2024-09-22 80 浏览
一口 size,一啖食就ok,好滿足今次食呢個就無整熱,而且放咗落雪櫃,所以冇乜流心嘅效果,但係個賣相都唔錯,見到都想食月餅皮,唔會厚,又唔會有粉味味道同口感,同幾年前冇乜變係一個好選擇比唔鍾意食傳統蓮蓉餡嘅人
一口 size,一啖食就ok,好滿足

月餅皮,唔會厚,又唔會有粉味
味道同口感,同幾年前冇乜變
係一個好選擇比唔鍾意食傳統蓮蓉餡嘅人

2024-05-16 72 浏览
今日下晝3:00打電話去查詢一下磅裝蛋糕現貨有冇芒果栗子蛋糕,店員一句態度勁差咁樣話落嚟.(點會有芒果栗子蛋糕啊,嗰啲要訂㗎),我當場呆左,呢啲係咩態度?但係我都keep住好有禮貌咁樣同佢講呢啲要訂㗎,哦,唔該你,佢就keep住嗰種態度同我講仲有冇其他,我話冇啦唔該,我最尾同佢講句你態度可唔可以好少少。。心諗佢啲態度仲差過某啲牛奶製品茶餐廳嘅員工,假假地都全港咁多間門市啊😡本身我係打咗兩次電話去嘅,第一次就喂極都冇人聽,第二次就喂到幾經辛苦先至話聽到😡
外卖自取
家姐生日🎂本身買左酒店蛋糕但因為食美心旗下團嘅中餐晚宴 - 潮庭只可以美心西餅集團嘅蛋糕先可以免切餅費其他蛋糕切餅費一律hkd $150每個🤕梗係唔好蝕俾佢🤥於是順路突登黎呢間尖沙咀分店買蛋糕10個人食 買個一鎊一嘅蛋糕食完飯咁飽每人一Kai岩岩好!雖然好耐無食美心蛋糕 一直對佢無乜好感但佢啲忌廉又幾好食喎衰鬼🤣調味調得幾好 咸咸地 食落唔會太漏士多啤梨就無話特別鮮甜 都pass la 記住要用app用優惠卷買 會再抵啲!對尖沙咀店唯一唔滿意係 我排緊隊付款時後面一如既往有大陸人打尖雖然感受到店員兩邊都唔想得罪我地但佢都係照收大陸人錢先可能覺得我唔出聲就無野?So called文明社會 唉店員應該要出聲示意唔可以打尖的希望日後服務質素有改善啦
家姐生日🎂
本身買左酒店蛋糕
但因為食美心旗下團嘅中餐晚宴 - 潮庭
只可以美心西餅集團嘅蛋糕先可以免切餅費
其他蛋糕切餅費一律hkd $150每個🤕
梗係唔好蝕俾佢🤥
於是順路突登黎呢間尖沙咀分店買蛋糕
10個人食 買個一鎊一嘅蛋糕
食完飯咁飽每人一Kai岩岩好!
雖然好耐無食美心蛋糕 一直對佢無乜好感
但佢啲忌廉又幾好食喎衰鬼🤣
調味調得幾好 咸咸地 食落唔會太漏
士多啤梨就無話特別鮮甜 都pass la
記住要用app用優惠卷買 會再抵啲!
對尖沙咀店唯一唔滿意係 我排緊隊付款時
後面一如既往有大陸人打尖
雖然感受到店員兩邊都唔想得罪我地
但佢都係照收大陸人錢先
可能覺得我唔出聲就無野?
So called文明社會 唉
店員應該要出聲示意唔可以打尖的
希望日後服務質素有改善啦
士多啤梨忌廉蛋糕
士多啤梨忌廉蛋糕
2023-12-19 113 浏览
怎么做到可以切片这么薄斑斓椰子蛋糕🍰这个颜色一看就别具一格,虽然也是没啥椰子味,但是又带着淡淡的竹叶清香🎋,口感倒是蛮松软的🧀拿破仑蛋糕就更怪了,不仅超级薄,还甜的出奇。两片酥皮很焦香酥脆,但是中间的棉花糖和沁满了糖浆的核桃仁🥜,不仅一个赛过一个甜,而且融合起来就是腻上加腻吃的都不太对…
怎么做到可以切片这么薄
吃的都不太对…
2023-10-18 85 浏览
美心西餅是一家知名的西餅店,但我必須說,他們的西餅質素一般。首先,美心西餅的外觀非常吸引人,每個西餅看起來精美而誘人。然而,當我品嚐其中一個西餅時,我感到有些失望。西餅的口感相對乾燥,缺乏濕潤和軟嫩的特點。這使得整個食用體驗有些平淡無奇。此外,美心西餅的味道也不夠出眾。無論是巧克力口味還是水果口味的西餅,都缺乏深度和豐富性。味道相對單一,無法給人留下深刻的印象。雖然美心西餅提供了多種款式和口味的西餅選擇,但整體質素並未達到預期水平。口感乾燥,味道平淡,甜度不夠平衡,這些都是需要改進的地方。

👶🏻圓圓又有包包食啦🤣正呀!因為佢真係好鍾意食包包😂你估吓佢最鍾意食邊個包?🤣🍞美心西餅又有新產品啦,全新SeafoodFestival 系列,以全新食材同配搭,小朋友同大朋友都啱食😍😍✨全新麵包系列包括:有爽滑彈牙嘅墨魚餅紫菜芝士包 🦑🧀,口感豐富又香甜嘅仿蟹柳粟米包 🦀,以及適合追求健康嘅新吞拿薯仔包 🥔,特別以Omni 純植物製新吞拿製作,❌不含水銀,而且✅含有奧米加-3 ALA,配上新鮮薯仔粒製作,口感十足,好味又健康🥰🤗開估啦,圓圓最鍾意食嘅係仿蟹柳粟米包,因為粟米甜甜地,配埋仿蟹柳顏色又靚,係海邊食真係好夾好嘆😚你哋都一齊試吓啦!嘻嘻💕

2022-07-22 441 浏览
美心成日出新款蛋糕🍰每次覺得好吸引✨見到有蜜瓜 即刻買咗嚟食😎蜜瓜脆脆蛋糕 面頭鋪滿清甜爽口嘅蜜瓜🍈除咗有鬆軟嘅蛋糕之外 仲有蜜瓜啫喱同朱古力脆脆🍫口感好豐富 識落左好清新🥳
1K
2022-05-28 319 浏览
每次見到啲得意嘢都會忍唔住買😗嗰日經過美心見到個好cute嘅甜品杯雖然係天價但算啦有消費券就豪啲使!🍇 Hello Kitty 鬱金香雜果黑加侖子味啫哩杯 $42就係平時去超級市場買黑加侖子味啫喱粉然後自己返屋企加水放入雪櫃整出嚟嘅味道真係純粹貪個杯靚架咋,唔係嘅話都唔會揼錢落海~🍓 My Melody 鬱金香士多啤梨慕絲杯 $42呢個就比較特別,係慕絲唔係啫喱呀~士多啤梨味唔會過假,甜度適中味道比想像中好食!性價比較高!⭐️ CP值:🐘⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘🐘⭐️ 舒適度:N/A⭐️ 再食指數:🐘(5 星為滿分)
每次見到啲得意嘢都會忍唔住買😗
嗰日經過美心見到個好cute嘅甜品
雖然係天價但算啦有消費券就豪啲使!

就係平時去超級市場買黑加侖子味啫喱粉
然後自己返屋企加水放入雪櫃整出嚟嘅味道
真係純粹貪個杯靚架咋,唔係嘅話都唔會揼錢落海~

🍓 My Melody 鬱金香士多啤梨慕絲杯 $42
呢個就比較特別,係慕絲唔係啫喱呀~
士多啤梨味唔會過假,甜度適中
味道比想像中好食!性價比較高!

⭐️ CP值:🐘
⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘🐘
⭐️ 舒適度:N/A
⭐️ 再食指數:🐘
(5 星為滿分)
2022-01-22 293 浏览
就嚟新年,一定要買底糕食下應吓節咁多年糕之中我最鍾意食蘿蔔糕年年都會去美心西餅買蘿蔔糕,因為佢價錢唔貴,另外取貨地點方便所有地鐵站都可以蘿蔔糕份量都足夠,食到有蘿蔔,有少量臘味在糕面,味道唔錯啦
就嚟新年,一定要買底糕食下應吓節
咁多年糕之中我最鍾意食蘿蔔糕
蘿蔔糕份量都足夠,食到有蘿蔔,有少量臘味在糕面,味道唔錯啦
2021-11-20 300 浏览
中秋節期間,買了一盒新出口味的月餅見到地鐵很多廣告,不禁想試一試🎑中秋節當然要食月餅🥮今年美心推出首創拔絲蓮蓉月餅,拔絲效果好療癒,忍唔住試一試包裝大方得體,大大一盒,送禮頗大方白色和金色為主要顏色,硬皮包裝,盒子很紮實一盒有很多件,細細件,不覺太有負擔每件獨立包裝月餅🥮有傳統月餅的香味,內餡係有鹹蛋黃、白蓮蓉,有拉絲效果真係幾驚喜😍拉絲的味道有點似焦糖味道,味道幾香甜入口鹹香,好似焦糖甜品咁
中秋節期間,
買了一盒新出口味的月餅

見到地鐵很多廣告,
不禁想試一試

🎑中秋節當然要食月餅🥮

今年美心推出首創拔絲蓮蓉月餅,
拔絲效果好療癒,忍唔住試一試

包裝大方得體,
大大一盒,送禮頗大方
白色和金色為主要顏色,
硬皮包裝,盒子很紮實

一盒有很多件,
細細件,不覺太有負擔
每件獨立包裝

月餅🥮有傳統月餅的香味,
內餡係有鹹蛋黃、白蓮蓉,
有拉絲效果真係幾驚喜😍
拉絲的味道有點似焦糖味道,
味道幾香甜
入口鹹香,好似焦糖甜品
2021-11-02 190 浏览
買咗一舊朱古力蛋糕同埋一個藍莓芝士蛋糕,兩個蛋糕都係中規中矩,但係價錢咁平,質素係咁上下。我個人比較鍾意朱古力蛋糕,雖然味道唔夠濃厚,但係一層海綿蛋糕一層朱古力慕絲口感分明。反而最上層嘅cream同埋小金球冇咁好食,小金球太硬,味道好奇怪
朱古力蛋糕

朱古力蛋糕
2021-10-13 187 浏览
新產品:大甲芋頭麻薯撻見個樣幾靚,芋頭麻薯呢個配搭已經夠好味~即刻買返件試吓~最欣賞佢唔會太甜,麻薯煙韌配埋tart嘅曲奇皮,口感好好,大力推薦👍🏻👍🏻
新產品:大甲芋頭麻薯撻

見個樣幾靚,芋頭麻薯呢個配搭已經夠好味~

即刻買返件試吓~

最欣賞佢唔會太甜,麻薯煙韌

配埋tart嘅曲奇皮,口感好好,大力推薦👍🏻👍🏻
2021-10-12
$20 (宵夜)
2021-10-09 120 浏览
食物質素好一般 每次食完都無飽肚感 好似食空氣咁 平時要食兩個先夠飽 價錢又唔平 係啲西餅好少少 不過坊間有咁多差唔多價錢既 真係揀左其他先大型連鎖店係差啲 平民麵包店啲飽好食好多 熱辣辣又平又好食
食物質素好一般 每次食完都無飽肚感
好似食空氣咁 平時要食兩個先夠飽
價錢又唔平
係啲西餅好少少 不過坊間有咁多差唔多價錢既 真係揀左其他先
大型連鎖店係差啲 平民麵包店啲飽好食好多 熱辣辣又平又好食
「迪士尼公主系列👸」冰皮禮盒,精緻珠寶箱造型禮盒,送比囡囡一定鍾意❤️,食著清新水果味冰皮過中秋節🏮寶箱印上迪士尼公主系列印花圖案,優雅大方又實用,可放入首飾及小物品。寶箱包含2️⃣款清新水果味冰皮🥭香甜芒果: 採用法國芒果果蓉製成餅皮,甘甜美味,食落啖啖芒果肉,非常滋味,芒果控至愛🧡藍莓二重奏︰採用法國黑莓蓉製成餅皮,清新口味,充滿果香,口感好fresh。美心月餅#美心 #美心月餅 #中秋節 #月餅 #美心食品 #MaximsProducts #DisneyPrincess#迪士尼公主系列冰皮禮盒

寶箱包含2️⃣款清新水果味冰皮

美心月餅
#迪士尼公主系列冰皮禮盒
  • 迪士尼公主系列冰皮禮盒
2021-07-03 272 浏览
來自「芒果之鄉」菲律賓的時令芒果製作,果肉鮮甜多汁,皮色金黃。.以泰國芒果糯米飯為主軸,外型仿效芒果椰汁西米糕😋頂層的椰子糯米布丁另附椰奶可隨個人喜好添加🥰