2024-04-03 199 浏览
这小珍珠真热乎🔥波霸厚鮮奶🥛冰裂的奶茶和炙热的珍珠直接就是一个大碰撞,不仅让牛奶带上了浓郁的黑糖香🌪️,和珍珠的软糯Q弹也特别配虎虎生风厚鲜奶就是把一些个大波霸换成了小珍珠,让口感变得更加有糯有弹🌔,隐隐约约觉得没有全是大颗的那种幸福感🌟虽然没有很惊艳,还是很满足的呢
这小珍珠真热乎🔥
🌟虽然没有很惊艳,还是很满足的呢
2024-03-02 133 浏览
收銀員工態度差,說話語氣非常晦氣非常極度之難飲嘅楊枝甘露,芒果得幾粒,西柚搵唔到,芒果汁溝水,味道非常之淡,俾d椰果啫喱嗰啲填滿呢杯野,咁樣買成$42一杯,真係不知所謂決定比食評先發覺原來已經有好多負評,亦唔止一個覺得員工態度差,睇完先知道瀨咗嘢冇諗過買杯手搖飲品都可以咁差與宣傳廣告相片中嘅楊枝甘露不符,相片中有很多芒果,西柚肉,仲有啲椰汁,我呢杯完全飲唔到落去,半杯掉咗,如果唔係口渴,飲一啖就已經會掉絕對唔會再幫襯#芒果汁溝水#楊枝甘露#好難飲#淡而無味
收銀員工態度差,說話語氣非常晦氣

冇諗過買杯手搖飲品都可以咁差

所謂地道港澳楊枝甘露
所謂地道楊枝甘露
2024-02-11
2023-07-10 388 浏览
Weekday Pm, staff x2 ,冇order 整緊,冇煮緊珍珠19:50 order 黑金米香烏龍厚拿鐵+珍珠有個人行埋嚟去搵女員工吹水男員工一直喺入面整緊奶茶? 總之就唔停咁郁嚟郁去 好忙咁20:00 4個韓國人行埋嚟 向男員工order 3杯珍奶🧋20:01 我想催單 個女員工視而不見20:02 女員工一整嘢整咗3杯珍奶出嚟,但係係嗰幾個韓國人嘅發生咩事?!我呆咗20:03 我嗰杯出嚟啦終於 唔知以為我order啲咩咁複雜嘅嘢飲

19:50 order 黑金米香烏龍厚拿鐵+珍珠
20:03 我嗰杯出嚟啦終於

唔知以為我order啲咩咁複雜嘅嘢飲

外卖自取
2023-06-01 355 浏览
三十幾度既香港好熱想買杯凍飲本身想去買thai tea (原本係呢間對面好似)唔知係咪執左搵唔到就買左呢間叫左佢少波覇(好似無咁肥)同少冰雖然唔太覺邪惡始終係最好飲😈
三十幾度既香港
好熱
想買杯凍飲
本身想去買thai tea
(原本係呢間對面好似)
唔知係咪執左
搵唔到
就買左呢間

叫左佢少波覇(好似無咁肥)
同少冰
雖然唔太覺
邪惡始終係最好飲😈
黑糖波覇
2023-05-21
2023-05-19 274 浏览
中午,鋪頭都冇客人,點了一杯水果茶,等咗差唔多半粒鐘,那個女工作人員,做下睇下,應該第一天翻工。旁邊想買喲嘢都等咗差唔多十分鐘,先有人理佢,super low service quality.都系面黑黑,可能人工唔多,到係你返工都應該尊重下自己,做野咁慢,都唔覺得對客人唔好意思,一路黑面咁做服務,真系第一次見,都唔會在幇稱,老闆都都反思下,點解店鋪衕客人會越來越少。員工的培訓都要加強,對大家都係尊重,唔可以花錢一肚子火。
20 分钟 (外卖自取)
2023-05-12 218 浏览
老老實實,我真係見到佢張圖片吸引我買。其實都知道一定唔會完全一模一樣㗎喇,但冇諗過直情係完全唔一樣囉,佢嘅圖片上面有一堆芒果,其實佢係咪應該要用一個拱形嘅透明蓋呢,而不是用珍珠奶茶機器封蓋的那些改呢?當我問返職員嘅時候,佢仲笑笑口話係呀真係呢杯野嚟㗎係同個圖唔一樣,但飲落去未到一樣。最終呢啲情況,杯嘢飲梗係冇得退啦,咁我咪好認真地嚐一嚐他的味道,就是味道淡淡的。

楊枝甘露
2023-05-12
虎虎生風厚鮮奶 $32 - 大小珍珠混合 口感層次豐富 珍珠軟身幾好咬 鮮奶嘅質感厚重 濃郁 同黑糖珍珠好夾 甜度適中 烏龍茶豆奶小芋圓 $32 (建議叫少甜) - 烏龍茶配搭豆奶 入口茶味幾香 同豆奶味都夾 小芋圓好味煙韌 老虎堂嚟咗香港都幾年 都仲係幾受歡迎 至少仲有唔少分店 原因係佢真係好飲嘅🍽 餐廳: 老虎堂🏠 地址: 銅鑼灣渣甸街36號地下3號舖 #foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover

🍽 餐廳: 老虎堂

🏠 地址: 銅鑼灣渣甸街36號地下3號舖

外卖自取
2022-11-13 339 浏览
今次叫咗兩杯Bubble tea同同事分享 兩杯都係黑糖珍珠奶茶奶味都幾重 黑糖味夠濃口平時經過都會揀老虎堂黎飲珍珠有夠煙韌 有咬口#hkfood#foodblogger #hkfoodblogger #cafe #ssp #shamshuipo #bubbletea
今次叫咗兩杯Bubble tea
同同事分享 兩杯都係黑糖珍珠奶茶
奶味都幾重 黑糖味夠濃口
平時經過都會揀老虎堂黎飲
珍珠有夠煙韌 有咬口

🧋記得以前去台灣 最中意就係飲黑糖珍珠鮮奶初頭香港仲未有 只能去台灣有而岩岩老虎堂新開果時要排差不多兩小時而家終於唔洗排隊每當掛住台灣既時候 就去老虎堂叫返杯😋🧋黑糖波霸厚鮮奶 有啲失望既係 佢外面既黑糖唔多打卡唔係咁靚 無果啲黑糖紋係個杯到感覺店員有少少求其不過味道上真係仲好有水準珍珠份量好多 而且好煙韌煮得剛好 口感好豐富岩哂我呢個珍珠狂熱分子🤤奶味亦好濃 因為佢係落3.6牛乳黑糖同奶溝埋好夾🤤黑糖珍珠黎講 整體都唔錯👍🏼
🧋

奶味亦好濃 因為佢係落3.6牛乳
黑糖同奶溝埋好夾🤤
黑糖珍珠黎講 整體都唔錯👍🏼
2022-10-07 299 浏览
秋天就會想食芋頭栗子~芋頭布丁厚鮮奶($37):芋泥混合鮮奶後,飲品冇乜芋頭味。芋頭布丁,正常布丁質感,食落有芋頭味,感覺似係artificial flavour……黑糖珍珠好味一直都造到QQ,有焦糖味又唔太甜。可惜冇得揀凍度及甜度,整體嚟講正常發揮但冇乜驚喜。芋頭飲品嘅話,我會prefer鮮芋鮮嘅紫薯芋泥奶霜或者係迷客夏嘅大甲芋頭鮮奶。因為入面有粒粒芋頭/芋泥,有口感又香滑。雖然價錢貴啲,但真材實料。
秋天就會想食芋頭栗子~
2022-09-10 245 浏览
黑糖珍珠奶茶就飲得多,黑糖珍珠湯圓就好少見。今次係超市見到老虎堂有出呢款湯圓就買左兩包嚟試。🥣芝麻流心珍珠湯圓呢款湯圓咬開有流心芝麻湧出嚟,入面有珍珠奶茶既珍珠。芝麻味都足夠,甜度適中。因為本身珍珠同糯米既質地好似,所以如果唔特登去啜佢,就要慢慢細細咀嚼先會感受到珍珠的存在。🥜花生珍珠湯圓呢款湯圓就唔係流心既,係實心既心花生同珍珠。整體有點硬,花生味不夠濃。整體來講,我覺得珍珠湯圓呢個idea 好新穎,而芝麻味好食過花生味。#老虎堂 #花生珍珠湯圓 #芝麻流心珍珠湯圓 #湯圓

🥣芝麻流心珍珠湯圓

🥜花生珍珠湯圓

#老虎堂 #花生珍珠湯圓 #芝麻流心珍珠湯圓 #湯圓
2022-08-28 352 浏览
🍓草莓大福🍓老虎堂除左黑糖珍奶之外另一名作!!今次勇士們為大家介紹既係呢杯老虎堂季節限定既草莓大福😍😍😍😍😍😍❤️草莓大福奶味十分濃厚~入面有椰果,西米,麻薯同草莓粒!勁滿足!!麻薯超超超彈牙呀😍😍😍😍😍😍😍嗌少甜就啱啱好,甜而不膩🧋🧋🧋絕對係士多啤梨迷既福音💋😘😘😘😘😘😘😘😘((悄悄話👄相比某某某台式飲品店嘅士多啤梨麻薯更出色呢~😍😍😍😍😍
🍓草莓大福🍓
老虎堂除左黑糖珍奶之外另一名作!!

還記得當初老虎堂成為話題果陣 老虎堂要排成個鐘先飲到 依定經過終於唔洗排啦 作為珍奶愛好號 , 嚟到老虎堂 一定係飲【黑糖波霸厚鮮奶】大約五分鐘,店員就已經好快手咗將嘢飲 送到嚟我手啦  一攞上手 Feel 到底下嘅珍珠仲暖暖哋 ,我就即刻隊枝飲管落去 將底下面嘅珍珠快速搞雲佢 !再大大力吸第一啖!嘩 成個人堂場精神曬!黑糖味唔會太甜,而啲珍珠都好彈牙爽口! 飲落去幾有厚奶嘅感覺,可能因為老虎堂係用3.6牛奶 !而珍奶嘅外觀真係好似老虎嘅斑紋一樣 幾吸引吓 !
還記得當初老虎堂成為話題果陣
老虎堂要排成個鐘先飲到

依定經過終於唔洗排啦
作為珍奶愛好號 , 嚟到老虎堂 一定係飲【黑糖波霸厚鮮奶】
大約五分鐘,店員就已經好快手咗將嘢飲 送到嚟我手啦
 一攞上手 Feel 到底下嘅珍珠仲暖暖哋 ,
我就即刻隊枝飲管落去
將底下面嘅珍珠快速搞雲佢 !
再大大力吸第一啖!嘩 成個人堂場精神曬!
黑糖味唔會太甜,而啲珍珠都好彈牙爽口!
飲落去幾有厚奶嘅感覺,可能因為老虎堂係用3.6牛奶 !
而珍奶嘅外觀真係好似老虎嘅斑紋一樣 幾吸引吓 !
2022-08-02 218 浏览
今日去銅鑼灣行街,難得見到呢間老虎堂冇咩人排隊,即刻去買返杯黎飲~黑糖波霸厚鮮奶飲之前緊係要同 d靚靚黑糖虎紋打個卡啦~一飲落去就feel 到好香濃嘅奶味同黑糖味!d珍珠又多又大粒,超煙韌~

黑糖波霸厚鮮奶

飲之前緊係要同 d靚靚黑糖虎紋打個卡啦

一飲落去就feel 到好香濃嘅奶味同黑糖味

d珍珠又多又大粒
,超煙韌

2022-07-20 175 浏览
🔥老虎堂黑糖湯圓🔥 <黑糖流沙湯圓> 依家越出越多唔同口味嘅湯圓,今次就試咗知名嘅台式手搖牌子「老虎堂」!眾所周知老虎堂以黑糖飲品聞名,之前都飲過好多次黑糖波霸厚鮮奶,今次見到超市賣相關口味的湯圓,非常期待~所以就買來一試,想知道到底黑糖流沙湯圓既味道會如何😆一包都有幾粒,外皮顏色應該是因為加上黑糖,所以呈棕色~~流沙鹹香嘅味道,加上黑糖淡淡嘅甜味,感覺就好似食緊一個迷你流沙包,不過外皮喺煙韌版,感覺頗有趣~個人認為口味幾特別,不過價錢少貴,整體性價比一般🙈
🔥老虎堂黑糖湯圓🔥

<黑糖流沙湯圓>