2023-10-25 155 浏览
佐敦地鐵站A出口附近的「網紅串燒」,是一家主打串燒的餐廳。首先呢到既冷盤都唔錯!涼拌牛肚和涼拌蓮藕清爽可口,入口滑嫩,帶著微微的辣味。串燒方面,生烤雞全翼外脆內嫩,鮮味十足;雞肉串同牛肉串烤得剛剛好,一啖咬落去有彈牙感;仲有雞腎、台灣腸、司華力腸等等,串燒款式多樣豐富,每一串都帶嚟唔同嘅風味享受。餐廳也提供各種啤酒同飲品供選擇。而我地食串燒都係鐘意飲王老吉,不單止清熱解渴,仲有助消暑,是一個很好的食串燒搭配。
佐敦地鐵站A出口附近的「網紅串燒」,是一家主打串燒的餐廳。

2023-10-17 116 浏览
呢牌想食串燒的胃非常之澎湃,畀佢呢個名吸引咗入去✨網紅串燒✨真心個名好鬼正🤤燒豬頸肉🤩豬頸肉面頰附近的部位,燒到幾乾身,比其他部位爽彈,我很喜歡燒蒜蓉茄子🍆食串燒我會必點茄子,茄子上面鋪滿蒜蓉同香料,呢間唔錯燒台灣腸(黑淑味)🫘台灣腸外層脆口,黑椒味香濃 燒雞翼🌟雞翼外皮脆卜卜,外脆內嫩,而且有點甜甜地,有蜜糖味,食落甜絲絲燒雞肉🍡雞肉燒完仍然鎖住肉汁,好滑好嫩口燒韮菜🥦韮菜吸味,口感正,有少少辣椒粉充滿香味燒脆肉瓜🥒脆肉瓜清甜又多汁,脆卜卜招牌炒飯🍚份量如為唔會好多,點知真係一大碟,炒得好有住家飯味道,冇味精好正📍網紅串燒💡佐敦吳松街81號地舖

燒豬頸肉🤩
豬頸肉面頰附近的部位,燒到幾乾身,比其他部位爽彈,我很喜歡

燒蒜蓉茄子🍆
食串燒我會必點茄子,茄子上面鋪滿蒜蓉同香料,呢間唔錯

燒台灣腸(黑淑味)🫘
台灣腸外層脆口,黑椒味香濃

燒雞翼🌟

燒雞肉🍡
雞肉燒完仍然鎖住肉汁,好滑好嫩口

燒韮菜🥦
韮菜吸味,口感正,有少少辣椒粉充滿香味

燒脆肉瓜🥒
脆肉瓜清甜又多汁,脆卜卜

招牌炒飯🍚

📍網紅串燒
💡佐敦吳松街81號地舖
2023-10-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-10-17 100 浏览
呢日喺廟街及附近行街街,見到週圍都幾熱鬧嘅,人數都唔少,咁希望keep住呢個勢,香港越來越好啦。行行吓喺吳松街見到一間叫“網紅串燒”嘅突然間好想食,宜家天氣涼涼哋,食串燒幾好。嗌咗“生烤雞中翼 ”、“豬頸肉”、“雞腎”、“司華力腸”、“龍蝦丸”、“牛肉”、和“燒魷魚須”,平時唔止食咁少嘅,事關頭先行街已食咗啲嘢,宜家醫“口痕”啫,又可以坐低慢慢食,雞中翼好好味吖,似乎都放咗啲孜然落去燒,好香口;豬頸肉和雞腎的口感好好,司華力腸好大條,過晒囗瘾。“涼拌花甲”比想像中大碟,嗰涼拌汁調較得當,酸,甜,辣皆可,唔會大過份,所以食完串燒再來碟涼菜係明智之舉,再來罐“王老吉”,正👍

2023-10-15 46 浏览
佐敦好多性價比高嘅小店,今次試依間串燒都真係又平又好食,老世一手包辦親自燒,好有心首先去親串燒店都必嗌燒茄子($30),燒到好軟熟,入口多汁,配埋濃郁嘅蒜香同葱花真係好惹味仲叫左燒娃娃菜($15),有時嗌蔬菜類都好驚會燒得太乾,不過依間就燒得啱啱好,保留到娃娃菜嘅水份,加埋孜然粉嘅香味好好食另外試左司華力腸( $20 )、台灣腸( $15 )、粟米($20),全部都燒得好香好靚仔!食串燒點都要叫返啲肉,叫左雞翼( $18 )同豬頸肉( $18 ),啲肉本身調好哂味,燒完之後油花味好香除咗串燒之外,依度仲有涼拌小食,試咗涼拌萵筍($39)冇諗過份量係咁大份,涼拌汁好清涼酸酸地咁開胃之餘又一解串燒嘅油膩,萵筍煮得岩岩好,爽口得黎又唔會太硬今餐真係好滿足!

除咗串燒之外,依度仲有涼拌小食,試咗涼拌萵筍($39)

今餐真係好滿足!
2023-10-12 173 浏览
🍴烤豬大腸 36 蚊兩串🐷豬大腸好大舊好香脆 脆得黎入面帶 d滑 辣得黎好惹味🍴金菇肥牛卷50 蚊兩串🐂金菇好爽口 肥牛大塊 juicy包埋一齊加埋 d辣粉好正🐂🍴蒜蓉燒茄子30 蚊條茄子 蒜香 葱花 辣椒 令到茄子好入味 茄子肉夠軟林 好味 🍆🍴燒秋刀魚 30 蚊條🐟🍴招牌炒飯88 蚊一上枱好夠蛋香 香葱 芝麻調味 炒飯好夠鑊氣 飯粒分明 好入味好香 正🍴炒蟶子 188 蚊份炒蟶子 係細隻蟶子黎講好肥美 大大隻 有紫洋葱 黑椒 紅綠椒 好入味 食落帶 d香辣 🌶️正#串燒 #燒烤 #肥牛 #金菇 #蟶子 #炒飯 #秋刀魚 Score 平均分<7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#網紅串燒佐敦吳松街81 號地鋪~~~~~~~~~~~~====================

🍴烤豬大腸 36 蚊兩串🐷
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#網紅串燒
佐敦吳松街81 號地鋪
~~~~~~~~~~~~

====================

2023-10-12
2023-10-12 9 浏览
好耐冇食串燒同朋友來到佐敦的網紅串燒小店,用傳統落單,點完一陣就上食物~速度超快。。。食物款式種類較多,價錢也相宜我地點左九菜,雞翼,娃娃菜,墨丸等呢 d大路嘢串燒當然唔小得選辣同唔辣啦不過如想來的記得先 book位好耐冇食串燒同朋友來到佐敦的網紅串燒小店,用傳統落單,點完一陣就上食物~速度超快。。。食物款式種類較多,價錢也相宜我地點左九菜,雞翼,娃娃菜,墨丸等呢 d大路嘢串燒當然唔小得選辣同唔辣啦不過如想來的記得先 book位
好耐冇食串燒

我地點左九菜,雞翼,娃娃菜,墨丸等呢 d大路嘢
串燒當然唔小得選辣同唔辣啦
不過如想來的記得先 book位
2023-10-10 32 浏览
夜麻麻想食串燒飲番杯啤酒,見到附近得返呢間串燒店仲有開,入邊嘅顧客都唔少,相信呢間串燒店一定好受歡迎,所以同班朋友就入去試吓。點菜紙嘅選擇非常之多,所以我哋都嗌咗唔少嘢食,本身以為〈涼拌皮蛋〉、〈涼拌豬耳〉咁平份量應該都唔會好多,點知一上枱就見到係小菜嘅份量,下面仲有好多柏青瓜鋪底,非常高質!取消方面,基本上每款都值得推介,尤其係雞肉、豬肉、雞腎、雞軟骨、台灣腸、豬頸肉等等,每條串燒都啖啖肉又Juicy,同其他傳銷店又乾又細粒簡直冇得比。食得多肉類,自然就會揀番啲蔬菜平衡下,超甜粟米同娃娃菜都係超級推介,加上適當嘅調味,在燒出蔬果嘅水份,可以有解膩作用。仲有仲有要推介嘅點少得多春魚同魷魚鬚呢!份量多之餘仲要啖啖肉,喺出邊好少可以食到咁高質!老闆娘超好客,服務又殷勤,周不時都問我哋有咩需要,抵佢越來越多客!

雖然依加北上食野好方便,但對於市區人,當然想係市區都食到川菜嘅味道。🐷介紹呢間味道同深圳嘅好相似,整體乾淨衛生。 🐚涼拌花甲 $68花甲新鮮嫩滑,花甲同配菜份量都算多,汁底有除左辣油,仲有蒜粒同少少醋,酸酸辣辣好開胃👍🏻 🐟香辣魚皮 $68魚皮爽口,份量同樣算多,汁底同花甲有少少唔同,冇左醋味但鮮味濃郁。 🍜涼拌麵 $49街外好多涼拌麵都會整得太淋身,呢度嘅麵爽口彈牙,掛汁又唔會太油膩。 🍗生烤雞全翼 $18充滿肉汁,孜然同辣粉非常入味,唔會有太多粉係表皮,推薦🫶🏻 🍆蒜蓉燒茄子 $30串燒店必吃美食之一,蒜蓉同辣味非常突出,熟成度岩岩好,唔會太難刮啲茄子肉出黎。 🦑燒魷魚鬚 $38魷魚鬚頭嘅部分柔軟彈牙,尾部香脆可口,食多啲都唔會覺得有膩感。 🐔雞腎 $18外脆內軟,同樣粉唔多但非常入味,適當保留肉汁。 🥬燒韭菜 $15食得多肉當然想食啲菜,燒韭菜本身好易入味,水份充足絕對唔會太乾。

🐚涼拌花甲 $68

🐟香辣魚皮 $68

🍜涼拌麵 $49

🍗生烤雞全翼 $18
充滿肉汁,孜然同辣粉非常入味,唔會有太多粉係表皮,推薦🫶🏻

🍆蒜蓉燒茄子 $30

🦑燒魷魚鬚 $38

🐔雞腎 $18
外脆內軟,同樣粉唔多但非常入味,適當保留肉汁。

🥬燒韭菜 $15
2023-09-26 24 浏览
【佐敦•網紅串燒】@wanghongbbqππππππππππππππππππππππππππππππ夜繽紛佐敦串燒小店比較特別可以坐喺舒適有冷氣嘅室內睇住電視嘆住冷氣食串燒 選擇比較多氧化比較特別嘅有燒台山生蠔、水煮魚、涼拌麻辣魚皮🌻|燒烤風味肉類|烤牛仔骨、烤金菇肥牛卷、烤蒜蓉生蠔牛仔骨香氣扑鼻、外脆里嫩、肉香四溢、滋味十足、美味撲鼻金菇香滑、肥牛鮮嫩、口感豐富、香氣誘人生蠔咸香蒜味、鮮嫩滑腍、蒜蓉香氣四溢、鮮味濃郁🌼|涼拌系列|涼拌豬耳朵、涼拌蓮藕、涼拌麻辣魚皮涼拌豬耳朵:鮮嫩有彈性、豬耳香醇、口感爽脆、鮮味十足、清爽好吃涼拌蓮藕:蓮藕爽口、清甜可口、脆嫩可人、清新美味、開胃解膩涼拌麻辣魚皮:麻辣味道濃郁、魚皮香脆、口感鮮辣、酸辣開胃、好吃停不下來🏵️|健康素菜系列|烤娃娃菜、烤脆玉瓜、烤四季豆、烤金菇烤娃娃菜:娃娃菜脆嫩爽口、烤製後甜味更加突出烤脆玉瓜:烤製後玉瓜外皮酥脆、內部軟嫩、口感豐富、香氣四溢、營養豐富烤四季豆:烤製後四季豆保持脆嫩口感、綠豆香氣誘人、清爽可口、營養價值高、風味獨特烤金菇:金菇鮮嫩、口感豐富、烤製後香氣誘人、味道濃郁餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
【佐敦•網紅串燒】@wanghongbbq
夜繽紛佐敦串燒小店

🌻|燒烤風味肉類|
烤牛仔骨、烤金菇肥牛卷、烤蒜蓉生蠔
牛仔骨香氣扑鼻、外脆里嫩、肉香四溢、滋味十足、美味撲鼻
金菇香滑、肥牛鮮嫩、口感豐富、香氣誘人
生蠔咸香蒜味、鮮嫩滑腍、蒜蓉香氣四溢、鮮味濃郁

🌼|涼拌系列|
涼拌豬耳朵、涼拌蓮藕、涼拌麻辣魚皮

涼拌蓮藕:蓮藕爽口、清甜可口、脆嫩可人、清新美味、開胃解膩

🏵️|健康素菜系列|
烤娃娃菜、烤脆玉瓜、烤四季豆、烤金菇

烤娃娃菜:娃娃菜脆嫩爽口、烤製後甜味更加突出

烤金菇:金菇鮮嫩、口感豐富、烤製後香氣誘人、味道濃郁

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 300
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#佐敦美食 #網紅串燒 #web3佐敦
網紅串燒
佐敦吳松街81號地舖
難得第二日唔洗返工, 今晚約老朋友出黎食飯盡興, 兼享應下政府宣傳嘅夜繽紛。佐敦吳松街新開一間「網紅串燒」, 店鋪面積細, 環境亦不屬打卡系, 但就集合了川菜、燒烤、串燒於一身, 而且營業時間由18:00至04:00, 適合夜鬼聚集。【香辣魚皮】魚皮極之爽脆, 配上大量醃洋蔥、香蒜、莞茜, 少少辣, 非常惹味.【涼拌豬耳朵】HK$49/份凍食豬耳加入了芝麻、辣油調味, 爽脆, 香辣惹味。【涼拌皮蛋】HK$39/份包括了黑色同埋金色兩款流心皮蛋, 黑皮蛋偏林, 金皮雞彈滑, 夾埋餐廳調製過嘅配料, 惹味香口。 【蒜蓉燒茄子】HK$30/條茄子開邊, 密集佈滿大量蒜蓉, 茄子濕潤多汁, 蒜味什濃, 茄皮燒過帶點點韌。【特色炒田螺】HK $98/份田螺偏細粒, 勝在唔硬, 而且冇沙份量多, 炒得微辣入味。【爆炒花甲】HK$68/份花甲肉偏細, 冇沙, 微辣香口。【烤生蠔】HK$50/隻生蠔大隻厚肉, 肥美多汁, 加咗蒜蓉提鮮。【牛仔骨】HK $58/份秘方醃製, 入味又鬆軟, 惹味香口。【燒金菇】HK $15/串金菇燒得不會太乾身, 加咗少少孜然粉提升味道, 食到金菇本身清甜, 爽脆。【四季

【香辣魚皮】
香辣魚皮
【涼拌豬耳朵】HK$49/份
凍食豬耳加入了芝麻、辣油調味, 爽脆, 香辣惹味。
涼拌豬耳朵
【涼拌皮蛋】HK$39/份
涼拌皮蛋
【蒜蓉燒茄子】HK$30/條
蒜蓉燒茄子
【特色炒田螺】HK $98/份
田螺偏細粒, 勝在唔硬, 而且冇沙份量多, 炒得微辣入味。
特色炒田螺
【爆炒花甲】HK$68/份
花甲肉偏細, 冇沙, 微辣香口。
爆炒花甲
【烤生蠔】HK$50/隻
生蠔大隻厚肉, 肥美多汁, 加咗蒜蓉提鮮。
烤生蠔
【牛仔骨】HK $58/份
秘方醃製, 入味又鬆軟, 惹味香口。
牛仔骨
【燒金菇】HK $15/串
燒金菇
【四季豆】HK$15/串
相比傳統的煮法, 燒四季豆兼以孜然粉調味, 更惹味可口。
四季豆
【雞軟骨】HK$18/串
爽脆味美, 配啤酒一流, 值得推介。
雞軟骨
2023-09-25