呢間野,以前水準都好地地,今次去到服務差到爆,我被呢間店食物水準係好,估唔到裡面個班員工可以大大聲聲係度講公司是非,我想點菜,無人理會我,到有人理會就叫我掃code,呢個都唔緊要,我問有冇菜食,因為網上搵唔到,佢之後又被本菜牌我,咁你一早被菜牌我就可以啦,最後乜都無叫,執野即走,以後唔會再幫襯
2024-08-03 75 浏览
我系坐低之後自行落單,同一時間服務員落錯單,將另外一台的菜單全部落在我張台,同時我張台的食物唔見咗又要重新落,結果追單第四次才有回應比我,我話取消先有人幫我,原本開開心心來,味道也不算差,最後我只食到這條魚埋單走人,服務還需改進,我也是旧铺老顾客了,幫衬咗好幾年,新铺也是第二次食,今次真的很不愉快的用餐經過,我也是第一次幫人写差評
本身收工諗開開心心食個川菜,見OpenRice呢間嘢好多好評,所以懷着興奮同期待嘅心情嘅入嚟食,點知中曬伏!乾鍋田雞 勁少田雞 全部都係骨冇肉 叫咗少少辣 又辣到乜咁 另外叫咗個虎皮尖椒 都係少少辣 但又係辣到乜咁 叫咗碗冰粉解辣 冰粉又唔凍 料又少呢度環境雖然比較大 但係比較殘舊 而且比較多卡位 另外服務態度也一般般 不過勝在有手機落單 比較方便 但價錢亦都相對昂貴 大家唔好再俾啲好評呃入嚟,中晒伏。唔建議大家食🙇🏻‍♂️🙏🏻

大家唔好再俾啲好評呃入嚟,中晒伏。
唔建議大家食🙇🏻‍♂️🙏🏻
冰粉
虎皮尖椒
乾鍋田雞
2024-05-01
2024-02-16 246 浏览
好小比差評🤔🤔忽然想食川菜,醒起朋友介紹過呢間,點知全部都係得個辣字🥲最後問反佢,原來係樓上鋪個間分店先岩,唔係地下鋪😥😥都會俾多次機會試吓樓上鋪個間既!首先叫左3碟送,全部食落得鹹同辣味,無其他感受。叫左杯凍檸茶小甜,黎到甜過正常版😅不過職員有主動比反杯茶(熱既?)🤣自己溝反淡。最後嚟個炸饅頭,睇相都見到炸過龍吧? 咬落完全係成口油既味😑好硬👎🏻👎🏻唯一可以讚既係,職員友善。同食物大碟,完全食唔晒(唔知係味道問題,定真係大碟呢?🤣)

2023-10-18 257 浏览
老川皇主打川菜,有好多款美味菜式,其中有啲我特別鍾意!首先要介紹嘅係佢哋嘅招牌菜之一,酸菜魚。呢道菜以新鮮嘅魚片同酸菜為主,再配上辣椒,真係一絕!魚片鮮嫩多汁,湯底濃郁,再加上酸菜嘅酸味同辣椒嘅微辣,味道更加豐富。每一啖都可以感受到唔同嘅滋味,絕對係一道令人忍唔住回味嘅美味菜式。另一道一定要試嘅菜式係涼拌香辣海哲。呢道菜用咗新鮮嘅海哲貝,再加埋香辣醬料,口感鮮脆多汁。海哲貝嘅甜味同辣椒嘅香辣完美融合,食起嚟好開胃。唔可以唔提嘅係佢哋嘅燒茄子。茄子燒得剛剛好,外酥內軟,再淋上酸甜嘅醬汁,味道超迷人。每一口都可以食到茄子香氣四溢,好好食!仲有兩道燒菜都好推薦,分別係燒娃娃菜同燒牛舌。燒娃娃菜嘅嫩脆口感特別驚艷,再配上微微嘅燒烤味道,更加美味。而燒牛舌就鮮嫩多汁,肉質鮮美。呢啲都係好適合做開酒菜或者主菜嘅好選擇。

2023-02-17 588 浏览
收工想食川菜一定要試下老川皇,食過幾次依然keep到水準😌旺角已經有兩間分店,但我比較中意食街邊多過樓上鋪,雖然只係對面🤣街鋪更似返大陸食嘅感覺。不過好似最近街鋪無串燒,如果想食就要去樓上鋪,或者等樓上燒好拎落黎,感覺過條馬路嘢食就多好多塵😅建議都係上去食啦。必嗌一定係干鍋,熱辣辣,熱住越黎越有鑊氣夠野味😍另外仲有今年新品麻辣香鍋,一個鍋夠曬足料,如果你同我一樣兩個人食,又咩都想試下可以點,入面有魷魚鬚、蝦、蓮藕、椰菜、田雞☺️最緊要都係$138,抵食過出面好多麻辣香鍋啦😉雖然無咩服務可言😂但姐姐叔叔都係爽手嘅人,上菜、落單速度都快靚正!我自己唔介意,希望唔會越做越差,等我繼續可以有個川菜飯堂
收工想食川菜一定要試下老川皇,食過幾次依然keep到水準😌
必嗌一定係干鍋,熱辣辣,熱住越黎越有鑊氣夠野味😍

2023-01-29 334 浏览
2個人食叫咗268桂花魚,侍應話無骨,等咗好耐,白飯都食哂先送黎,送到黎個碗好大,魚肉好少,而且有骨,味道吾好食,問侍應點解會有骨,明明點無骨桂花魚,話係熬湯時侯既肉,跟住發現個碗底全部係骨!等得耐!味道唔好! 都算!總要不老實做生意!2個人食咗3百幾,完全吾飽!當晚亦有其他客投訴外賣等咗45分鐘,其他堂食客投訴小菜味道差,又漏單!
2022-10-07 502 浏览
▫️同行既孕婦好想食酸菜魚🤰🏻 okok無問題👌🏻😁 又咁岩一班朋友仔一齊,酸菜魚岩晒啦🐟 夠大盆可以share,又可以試多幾款菜式😋 一於就搵間最近既就去食啦✊🏻🐟 鮮花椒海鱸魚 $208▫️唔好睇佢青bb以為無殺傷力🤢 實情係辣到嗆喉🥵 飲完啲湯之後食咩都覺得辣🤧 不過勝在魚肉夠滑兼無骨,白蘿蔔同萵筍都煮得入味✨ 如果咁辣仲要lur骨我諗我會崩潰😵‍💫🥧 榴蓮金球 $32▫️炸粉較厚,無咩特別🫣🥔 涼拌土豆絲 $40▫️全晚最好食🤩 麻辣汁調配得好香,麻同辣既比例岩岩好🌶 一食停唔到口🤭🩸 毛血旺 $148▫️豬血有少少腥同唔入味🥲 但其他配菜如牛柏葉、木耳同金菇就非常入味🌶🔥🍆 鐵板茄子 $88▫️啲汁係鐵板上面吱吱聲💥 茄子熱辣辣,茄子皮俾鐵板熱住偏硬,不過肉夠淋,面頭仲有少少類似炸豬肉🐷 幾脆令成個口感更豐富😋🍬 紅糖糍粑 $30▫️個皮好硬😥 要好用力先咬得開,岩岩補完牙好驚會咬甩🦷🥶🍋 凍檸蜜 $19▫️食辣野唔整返杯凍飲真係搞唔掂呀🤧

🐟 鮮花椒海鱸魚 $208

🥧 榴蓮金球 $32
▫️炸粉較厚,無咩特別🫣

🥔 涼拌土豆絲 $40

🩸 毛血旺 $148

🍆 鐵板茄子 $88

🍬 紅糖糍粑 $30
▫️個皮好硬😥 要好用力先咬得開,岩岩補完牙好驚會咬甩🦷🥶

🍋 凍檸蜜 $19
▫️食辣野唔整返杯凍飲真係搞唔掂呀🤧

2022-10-05 264 浏览
你食唔食得辣?🥵 我本人就好鍾意食辣嘢 呢幾年冇得去旅行唯有就喺香港周圍搵辣嘢食 水煮魚 辣子雞 酸菜魚 夫妻肺片 … 老川皇呢個名都聽過幾次 但係未有機會去試 咁岩琴晚經過見到有位就去吧啦 😜 原來有三間分店 兩間都係旺角 另外一間係佐敦 都算好方便 旺角地下嗰間鋪不算太大 人少少都可以過去 員工同我哋講如果多啲人可以去隔離嗰間大好多干鍋黃骨魚 $98成個鍋上 熱辣辣香噴噴 有得揀大中小辣 如果食唔到泰勒的話我建議揀小辣或者中辣 因為加熱左多一陣 辣椒味越嚟越出 啲魚肉炸好香口酸菜肥腸 $78分量不少 啲酸菜同豬大腸常炒埋一齊好開胃 配白飯一流 🍚 炒得乾身落足料 但係我本人覺得可以再酸多少少就Perfecto 😋剁椒娃娃菜 $68第一眼見到好似好難 但係可以接受 味道啱啱好 撈埋啲飯食都好好食餐廳所供應的川菜種類非常多元化,小炒有川式回鍋肉、辣子雞等;幹鍋有幹鍋肥腸、幹鍋田雞等;水煮類有水煮牛肉、水煮桂花魚;鐵板類有水晶粉、肥腸、茄子等;涼拌類有泡椒豬手、涼拌土豆絲等。其中以重慶風燒烤最聞名,有燒虎蝦、燒澳洲珍寶蠔等近60多款選擇!如果想搵地方飲下啤酒食串燒 食川菜 呢一間都係一個

干鍋黃骨魚 $98

酸菜肥腸 $78

剁椒娃娃菜 $68

如果想搵地方飲下啤酒食串燒 食川菜 呢一間都係一個好選擇!
2022-10-04
2022-09-09 251 浏览
環境差,服務人員也莫名其妙,上菜就站在旁邊問客人放哪裡放哪裡(桌面其實很多位置),看到我們一開始拿的外賣單,她說這個還要用嗎,不用我拿回去別浪費(超級壞語氣!)我們也不是什麼奧客一直很配合各種出來吃飯要做的掃碼什麼的,但是莫名被一群服務行業這麼差的對待就真的有點火大!而且價格也不便宜,小小的店面很多張桌子菜品到後面也放不下(根本防疫漏洞)總之不會再光顧,估計這個服務態度也不會有什麼回頭客!大家避雷!
等候时间
30 分钟 (堂食)
2022-08-25 202 浏览
經過行過想試過的川菜🌶🌶🌶✨酸菜魚配白飯(小辣)🌟🌟超多酸菜 魚好滑但多骨,辣度吾夠辣🌶,冇麻辣味😞而白蘿蔔比酸菜更酸😳不過幾醒胃!白飯都超大碗,等於酒樓既2.5碗🫣飯桶表示好滿足🤭✨水煮魚(小辣)🌟🌟🌟食落勁口,入面好多芽菜🤩個湯底比酸菜魚香好多,但魚肉方面都係好多骨!✨水間肘子🌟🌟🌟有6塊,味道正常,而且厚切😋📝整體而言:午市人均約$55,份量、味道黎講都抵食,可惜魚太多骨。另外,店鋪空間有限,會坐得比較迫澀。辣度方面下次可叫中辣🌶📍 老川皇 (佐敦)佐敦吳松街45號地下🔍#NSEAT_佐敦#hkig #hk #hkfoodie #foodie #foodpics #foodphotos #foodblogger #instafood #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #食好西 #香港美食 #相機食先 #吃貨 #佐敦美食 #佐敦
經過行過想試過的川菜🌶🌶🌶

✨酸菜魚配白飯(小辣)🌟🌟

✨水煮魚(小辣)🌟🌟🌟

✨水間肘子🌟🌟🌟
有6塊,味道正常,而且厚切😋

辣度方面下次可叫中辣🌶

📍 老川皇 (佐敦)
佐敦吳松街45號地下

🔍#NSEAT_佐敦

• 水煮魚
2022-05-10 395 浏览
叫左個水煮魚,一個乾鍋菜花,一個口水雞,一個炒肥腸!個魚系有好多骨既 又唔好味全部都難食 唔會再去😤之前食過上樓個間就ok 呢間真系好難食 又唔好坐 又逼食完要再去過第二間食 激死
叫左個水煮魚,一個乾鍋菜花,一個口水雞,一個炒肥腸!
個魚系有好多骨既 又唔好味
全部都難食 唔會再去😤
之前食過上樓個間就ok
呢間真系好難食 又唔好坐 又逼
食完要再去過第二間食 激死
2022-04-22 287 浏览
終於放寬, 可以同先生出去食晚餐湊下熱鬧, 搵返呢間朋友介紹咗好耐都未去食嘅川菜試下,收穫唔錯:1.水煮牛 3/5(微辣)平時食其他水煮牛會有兩三個配料或包含薯粉,呢間净係有芽菜底, 但係因為芽菜同水煮實在太夾, 佢爆多芽菜絕對令人有驚喜!而且牛肉量出乎意料嘅多,兩個人大滿足,唔需要就住就住食, 但係食到中後期筆者覺得味道偏鹹(先生覺得正常), 所以只能比3分,整體係唔錯2.辣子雞4/5呢個辣子雞有驚喜, 筆者食過新鮮雞整嘅辣子雞, 雖然呢個冇新鮮雞自身帶出嘅雞味,但係佢嘅肉質絕對拍得住新鮮雞嘅口感,唔乾唔硬,比傷心xxx嘅辣子雞好食,但係筆者依然覺得係偏鹹, 但係佢嘅肉質口感有加分,所以比4分3. 燒茄子、韭菜、羊肩肉食串燒必嗌之選,因為第一次食呢間舖頭, 食少少基本野睇佢功夫先,發現麻麻地韭菜嘅先生都食咗一半韭菜!茄子爆多蒜令人有幻覺自己食緊海鮮;羊肩肉一拎埋嚟就好香好吸引, 肉質夠林身唔乾唔柴皮;4.糍粑3/5嗌呢個純粹滿足先生為食慾望,出來結果都唔錯,有興趣可以一試5.涼麵2/5見到有啲食評話涼麵好食, 可能筆者揀咗走辣所以覺得味道一般, 不過下次再嚟會嗌小辣再戰!總結:埋單4
1.水煮牛 3/5(微辣)
水煮牛

2.辣子雞4/5
辣子雞

3. 燒茄子、韭菜、羊肩肉
爆蒜燒茄子
燒韭菜同羊肩肉
;羊肩肉一拎埋嚟就好香好吸引, 肉質夠林身唔乾唔柴皮;
4.糍粑3/5
嗌呢個純粹滿足先生為食慾望,出來結果都唔錯,有興趣可以一試

5.涼麵2/5

總結:埋單405$ ,呢個價錢可以試到一間餐廳唔同菜式,而且結果對得住佢價錢有多, 地點係朗豪坊行後少少, 唔會太多人要等位,覺得可以再嚟過。

水煮牛
四川涼麵
紅糖糍粑
题外话/补充资料: 同場者好多講普通話人士, 筆者估計呢間係得到當地者嘅口味認證餐廳嚟,哈哈
2022-04-21
等候时间
15 分钟 (堂食)
辣子雞
爆蒜燒茄子
燒韭菜同羊肩肉
  • 辣子雞,串燒
2022-01-25 313 浏览
呢間餐廳係聽同事推薦既,話味道都夠濃、夠正宗🥢。不過,由於疫情關係,小心為上,所以今次就叫左外賣㴝試下🦠餐廳主要是賣四川麻辣菜式🌶,選擇都幾豐富,只要$30以上就會外送,外賣盒需另收加$1既🥡外賣速度都好快⚡️,唔洗30分鐘就已經送到👍🏻;而且,外賣哥哥態度都好好啊,正值我離開左office一陣🙈,都唔介意多等我幾分鐘今次就叫左雞煲飯/小辣($60),因為冇乜餐廳會提供一人份既雞煲,好奇之下就點左㴝試試🙉事實上,醬汁辣味都濃烈🧂,但是仍然唔係好遮蓋到雞肉既冷藏冰鮮既味道⋯⋯而且雞肉係以骨既部分為多🦴,整體令人大失所望😢不過,聽我同事成日都推薦呢間餐廳,我會再比多次機會佢,相信佢其他菜式係good既🤔

雞煲飯

雞煲飯

2022-01-24
等候时间
20 分钟 (外卖送餐)
我收工突然好想食土豆絲,男朋友(顎巴Oppa)見佢樓下間老川皇有得食,即刻二話不說帶左我入去🤣坐低左先發現原來老川皇仲有串燒食,即刻落單點返串燒韮菜 燒菠蘿 燒茄子 再加樽啤酒嘆嘆佢先😋 麻辣土豆絲👍👍👍👍好好味!係我想食既味道!麻辣好麻唔會太辣,麻麻痺痺既感覺好正!越食越上癮😋土豆絲爽口,條身唔會太厚太薄,食落口感岩岩好😋👍醬汁分量配合土豆絲既份量非常好,食完唔會剩太多醬汁係底,每條土豆絲都好好味🤤🤤完全大大滿足我今日對土豆絲慾望😋👍 三絲炒米粉👍👍👍原本叫哩碟係為左填飽個肚,但係竟然有驚喜😂米粉好彈牙煙韌 蛋絲好香蛋味 蔥絲有爆香過既香味 紅蘿蔔絲唔太粗唔太幼,三絲切得好平均,易放入口唔會一大一小好難先食到,味道我覺得有小小偏咸,不過鐘意食濃味野既男朋友話好正,仲清晒成碟米粉😋 串燒系列:燒韮菜 燒薯片 燒菠蘿 燒茄子 燒羊架令我地刮目相看既竟然係燒薯片!!!薯片燒得唔太乾,食落仲有薯仔既Juicy,加上孜然粉 糊椒粉 鹽等等既配料!超。級。好。味。!!我地食完最後Ancall多次燒薯片!正正不得了!原本以為同普通薯片差唔多味,點知食到有驚喜😋😋推薦👍👍👍👍👍 燒韮菜我本身鐘意食燒

麻辣土豆絲👍👍👍👍

三絲炒米粉👍👍👍

串燒系列:燒韮菜 燒薯片 燒菠蘿 燒茄子 燒羊架

燒韮菜我本身鐘意食燒得比較乾身同埋勁多孜然粉 糊椒粉 七味粉 等等調味料!但係哩個燒韮菜食落唔太中我鐘意既point, 菜身比較多水 而且有d位置好難咬斷,所以燒韮菜普通 唔太推薦🥴

燒菠蘿係我每次食串燒必點既食物,因為我係一個菠蘿控😂但係今次哩個燒菠蘿普通,菠蘿唔太甜而且比較多渣,好難一口切斷菠蘿絲,菠蘿唔算厚切,所以燒菠蘿都屬於普通 唔太推薦🥴

原條燒茄子好好味道😋👍重口味又多蒜,岩晒用黎送啤酒🍻茄子皮同肉好容易咁分離,茄子夠晒淋,連個茄子頭都熟透晒,好容易分得開👍而且茄子夠肥美,啖啖肉 啖啖都好蒜 好爽😋😋推薦👍👍👍👍

燒羊架都唔錯!羊既脂肪燒到好甘香,肉既比例岩岩好,每啖肉都夾雜左d肥騰騰既脂肪😋簡直係入口即溶既味覺享受!不過男朋友本身鐘意食有陣羊羶味既羊,但係哩個羊架係冇乜羊羶味,所以佢覺得個羊架普通!但係我就唔鐘意陣羊羶味🤣所以我覺得好正好好味!推薦👍👍👍👍

今次晚餐大大滿足左我土豆絲既食慾😋😋下次再癮起個陣,再黎哩到大滿足啦!😋😋👍