2022-10-04
🎾 #一粒波食好西去尖沙咀最中意去厚福街搵野食每次經過呢間門口都會有staff招客😂今次就試下究竟味道如何🫢 -⚾ 慢煮頂級牛肉盛丼 150g/$98上枱前個蛋黃已經穿左😭😭雖然我地係叫左細啲既150g份量,但比我地想像中仲要細好多🤯食落醬汁偏甜,係類似照燒汁既味🥩上面白色應該係Sour cream ,再加埋啲蔥,食落又幾解膩👍🏻 肉都幾嫩,但牛肉味就唔太重啦🐮.⚾️慢煮黑豚盛丼 150g/$98今次個蛋黃冇穿🥹🥹比起牛丼多左啲胡麻醬,其他既配料基本上一樣🤔就係食沙律/烏冬嗰隻胡麻醬😂加埋食反而比較漏🫢豚肉既質地同味道都有少少似食緊cold cut🍖.-⚽總評⚽整體味道其實不過不失,肉質都幾嫩🐮🐷 但份量真係太細啦🥲🥲一個小鳥胃女仔都覺得唔夠飽🫠正常偏大食既朋友表示係攝牙罅😂😂性價比唔太高🙊🙊-🏐 肉搏食堂尖沙咀厚福街2A號地舖-#一粒波ARollingBall #一粒波碌去尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #肉搏食堂 #hkig #hkfoodie #香港食評 #香港餐廳 #foodstagram
去尖沙咀最中意去厚福街搵野食
每次經過呢間門口都會有staff招客😂