2020-09-09
入到元朗國,除咗食d出名打卡café,呢間地區小店都好值得一試!個日我同朋友推住單車,店主都好好人咁比我地泊係門口💕我地未到食飯時間就入咗去,所以唔洗等位,d位都幾闊落仲要係黃店!💛💛 貼晒蘋果個連儂牆出嚟講返嘢食😂😂我同朋友仔叫咗江南花雕醉雞 芝士粟米煎餃 招牌三拼餃湯麵 呢度兩人份量都好夠食,因為好足料!1.江南花雕醉雞 ($38)本身好中意食醉雞,聞倒好香酒味已經知好食^^ 雞肉好嫩,份量啱啱好,仲有幾粒杞子做點綴。不過個人覺得可以醉雞再醃耐d,再入味d2.芝士粟米煎餃 ($45)好邪惡嘅爆餡芝士餃!! 咬落餃子皮卜卜脆,裏面就有軟棉香濃嘅芝士、粟米豬肉,好.好.味.呀. 仲食得出d豬肉好新鮮,無壓味。自家製嘅餃子係有水準嘅!3.招牌三拼餃湯麵 ($45)有大白菜、韭菜、香芹水餃三款。食得出無味精,好有家嘅感覺:) 今次揀咗刀削麵,份量都幾多,食落麵好滑同冧😂 個人喜歡煮硬身少少。
我地未到食飯時間就入咗去,所以唔洗等位,d位都幾闊落
仲要係黃店!💛💛 貼晒蘋果個連儂牆出嚟
講返嘢食😂😂
我同朋友仔叫咗
江南花雕醉雞
芝士粟米煎餃
招牌三拼餃湯麵
呢度兩人份量都好夠食,因為好足料!
1.江南花雕醉雞 ($38)
2.芝士粟米煎餃 ($45)
3.招牌三拼餃湯麵 ($45)