2024-09-30 0 浏览
食左好多年,佢一直都冇乜點加價,我覺得都幾良心🤣 (以前一個lunch都係50幾蚊,而家都係60蚊左右,其實好合理)今日過黎食下午茶,如果想少食既,我都幾推薦,如果太餓,可以叫返午餐,都係60蚊左右。今日叫左2個餐,一個T2,一個T6。T2,係焗豬扒飯,我覺得有啲偏濕,芝士味唔算重T6,雞脾不過不失,配喇沙湯,我揀左意粉整體上,我覺得對得住價錢😂餐廳係下午茶時間都多位,舒服,鍾意可以坐多一陣,冷氣又夠大,啲位多數係卡位,私隱度都高,傾計又舒服。想食下午茶既人可以黎呢度食,九龍城既朋友推薦🙋‍♀️🙋‍♀️大概人均40-50蚊,冇加一,有粉麵飯同麵包沙律餐。

今日叫左2個餐,一個T2,一個T6。
T2,係焗豬扒飯,我覺得有啲偏濕,芝士味唔算重
T6,雞脾不過不失,配喇沙湯,我揀左意粉
整體上,我覺得對得住價錢😂

T6
炸雞髀
2024-09-05 182 浏览
今日第一次同個仔去食早餐,服務態度極差,嘢食一般略少,,食完好似等於冇食過,價錢略貴!不值得再試,你請我都唔會嚟!完!建議就算全世界得返佢一間餐廳。大家就算餓死都唔好去食!!!!
2024-09-05
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-06-30 413 浏览
因為冇服務可言,所以冇辦法評價佢嘅服務。張檯仲油過十年未洗嘅抽油煙機,甚至未上菜已經附贈上一檯客食剩嘅意粉,叫waiter幫手清檯過到泥聽完就走完全唔打算清理,之後照上餐湯。落單落兩次都可以錯兩杯野飲,泥食飯好似比錢受氣一樣,完全唔推薦,會建議落黑名單唔駛試伏。野食嘅quality只可以話係普通茶餐廳質素,唔建議食客抱有太大期望,甚至茶餐廳都比杯熱水你自己清潔下,呢間餐廳簡直係失敗之中嘅失敗,希望其他人唔駛中伏。餐湯淡而無味,餐包係一塊overcooked嘅多士,最後正餐嘅牛排唔覺有牛味,質素甚至差過大快活啲扒

2024-06-30
等候时间
15 分钟 (堂食)
男朋友話帶我去中學同學間餐廳度食飯佢以前中學係個邊 ƪ(•̃͡•̃͡ ƪ 可以順便懷緬一下連間餐廳都可以懷緬 因為佢好耐無黎過有好多卡位可以坐 可以眼中只有對方( •͈ᴗ⁃͈)ᓂ啲位唔窄都幾好坐(•̤̀ᵕ•̤́๑)ᵒᵏᵎᵎ⤩ ⤪ ⤭ ⤮ 𝒪𝓇𝒹𝑒𝓇 ⤱ ⤲ ⤯ ⤰ 美式雜扒鐵板餐 $128星期一至五唔洗加錢就有特飲 叫左涼粉◔.̮◔✧   有羅宋餐 蒜蓉包 仲有啫喱做甜品上鐵板前 員工有問要唔要幫我地落左黑椒汁先 好貼心 ૮₍♡>𖥦< ₎ა 唔會驚彈到件衫周圍係雜扒又有薄牛扒 雞翼 煙肉 豬扒 同台灣腸 加埋薯條同雜菜 件件大份 唔慳皮 2個人分甘同味 好好食⁽ ¨̮⁾♡⁽¨̮ ⁾ 澳洲西冷牛扒 $148雖然唔係鐵板餐 無個渣渣聲 但都無阻塊西冷牛扒軟嫩又肉厚 我話整6成 佢煮既時間真係啱啱好 ૮₍ ˊᗜˋ₎ა 忌廉汁芝士焗西蘭花 +$35 (升級優惠)蔬菜一定要食多啲既 雖然啲扒係有雜菜提供 但唔夠既 (*¯︶¯*)要識健康飲食呀麻 最後仲有啫喱做飯後甜品 係我最鍾意既紫色啫喱 加埋花奶 雖肥但超好食୧⍢⃝୨

男朋友話帶我去中學同學間餐廳度食飯

星期一至五唔洗加錢就有特飲 叫左涼粉◔.̮◔✧
有羅宋餐 蒜蓉包 仲有啫喱做甜品

澳洲西冷牛扒 $148
啱啱好 ૮₍ ˊᗜˋ₎ა

忌廉汁芝士焗西蘭花 +$35 (升級優惠)

現在我在餐廳點了龍蝦汁海鮮天使麵,但是我非常失望地發現這道菜的品質遠遠不符合我的期望。首先,菜品的味道很差,龍蝦汁的風味並不濃郁,而且海鮮的鮮味也不夠突出。更糟糕的是,蘑菇的口味酸餿,除了菜品的品質問題,我也非常失望於您餐廳的服務態度。當我向侍應生反映這個問題時,他們的回應讓我感到非常冷淡和不專業。他們只回答了一句「哦」,並且看起來完全不關心或不在乎這個問題。
2024-03-04 460 浏览
羊鞍餐廳午市套餐經濟抵食,$14追加沙律好味,員工服務OK,清水入面加幾片檸檬,有檸檬清香,環境清潔光線適中,音樂好聽,下次可以試忌廉汁,L7吞拿魚配天使麵日式蝦餅$65,或是L10香煎羊假(兩支骨)芝士煙肉焗大啡菇$102
羊鞍餐廳午市套餐

2024-03-04
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 紅酒燴牛尾
  • 羅宋湯
  • 寶雲酥羊架
2024-02-25 450 浏览
我同一般foodie好唔同,其實我好鍾意食早餐🌞。我都希望日後同大家多啲分享早餐🍽️!今次呢我朝早就嚟到九龍城,見到一間開業多年嘅羊鞍餐廳,一於試下佢個早餐啦!我已經好多年冇幫襯,裏面嘅裝修同我印象中嘅都唔同。佢早餐嘅餐牌同一般港式餐廳都係差唔多🇭🇰,都係粉麵餐扒餐。我就決定試下佢嘅大男孩早餐🙆,呢個餐包咗薯餅、大啡菇、黃豆、粟米、丹麥多士同芝麻沙律,另外可以再揀兩個餸。我就揀咗雙太陽蛋,同吉列豬扒。比較令我覺得驚艷嘅係個大啡菇🍄,好有香菌味!比起好多餐廳都做得好食。吉列豬扒都外脆內軟,好有水準。其他嘢都係正正常常。呢個早餐我絕對會再嚟食!😉

早餐
2024-02-06 430 浏览
在尋找九龍城一帶美味的晚餐選擇時,我們偶然發現了羊鞍餐廳,位於福佬村道的這家小餐廳,以其親民的價格和出色的菜品在當地小有名氣。當晚,我們點了炸豬手和雜扒餐,這兩道菜都給我們留下了深刻的印象。首先要提的是炸豬手,這道菜的亮點在於其外皮的絕佳口感酥脆可口,與傳統炸豬手的期待完美吻合。豬手肉質鮮嫩多汁,與外皮的酥脆形成了鮮明的對比,每一口都是滿足感和幸福感的結合。這種獨特的口感和風味,讓人難以忘懷。接著是雜扒餐,這道菜將多種肉類烹饪得恰到好處,每一種肉類都保持了自己的特色,而且調味均衡,既能品嚐到各種肉的原始風味,又能感受到作為整體時的和諧。這道菜的多樣性和豐富性,使其成為了桌上的明星。除了食物本身,羊鞍餐廳的價格也是一大亮點。在如此合理的價位下,能夠享受到這樣品質的美食,實屬難得。這讓我們的晚餐不僅是一次美食之旅,也是一次物超所值的體驗。總的來說,羊鞍餐廳以其實惠的價格、優質的食物和舒適的用餐環境,為我們提供了一個難忘的晚餐經歷。特別是那炸豬手的酥脆,是我們將來還想再次光顧的原因。對於那些在九龍城尋找美味又實惠晚餐的人來說,羊鞍餐廳絕對值得一試。

2024-01-31 368 浏览
今日去到九龍城食午餐,點了一個田螺雞扒焗飯,附上餐湯、餐包及凍奶茶。白湯濃郁,我用麵包沾上白湯食用,口味更佳。午餐竟然都可以食到田螺,田螺鮮甜,上餐時熱辣辣,食完個人暖笠笠。
白湯濃郁,我用麵包沾上白湯食用,口味更佳。

2024-01-31 253 浏览
喺這個港式鐵板燒餐廳,頂頂正嘅羊架鐵板實在太吸引!一上桌,羊架嘅香味就四溢,賣相一流,仲有啲火焰表演,好有戲劇性。啖啖肉,煎得金黃,外皮微焦,裏面肉質鬆軟滑口,香而不膩,真係勁正👌!嚟到雜扒,佢量多質優,份量真係滿滿嘅滿足!菜單話有雞扒豬扒雜三寶,食落發現,每件扒都保持住自己嘅特色 — 雞肉扒腍合住調味醬汁,鹹香得嚟唔會太重口;豬扒肉嫩汁多,一口咬落去,真係滿足感爆棚🤤。配菜方面,陣陣麵包香氣撲鼻嚟,忌廉湯滑溜溜地,入口感覺好似至尊享受咁,令人一啖又一啖!最後講吓甜品🍰,後續扒餐飽肚仲勇敢撳咗個甜品俾自己,畀個甘甜味道完美收官。總括嚟講,果汁清新,服務都跟得上。對於想飽肚嘅你我佢,呢間焗得嚟又唔會令你荷包大出血嘅鋪頭,真係值得推介!💯

2023-10-13 804 浏览
羊鞍餐廳都幫襯咗好多次今次再去嘅時候發現餐廳輕輕有裝修過因為之前餐廳嘅皮凳都有破損嘅情況今次去見到餐廳嘅格局同埋凳都已經有翻身係會坐得舒服咗不過張枱依然好細叫一個餐有幾樣嘢放埋一齊係超級迫所以一定要一路食一路請職員收拾必叫係午餐1號餐肉眼扒配黑椒汁配薯蓉🥢羅宋湯或者忌廉湯🥢蒜蓉包🥢餐飲每次食嘅原因首先喺塊扒好大塊,好多薯蓉叫多啲黑椒汁就真係好多🤣雖然扒嘅質素就一般但係以依個午餐依個價錢嚟講真係數一數二抵食
羊鞍餐廳都幫襯咗好多次

肉眼扒配黑椒汁配薯蓉
🥢羅宋湯或者忌廉湯
🥢蒜蓉包
🥢餐飲

每次食嘅原因首先喺塊扒好大塊,好多薯蓉
叫多啲黑椒汁就真係好多🤣
雖然扒嘅質素就一般
但係以依個午餐依個價錢嚟講
真係數一數二抵食

我最近探索咗一間平價西餐廳,發現咗一款超值又美味嘅招牌菜!我一定要同你分享佢哋嘅「芝士焗肉醬意粉」,真係令人嘆為觀止!首先,話到呢碗意粉,佢哋嘅麵條煮得剛剛好,有個咬口,絲絲入味。而肉醬就係呢碗意粉嘅亮點!佢哋嘅肉醬醬汁濃郁而且有層次感,充滿著美味嘅肉香。每一口意粉都可以完全沾到咖喱醬,令味道更加豐富。而最令人難以抗拒嘅係上面嘅芝士!佢哋將芝士撒在意粉上,入爐焗至金黃酥脆。每一口咬落去,啲芝士就會拉絲,形成一個誘人嘅濃郁芝士層。芝士嘅濃郁與肉醬嘅鮮美相互融合,真係令人嘆為觀止!總括而言,呢間平價西餐廳嘅「芝士焗肉醬意粉」絕對係一個物超所值嘅美食選擇。無論係麵條的彈牙口感,濃郁的肉醬,定係誘人的焗芝士,都給人留下了深刻的印象。如果你喜歡芝士和意粉的結合,而又不想花太多錢,絕對要去試試呢間平價西餐廳嘅芝士焗肉醬意粉。保證你會愛上這道美味、物超所值的美食!

2023-05-31 1207 浏览
在九龍城辦事, 完畢後即找地方食午餐避暑. 去了九龍城街坊排隊店羊鞍. 今天超熱, 幸運地排咗5分鐘即可入坐, 焗飯控當然叫芝士焗豬扒飯. 價錢十分合理, 只需$57, 唔洗加一. 🌸皇牌焗豬扒飯 + 餐湯 + 熱咖啡🐽🥢羅宋湯, 夠熱, 味道酸酸甜甜, 好開胃. 豬扒焗飯, 焗得夠火喉, 表面有微焦但唔苦, 炒飯底有少量蛋皮, 飯粒間充滿蛋香, 芝士量足, 夠拉絲, 豬扒巳切成細細舊, BIT SIZE, 勁細心, 可惜豬肉有啲實, 扣了少許分. 最後上嘅咖啡是即磨咖啡嘅味道, 總括來說, 這間餐廳性價優

🌸皇牌焗豬扒飯 + 餐湯 + 熱咖啡🐽🥢

2023-05-30
2023-05-31 868 浏览
星期日上完補習班,經過餐廳門口見到有一堆人排隊,咁就膽粗粗入去問下細枱會唔會有位;又好好彩仲有最後1張細枱。室內裝飾都好有特色但放左有好多張大大小小既枱,比較擠逼。今次我點左午市套餐 1 - 香煎肉眼牛扒配燒汁,羅宋湯,凍檸茶;以及精選午餐C - 粟米忌廉汁牛脷燴螺絲粉,羅宋湯,熱Mocha。羅宋湯夠味又唔辣,連小朋友都飲到。配埋蒜頭包,好味道。肉眼牛扒唔會過熟,配埋白飯啱啱好反而牛脷螺絲粉就冇乜特別,個忌廉汁略嫌太甜。杯Mocha味道可以但表面個朱古力粉花紋好醜樣。

室內裝飾都好有特色但放左有好多張大大小小既枱,比較擠逼。

羅宋湯夠味又唔辣,連小朋友都飲到。配埋蒜頭包,好味道
。肉眼牛扒唔會過熟,配埋白飯
啱啱好
反而牛脷螺絲粉就冇乜特別,個忌廉汁略嫌太甜。

杯Mocha味道可以但表面個朱古力粉花紋好醜樣
跟餐羅宋湯
肉眼扒
粟米忌廉汁牛脷燴螺絲粉
Mocha
2023-05-28
2023-05-16 650 浏览
每次午飯時段經過九龍城都看見大班人👫在羊鞍餐廳排隊, 除了學生還有街坊及上班族. 看它的餐牌,又不是特別平, 查看食評, 又不是大推的熱門餐廳, 今天終於鼓起勇氣試下.🙄忌廉洋蔥湯不太濃郁, 有淡淡甜味, 有洋蔥粒, 跟湯的蒜蓉包冇蒜味, 放涼變硬了. 法式紅酒燴牛尾 份量好大, 好多牛尾, 肉質軟腍鬆化, 紅酒汁多, 味道微甜, 好下飯. 初時以為量不足, 但最後吃到好飽熱咖啡即磨咖啡, 夠熱, 正常.無後悔選擇了羊鞍餐廳, 最終都明白點解咁多人排隊, 雖然跟餐的蒜蓉包表現欠佳,但總括來說, 性價比高.好食❤️❤️❤️❤️🖤抵食❤️❤️❤️❤️🖤

忌廉洋蔥湯

法式紅酒燴牛尾
量不足, 但最後吃到好飽

熱咖啡
即磨咖啡, 夠熱, 正常.

好食❤️❤️❤️❤️🖤
抵食❤️❤️❤️❤️🖤

等候时间
10 分钟 (堂食)