2018-12-06
又到12 月,又係打邊邊既季節,就諗起好耐之前食過既紅火,隔左一段時間嚟食,睇下keep唔keep得住先!環境依然係乾淨光猛,我見好多客人都book左檯,可想而知都真係幾受歡迎!而且仲旺過之前,可能呢度地方夠大,人多嚟都無問題!餐廳主打幾款煲底,之前食過鮮味十足既雞煲,今日就試佢個崩沙牛腩煲!揀完煲底後,就到揀配料既時間,選擇依然多,名依舊有趣,一試難忘魚皮餃就係好例子,事實又真係幾好食!汽水啤酒,韓式飲品,竹蔗茅根水都係任飲,比起以前仲多左烏龍茶!調味部選擇就貴精不貴多,不過一般既辣椒,蒜蓉,沙茶醬等都有供應,仲有小食,出前一丁任食!蘿蔔崩沙牛腩煲好快送到嚟,好香既牛腩味已經好吸引,蘿蔔無根,而且都幾甜!趁配料未到,食幾舊崩沙牛腩試下,軟稔唔駛講,肥瘦適中,牛味十足,用料高質,真係有誠意!配料都好快送到,我好鍾意佢哋個High tea架,將食物放滿幾層,睇相都睇到d湯料靚,肥牛,牛柳粒都,牛坑腩,魚皮餃,雲吞,學佬魚蛋呢d都係必食。。。睇下一口牛就知,任食火鍋嚟講,質素真係好好,而家仲要係任食!除左配料任食,連雪糕都係!仲有懷舊冰條!食完火鍋記得整返個雪糕!其實埋單200 蚊唔到一個
其實埋單200 蚊唔到一個人,有得食有得飲已經唔貴,仲要質素好已經係超值,不得不提仲有球賽直播供應!簡直係佛心,咁難得既任食火鍋去邊度揾?!