2007-04-07 8 浏览
其他哩兩款包出o左ok耐,但一直冇心試早餐突然想食包,就行去買o左個香草蕃茄芝士plus蘑菇粟米, 竟然出奇地美味,特別係前者o吾得閒寫o甘多,大家得閒買番過o拉
其他哩兩款包出o左ok耐,但一直冇心試

o吾得閒寫o甘多,大家得閒買番過o拉
2007-01-27 36 浏览
大佬生日, 訂了"新輕"栗子蛋糕給他. ($138/ 1.5 lbs)"新輕"就是低糖,低脂,用了穀物油做, 健康好多呢~面頭係栗子mosse. 不太甜, 又唔漏,但餅底就厚左d, 有1/3 (2")都係消化餅.而且切既時候幾吃力, 因為又厚又硬.但成個cake既材料都係我最鐘意.^_^

"新輕"就是低糖,低脂,用了穀物油做, 健康好多呢~

但成個cake既材料都係我最鐘意.^_^

2006-08-04 24 浏览
臨時臨急得知同事甲生日,於是同事們「籌集」兩張餅咭,跑去MTR 站的餅店換了個生日蛋糕。選了大部份人都食的「芒果蛋糕」($108),以兩張餅咭另加$16.8,好方便和經濟。忌廉不算大濃稠,芒果唔酸,賣相不差,味道幾好,無任何不滿!
忌廉不算大濃稠,芒果唔酸,賣相不差,味道幾好,無任何不滿!
2006-05-20 16 浏览
老媽帶來這條「新輕高鈣脫脂鮮奶麵包」($9),原條烘焙,每條切成六片。輕軟如「嘉頓」的牛奶方包,香濃牛奶味,帶點甜甜的味道,好味。哄小孩子一流。或是生病時食用,即唔錯。因為質地輕軟,我輕易地連吃三片。
因為質地輕軟,我輕易地連吃三片。
2005-02-20 14 浏览
HSBC 信用卡推廣下,以積分和$28 的換購價得到這盒曲奇餅。到某親友家中拜年,對方小孩嚷叫要試,於是即場吃了。一貫「美心」特色:賣相較味道優秀。牛油曲奇酥,巧克力味和原味各十枚,酥脆鬆化,賣相企理。杏仁千層酥條保持水準,難怪只有四枚而已。此家的各款杏仁千層酥條都是水準以上,值得一試。
到某親友家中拜年,對方小孩嚷叫要試,於是即場吃了。
2004-10-03 5 浏览
今日先開黎食,佢比東海堂好食,蓮蓉幾滑.
今日先開黎食,佢比東海堂好食,蓮蓉幾滑.
2004-08-29 9 浏览
呢個包好鬼難食!又硬又唔好味,淨係有香料/香草味,$3.5一個真係好唔抵!上次我食左個迷你蕃茄芝士包,已經覺得幾差,點知今次呢個薯仔包仲差!真係一山還有一山低!
(非会员)
2004-03-26 19 浏览
酥皮果醬包($4.5/個) ,質地乃「酥皮」加上「麺包」,內裡應該是杏子果醬。口感扎實,仲份量十足!
2004-02-08 13 浏览
經過沙田火車站間美心..發現出左款好靚既cake,好似係藍莓唔知乜野..但係件cake好靚,好似個聖誕鐘咁架...又有幾條朱古力係上面咁架.,不過成15蚊件,唔知有無人試過??
2004-02-06 19 浏览
我都覺得兩個撻都幾好味...紅豆撻就特別d, 因為紅豆mousse唔係度度有,不過都甜d. 至於栗子撻雖然common, 銷量好似始終好d! 可能香港人唔係好好新野啦!個牛油撻底幾脆, 鹹鹹地, 咁樣令到佢無咁漏!$12 o係美心買可能係貴d, 不過compared w/ 其他patisserie其實又唔係好貴.
我都覺得兩個撻都幾好味...
個牛油撻底幾脆, 鹹鹹地, 咁樣令到佢無咁漏!
2004-02-05 6 浏览
同之前賣九個幾個隻差不多最大改進係由蛋白脆底(個人覺得係上次最失敗既部分)變做撻底.同埋每件都有膠蓋保護.令件野更趨完美.不過$12好似貴左少少.(唔要膠蓋賣平d得唔得?)
同之前賣九個幾個隻差不多
令件野更趨完美.
不過$12好似貴左少少.(唔要膠蓋賣平d得唔得?)