到甜品櫃掃啦!

沒想到基本的火鍋料的質素都可以這麼高,每樣都很好,抵食到暈
花膠筒鮮雞煲
生猛海蝦,是日推介海鮮
美國雪花肥牛
本地鮮牛坑腩,安格斯牛柳粒
蝦滑,墨魚滑
2019-01-08 437 浏览
最近天氣開始轉涼,又係時候約埋三五知己一起打邊爐。紅火鮮料火鍋專門店位於兆萬中心,我們一抵達便有長長的人龍等待乘搭升降機上兆萬中心,大約等了15分鐘後我們便到了紅火鮮料火鍋專門店。他們有多款火鍋湯底選擇,我們點了雞煲湯底,上菜很有效率很快就有得食。我們先吃雞煲非常嘢未,另外再點了一些牛肉,他們有加$30可以另選手切肥牛。任飲飲品選擇10分多有可樂,啤酒,韓式飲品。
2019-01-01 412 浏览
天氣凍最岩打邊爐,兆萬呢棟商廈已經好有幾間火鍋店,我地就隨機揀左其中一間。湯底有超過10款選擇,而且仲有d養生健康既湯底,所以唔怕揀唔到,我地最後揀左玉米鮮豬骨煲。個湯底真心不得了,豬骨都有3大舊,可謂落足料。味道直頭好似係屋企食既咁,好有住家feel。醬料係醬料bar度自己揀,都幾齊全。配料選擇都幾多,粗略估計應該超過50款。當中推介手打蟹籽墨魚滑、蟹籽鮮蝦滑同鮮蝦丸,由於係自家製手打既關係,D滑超彈牙,而且好重鮮味,好似一次過食左好多隻蝦咁。不得不提係d玉米,非常甜,我相信個湯底係幫左好大忙。加少少錢仲可以任叫魚生,三文魚等基本款係有既,味道呢個價錢有呢個質素算係咁。飲品櫃選擇都幾多,而且竹蔗茅根都係免費任拎。甜品仲有小時候成日食既吱吱冰,非常懷念。如果係著重養生同健康,我個人覺得呢間係個幾好選擇。

醬料係醬料bar度自己揀,都幾齊全。

飲品櫃選擇都幾多,而且竹蔗茅根都係免費任拎。

甜品仲有小時候成日食既吱吱冰,非常懷念。

如果係著重養生同健康,我個人覺得呢間係個幾好選擇。
2019-01-01
2018-12-29 348 浏览
近排天氣咁凍, 梗係要打邊爐啦係兆萬見到呢間紅火任食火鍋, 價錢又唔貴, 所以就試下啦~餐廳環境好光猛而且好乾淨, 同平時出面既任食火鍋感覺好唔同~因為我地冇訂位, 所以就好早就食左先, 咁就唔使同人迫住等位ma...淨係湯底都有好多款選擇呀野食種類都有好多, d名仲好搞笑tim~調味料就行出去自己揀, 隔離仲有d餐前小食拎~飲品一樣好多選擇首先會有個刺身食, 估唔到任食火鍋都有刺身食, 雖然同係日本餐廳食既點都會d唔同, 但唔會係好差~今次揀左鴛鴦鍋, 同男朋友一人一邊唔使爭住食呢個架真係好好用而且又唔會好阻住, 一個架放哂三層既食物, 咁就唔使放到成檯都冇位擺, 而且張點餐紙仲可以揀半份或一份, 岩哂我地2個人去食, 食得唔多但又可以揀多d種類另外餐廳雖然將你點既食物放埋一齊, 但佢都放得好整齊, 而且食材乾淨新鮮, 絕對唔馬虎呀~其實仲有個雪糕櫃, 不過唔記得影相但係呢間餐廳整體環境都好舒服, 比預期中好, 下次一定會再黎食呀
近排天氣咁凍, 梗係要打邊爐啦
係兆萬見到呢間紅火任食火鍋, 價錢又唔貴, 所以就試下啦~

淨係湯底都有好多款選擇呀

野食種類都有好多, d名仲好搞笑tim~

調味料就行出去自己揀, 隔離仲有d餐前小食拎~

飲品一樣好多選擇

今次揀左鴛鴦鍋, 同男朋友一人一邊唔使爭住食

其實仲有個雪糕櫃, 不過唔記得影相
2018-12-28 2023 浏览
旺角真係個好地方,又發現間唔錯嘅火鍋鋪!我哋早來先唔洗等位咋!佢又幾好,出要有椅有電視,唔怕客人等到攰又悶醬料區 自己調自己喜愛嘅醬叫咗好潤又養生嘅銀杏菜乾白肺煲咁樣放火鍋料好慳位 影相又靚美國雪花肥牛(左)- 唔係太肥,係好多白色邊果種,幾好味安格斯牛柳粒 - 好淋,一啲都唔韌羊肉片 - 冇乜羶味,啲肉好嫩蘿蔔 - 擺喺湯成晚最尾才吃,好淋好入味,又消滯蝦滑 - 有咬口好彈牙,好有蝦味墨魚滑 - 冇雪藏味又唔腥雜菜 - 好新鮮好綠,食啲菜可以解油膩芋絲 - 爽口好好味,索哂湯底既精華先正!烏冬 - 好煙韌,麵質又夠滑響鈴同炸魚皮都好新鮮 超香口!豬紅醬料隔離有小食,竟然有一煲豬紅同手拍青瓜任攞,好有驚喜!飲品櫃任攞,有好多款,仲有黑啤添喎雪榚都有得揀,試咗個雀巢紅豆味,唔太甜 幾好味喎!推介一定要試下
旺角真係個好地方,又發現間唔錯嘅火鍋鋪!

醬料區 自己調自己喜愛嘅醬

叫咗好潤又養生嘅銀杏菜乾白肺煲

咁樣放火鍋料好慳位 影相又靚

美國雪花肥牛(左)
- 唔係太肥,係好多白色邊果種,幾好味

安格斯牛柳粒 - 好淋,一啲都唔韌

羊肉片 - 冇乜羶味,啲肉好嫩

蘿蔔 - 擺喺湯成晚最尾才吃,好淋好入味,又消滯

蝦滑 - 有咬口好彈牙,好有蝦味

墨魚滑 - 冇雪藏味又唔腥

雜菜 - 好新鮮好綠,食啲菜可以解油膩

芋絲 - 爽口好好味,索哂湯底既精華先正!

烏冬 - 好煙韌,麵質又夠滑

響鈴同炸魚皮都好新鮮 超香口!

豬紅
醬料隔離有小食,竟然有一煲豬紅同手拍青瓜任攞,好有驚喜!

飲品櫃任攞,有好多款,仲有黑啤添喎

2018-12-28 278 浏览
明明平日,本身想去嗰間任食火鍋full左。咁岩上一層有位。相對上少人好多,驚伏,但又餓喎,所以都係入左先講。每人加左$30任食刺身,八爪魚有少少雪味,三文魚不過不失,甜蝦encore再幾次。窩心設計,公筷有固定位放,唔驚污糟。2個女仔叫左一個唔辣嘅雞煲,上得都算快啦。嘩!雞肉份量好夠 ! 真係有半隻!!雞煲夠味,但唔係超濃味,岩我地!!食物選擇都算多,大路野都有。不過隔離枱有豆腐,我地點睇都搵唔到,不過有蜂巢豆腐,仲要好好食!!飲品方面,有汽水同竹蓆茅根,唔見有包裝茶(有韓文既飲品,唔知係茶定酒),熱茶,冰水就放左係醬料區。甜品方面就略為簡單,有唧唧冰同多款口味既雀巢杯裝細雪糕,如果可以有多D選擇就更好啦!

窩心設計,公筷有固定位放,唔驚污糟。

2個女仔叫左一個唔辣嘅雞煲,上得都算快啦。嘩!
雞肉份量好夠 ! 真係有半隻!!
雞煲夠味,但唔係超濃味,岩我地!!

2018-12-27
2018-12-27 272 浏览
行開旺角天氣凍凍哋又想食下啲熱嘢,打邊爐就最啱。依家兆萬中心已經唔再係劣食之塔,有好多好選擇。其中紅火係我幾個朋友都介紹性價比高嘅火鍋店。成人每位$178任飲任食, 有差唔多100種配料,呢個價錢係抵到爛。最近有秋冬火鍋底系列,可以試花膠,羊腩煲等等。今晚試左個酸菜魚煲先。呢度嘅酸菜魚係用鯇魚片,有大量酸菜,味道都有點貼近咁內地做法, 算係不俗。每位加30蚊可以飲食刺身。美國雪花肥牛可以任叫,質素都唔錯。大腸超正,強烈推介,肥厚軟糯又乾淨。飲品有好多款,我最愛都係飲茶!雪糕就係幾款雀巢,簡簡單單都唔錯。

每位加30蚊可以飲食刺身

美國雪花肥牛可以任叫,質素都唔錯。

大腸超正,強烈推介,肥厚軟糯又乾淨。

飲品有好多款,我最愛都係飲茶!

雪糕就係幾款雀巢,簡簡單單都唔錯。
踏入十二月,冷鋒真正殺到🌬 除左躲在暖笠笠的被窩內冬眠,另一樣必做的一定是吃火鍋吧🔥今次同朋友去食的是在滿滿食肆林立,競爭激烈的兆萬中心,位於17樓的「紅火鮮料火鍋專門店」不得不提的是,原來紅火有三間分店,我想它能愈做愈大,成功之處應是做到其宗旨: 賣新鮮、賣靚料紅火雖是火鍋專門店,但只要每位加$30即可以刺身料理任食,可以滿足埋想食日本刺身的人,為免眼闊肚窄,今次我同朋友都無加刺身任食,實行留肚吃火鍋🍲醬料區都是自助的,客人可以根據自己的口味「混醬」,旁邊仲有任食前菜如手拍青瓜、豬紅韭菜提供,趁未起動前不妨一試小食,挺開胃除左一般的火鍋湯底,仲有鮮雞煲同蘿蔔崩沙牛腩煲,最特別是有秋冬系列-古法羊腩煲、湘川酸菜魚煲、暖胃的秘製薑母鵝煲、火辣辣的麻辣重慶雞煲及甜粟鮮菌皇煲等等,每款煲都吸引,若果喜歡食海鮮的朋友仔更可用$238的價錢升級海鮮雞煲加任食火鍋,有四款時令海鮮,實行用成本價滿足一眾海鮮迷,光是挑湯底都會讓人頭大了🧠飲品都是自助任飲~~除了常見的汽水,仲有不少韓式飲品提供,種類選擇都非常多,仲有自家煲制的竹庶茅根水,感覺很清涼下火~~~而我們就點左花膠筒鮮雞煲,用左半隻鮮雞,金華

而我們就點左花膠筒鮮雞煲,用左半隻鮮雞,金華火腿,養顏的花膠筒熬製,湯底非濃稠但鮮甜滋補,絕對是適合冬天的養生火鍋

任食配料選簡多多,不是馬馬虎虎交行貨,真是做到賣鮮料的宗旨,做得任食每枱客人叫的配料一定不少,餐廳貼心利用英式下午茶的三層金屬架供食客擺放火鍋配料,既能減省枱面的空間,令空間感大了,又能做到美觀高貴,不致狼狽,一舉二得的做法
雪花肥牛質素挺高,特別推介安格斯牛柳粒,比雪花牛更有驚喜,牛味濃郁,油脂不錯,牛柳粒食落更有口感,海蝦🦐生猛新鮮,皇帝菜是外面少有提供,鮮雞腸同雞雞什等的內臟都有,岩哂鐘意食內臟做配料的火鍋迷,爽口黑柏葉十分有嚼勁,自己滿意墨魚丸同人家讚賞鮮蝦丸都是必嗌之選,成粒長洲大魚丸咁,可以整粒攞去涮或者分成一小粒,同樣是爽彈鮮味

我會過河田雞 - 很有趣的火鍋配料名
簡單來說,就是田雞,外面很少火鍋店提供田雞打邊爐,紅火的田雞是即叫即劏,上枱時田雞肉仲生勾勾會郁動,嚇得友人吃手手😱 但我覺得咁先叫做新鮮,田雞脾好大隻,肉質嫩滑🐸

脆炸魚皮都是我必點的火鍋配料,魚皮可以兩食,當小食過過口癮或者放湯滾幾秒,半脆帶淋的口感都很正

打完邊爐仲有甜品食,就係任食唧唧冰及雪糕杯🍦 雖然是雀巢,較普通的牌子,但這樣已經可以滿足到我們

紅火性價比真心高,食材新鮮不在話下,價錢公道,而且服務跟舒適度都是令人滿意,難怪能在云云食肆中殺出一片天🌤 屹立於兆萬中心內🤭
2018-12-24 222 浏览
天氣一凍又係食火鍋既季節,一心諗住食雞煲,去到兆萬睇睇~除心搵一間火鍋店發現有酸菜魚煲,就試一試~火鍋配料多種選擇~亦可另加錢升級食埋刺身~酸菜魚煲材料十足,入面有很多酸菜,芽菜,豆卜,亦有很多魚片~味道濃郁,酸酸甜甜非常開胃~自助配料區~也有熟食~飲品選擇多~也有啤酒~朋友點了田雞~第一次火鍋食田雞~我沒有食~但朋友話酸菜田雞都幾夾~我都唔知自己點左幾多轉肥牛,安格斯牛柳粒~甜品選擇唔多,但總有一隻口味岩你~價格合約~估唔到酸菜魚都可以咁好食~

火鍋配料多種選擇~

亦可另加錢升級食埋刺身

自助配料區~也有熟食~

飲品選擇多~也有啤酒~

我都唔知自己點左幾多轉肥牛,安格斯牛柳粒~

甜品選擇唔多,但總有一隻口味岩你~

價格合約~估唔到酸菜魚都可以咁好食~

2018-12-09
2018-12-22 173 浏览
今日約咗寶嘅朋友嚟打邊爐,未到八點兆萬中心樓下已打晒蛇餅排隊搭lift上去,真係誇張,唔係講笑等左成半個鐘咁滯!上到去老闆好好笑容咁問我地幾多位,就安排左我哋坐喺卡位。飲品區同醬料區都幾多選擇,有成jar竹蔗茅根可以任攞仲竟然有啤酒任攞!醬料區唔少得嘅當然有炸蒜同生蒜,芝麻醬變咗做芝麻花生醬,入邊仲有花生粒添喺醬料區上面仲有幾款前菜可以任攞,手拍青瓜好好食!仲有豬紅食添!任食邊爐黎講材料選擇都算好多,啲名仲好盞鬼哈哈湯底選擇非常多(另外仲有一張)但最近天氣變化太勁,所以就算好想食佢嘅雞煲,都決定叫一個清潤啲嘅湯底,唔想咁濃味!銀杏汁菜乾白肺煲,就係我哋嘅選擇啦!嘩撈起啲湯渣發現果然有好多肺喺裏面,真材實料!湯頭幾鮮甜, 仲有好勁嘅菜乾味!先來嘅就係打邊爐又唔少得嘅響鈴!每人比多$7都要叫呢個即炸響鈴嚟食!新鮮熱辣炸起果然唔同啲,浸落湯底1秒即刻食仲可以有脆卜卜嘅感覺!手打墨魚滑同蝦滑都好好食,感覺一啲都唔cheap,好彈牙好足料今日嘅是日海鮮係海蜆,感覺都好鮮甜新鮮推介大家要食佢哋嘅安格斯牛柳粒,非常之有牛味,又唔會痴牙同韌佢哋嘅丸都唔會係平貨,尤其鍾意佢個流心蟹皇丸!大家絕對可以放心

上到去老闆好好笑容咁問我地幾多位,就安排左我哋坐喺卡位。
飲品區

飲品區同醬料區都幾多選擇,有成jar竹蔗茅根可以任攞
仲竟然有啤酒任攞!
手拍青瓜
食材選擇

任食邊爐黎講材料選擇都算好多,啲名仲好盞鬼哈哈
湯底選擇

銀杏汁菜乾白肺湯
即炸響鈴

今日嘅是日海鮮係海蜆,感覺都好鮮甜新鮮
牛柳粒

佢哋嘅丸都唔會係平貨,尤其鍾意佢個流心蟹皇丸!大家絕對可以放心嗌
炸魚皮

蘿蔔同埋炸魚皮都係可以encore嘅選擇!
甜品區
甜品區選擇唔多只有三樣,我就試咗紅豆味雀巢雪糕,估你唔到咁好食,唔太甜唔係假味, 入邊仲有一粒粒紅豆!

百幾蚊可以食到咁多好食嘅材料同湯底,絕對超值,強烈推薦!
2018-12-21 137 浏览
凍冰冰 機會黎啦飛雲☁ 又係打邊爐既好時機 約左3個朋友見面圍一圍爐取暖先 今次去食既就係紅火鮮料火鍋專門店 「紅火」有三間分店 我地今次去既就係鬧市旺區既旺角兆萬中心17樓 超方便一坐低當然就要簡簡個鍋啦 有成10個款式既鍋物可以簡 最特別既係有秋冬系列 我就簡左花膠筒鮮雞煲 用半隻雞去煲 每人有一大塊既花膠筒 湯頭好清甜濃郁 用黎打邊爐感覺更養生滋補依到係半自助式 醬料 飲品 前菜同甜品都係自助區拎 除左有常見既手拍青瓜外 仲有少見既豬紅 涼拌韭菜 涼拌銀芽都有 味道辣辣 係一道道開胃既前菜餐廳最特別係用上三層High Tea式既層設放火鍋配料 令成件事更高級精緻 又可以省卻唔少空間 好聰明既做法超過80多款既火鍋配料 我好欣賞佢有「少」同「多」兩個選擇 可以比人先試試 岩食先再叫 唔會令客人浪費太多食物任點任食既配料全部都好高質 最緊要係夠新鮮 美國肥牛唔錯 牛肉脂肪平均 肉質綿綿牛味香濃😋 生猛海蝦🦐大大隻 好彈牙 蔬菜好新鮮 粟米好甜 人家讚賞鮮蝦丸真係不得不讚 出乎意料地有蝦味 唔會係好似出面咁溝粉 好爽彈🤤手打蟹籽新蝦滑亦係我既推介 撈埋面頭的蟹籽粒粒 將鮮蝦滑放落去滾

手打蟹籽新蝦滑亦係我既推介 撈埋面頭的蟹籽粒粒 將鮮蝦滑放落去滾 蝦味好濃郁仲好彈牙爽口😆
食飽飽之後仲有雀巢雪糕 都係任食🍦三款口味 打完邊爐再食番杯凍雪糕 今晚既邊爐夜除左滿足之外性價比真係好高☺☺☺ 估唔到兆萬有間高質任食火鍋