2019-08-27 371 浏览
今日爸爸考電單車牌合格咗,我哋當然梗係要慶祝下先啦! 爸爸最愛就係日式放題,近近哋就揀咗元朗呢一間試下先。 門口雖然比較細小,但都唔算難搵。呢間嘢午市時段原來都好多人, 好彩餐廳都算大, 等咗一陣就有位坐啦!牆上嘅吊飾都幾得意, 有飛機,又有熱氣球做裝飾, 好兒時嘅感覺。頭盤刺身分別叫咗三文魚,甜蝦,八爪魚,帶子,象拔蚌和希靈魚。 刺身夠曬新鮮冰凍, 又大隻又厚切,非常鮮甜。壽司款式都好多, 我哋隨意點咗好幾款。 我特別鍾意壽司嘅size比較細件, 一放落口啱啱好。 紫菜夠脆,壽司飯唔會太硬,太容易散, 分量好足,外觀吸引。所有壽司都是即叫即整,送到還帶暖暖的。 排得井井有條,好有層次感。燒物也隨意叫咗燒蠔和多春魚。 燒芝士蠔非常香口, 芝士唔會太膩, 蠔夠晒juicy! 而多春魚燒得非常香脆,唔會太燶太散。炸天婦羅香脆粉薄, 外脆內軟,非常惹味。 食完都唔夠喉再encore咗兩次!側邊仲有個沙律自助區, 想食乜嘢沙律可以自由配搭。放題罕有地有movenpick食, 有三款味道可以自己選擇。出面都有其他甜品和雪糕選擇,款式都好多, 梗有一款啱心水。

側邊仲有個沙律自助區, 想食乜嘢沙律可以自由配搭。

出面都有其他甜品和雪糕選擇,款式都好多, 梗有一款啱心水。
2019-08-26 366 浏览
放題食得多,西日放題第一次食,而且餐廳個名好特別!叫做緣聚,入到黎裝修好可愛,好有童年嘅感覺!呢間放題價錢親民,而且非常有彈性!你可以按你自己想任食嘅食物而去選擇個價錢!食刺身加幾多錢,任飲加幾多錢,食扒加幾多錢!彈性非常之高!飲品方便平時都係一啲紙包嘢飲,罐裝飲品!😱😱😱但係呢度竟然有凍檸茶,凍奶茶,紅豆冰,仲有我最愛嘅黑牛!竟然有得飲!除咗有好多唔同牌子嘅雪糕雪條,有韓國牌子亦都有即係gi軟雪糕同埋乳酪🥳仲有冇movenpick同Häagen-Dazs俾你食🤩甜品方面仲有啫喱,泡芙!好多選擇!但價錢非常親民講緊只係百幾蚊絕對值得推介🥳🥳🥳
但價錢非常親民講緊只係百幾蚊絕對值得推介🥳🥳🥳
2019-08-26 195 浏览
難得今日放假,於是就計劃一吓行程,先去逛街,然後和家人一齊出去食飯,但元朗食肆甚多,不知怎樣選擇,只好上網查一查有甚麼好吃的,最後就決定去「緣聚西日餐廳」吃放題。 這間餐廳晚市放題只是兩佰幾元💰,食物選擇多,除一般放題食品🍣🍜🍤外,還有火鍋區🍲及自助區任取沙律🥗、水果🍍🍉,地方面積雖然不算大,但也坐得好舒服😌 ! 我們先用手機📱點選刺身,刺身色澤光亮,夠凍、新鮮。壽司🍣外型精細,size適中。羊架脂肪比例剛剛好,肉質冧,配上黑椒汁更惹味👍,燒蝦🦐肉質鮮美,而個人覺得這裏的雞翼是最好味,有鹹香既芝麻味,肉質嫩滑,炸番薯和炸南瓜🎃香甜好食,以上食物建議趁脆卜卜先吃餐廳飲料🥤☕️、雪糕🍦、甜品🍮選擇也很多!

我們先用手機📱點選刺身刺身色澤光亮,夠凍、新鮮。

壽司🍣外型精細,size適中。

餐廳飲料🥤☕️、雪糕🍦、甜品🍮選擇也很多!
2019-08-23 247 浏览
現在元朗天氣特別炎熱🥵游水是夏日的好好既活動,下午游完水,消耗了十分多嘅體力,所以需要進食一餐豐富嘅晚餐作補充,屋企附近有間「緣聚西日餐廳放題」之前和朋友吃過,覺得餐廳的服務態度不錯👍、食物種類繁多、上菜速度快和準確,因此今晚再來光顧。 依家好方便餐廳都可以以電話📲自助點餐。刺身色澤新鮮壽司🍣種類多,鰻魚壽司及蟹柳壽司精細。炸榴槤、炸南瓜🎃炸番薯及雞翼,炸得香囗,外脆內軟,不油膩,非常好味😋,另外牛油焗番薯🍠甜甜地好好味👍大蝦🦐和羊架也是不錯的選擇,蝦肉帶點點爽,羊架架肉味濃郁夠冧。燒秋刀魚、黃金蠔、串燒雞軟骨,燒恰到剛好。麻辣煮豬腸,辣辣地味濃、夠冧。蒜蓉燒蠔,非常多蒜香味。鐵板牛肉粒,洋蔥牛肉🐂配上熱騰騰的鐵板燒,黑椒味濃郁,香氣四溢。最後嘆番一杯熱嘅檸檬茶☕幫助消化。

依家好方便餐廳都可以以電話📲自助點餐。

刺身色澤新鮮

壽司🍣種類多,鰻魚壽司及蟹柳壽司精細。

燒秋刀魚、黃金蠔、串燒雞軟骨,燒恰到剛好。

麻辣煮豬腸,辣辣地味濃、夠冧。

蒜蓉燒蠔,非常多蒜香味。

最後嘆番一杯熱嘅檸檬茶☕幫助消化。
  • 刺身
2019-08-21 268 浏览
又到放題時間,元朗已剩不多放題,今天就選了這間一試!環境工業風,燈光柔和,座位闊落!😍沙律吧選擇挺多,有菜有水果,大推雜果沙律,螺肉中華沙律八爪魚也非常新鮮。😋爆谷機老少咸宜,一邊吃一邊玩樂享受!🤗壽司刺身種類繁多,尤以火炙類最驚喜,蝦、元貝和牛肉也吃過不停!😳蒜蓉燒蠔調味惹味,配上一口蠔,剛剛好!☺️火鍋肥牛少不了,加上配菜可以自己在店內挑選,蠻齊全,醬油配料也合口味。😊清酒煮蜆蜆肉彈牙新鮮配上清甜白酒,非常搭配!燒物羊架、牛肉和蝦值得再叫!調味足夠,肉質嫩而多汁!🤓飲品櫃很大很多選,清酒更用可以瓶子裝起,非常有心思!還有懷舊的冰條,回味無窮!滿足的一夜!😋😋

爆谷機
老少咸宜,一邊吃一邊玩樂享受!🤗

壽司刺身
種類繁多,尤以火炙類最驚喜,蝦、元貝和牛肉也吃過不停!😳

蒜蓉燒蠔
調味惹味,配上一口蠔,剛剛好!☺️

火鍋

清酒煮蜆
蜆肉彈牙新鮮配上清甜白酒,非常搭配!

燒物
羊架、牛肉和蝦值得再叫!調味足夠,肉質嫩而多汁!🤓

2019-08-21 186 浏览
午市88放題+飲料20任飲飲料還不錯,有三雪櫃不同種類飲料,酒類也有不少選擇。食物方面,本來選擇已經不多,還要有些品項賣完(而且並非主動告知,是落單多次都沒有,追問了才知道)而且天婦羅落單半個鐘都沒來,問了都說等等就會有,結果又等一陣,到最後又說廚房沒單。重新落單,卻又送上第一張單的內容。只能說廚房的控管非常混亂。大大影響食慾。食物的質素普通,沒有特別好吃也不算太差,但是光是漏單和速度慢,已經不會來第二次。
午市88放題+飲料20任飲
飲料還不錯,有三雪櫃不同種類飲料,酒類也有不少選擇。

2019-08-20 222 浏览
元朗緣聚今天再來元朗緣聚 食放題, 已經相隔差不多一年了。 坐下後,發現點單方式已經更改。店員細心告訴我先連接餐廳wifi,手機掃二維碼,之後點餐很方便。等待食物期間,先到自助沙律吧,拿了一碟沙律雜菜,粟米, 青瓜絲,蘿蔔絲 ,淋上甜酸汁,超醒胃。很快刺身來了, 螺肉刺身,象拔蚌刺身, 超爽口。甜蝦鮮甜有膠質, 帶子刺身新鮮甜美。我和朋友都很滿意, 立即encore再叫。點了赤貝壽司, 蒜蓉帶子壽司 ,吞拿魚壽司和火炙三文魚壽司,水準仍然保持, 三文魚油脂豐富 ,加上微暖的壽司飯, 細細件的壽司,剛好可以一口吃下,口感和味道一流 。大蝦天婦羅,茄子天婦羅 ,蟹棒天婦羅,都脆口。 炸雙皮奶,外脆內軟, 甜味剛好, 值得嘗試。今天胃口特別好 ,吃完大碟蒜蓉牛油炒雜菜後, 還點了澳洲羊扒和香煎大蝦,都是可以選擇走汁或精選汁。 澳洲羊扒 juicy 帶點點羊騷味,不錯。 炸大蝦很大隻 ,吃了2隻已經飽肚。芒果炸蝦卷, 有幾種口感, 芒果香軟清甜, 壽司飯,加上內裏炸蝦,不同層次,但味道配合,正。最後吃甜品,芒果布甸,木糠布甸, 朱古力bonnie,朱古力糯米糍。其中最愛藍海鹽雪糕,鹹鹹地,香濃
元朗緣聚

今天再來元朗緣聚 食放題, 已經相隔差不多一年了。

其中最愛藍海鹽雪糕,鹹鹹地,香濃牛奶味,口感又軟又滑 。

成人 158元, 由11點半至下午3點半,不限時間, 認真抵食。

2019-08-13
午餐
2019-08-17 2220 浏览
好開心平日放假,就去接老公放工,之後就落元朗既緣聚食放題上年來食過,已經覺得不錯,但今次再來幫襯,不得不讚呀,就係進步左,可以用二維碼自助點餐非常之方便唔駛晒太多紙張落單,又唔怕會漏單👏🏻我地自助點左好多樣野,真係一樣都無漏單,讚食放題不能太急食,所以先點刺身,刺身都幾新鮮下,再加上海膽手卷,絕配另外就點了不同款的壽司,我覺得緣聚的放題,係好有智慧,壽司不會太大件,細細件,起碼不會浪住個肚,而且可以試到不同款式的壽司,好正這個鐵板牛肉粒超好食,係我其中一個好鍾意食的,因為肉質好嫩滑,又熱辣辣,因為要留肚食其他野,否則我會不斷點來食另外呢個燒蝦是全晚的重點,第一轉點來食時,發現啲蝦好大隻,又爽口,跟住就不得了,我地足足點了三轉隻隻都好大隻架放題有不同飲品選擇,連梅酒都有,呢個放題真係超大滿足
好開心平日放假,就去接老公放工,之後就落元朗既緣聚食放題

非常之方便

放題不能太急食,所以先點刺身刺身都幾新鮮下,再加上海膽手卷,絕配

隻隻都好大隻架

放題有不同飲品選擇,連梅酒都有,呢個放題真係超大滿足

2019-08-12
2019-08-16 161 浏览
地方闊落,坐位舒適,我和朋友都喜歡到緣聚食放題聚一聚。飲品櫃有各式飲品,唔啱口味的話,還有其他冷熱飲品可以點。火鍋材料可到自助吧取。甜品及雪糕雪條櫃。入座時有張紙,掃一掃QR code,用手機落單,食幾多點幾多,很方便。食放題當然要先食刺身,這裏的刺身新鮮夠凍,大甜蝦刺身大大隻夠鮮甜,象拔貝爽口,鮮帶子和紅螺片刺身大大粒很鮮味。壽司一啖一件,蒜香牛油和牛壽司很香口,牛肉燒得剛好,入口即溶,我一個人都食左四件。一口芝士帶有濃濃的芝士味,我喜歡。炸雙皮奶,榴槤炸彈,紫心香芋丸都炸得很好,不油,很鬆脆。濃湯煮蜆鮮甜入味。蟹粥加入蟹籽更能帶出鮮味,口感更豐富。最後當然要食甜品,3.6焦糖牛奶雪糕是我的最愛,濃郁的牛奶味加上脆脆的焦糖,今次又食了四個。藍海鹽雪糕帶有淡淡的咸味,咸咸甜甜味道不錯。任飲任食兩小時,兩人埋單$524,人均$262,大滿足。
地方闊落,坐位舒適,我和朋友都喜歡到緣聚食放題聚一聚。

飲品櫃有各式飲品,唔啱口味的話,還有其他冷熱飲品可以點。

火鍋材料可到自助吧取。

甜品及雪糕雪條櫃。

濃湯煮蜆鮮甜入味。

蟹粥加入蟹籽更能帶出鮮味,口感更豐富。

任飲任食兩小時,兩人埋單$524,人均$262,大滿足。

2019-08-11 299 浏览
屋企人話想喺元朗揾間平平地嘅放題,所以就周圍揾下,發現咗喺西裕街既地庫入面有間食放題既餐廳。依間餐廳好先進,可以用手機落單,落完又可以望下落咗D咩,唔會好似平時喺其他地方食放題咁,驚D STAFF 入漏單。除咗食日式放題,有刺身,壽司,炸物,燒物等等,依到仲有得打邊爐,除咗可以叫肥牛,仲可以出去自助吧攞野打邊爐,真係豐富!野飲都好多選擇,除咗依個大雪櫃,仲有梅酒,清酒,hoegaarden任飲刺身壽司🍣幾好味,夠鮮甜羊架焗蠔,都幾大隻,連埋d汁,都幾香口好大隻蝦😋雪糕真係好Suprised竟然有movenpick同haagen dazs任食

除咗食日式放題,有刺身壽司,炸物,燒物等等,依到仲有得打邊爐,除咗可以叫肥牛,仲可以出去自助吧攞野打邊爐,真係豐富!

刺身

壽司🍣幾好味,夠鮮甜

羊架

焗蠔,都幾大隻,連埋d汁,都幾香口

好大隻蝦😋

2019-08-08 196 浏览
與住在元朗的閨蜜來緣聚西日慢慢地吃,無所不談,緬懷過去的點滴。那份親切和信任,實在是不容易擁有,是多珍貴!必定要珍惜!緣聚有很多卡座,很適合或大或小的聚會。侍應招呼都很熱情。食物出品方面也有水準。甜蝦和三文魚刺身很鮮甜。加州卷、花之戀、火灸三文魚壽司和鰻魚壽司都很新鮮美味。鹽燒中蝦和有羊脂香韻的燒羊鞍。燒秋刀魚香蒜燒蠔雖然較細隻,但有蠔味和不腥。炒雜菜𥚃有翠綠的西蘭花、蜜糖豆和珍珠筍等。炸一口芝士外脆內軟,芝士流心香滑,大人細路也會喜歡。自助飲品櫃裏有多款盒裝丶罐裝飲品,也有汽水、啤酒和梅酒。選了梅酒與閨蜜把酒談歡。甜品區有雪糕、雪條、和菓子丶布甸和奶凍。更有自助爆谷機。雖然已吃至撐著肚皮,但也要吃兩個我最愛的紅豆和菓子,感覺完美!滿足!
甜蝦和三文魚刺身很鮮甜。
加州卷、花之戀、火灸三文魚壽司和鰻魚壽司都很新鮮美味。
鹽燒中蝦和有羊脂香韻的燒羊鞍。
燒秋刀魚
香蒜燒蠔雖然較細隻,但有蠔味和不腥。
炒雜菜𥚃有翠綠的西蘭花、蜜糖豆和珍珠筍等。
炸一口芝士
外脆內軟,芝士流心香滑,大人細路也會喜歡。
自助飲品櫃裏有多款盒裝丶罐裝飲品,也有汽水、啤酒和梅酒。
選了梅酒與閨蜜把酒談歡。

甜品區有雪糕、雪條、和菓子丶布甸和奶凍。更有自助爆谷機。
2019-08-04 215 浏览
星期六唔食早餐,直接去食放題都係一個唔錯嘅選擇,見依間係元朗又多好評一於試下。下晝都已經好多人食,好彩open rice 有得訂位,仲有9折添。餐廳係用電子下單,每人用自己手提電話scan 一scan 個QR code 就可以落單,唔使驚叫極個侍應都唔得閒理你,但要記得1 係1件意思,所以叫魚生個啲,就唔會要一件咁少啦,手卷迷你一口版,唔駛驚試唔到其他野。食物方便選擇非常之多,不得不提嘅係有打邊爐,但因為我哋兩個主要想食壽司,所以今次就唔叫埋打邊爐啦!下次可以試埋打邊爐添。至於甜品方面,有一個專擺甜品嘅雪櫃,另一個專擺雪糕雪條嘅雪櫃,而汽水啤酒係任飲嘅!蟹粥鮮甜,蟹味十足,食左好多魚生,食啲熱野可以暖胃。軟雞骨串-軟雞骨入味,送洒一流。最愛韓國蜜瓜雪條,蜜瓜味特濃,仲有其他不同味道可以試添

蟹粥鮮甜,蟹味十足,食左好多魚生,食啲熱野可以暖胃。
2019-08-03 248 浏览
今次係我第3之黎緣聚食午市放題,有得第3次咁梗係因為之前比左個好好嘅印象我地啦。但係估唔到緣聚裝修完之後,質素差左咁多。首先,緣聚裝修完之後係靚左好多,中間多左個自助區,分別係salad同火鍋配料。除左裝修,其他野食變左好差。$168以午市放題黎講絕對唔值。1. 所有Sashimi都唔新鮮,例如大蝦有啲苦味。2.唔知係唔係午市放題嘅關係,有好多野食都顯示售罄。例如芝麻雞翼哩款咁普通嘅野食、榴連炸彈等等3.入面最好食嘅係台灣小香腸。希望緣聚睇完哩個comment可以改善下。
1. 所有Sashimi都唔新鮮,例如大蝦有啲苦味。
3.入面最好食嘅係台灣小香腸。
希望緣聚睇完哩個comment可以改善下。
午餐
2019-07-25 363 浏览
今晚約了好友食飯,大家都想豪食獎勵自己,所以選了緣聚。地方都闊落,不會坐得十分擠迫,裝飾有特色。食品種類很多,刺身新鮮,三文魚厚切,肥美,甜蝦頗大隻,鮮甜,我們叫了幾轉。壽司卷物多款,海膽手卷雖然迷你,但飯的比例不會佔很多,海膽新鮮。大愛炙燒類的我,叫了炙燒帶子,炙燒三文魚,炙燒蟹棒。帶子鮮甜,厚肉,三文魚厚肉,蟹棒大條。朋友試了蟹粥和拉麵,稱蟹粥鮮甜,多料。拉麵彈牙。甜品和飲品多選擇,雪糕除了可以自取,我們叫了幾轉焦糖3.6牛乳雪糕,好味。
今晚約了好友食飯,大家都想豪食獎勵自己,所以選了緣聚。
地方都闊落,不會坐得十分擠迫,裝飾有特色。

朋友試了蟹粥和拉麵,稱蟹粥鮮甜,多料。拉麵彈牙。

2019-07-25 372 浏览
週末元朗的放題午餐 地鐵站走到這店 大概十分鐘吧入口比較隱蔽 在小巷裡裝潢是美國街頭風放了很多龍珠公仔本身已有爆谷沙律等小食甜品更可以火鍋 火鍋料都是在外面自取的午餐加錢可以吃剌身之類的刺身挺新鮮的 蝦是我的最愛十分肥美鮮甜壽司跟卷物=火焰蒜蓉帶子=加蒜蓉很香口 燒香了的帶子更鮮味=火焰三文魚=芝士加三文魚的味道很夾=京蔥拖羅軍艦=拖羅細滑 入口溶化 配上京蔥更香=濃湯煮蜆=蜆完全沒有沙=羊架=油脂足 羶羶的很香=焗蠔 =有黃金同赫香兩種口味蠔本身也多汁有口感=榴槤雪條=甜品有榴槤雪條可選每口都像吃真的榴槤一樣親民價錢不特別貴整體黎講係合情合理的放題
週末元朗的放題午餐
地鐵站走到這店 大概十分鐘吧