紅館

RaRe Restaurant
早排去左中環呢間充滿法式風情既餐廳用餐🍴餐廳裝修精緻,俾人一種高雅既感覺~每張枱都有盞小燈,配合柔和既燈光,好有浪漫情調👫✨非常適合情侶慶祝特別日子呢🍾而家六道菜晚市二人套餐做緊優惠,真係超!抵!食!六道菜加埋都只係$699😍呢個地區+呢個氛圍,相信其他餐廳唔止呢個價錢🤭✿ 六道菜晚市二人套餐 $699 (+10% service charge) ✿❥ 巴馬火腿蜜瓜沙律Parma Ham散發住濃郁既鹹香味道,再配上清甜既蜜瓜,感覺清新怡人✨❥ 熱帶風情海蝦青瓜沙律大量青瓜絲配上兩隻海蝦~海蝦大大隻,爽口彈牙!整體味道酸酸甜甜,好開胃🤤❥ 南瓜忌廉湯南瓜味道濃郁,甜甜地,質地濃稠,入口綿滑🥰好飲~❥ 香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵雞胸肉經過慢煮,肉質嫩滑,唔會好乾👍🏻配上巴東醬汁,味道香濃唔太辣🫶🏻平時唔太食辣既我都食到😚好開胃惹味!❥ 茴香魚高湯煮海鱸魚鱸魚比想像中大份🐟食落啖啖肉,好鮮嫩,重點係完全冇骨🤩🫶🏻茴香魚高湯汁清甜而充滿鮮味,魚肉吸收左湯汁既精華,超入味💕❥ 紅酒燴牛臉頰肉牛臉頰肉質軟腍,牛味香濃~紅酒味道好香,醬汁完全浸入牛肉之中,好入味呢!❥ 芒果拿破崙薄脆鬆化既酥皮間夾
早排去左中環呢間充滿法式風情既餐廳用餐🍴
餐廳裝修精緻,俾人一種高雅既感覺~
每張枱都有盞小燈,配合柔和既燈光,好有浪漫情調👫✨
非常適合情侶慶祝特別日子呢🍾

❥ 巴馬火腿蜜瓜沙律

❥ 熱帶風情海蝦青瓜沙律
大量青瓜絲配上兩隻海蝦~
海蝦大大隻,爽口彈牙!
整體味道酸酸甜甜,好開胃🤤

❥ 南瓜忌廉湯
南瓜味道濃郁,甜甜地,質地濃稠,入口綿滑🥰好飲~

❥ 香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵
雞胸肉經過慢煮,肉質嫩滑,唔會好乾👍🏻

❥ 茴香魚高湯煮海鱸魚
鱸魚比想像中大份🐟
食落啖啖肉,好鮮嫩,重點係完全冇骨🤩🫶🏻
茴香魚高湯汁清甜而充滿鮮味,魚肉吸收左湯汁既精華,超入味💕

❥ 紅酒燴牛臉頰肉
牛臉頰肉質軟腍,牛味香濃~
紅酒味道好香,醬汁完全浸入牛肉之中,好入味呢!

❥ 芒果拿破崙
薄脆鬆化既酥皮間夾住香滑吉士忌廉同芒果🥭味道鮮甜,口感香滑,甜度適中🧡

❥ 鮮果芝士撻
賣相精緻,撻皮鬆化!配埋鮮甜既藍莓🫐口感滿足🤤

❥ 凍檸茶
❥ 熱鮮奶咖啡
2024-08-09
2024-07-07 3415 浏览
「你」先生話恭喜我脫離地獄公司,帶我去中環食飯慶祝🍾一下!每次我有新工或者離職佢都比我更緊張😂依間餐廳位置都幾優越,IFC 天橋行落去就到了,我一直都留意唔到(可能返工是白天,佢亮眼在夜晚😂),我見餐牌都有不同套餐可以選擇!Six Courses Set Dinner for 2 person 六道菜晚市二人套餐 $699頭盤:巴馬火腿蜜瓜沙律/ 熱帶風情海蝦青瓜沙律「你先生」最喜歡食巴馬火腿,油脂豐富卷住蜜瓜又可以中和到油膩感,我就偏向清淡一點,依個沙律帶點泰式味道!湯:南瓜忌廉湯超濃郁,每一口都好似食左個南瓜🎃一樣!第三道:香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵我最愛雞胸,蛋白質含量高比較健康,配微微辣度既巴東汁,又係醒胃既一道菜式!主菜:紅館姜母鴨-重點推薦🌟帶點中式味道既姜母鴨,甜甜的沒有一點鴨臊味,果然係招牌菜式!茴香魚高湯煮海鱸魚好滑好滑好滑!茴香魚湯好清爽,鱸魚好厚身肉質仍然好滑,感覺好舒服😌甜品:芒果拿破崙/鮮果芝士撻我最愛係拿破崙,餅皮係脆口,中間係夾住芒果片,食落冇乜負擔,「你先生」就反而喜歡果撻!咖啡或茶** 總結:地點方便CP值高,環境舒服輕鬆 ~

六道菜晚市二人套餐 $699

頭盤:
巴馬火腿蜜瓜沙律/ 熱帶風情海蝦青瓜沙律

湯:
南瓜忌廉湯
超濃郁,每一口都好似食左個南瓜🎃一樣!

第三道:

主菜:
紅館姜母鴨-重點推薦🌟

甜品
芒果拿破崙/鮮果芝士撻

咖啡或茶

** 總結:地點方便CP值高,環境舒服輕鬆 ~
  • 紅館姜母鴨
紅館室內裝潢優雅,帶點古典風味,高樓底令空間感更大✿ 讓人用餐舒適放鬆… 現時晚市二人套餐有限時優惠,半價食到高質好味的精緻西餐,叫不要錯過呀!꧁晚市二人套餐 $699(限時優惠)꧂✰First Course ✩巴馬火腿蜜瓜沙律Parma Salad:Parma Ham, Melon, Rocket,Cherry Tomato蜜瓜好冰涼爽甜配搭咸香的巴馬火腿咸甜交錯非常開胃(✯◡✯)✩熱帶風情海蝦青瓜沙律Sea Shrimp, Cucumber, Tropical Fruit Pickled Green Papaya Salad青瓜沙律好清爽海蝦味道鮮甜彈牙亦相當醒胃♥︎✰Second Course✩南瓜忌廉湯Pumpkin Soup南瓜湯濃郁香滑還帶著淡淡的奶油香♡︎✰Third Course✩香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵Sous-Vide Chicken BreastLinguine with Rendang Sauce扁意麵香滑掛滿巴東汁. 幾惹味加上微辣更是刺激味蕾令人愈食愈想食٩(◕‿◕。)۶低溫慢煮雞胸鮮嫩軟腍配上蕃茜蕃茄. 更風味十足!✰Fourth Course✩紅館姜母鴨

꧁晚市二人套餐 $699(限時優惠)꧂

✰First Course
✩巴馬火腿蜜瓜沙律
Cherry Tomato

蜜瓜好冰涼爽甜
配搭咸香的巴馬火腿
咸甜交錯非常開胃(✯◡✯)

✩熱帶風情海蝦青瓜沙律

扁意麵香滑掛滿巴東汁. 幾惹味
加上微辣更是刺激味蕾
令人愈食愈想食٩(◕‿◕。)۶
低溫慢煮雞胸鮮嫩軟腍
配上蕃茜蕃茄. 更風味十足!

✰Fourth Course
✩紅館姜母鴨
RaRe Ginger Duck Leg

鴨髀肉質實嫩. 食落有嚼勁
味道鮮美獨特
配埋碟邊的果醬
味道香甜更有風味( ´ ▽ ` ).。o♡

✩茴香魚高湯煮海鱸魚
Poached Sea Bass with Fish and Fennel Fumet

海鱸魚肉質嫩滑有彈性
配搭鮮香湯汁. 帶淡淡茴香香
味道甚是鮮美香嫩!

✰Fifth Course
✩鮮果芝士撻
Fresh Fruit Cheese Tart

藍莓新鮮. cream軟滑酸甜
加上撻皮香脆
好好食!

✩芒果拿破崙
Mango Mille Feuille
酥皮與芒果、忌廉層層相隔
口感不錯

✰Sixth Course
✩咖啡或茶
Coffee or Tea
  • 鮮果芝士撻
  • 蒜茸辣椒海蝦扁意麵
在中環這個香港中心的商業區,商舖和餐廳的檔次相對比較高,特別是在晚上搵食不算容易。經於中環工作的地膽推介,在一座甲級商業大廈地下層,原來開了一家由法國藍帶主廚主理的小餐館。價錢合理但食物屬水準。.由於是在商業大廈內,前身好像是一家咖啡店。由於門面相當低調,如非得地膽推介可能會很容易錯過。餐廳的地方不算大,播着柔和音樂,走溫馨舒服的路線。.六道菜晚市二人套餐 💲699晚市以供應各種套餐為主,足有六道菜的二人套餐,只是💲699起,很有誠意。.✿ 麵包按照傳統先送上熱辣辣的餐包,配油醋。.第一道菜✿ 巴馬火腿蜜瓜沙律或✿ 熱帶風情海蝦青瓜沙律跟朋友每人一款,巴馬火腿以玫瑰花造型,證明廚師有落足心機做小擺盤,所以吃得特別滿足。青瓜海蝦沙律有驚喜,首先份量滿滿的一盤,泰國風情的油醋調味,相當醒胃,海蝦的肉質結實。總括而言兩款頭盤也很滿意.第二道菜✿ 南瓜忌廉湯南瓜味濃,呈奶滑感。.第三道菜✿ 香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵在享用正式主菜前,中場先來意粉的環節。雖然餐牌上寫「香辣」,但實際上辣勁不高,只有淡淡的辣香感。使用慢煮雞胸,所以雞肉滿嫩滑。整體感覺有點像現在流行的西或式冬陰功意粉。.第四道
六道菜晚市二人套餐 💲699
✿ 麵包
按照傳統先送上熱辣辣的餐包,配油醋。

第一道菜
✿ 巴馬火腿蜜瓜沙律

✿ 熱帶風情海蝦青瓜沙律

第二道菜
✿ 南瓜忌廉湯
南瓜味濃,呈奶滑感。

第三道菜
✿ 香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵

第四道菜
✿ 紅館姜母鴨

✿ 茴香魚高湯煮海鱸魚

來到主菜環節,其實經過前三道菜,已經是大半飽的狀態。還好主菜份量不算太大。我選了薑母鴨,想不到是以原隻鴨腿上。鴨腿帶點藥材的香氣,但以西式的手法呈現,擺盤也是美美的。
朋友享用的高湯煮海鱸魚,魚肉雪白軟腍,感覺有點像中式蒸魚一樣,但以西式的方法呈現,算是相當健康的一款主菜。
第五道菜
✿ 芒果拿破崙

✿ 水果芝士撻

甜品每位兩款,包括有一口的小芒果拿破崙和一個藍莓芝士撻,質素可以媲美坊間的甜品店。
✿ 茶
套餐還會包簡單的咖啡或茶,茶還有相當多種類的選擇。實在是性價比滿滿,整體水準足媲美高級的西餐廳。
2024-05-19 2195 浏览
位於中環由法國藍帶主廚主理的法式餐廳。以前在擺花街營業時已光顧過一次,現在搬了去干諾道中後,餐廳變得更空間感十足,樓底更高,而且裝潢優雅有格調,天氣不會太熱也可以選擇坐室外座位,更有情調。 ⋆_____ 晚巿二人套餐 $699 ______⋆✿ ꜱᴛᴀʀᴛᴇʀ▪ᴀᴜꜱ ᴍ8 ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴇᴇꜰ ᴛᴀʀᴛᴀʀᴇ和牛已先用醬汁調味,因此口感清甜鮮嫩,和牛的肉味突出,加上薄脆的多士一併進食,更是開胃爽口。.✿ ꜱᴏᴜᴘ▪ʙʟᴀᴄᴋ ᴛʀᴜꜰꜰʟᴇ ᴍᴜꜱʜʀᴏᴏᴍ ꜱᴏᴜᴘ新鮮黑松露蘑菇的忌廉湯,湯底鹹香順滑,黑松露香氣突出。.✿  ᴘᴀꜱᴛᴀ▪︎ ꜱᴇᴀ ꜱʜʀɪᴍᴘ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ ᴡɪʟʟ ᴄʜɪʟʟ & ɢᴀʀɪʟʟᴇ蒜茸辣椒海蝦扁意粉,意粉伴有三隻大蝦,肉質爽口彈牙;扁意粉只用蒜蓉及辣椒調味,因此味道偏清淡,重口味人士可選另一款龍蝦汁意粉啊!.✿ ᴍᴀɪɴ▪ʀᴀʀᴇ ɢɪɴɢᴇʀ ᴅᴜᴄᴋ ʟᴇɢ▪ʀᴇᴅ ᴡɪɴᴇ ʙʀᴀɪꜱᴇᴅᴄ ʙᴇᴇꜰ ᴄʜᴇᴇᴋ ᴍɪxᴇᴅ ɢʀᴇᴇɴ ꜱᴀʟᴀᴅ, ᴍᴀꜱʜᴇᴅ ᴘᴏᴛᴀᴛᴏ紅館薑母鴨原隻鴨腿上菜,大大隻又肉厚;本來以為鴨肉也許帶點柴感
位於中環由法國藍帶主廚主理的法式餐廳。
以前在擺花街營業時已光顧過一次,現在搬了去干諾道中後,
 ⋆_____ 晚巿二人套餐 $699 ______⋆
✿ ꜱᴛᴀʀᴛᴇʀ
▪ᴀᴜꜱ ᴍ8 ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴇᴇꜰ ᴛᴀʀᴛᴀʀᴇ
✿ ꜱᴏᴜᴘ
▪ʙʟᴀᴄᴋ ᴛʀᴜꜰꜰʟᴇ ᴍᴜꜱʜʀᴏᴏᴍ ꜱᴏᴜᴘ
新鮮黑松露蘑菇的忌廉湯,湯底鹹香順滑,黑松露香氣突出。
✿  ᴘᴀꜱᴛᴀ
✿ ᴍᴀɪɴ
▪ʀᴀʀᴇ ɢɪɴɢᴇʀ ᴅᴜᴄᴋ ʟᴇɢ
紅館薑母鴨原隻鴨腿上菜,大大隻又肉厚;本來以為鴨肉也許帶點柴感,但肉質比想像中嫩滑,而且薑母的調味帶有藥膳香氣及濃郁的薑味,滋補又鮮美。碟邊更加入ᴏʀᴀɴɢᴇ ᴀᴘʀɪᴄᴏᴛ ᴊᴀᴍ, 可蘸沾鴨肉一併吃用,味道更清新。
而紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉則軟嫩入味,入口即化,搭配綿密的薯蓉,口感豐富。
✿ ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛꜱ
▪ᴍᴀɴɢᴏ ᴍɪʟʟᴇ ꜰᴇᴜɪʟʟᴇ
▪ꜰʀᴇꜱʜ ꜰʀᴜɪᴛ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴛᴀʀᴛ
一口一件的ꜱɪᴢᴇ, 份量剛剛好;
尤其芒果拿破崙酥皮香脆,吉士份量很多,入口外脆內軟,很喜歡呢!
2024-09-13 340 浏览
平時都少去港島區,今次經開都想搵間坐得舒適的餐廳試下😌餐廳營造舒適而高雅的用餐環境有開放式廚房的設計,顧客可以看到廚師的烹飪過程,增加互動感。打造了舒適用餐環境,讓顧客在享受美食的同時,也能享受視覺上的愉悅。六道菜晚市二人套餐 $699「First Course」🥗巴馬火腿蜜瓜沙律+熱帶風情海蝦青瓜沙律沙律既清新又爽口,開胃的前菜「Second Course」南瓜忌廉湯使用南瓜製作,口感滑順,搭配奶油,適合作為開胃菜。「Third Course」香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵+新鮮龍蝦手打意大利闊麵低溫慢煮的雞胸肉保持了嫩滑的口感,搭配香辣的巴東醬汁和扁意麵🍝使用新鮮龍蝦肉和自家製的意大利闊麵,這道菜品味道豐富且高檔。「Fourth Course」紅館姜母鴨+茴香魚高湯煮海鱸魚使用姜母增添風味,鴨肉鮮美海鱸魚在清淡的茴香魚高湯中煮制,保持了魚肉的鮮嫩與湯品的清香。「Fifth Course」芒果拿破崙+鮮果芝士撻新鮮的芒果和酥皮,口感層次分明,清新可口。以新鮮水果和芝士為主料,搭配酥脆的撻皮,甜而不膩。「Sixth Course」凍檸檬茶+熱檸檬茶餐廳逐個上菜,讓食客慢慢享受每一道菜這個
平時都少去港島區,今次經開都想搵間坐得舒適的餐廳試下😌

餐廳營造舒適而高雅的用餐環境

六道菜晚市二人套餐 $699

「First Course」🥗
巴馬火腿蜜瓜沙律+熱帶風情海蝦青瓜沙律
沙律既清新又爽口,開胃的前菜

「Second Course」南瓜忌廉湯
使用南瓜製作,口感滑順,搭配奶油,適合作為開胃菜。

「Third Course」
香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵+新鮮龍蝦手打意大利闊麵

「Fourth Course」
紅館姜母鴨+茴香魚高湯煮海鱸魚
使用姜母增添風味,鴨肉鮮美

「Fifth Course」
芒果拿破崙+鮮果芝士撻
新鮮的芒果和酥皮,口感層次分明,清新可口。
以新鮮水果和芝士為主料,搭配酥脆的撻皮,甜而不膩。

「Sixth Course」
凍檸檬茶+熱檸檬茶

餐廳逐個上菜,讓食客慢慢享受每一道菜
這個套餐不僅精緻而且美味
在中環鬧市區,有性價比高的套餐,又有舒適嘅用餐區,高級享受😎
2024-09-11 294 浏览
是到到訪了中環一間法國餐廳主要都是兩人同行的客人晚上提供的菜式是二人份的套餐都是提供6道菜的選擇沙律、湯、面食、主食、甜品到飲品➽南瓜忌廉湯師傅揀的南瓜特別甜整個湯除了香濃外, 自然的甜度很高入口creamy如果可以來多一碗就好了!➽巴馬火腿蜜瓜沙律法國餐常見的一款沙律而店家選用的蜜瓜特別清甜, 不會太生配合咨香味重的巴馬火腿, 真係恰到好處➽紅館薑母鴨很大的一隻鴨腿, 雖然如此, 但肉質處理得一點也不乾入口帶結實的感覺本身調製的味道不會太濃或咸因為師傅加了一些甜甜的果醬讓食客伴著吃咸加甜, 又沒有違和感➽香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意粉餐廳有名之一是手工意粉扁意麵入口頗彈有咬口, 但不會太硬巴東汁比較少見, 帶有少少的椰奶味, 口感濃郁雞胸肉用了慢煮的方法, 一點也不鞋, 配合這個巴東汁也是夾到的➽茴香魚高湯煮海鱸魚店家俾材料真係唔手軟鱸魚肉有一大片魚的肉質滑茴香魚高湯味道清不會搶去魚的鮮味➽芒果拿破崙、鮮果芝士撻兩個甜品也是推薦的拿破崙的餅皮很脆, 非常新鮮製造而配塔的芒果一點也不酸, 很甜鮮果芝士撻選的是藍莓芝士的口感不是太實的有兩粒的撻, 一口一個剛剛好
是到到訪了中環一間法國餐廳
主要都是兩人同行的客人
晚上提供的菜式是二人份的套餐

都是提供6道菜的選擇
沙律、湯、面食、主食、甜品到飲品
➽南瓜忌廉湯
師傅揀的南瓜特別甜
整個湯除了香濃外, 自然的甜度很高
入口creamy
如果可以來多一碗就好了!
➽巴馬火腿蜜瓜沙律
法國餐常見的一款沙律
而店家選用的蜜瓜特別清甜, 不會太生
配合咨香味重的巴馬火腿, 真係恰到好處
➽紅館薑母鴨
很大的一隻鴨腿, 雖然如此, 但肉質處理得一點也不乾
入口帶結實的感覺
本身調製的味道不會太濃或咸
因為師傅加了一些甜甜的果醬讓食客伴著吃
咸加甜, 又沒有違和感
➽香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意粉
餐廳有名之一是手工意粉
扁意麵入口頗彈有咬口, 但不會太硬
巴東汁比較少見, 帶有少少的椰奶味, 口感濃郁
➽茴香魚高湯煮海鱸魚

店家俾材料真係唔手軟
鱸魚肉有一大片

魚的肉質滑
茴香魚高湯味道清
不會搶去魚的鮮味
➽芒果拿破崙、鮮果芝士撻
兩個甜品也是推薦的
拿破崙的餅皮很脆, 非常新鮮製造
而配塔的芒果一點也不酸, 很甜

鮮果芝士撻選的是藍莓
芝士的口感不是太實的
有兩粒的撻, 一口一個剛剛好
2024-08-17
用餐时段
有時出開中環,大家可能唔知道食咩好,而小編都因為機緣巧合之下去咗呢一間餐廳,估唔到餐廳環境都OK,嘢食都好唔錯,價錢適中,大家都可以去試吓👍🏻😝.6 courses set - Dinner for 2 $699 🍽️小編覺得呢一個價錢CP值相當唔錯,因為佢由頭盤,餐湯,主菜,麵食,到甜品同餐飲都有!不論男女,正常食量一定食得飽啦!😋.當中有幾款小編覺得大家一定要去試嘅!🌟1️⃣ 頭盤:#巴馬火腿蜜瓜沙律 🥗睇個樣都夠曬開胃,鹹香適中嘅Parma Ham配上清甜既蜜瓜,簡單既美味🤤2️⃣ 主菜:#茴香魚高湯煮海鱸魚 🐟魚肉厚身,喺西餐廳度食到一道帶有中菜風味嘅料理,感覺好神奇,而且佢係嗰種感覺好清,但味道又好濃郁,鍾意食魚嘅朋友一定鍾意!🙆🏻‍♀️3️⃣ 甜品: #芒果拿破崙 🥭拿破崙千層好鬆化,充滿酥皮香味,就連平時唔太好拿破崙嘅朋友仔都覺得好味,所以非常推薦大家試🥰.📌 溫馨提示:餐廳位置唔算多,小編當日都見到有成個family,或者小情侶,或者三五知己,食飯慶祝,所以有興趣嘅朋友,記得book枱😎

當中有幾款小編覺得大家一定要去試嘅!🌟

1️⃣ 頭盤:#巴馬火腿蜜瓜沙律 🥗

2️⃣ 主菜:#茴香魚高湯煮海鱸魚 🐟

3️⃣ 甜品: #芒果拿破崙 🥭
2024-09-04 310 浏览
早排去左中環依間隱世法國菜裝修簡約 看似平凡但內有乾坤!!由法國藍帶主廚主理 但價錢非常之實惠親民😍六道菜二人晚餐 $699餐前包有兩片法包 外皮酥脆 入面鬆軟配上橄欖油同黑醋先開一開胃🙆🏻‍♀️-First Course-✿ 巴馬火腿蜜瓜沙律 ✿Parma Ham鹹香十足 中和火箭菜苦味配上哈蜜瓜份外香甜🍈 ✿ 熱帶風情海蝦青瓜沙律 ✿海蝦彈牙清新🦐🌊青瓜絲清爽開胃調味有d似泰國青木瓜沙律呢🤓-Second Course-✿ 南瓜忌廉湯 ✿非常creamy香滑🎃飲落仲有香甜南瓜蓉-Third Course-✿ 香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意粉 ✿扁意粉非常彈牙有嚼勁😍雞胸以低溫慢煮處理 肉質嫩滑易切 巴東汁微微帶辣好惹味✿ 新鮮龍蝦手打意大利闊麵 ✿簡單用蒜茸炒過意粉 乾身入味龍蝦已經拆好係意粉入面 非常方便🤓🤓-Fourth Corse-✿ 紅館姜母鴨 ✿食落似油封鴨 外皮香脆 鎖住肉汁🦆切開油脂豐富 肉質鮮嫩 帶有微微薑味配上杏脯醬 香口得黎帶點清甜解膩✿ 茴香魚高湯煮海鱸魚 ✿高湯海鱸魚好入味非常鮮甜鮮肉厚身已去骨 食落啖啖肉😆-Fifth Corse-✿ 芒果拿破崙 ✿拿破崙好鬆脆
早排去左中環依間隱世法國菜
裝修簡約 看似平凡但內有乾坤!!
由法國藍帶主廚主理 但價錢非常之實惠親民😍

新鮮龍蝦手打意大利闊麵
  • 鮮果芝士撻
  • 芒果拿破崙
  • 香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵
睇個門面係咪好有外國風呢?🌹其實哩度係中要嚟架餐廳環境、佈置都好有氣氛Happy hour及二人晚餐都好抵食難怪吸引到不少外國及本地客大家都chill咁用餐飲酒🍸💠道菜晚市二人套餐($699)🔸南瓜忌廉湯飲到南瓜嘅甜味,好滑但口感清爽好適合夏天。🔸熱帶風情海蝦青瓜沙律好蝦味、爽甜、新鮮!木瓜好爽口醬汁係泰式甜酸辣口味,好開胃!🔸巴馬火腿蜜瓜沙律新鮮車厘茄、火箭菜、蜜瓜好fresh配鹹香巴馬火腿非常之夾!🔸香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵雞胸煮得好柔軟,一啲都唔乾微辣醒胃得嚟唔會太刺激。🔸紅館姜母鴨鴨肉結實有口感、外皮煎到好香加上pan jus令味道更香濃橙杏果、醬生薑香甜滋味中和油膩感。🔸茴香魚高湯煮海鱸魚滑得嚟肉唔會散,食到魚鮮甜味好好食😋高湯清甜。🔸芒果拿破崙🔸鮮果芝士撻2款甜品都好食,熱檸茶都好好飲,茶底好香唔澀。
睇個門面係咪好有外國風呢?🌹
其實哩度係中要嚟架
餐廳環境、佈置都好有氣氛
Happy hour及二人晚餐都好抵食
難怪吸引到不少外國及本地客
大家都chill咁用餐飲酒🍸

💠道菜晚市二人套餐($699)

🔸南瓜忌廉湯
飲到南瓜嘅甜味,好滑但口感清爽
好適合夏天。

🔸熱帶風情海蝦青瓜沙律
好蝦味、爽甜、新鮮!木瓜好爽口
醬汁係泰式甜酸辣口味,好開胃!

🔸巴馬火腿蜜瓜沙律
新鮮車厘茄、火箭菜、蜜瓜好fresh
配鹹香巴馬火腿非常之夾!

🔸香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵
雞胸煮得好柔軟,一啲都唔乾
微辣醒胃得嚟唔會太刺激。

🔸紅館姜母鴨
鴨肉結實有口感、外皮煎到好香
加上pan jus令味道更香濃
橙杏果、醬生薑香甜滋味中和油膩感。

🔸茴香魚高湯煮海鱸魚
滑得嚟肉唔會散,食到魚鮮甜味
好好食😋高湯清甜。

🔸芒果拿破崙
🔸鮮果芝士撻
2款甜品都好食,熱檸茶都好好飲,茶底好香唔澀。
用餐优惠
現金券
2024-08-21 567 浏览
(沒有用餐優惠)餐廳年頭喺中環干諾道中重開,喺正大馬路隔離,十分方便。新店裝修優雅樓底高;更設有戶外座位,充滿歐陸風侍應們親切有禮,十分詳細介紹餐牌👍🏼👍🏼👍🏼而家仲做緊優惠,只須$699 就可以食到由 #法國藍帶主廚主理嘅法國菜🇫🇷- 6道菜晚巿二人套餐 -❶ 餐前麵包麵包香軟得嚟帶少少煙韌嘅口感❷ First Course🌼巴馬蜜瓜火腿沙律 - Parma Ham夠咸香 蜜瓜香甜多汁🌼 熱帶風情海蝦青瓜沙律 - 海蝦彈牙 青木瓜酸酸甜甜好開胃❸ Second Course🌼南瓜忌廉湯 - 口感綿密,入口啖啖南瓜蓉❹ Third Course🌼香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意面 - 雞胸片經慢煮仍保持嫩滑,巴東汁帶有少少香料味,同意粉又幾夾❺ Forth Course🌼 紅館姜母鴨 - 原隻鴨腿外皮煎到焦啡香脆,肉質結實,食到淡淡薑味🌼 茴香魚高湯煮海鱸魚 - 鱸魚好嫩滑,每啖肉都吸滿高湯精華❻ Fifth Course🌼 芒果拿破崙 / 鮮果芝士撻 - 甜品甜度適中;生果新鮮;芝士/吉士餡唔會太膩,一口Size好精緻❼ Sixth Course - Coffee or Tea(沒有用餐
(沒有用餐優惠)

侍應們親切有禮,十分詳細介紹餐牌👍🏼👍🏼👍🏼

- 6道菜晚巿二人套餐 -

❶ 餐前麵包
麵包香軟得嚟帶少少煙韌嘅口感

❷ First Course

❸ Second Course
🌼南瓜忌廉湯 - 口感綿密,入口啖啖南瓜蓉

❹ Third Course

❺ Forth Course

❻ Fifth Course

(沒有用餐優惠)
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗中環調查呢間法國菜,餐廳由藍帶主廚主理,最近餐廳推出咗個晚市二人套餐嘅優惠,人均三四百蚊就品嘗到六道菜,非常吸引🍽️Six Courses Set Dinner for 2 $699 🍞Bread🙋🏻‍♂️表示個麵包有啲似丹麥多士,食落口感酥脆,配上橄欖油同黑醋,黑醋味道香濃酸酸甜甜,好開胃🥗巴馬火腿蜜瓜沙律🥗熱帶風情海蝦青瓜沙律🙋🏻‍♂️表示個沙律用Parma ham同蜜瓜,配上火箭菜,Parma ham口感香軟,味道鹹香,配埋清甜爽口嘅蜜瓜嚟食,味道更提鮮,青瓜沙律配上海蝦同青木瓜,食落海蝦彈牙,味道鮮甜,青木瓜爽脆,味道清新,充滿熱帶風味🥣南瓜忌廉湯🙋🏻‍♂️表示個南瓜忌廉湯飲落creamy香滑,充滿淡淡嘅清甜南瓜味道🍝香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵🙋🏻‍♂️表示個扁意麵口感有嚼勁,雞胸經慢煮處理,肉質鮮嫩,配上巴東汁,味道香辣,夠晒惹味🦆紅館姜母鴨🐟茴香魚高湯煮海鱸魚🙋🏻‍♂️表示個姜母鴨整成油封鴨咁,表面烤到香脆,肉質鬆軟,食落香口,配上杏脯醬,味道清甜,鱸魚肉質嫩滑,食落啖啖肉,用上茴香同魚湯煮成,令鱸魚更加提鮮🥭芒果拿破崙🥧鮮果芝士撻🙋🏻‍♂️表示個拿破崙口感酥脆,配
🍞Bread
🦆紅館姜母鴨
🐟茴香魚高湯煮海鱸魚
🥭芒果拿破崙
🥧鮮果芝士撻
🙋🏻‍♂️表示個拿破崙口感酥脆,配上芒果吉士醬,味道清甜,芝士撻配上藍莓,口感鬆軟,食落有濃郁芝士味
Fruit Tea|Lemon Tea
🍹Fruit Tea
🍋Lemon Tea
🙋🏻‍♂️表示杯fruit tea飲落清香,lemon tea味道清新,兩杯飲品都好refreshing

📈吃貨指數
😋好味度 8/10
🔙返啅度 8/10
Fruit Tea|Lemon Tea
2024-08-18 456 浏览
放假去中環食晚餐🥳 餐廳由法國藍帶主廚主理六道菜晚市2人套餐$699起,有小食、餐湯、意粉、主菜及甜品,食物糅合中西烹調方法,十分創新👍🏽 餐廳位於中國農業銀行大廈地下,以典雅風格設計,並設有露天座位,環境氣氛休閑🍞餐前麵包十分鬆軟,麵包邊微脆🍈巴馬火腿蜜瓜沙律蜜瓜又甜又清新,火腿微微鹹香,底部有火箭菜,好好味!🦐熱帶風情海蝦青瓜沙律蝦肉可口爽脆,沙律帶少少冬蔭公味,欣賞👍🏽 🎃南瓜忌廉湯口感幼滑,味道香甜😋🍝香辣低温慢煮雞胸巴東汁扁意粉只係輕量級辣度,以慢煮烹調嘅雞胸肉質軟嫩唔乾,意粉唔乾偏濕潤🦆紅館姜母鴨一上枱已聞到淡淡薑味,鴨脾外皮微脆,內裏肉嫩,碟上伴有果醬,跟薑味很合襯,有畫龍點睛之效🐟茴香魚高湯煮海鱸魚以魚湯烹調,魚肉已去骨,肉質非常水潤嫩滑,茴香魚湯更令整體鮮味提升,推介👍🏽🥭芒果拿破崙千層酥餅非常鬆脆,芒果鮮甜😋 鮮果芝士撻以🫐藍莓點綴,芝士味香濃洋甘菊茶以玻璃茶具盛載,十分雅緻🫖 Cappuccino 咖啡味道也不錯

🍞餐前麵包十分鬆軟,麵包邊微脆

南瓜忌廉湯

🎃南瓜忌廉湯口感幼滑,味道香甜😋
香辣低温慢煮雞胸巴東汁扁意粉

芒果拿破崙

🥭芒果拿破崙千層酥餅非常鬆脆,芒果鮮甜😋
鮮果芝士撻
鮮果芝士撻以🫐藍莓點綴,芝士味香濃

2024-08-16 359 浏览
以前這間餐廳還在攞花街時,已經幫襯過幾次,因覺得食物質素唔錯,服務也唔錯。和朋友慶祝生日,就來這裏試下水準是否保持到。首先,餐廳的裝飾比以前高級咗,感覺舒服。有一位已經來光顧了幾次的朋友負責落單。由於同行有6人,我們點了兩個套餐,令我們可以試到每道套餐上的菜。兩個頭盤是火腿蜜瓜沙律及海蝦青瓜沙律。兩個頭盆都很新鮮,個人覺得蝦沙律的汁調得更好味。湯是南瓜忌廉,味道也不俗。第三道菜是龍蝦意粉及低温雞胸煮意粉。雞胸意粉雖然味道不俗,但龍蝦意粉更美味,意粉掛滿龍蝦汁,我覺得這是全晚最美味的菜式。第四道菜是薑母鴨及安格斯牛扒。薑母鴨煮法特別,薑絲應該是炸過,鴨肉有汁而且唔硬,好味。牛扒煎得剛好,夠腍而有肉汁,各位牛魔王都滿意。😋甜品是芒果拿破崙及雜果芝士撻,兩個甜品都不俗。由於人多,我們再點了炆牛面肉,煙肉釀磨菇等。由於每道菜都是一人份量,每道菜份量也不多,6人要分享每道菜的話是要花些心思,但大家都不嫌麻煩地食得開心。
首先,餐廳的裝飾比以前高級咗,感覺舒服。

湯是南瓜忌廉,味道也不俗。

甜品是芒果拿破崙及雜果芝士撻,兩個甜品都不俗。
由於人多,我們再點了炆牛面肉,煙肉釀磨菇等。

2024-08-02
2024-08-14 551 浏览
平時成日黎中環都無留意到原來係干諾道中有座充滿歐式古典風格嘅大樓內裏仲隱藏左一間由法國藍帶主廚所主理嘅法國餐廳最意想不到嘅係佢地晚市套餐推出限時優惠 2人餐有齊4個course都係$699巴馬火腿蜜瓜沙律充滿煙薰香嘅巴馬火腿配搭香甜又多汁嘅哈蜜瓜作為Frist course相當唔錯熱帶風情海蝦青瓜沙律酸酸甜甜帶點泰式風嘅沙律海蝦肉質好爽彈 搭配酸甜嘅沙律汁感覺更提鮮南瓜忌廉湯南瓜湯好creamy又香滑味道充滿南瓜自身甜味香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵意粉醬汁充滿香料濃厚嘅香氣當中九層塔嘅香氣最突出扁意麵彈牙又充分地掛上巴東汁香氣味道微辣相當開胃紅館姜母鴨姜母鴨以原隻鴨腿呈上鴨腿好有份量 外層烤得金黃帶微焦香鴨腿皮好香脆內裏鴨腿肉相當嫩緊實又充滿肉汁鴨腿附上一小壺姜母湯 為鴨腿增添一陣姜嘅香氣旁邊仲有酸酸甜甜嘅果醬 令味道更fresh茴香魚高湯煮海鱸魚清爽甘甜嘅茴香配鮮味滿分嘅魚高湯海鱸魚肉質柔軟 味道鮮甜再吸上同樣鮮甜嘅魚高湯帶出雙重鮮味芒果拿破崙拿破崙好酥脆中間夾住香甜嘅吉士忌廉同芒味Size唔太大啱啱好 食完都唔覺得太heavy鮮果芝士撻一口size藍莓芝士撻牛油撻皮酥脆又唔太厚

內裏仲隱藏左一間由法國藍帶主廚所主理嘅法國餐廳

充滿煙薰香嘅巴馬火腿