5天前 0 浏览
長沙灣 外賣炸雞ᖰ ᵕ༚ᵕ ᖳ ♣◊▪▫⇔♣◊▪▫⇔ ♣◊▪▫⇔ ♣◊▪▫⇔ ♣◊最近在長沙灣發現了一間新開的炸雞外賣專門店,正值試業階段,於是決定支持一下小店🤍🤍招牌肥仔炸雞我點了半份招牌肥仔炸雞,總共有八舊無骨雞肉。雞肉鮮嫩多汁,炸粉的厚度剛剛好,不會過於油膩。每一口都是熱辣辣的美味😋🤍肥仔飯卷飯卷也是即叫即做,保證新鮮。裡面有多種配料,包括蘿蔔、青瓜、火腿等,口感非常豐富。每一口都能感受到不同的味道,搭配得相當好。
長沙灣 外賣炸雞ᖰ ᵕ༚ᵕ ᖳ

♣◊▪▫⇔♣◊▪▫⇔ ♣◊▪▫⇔ ♣◊▪▫⇔ ♣◊

🤍招牌肥仔炸雞

🤍肥仔飯卷

6天前 0 浏览
今日經過長沙灣,發現一間新開嘅小店:肥仔炸雞,決定買外賣返屋企同家人食。招牌肥仔炸雞餐 $58套餐好抵食,有三隻份量好足嘅炸雞、海苔白飯同埋野飲。野飲有各式汽水選擇,我就揀咗七喜。炸雞有自家製肥仔雞醬,配炸雞一齊食好惹味!炸雞雞肉嫩滑,食落唔覺好厚粉,亦唔會好油膩 飯好有心思,白飯放咗麻油、芝麻和鹽,所以本身飯底已經有味,上面仲有和脆紫菜,同白飯一齊食口感層次豐富~炸蝦飯卷 $58飯卷好大條,裡面有蘿蔔絲、青瓜及炸蝦等配料。炸蝦好脆,唔油膩。食哂成條飯卷好飽肚。海苔拌飯(大)$28呢個大拌飯比起套餐入面嘅大得多,味道配料同套餐入面嘅飯一樣。

招牌肥仔炸雞餐 $58

炸蝦飯卷 $58

海苔拌飯(大)$28

2024-10-07 0 浏览
兩個人全日冇食過嘢 住開附近已經食到唔知有咩好食 原本諗住頹頹地食荷里活就算 見呢間未試過就決定試試佢 三百幾蚊一個4人餐 個人覺得幾扺 好少見有草莓醬炸雞 本身係帶住試伏嘅心態叫 但試完之後 衰鬼仲帶埋橙香又幾好食 仲有細細粒士多啤梨粒自家製肥仔雞醬都唔錯 飯捲都好足料 薯條算多款揀 選擇困難最後揀咗黑松露 啱啱炸起夠香夠脆 整體水準幾好!無乜寫食評 因為喺店入面等嘅過程幾開心所以決定到此一遊下~最後5分鐘見住店長(?整好個飯捲 肚餓忍唔住問咗佢攞嚿食下 另一位店長(?都好nice 整好個薯條即刻遞出嚟畀我哋食幾條 食完決定即刻炒低電話下次叫外賣 係值得回頭嘅!

無乜寫食評 因為喺店入面等嘅過程幾開心所以決定到此一遊下~
外卖自取