餐厅: 綠怡咖啡廳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2007-09-01 224 浏览
my friend went there b4 and she said it's pretty ok so me, me bf and his mom went there.....they seems got alot of choice but the quality was bad.... ingredients can tell are very cheap.... ice cream is the worst... never try having buffet are serving "nesxxe".... and the dessert are common to dead...... $268 not expensive but not cheap as well..... not worth at alll.......
因為老公有cash coupon,所以同埋父母一齊去食dinner buffet.星期六價錢每位$248加10%.一去到見到取食物既地方好細,個心已涼了一涼,心諗可能質素都好呢(因為同系的幾間酒店buffet都幾好).於是坐低行個圈.首先沙律:取了一些沙律菜加黑醋,一般水準啦跟住再行多一次睇主菜,選擇真是少到無人有,只有炒飯,炒烏東,炒意粉,咖哩什菜,清炒生菜,焗青口等cheap野.魚生都有好幾款,但無試,因為賣相不太好生牛肉,呢個值得一讚,因為我覺得太生,個waiter主動話不如幫我整熟o的.甜品方面,樣樣都非常普遍,如黑森林,朱古力fountain等大路野.但連芝士cake都無....如果唔係有coupon的話食完一定會哭出來.

首先沙律:取了一些沙律菜加黑醋,一般水準啦

如果唔係有coupon的話食完一定會哭出來.

1K
2006-10-08 42 浏览
點了$120蚊兩位用的high tea set,食物質素非常一般,底層的甜品尤其難食。價錢唔算貴,過食物太差,都係無下次。

價錢唔算貴,過食物太差,都係無下次。
2006-06-13 129 浏览
好失望的一餐!帶3 個小朋友去開心,但食物的水準真係唔掂!當晚成人會有一個SOUP ,小朋友係任飲檸檬茶等飲品。當個侍應生放低碗湯時,我個小朋友問我" 媽媽,咩黎架" 個侍應生幫我答: 小朋友無"架" !跟住走左其實佢唔講我都知道,但您咁答.....小朋友會唔明!然後3 個好快咁問" 下,我無? " 我當然唔飲都會比個仔飲,但REALLY REALLY DISPOINTED...
好失望的一餐!
帶3 個小朋友去開心,但食物的水準真係唔掂!

其實佢唔講我都知道,但您咁答.....小朋友會唔明!
然後3 個好快咁問" 下,我無? "
2006-06-12 19 浏览
6月10日,生日!犧牲咗睇世界盃--英格蘭比賽去哩道食Buffet,點知大失所望。標題是什麼夏威夷.... ,但係?食物選擇唔多:魚生普通、熱盤唔多種--蒸魚,炒飯,干燒伊面及2、3種意粉、虾、咖哩、牛柳、沙律及甜品:朱古力噴泉,Tart,Cake....咁同夏威夷有咩關係呢?唔得嘅食物都幾多:沙律D菜唔多新鮮、炒蚧D蚧好水,唔食得、冷面唔好食、壽司極少無得揀、所謂天婦羅無特別,炸虾都唔覺有、甜品D士多啤利酸到死、D涼粉又唔凍又苦加埋無普通糖水,很怪!我覺得唯一好味嘅係--青口,O.K.好味!我真的很失望!攪到我好想即刻揾過第間再食餐勁嘅,補番數!大家可以唔好嘥錢去試。還有不可取嘅係------生日無著數。
標題是什麼夏威夷.... ,但係?
咁同夏威夷有咩關係呢?
我覺得唯一好味嘅係--青口,O.K.好味!
還有不可取嘅係------生日無著數。
2006-05-04 25 浏览
可能因為地點問題(在大酒店隔離),呢度收費比起其他酒店自助餐平,但絕對係水準高!平日lunch自助餐都幾多人食,可能因為附近多office。星期日下午去的話,食物種類較多較豐富。魚生係源源不絕的(平日去那次只有煙三文魚和壽司,沒有魚生),生蠔都係。其他熱食,好似蒸魚、秋刀魚、烤薯等都非常美味。甜品就一般啦。o個次同男朋友來吃,真是好開心,地方唔算好大,但係都幾relax。
2006-03-04 22 浏览
以前有時lunch都會喺度食buffet,不過完全冇驚喜。啱啱食年飯多多抽到張coupon喺呢度食dinner buffet,咁我哋上兩個禮拜就喺度食咗次dinner喇,竟然係意料之外呀。餐廳啱啱做緊promotion,buffet以意大利菜做主題,本來一入門口見到係意大利菜真係有意欲調頭走架,不過最後都入咗去,有pizza、勁多海鮮(生嘅熟嘅都有),款款都唔錯,有個印度脆薄點咖哩非常好味。走嗰陣見到好似平日過咗九點半有折,好抵食﹗
2005-05-23 33 浏览
因為信用卡有八折既原故,所以揀呢間酒店食dinner buffet同媽咪慶祝生日.訂位時問會唔會有生日優惠?佢地話無咁既安排.琴晚去到既時候,我又再次搵一個經理問下可唔可以送個旦糕俾我地?一如所料,佢答我話無生日優惠,我都明佢地無做開,所以都無乜失望,繼續食我地既buffet...到我地食到七七八八既時候,個經理突然個有電話搵我,然後拉我埋一角話搵咗一個blueberry cheesecake送俾我媽咪.當佢地送個旦糕過黎,我地就唱生日歌同我媽咪慶祝,攪到佢開心到喊...其實我自己覺得以$238 + 10% 做dinner buffet,論地點北角並唔係十分就腳(仲要喺"大酒店"隔呢),而食物同一般3-4星級酒店差不多(不過好在唔駛爭),但服務就令我好impress.重要既並唔係赚咗個cheesecake,而係佢可以令我地一家人有好好既experience.

2005-01-11 30 浏览
ok 多野食, 魚生大碟,天婦羅即炸好食,生豪新鮮...
ok 多野食, 魚生大碟,天婦羅即炸好食,生豪新鮮...
2004-11-26 32 浏览
quite many type of food although not very special, quality ok, environment ok, not too noisy, but no sceneI mainly eat dessert. cheesecake ok, mousse ok, normal icecream (maybe dairy farm with 4 different taste), pudding not ok, tart ok, truffle not ok, cheese quite special.I didn't try salad, sushi, congee, soup and some hot dishes. Will try once more.some credit card have 10% discount .

2003-10-18 38 浏览
我琴晚同左一個朋友,去左北角海逸酒店的greens食buffet。今次的主題好似係「鐵板燒及國際美食」,食物大致上都幾好,唔錯。不過,熱盤就少左d,同埋d雪糕就麻麻地,但佢就有d雪糕筒俾d人自己整甜筒食。d鐵板燒都幾好食架!佢地仲有天婦羅食,不過都係麻麻地。佢地d甜品都唔錯架,但係就選擇就少左d。最好的就係,有即製的pancake,好好食架!而且,最值得一贊的就係服務,我個人認為,佢地d服務,真係好好。而且環境都算係咁喇!下次,我諗我會再去。
d鐵板燒都幾好食架!
佢地仲有天婦羅食,不過都係麻麻地。
佢地d甜品都唔錯架,但係就選擇就少左d。
最好的就係,有即製的pancake,好好食架!
而且環境都算係咁喇!
下次,我諗我會再去。