2019-08-27
今日爸爸考電單車牌合格咗,我哋當然梗係要慶祝下先啦! 爸爸最愛就係日式放題,近近哋就揀咗元朗呢一間試下先。 門口雖然比較細小,但都唔算難搵。呢間嘢午市時段原來都好多人, 好彩餐廳都算大, 等咗一陣就有位坐啦!牆上嘅吊飾都幾得意, 有飛機,又有熱氣球做裝飾, 好兒時嘅感覺。頭盤刺身分別叫咗三文魚,甜蝦,八爪魚,帶子,象拔蚌和希靈魚。 刺身夠曬新鮮冰凍, 又大隻又厚切,非常鮮甜。壽司款式都好多, 我哋隨意點咗好幾款。 我特別鍾意壽司嘅size比較細件, 一放落口啱啱好。 紫菜夠脆,壽司飯唔會太硬,太容易散, 分量好足,外觀吸引。所有壽司都是即叫即整,送到還帶暖暖的。 排得井井有條,好有層次感。燒物也隨意叫咗燒蠔和多春魚。 燒芝士蠔非常香口, 芝士唔會太膩, 蠔夠晒juicy! 而多春魚燒得非常香脆,唔會太燶太散。炸天婦羅香脆粉薄, 外脆內軟,非常惹味。 食完都唔夠喉再encore咗兩次!側邊仲有個沙律自助區, 想食乜嘢沙律可以自由配搭。放題罕有地有movenpick食, 有三款味道可以自己選擇。出面都有其他甜品和雪糕選擇,款式都好多, 梗有一款啱心水。
側邊仲有個沙律自助區, 想食乜嘢沙律可以自由配搭。
出面都有其他甜品和雪糕選擇,款式都好多, 梗有一款啱心水。