2024-08-16 62 浏览
買咗蛋撻、老婆餅、同埋提子麥包。食物正正常常,但店員就唔係太老實。現場見到有麵包出爐,就問店員佢啲蛋撻係咪都係啱啱出爐,店員答我係啱啱出,所以我就買咗。但一拎上手,蛋撻只係暖暖地,食落去,係微溫。其實本來唔係啱啱新鮮出爐都唔係問題,但唔應該誤導顧客,好似為求快啲去貨而誤導人咁。佢個老婆餅,熱過個蛋撻,味道幾好。個涵唔會太甜,層皮都幾好食。提子麥包一般,唔係好鬆軟嗰種,偏硬,都勉強算正正常常,但就抵食,大大個$12。
買咗蛋撻、老婆餅、同埋提子麥包。

食物正正常常,但店員就唔係太老實。

2024-08-16
等候时间
1 分钟 (堂食)
2024-07-03 211 浏览
好多人去日本都會食日本麥當勞限定嘅McGriddles,而最近香港越嚟越多人跟風做依樣野😂講真,整得好食嘅話,邊有人理你係咪抄啫🤣然後我經過紅豆烘焙見到仲有得賣就買咗個嚟試吓(試伏)香煎漢堡熱香餅 $15未買已經覺得伏😂純粹想試吓有幾伏~食落去同佢嘅賣相一樣,超乾⋯一放入口比佢吸乾晒啲口水,好似放咗好耐咁,乾到我分唔到佢有冇落醬😵‍💫味道一般,就係甜甜地嘅豬柳蛋漢堡。如果大家唔介意味道淨係想飽肚嘅話,$15嚟講係唔錯。推薦:💀地址:紅豆烘焙 (華美大廈) (旺角)旺角上海街520A-522號華美大廈地下A2-A3號舖

香煎漢堡熱香餅 $15

推薦:💀
地址:紅豆烘焙 (華美大廈) (旺角)
2024-06-30
2024-06-20 248 浏览
这里面是不是装了什么无底洞啊?这个流心流到没有尽头🌋开心果布丁面包🥖开心果味会特别的浓郁香醇,而且这个馅是整个大液体的状态,仿佛是在喝开心果酱🥶,而面包是法棍的口感,半韧半脆在口中的交融碰撞,但吃完会有点腻伯爵茶麻薯布甸包是细腻的茶渣混合在奶油之中,是每一口都能品味到的茶香🍵,我个人更爱这款,是没有那么腻的爽感✔️我觉得吃的爽,爱喝奶油酱的大胆冲
这里面是不是装了什么无底洞啊?这个流心流到没有尽头🌋
✔️我觉得吃的爽,爱喝奶油酱的大胆冲
2024-05-25 233 浏览
聽人講呢間烘焙店最出名布甸包,今日見到新鮮出爐,經過就買反屋企做下午茶試試先😳🩵烘焙:布甸包原味$15布甸包係新鮮出爐熱辣辣,法包烘過之後好香脆,布甸好濃奶香味,我覺得布甸漿同麵包嘅比例啱啱好❤️🩵烘焙:香芋麻糬包$18香芋麻糬包好大個,麻糬皮好煙靭,好有咬口,入面餡嘅芋泥都好多,整體嚟講我覺得味道唔錯🙂

🩵烘焙:布甸包原味$15

🩵烘焙:香芋麻糬包$18
2024-05-05 117 浏览
Do not suggest to order custom made cake here, the attitude of the workers in the shop is extremely unhelpful and bad, showing all kind of signs that they don’t want to deal with cake orders. The so called customer made service isn’t really custom made but just to choose what they have on the website and add extra money for the change of name. No communication from office to retail shops, very chaotic arrangements. Website has problem and jump dates with unclear information! A very horrible experience I had, only suggest to buy what they have in shop but do not try their custom made cake service!
2024-03-26 186 浏览
有日行開旺角比我發現左一間會賣手掌咁大既泡芙喎仲要限量發售😍😍😍作為食貨就緊係要買啦~我簡左脆皮流心泡芙(朱古力味) $20佢個味道仲好食過 妹妹同伯伯既店入面有勁多朱古力醬但又唔係好甜 滿滿既朱古力醬真係好驚喜😍😍絕對對得住個值錢不過呢 如果你係鍾意食外皮超脆既就可能滿足唔到你啦可能我去買個陣唔係出爐時間已經凍左 所以無咁脆口嚕但入面真係好飽滿架😋😋建議可以返屋企焗脆返🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
有日行開旺角
比我發現左一間會賣手掌咁大既泡芙喎
仲要限量發售😍😍😍
作為食貨就緊係要買啦~
我簡左脆皮流心泡芙(朱古力味) $20
已經凍左 所以無咁脆口嚕
但入面真係好飽滿架😋😋
建議可以返屋企焗脆返🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
2024-01-15 267 浏览
話說之前喺紅豆烘焙,買過幾次麵包,質素都偏中上嘅今次嚟到想試新嘢,所以就買咗個開心果丹麥酥,望落個賣相係幾靚見佢有三隻口味,士多啤梨、朱古力同埋開心果,但係揀咗隻平時食開最鍾意嘅口味開心果丹麥酥$25諗住開心果味一定冇得輸,加埋丹麥酥呢個配搭,基本上邪惡得來一定冇得輸點知呢個開心果丹麥酥就係中晒伏,$25完全曬哂開心果餡非常之水汪汪,冇開心果味之餘,浸到個包濕粒粒,真係唔好食丹麥酥完全冇牛油香,外層都算脆脆地,但係入邊浸到一坺嘢咁,唔好掂
話說之前喺紅豆烘焙,買過幾次麵包,質素都偏中上嘅

開心果丹麥酥$25
點知呢個開心果丹麥酥就係中晒伏,$25完全曬哂

2023-11-26 633 浏览
紅豆烘焙經開旺角見到「紅豆烘焙」麵包店,記得佢哋出咗榴槤麻糬包bookmark咗好耐仲未食,既然經開就要入去買嚟食下啦!1.榴槤麻糬包$20(6/10)咬落去榴槤醬爆哂出嚟,榴槤味甜到好假,甜到死,個包就好煙韌!2.岩燒榴槤包$12(10/10)好似多士咁,返屋企叮幾秒食都好脆,榴槤味唔假好香,唔會好甜!2人總共價錢$32個人口味總評分:8/10@redbeanbakery地址:旺角上海街520A-522號華美大廈地下A2-A3號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️#紅豆烘焙 #旺角美食 #旺角 #旺角好去處 #布甸麻糬包 #榴槤控 #相機食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicio
紅豆烘焙

1.榴槤麻糬包$20(6/10)

2.岩燒榴槤包$12(10/10)

2人總共價錢$32

個人口味總評分:8/10

@redbeanbakery

#紅豆烘焙 #旺角美食 #旺角 #旺角好去處 #布甸麻糬包 #榴槤控 #相機食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 岩燒榴槤包
2023-11-13 279 浏览
➲ 旺角 紅豆烘焙➳ 日本焙茶布甸包 ⁽⁹/¹⁰⁾茶味濃度中等,甜度同茶度五五開,法包都係一樣咁脆身,都唔錯。開始期待佢地出抹茶味!➳ 香芋麻薯 ⁽¹/¹⁰⁾餡同麻薯波波皮比較相差太遠,嗰餡太多,芋頭味無乜,而奶味搶曬鏡,太濃厚傑身,好漏,都算幾足料,但夾埋一齊就麻麻地。⤵ @redbeanbakery旺角上海街520A-522號華美大廈地下A2-A3號舖#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #香港美食 #香港食評 #旺角美食 #焙茶布甸包 #焙茶 #香芋 #芋頭 #麻糬 #麻糬波波 #紅豆烘焙

➲ 旺角 紅豆烘焙

➳ 日本焙茶布甸包 ⁽⁹/¹⁰⁾

➳ 香芋麻薯 ⁽¹/¹⁰⁾

@redbeanbakery

2023-09-15 283 浏览
🫘 紅豆烘焙外型係舊式麵包店,但係每次行過都會見到佢有好多新式嘅麵包,完全能夠緊貼麵包界潮流 🍮 開心果布甸麻糬包 ($30)布甸係比較液體狀,唔係淨係流心狀咁簡單,好易食到好呢hea,成手都係,同埋要狂抹嘴😂個cream食到淡淡嘅開心果味,都香嘅,唔會太甜包體係麻糬包咁,比較淋身,唔係煙靭路線小貴,整體唔差,但我personally麻麻呢種口感配搭🙈

🍮 開心果布甸麻糬包 ($30)
個cream食到淡淡嘅開心果味,都香嘅,唔會太甜
包體係麻糬包咁,比較淋身,唔係煙靭路線
小貴,整體唔差,但我personally麻麻呢種口感配搭🙈
2023-09-01 576 浏览
紅豆烘焙應該係除左嘉多娜之外都幾hit嘅一間布甸包烘焙店 佢嘅格局就係出面兩個展示櫃一邊係冷藏 一邊係熱爐 冷藏個邊好多款蛋糕同雪米糍 熱爐個邊就係布甸包同麻薯!再入去就係D老式麵包 口味來講佢多過嘉多娜 所以都吸引幾多人去買!🍩芋泥麻薯💰18講左麻薯先 個人唔係好鍾意麻薯但係呢隻係芋泥同埋都幾大個 皮都幾煙韌 好有咬口 但係咬到入面就覺得唔妥 芋泥竟然有陣榴槤味 跟著睇返佢仲有賣榴槤麻薯 應該係溝埋左兩隻味...但係芋泥質地打得比較稀 稀得來又可以食到D芋頭粒粒 呢隻口感都可以(如果冇榴槤味就好🥲🥞芝士麻糬布甸包💰18呢個好明顯分左上下層 上面係凝固嘅一層芝士體 下面就係會流心嘅芝士層 最上面有巴斯克蛋糕嘅感覺都ok 但係下面本身creamcheese陣味已經好夠 加埋麻薯嘅口感好怪 個人覺得麻薯反而係呢度拖左後腳🥞楊枝甘露布甸包💰18🥞培茶布甸包💰20呢個培茶真係好大個 噴水叮熱返之後個法包皮都容易咬 跟著一咬開培茶個口就即刻見到流心入面duangduang咁郁 培茶味都好濃郁 但係入面茶葉顆粒實在佔比太多 搞到口感有D粗糙 所以食得比較膩😞🥧麻糬蛋撻💰16麻糬蛋撻兩樣嘢都特別吸引

🍩芋泥麻薯

🥞芝士麻糬布甸包

🥞楊枝甘露布甸包
🥞培茶布甸包
💰20

🥧麻糬蛋撻
💰16
麻糬蛋撻兩樣嘢都特別吸引我 呢度擺麻糬就好過係芝士布甸包入面個度 蛋撻皮係曲奇皮 不過擺耐左有D淋 下面麻糬都硬左 可能整熱會好食D(但係真係拒絕唔到凍蛋撻!)蛋撻液甜味有D過左 如果淡味D會好味D!

整體來講呢間雖然口味新穎 選擇多多 但係質素同每間鋪頭嘅品控都唔係太好 所以大家可以好奇嚐鮮嘅😗

📌 紅豆烘焙 (華美大廈) (旺角)
旺角上海街520A-522號華美大廈地下A2-A3號舖

📌 紅豆烘焙 (寶靈街) (佐敦)
佐敦寶靈街12號地舖
2023-08-07
  • 培茶布甸包
2023-08-19 259 浏览
人間美味😱 雙重麻糬芝士!出爐不久 外皮微脆(菠蘿包面的口感)+煙靭的麻糬+ cream cheese微燶… …配搭出層次豐富的口感, cream cheese甜度剛好唔覺滯, 如果 cream cheese加少少檸檬吊味會較清新!原本想買開心果布甸包,望到有,點知食完飯就賣晒,好運地食到呢個雙重麻糬芝士😋 未試過的可以一試。
人間美味😱 雙重麻糬芝士!

2023-08-02 253 浏览
經過呢間舖頭,見到佢有最近好流行嘅開心果味車輪麵包,跟住見到$22平平哋可以試一試,就買咗個返屋企啦。個賣相好靚,頂頂有好多開心果醬同埋開心果仁。加返熱之後,個酥皮都係淋,第一啖食落去好重開心果味,好多醬,不過點知食到一半嘅時候發覺,原來嗰張剩係得上半部份有,下便嗰一層,原來係冇嘅。。。。。發現咗之後,都冇再食埋下半部份,因為本身食唔到酥皮既口感,仲要下邊冇醬,會乾爭爭。。。感覺有啲失望,不過$22都冇乜要求。。

開心果車輪
2023-07-01 291 浏览
平日夜晚去唔洗排隊,仲有好多款選擇👍🏻流心法式布甸麵包好多時呢啲包包好快會有酸叔味佢無喎reheat 後外脆內軟,剛好creme brulee 好香但牛油方面落多咗少少🤏🏻
平日夜晚去唔洗排隊,仲有好多款選擇👍🏻
流心法式布甸麵包
好多時呢啲包包好快會有酸叔味
佢無喎

reheat 後外脆內軟,剛好
creme brulee 好香
但牛油方面落多咗少少🤏🏻
2023-06-25 200 浏览
買左個特色榴槤泡芙,20元,同一個原味布丁,個榴槤泡芙,完全冇一點兒任何榴槤肉,全部吉士甜醬,又凍又勁甜,仲要甜到嘔,又硬又凍,食左1啖已中伏,仲要20元唔係平,雜哂大譜,唔明點解會得獎,咩網紅店,其實用左幾多錢去落廣告,不如用心做包,打手勁多,A1 bakery 6元一個都食好過佢1萬倍,不知所謂,仲難食過街市入面面包店, 超超超級難食,真心勸大家唔好俾佢厄,垃圾到一個點,難以形容,個布丁又係極品,面包勁多,中間個啲甜醬又係難食到嘔🤮🤮🤮🤮🤮🤮