2023-07-28 158 浏览
好攰好熱好口渴,帶點餓,上咗KFC.雞扒蘑菇桶飯+百事少冰。雞扒,外脆內裡juicy,出品控制得好。蘑菇和汁,不會令你失望,都保持水準穩定。雖然那白飯,不是我喜歡的趙口,但食着多年第一次去食KFC既回憶感覺!久不久食吓,都幾好!
好攰好熱好口渴,帶點餓,上咗KFC.

雞扒蘑菇桶飯+百事少冰。

久不久食吓,都幾好!
2023-07-28
下午茶
2022-07-21 321 浏览
難食到一個點…..點解啲雞可以「鞋」都離哂大譜?啲出品越嚟越差…不論香辣脆雞&狂野香燒雞(所有部位)都係一樣。好似食緊擦子膠咁。啲職員態度又差,問親咩問題都好似無水洗面咁-黑口黑面,好似加重佢嘅既工作量😖😖⋯⋯下次真係唔會再幫襯呢間分店⚠️❌
2022-07-21
2022-07-02 255 浏览
平時口痕一定係會食返最基本嘅辣雞,但早排見KFC出咗個同Pizza Hut聯乘嘅蒜蓉包口味炸雞,咁就買咗個一人餐試吓啦。其實呢款雞只不過係個雞皮上面多咗啲蒜蓉包味嘅醬,都有啲蒜蓉粒嘅,所以食落都幾香口,不過可能我係嗌外賣啦,所以個皮都淋咗啲,變得冇咁脆了。至於個雞皮本身就冇乜味嘅,我估可能係爆脆雞嗰啲皮。

蒜蓉包爆脆雞
2022-06-04
2022-05-09 313 浏览
有日外賣kfc 回家有新出既雞皇飯就試吓新出芝士焗雞扒雞皇飯  不錯芝士唔會太漏佢雖然有塊雞扒 但佢本身雞皇既雞肉唔少啖啖肉芝士配白汁當然好上加好 yummy😋雞扒係唔辣既 小朋友都岩食蘑菇炸雞🍗飯好大桶食完呢個已經飽🤣仲未食炸雞上面塊炸雞扒係辣既不硬 都滑😋另外叫左8件雞餐跟葡撻🍗炸雞比較炸得黑左d🤦🏻‍♀️辣味炸雞d皮比較硬我哋都撕掉晒啲皮先食🙇🏻‍♀️原味🍗唔辣既反而好食d🤣😋最無得輸就係葡撻每次都一定會order😋👍🏻

有日外賣kfc 回家

最無得輸就係葡撻
每次都一定會order😋👍🏻

新出芝士焗雞朳雞皇飯
2021-07-09 179 浏览
今日我打算買外賣kfc, 誰知個收銀態度十分惡劣,仲衰過澳牛伙記,首先佢要你呆成分鐘先幫你落單,落單的過程我以為我係乞丐,係咁受佢的悔言冷語,要乜無乜,都算,最後佢無幫我儲yuu 積分,佢話已經出左單,儲唔到,我就問佢:咁係我既問題?佢話係,我真係超慶。已經係KFC 的總行投訴左,希望會有人跟進,呢d態度真係譚仔都不如...
2021-06-12 91 浏览
呢期考試週,小朋友放學唔定時呀放十點幾都唔知返屋企定唔返屋企好😅所以就經過呢一間kfc,不如入去坐底食個雞扒早餐喇見佢張相咁靚同埋又好耐冇唔好食kfc啦尤其是早餐呀😁我最鍾意食鬆餅架啦咁當然叫咗呢一個雞扒腸鬆餅早餐連埋杯嘢飲都係三十幾蚊加多五蚊有塊牛油多士喇見佢嗰張相嗰多士咁靚,咁就加埋多士架Well....塊雞扒比起餐牌嗰塊細咗啲同埋唔係好似家鄉雞嗰啲雞咁脆囉😅😅 腸仔都ok😊唔係一般嗰啲廚師腸😅都幾好食 仲有係鬆餅就保持到佢嘅水準仲係咁好食過。。。嗰塊多士就差啲啦😅😅真係唔脆囉😅😅#katkatfoodies
呢期考試週,小朋友放學唔定時呀
見佢張相咁靚同埋又好耐冇唔好食kfc啦
尤其是早餐呀😁我最鍾意食鬆餅架啦
見佢嗰張相嗰多士咁靚,咁就加埋多士架

仲有係鬆餅就保持到佢嘅水準仲係咁好食
過。。。嗰塊多士就差啲啦😅😅真係唔脆囉😅😅

#katkatfoodies
2020-03-22 373 浏览
唔知道煮咩餸,見kfc做緊優惠。決定外賣kfc雞返屋企加餸,超方便。$49有8件雞,還可揀不同的口味,其中兩件係新出的牛油粟米炸雞,甜甜的,但又不失香脆口感,都值得買黎食既。
唔知道煮咩餸,見kfc做緊優惠。
2019-11-25 243 浏览
新店裝修不錯,坐得很舒服。場內有卡座及bb椅但食物質素每況愈下,雞扒同滑蛋份量少了很多,越來越細塊。汽水都沒有氣了。以這個價錢來說,土瓜灣很多舊式茶餐廳已經可以食到一個豐富早餐,希望能正視食物質素問題。
2019-09-26 143 浏览
等了很久,土瓜灣終於都開設肯德基店了!總是很愛吃他們的香蜜鬆餅!這天早上,趁出門早了,就到這分店跟男朋友吃個早餐!我們店了兩份早餐,一份是鬆餅配醬燒雞扒和腸仔。另一份是醬燒雞扒包配薯餅。我們都加了三蚊點了香濃熱朱古力飲品。先說鬆餅!是我一直最期待的,真的沒有令我失望喔!也做到一直以來的質素,外皮很脆也很夠蜜糖,裡面蛋味很香,也非常鬆軟。很好吃。而雞扒,薯餅及香腸也是正常質素,但起碼夠熱。醬燒雞包也算不錯,約$30的早餐來說也是很豐富好吃了。

• 鬆餅
2019-08-20 130 浏览
欣榮花園新裝修之後,開咗間KFC。間KFC裝修都唔錯,冇以前嗰啲KFC咁,又臭又唔乾淨。身上冇帶現金同八達通係身好彩有支付寶付款。依家佢scan QR code仲有得平$3另外朋友share左條link,入邊有好多張KFC coupon。KFC有好多著數優惠券送畀你,一Click就用到喇~ http://bit.ly/KFCHKCouponJun19叫左7號餐,總共平左$6份早餐塊雞扒真係細到。。。不過冇計啦,間中想食嗰家鄉雞扒同啲汁。一直都幾鍾意食佢個鬆餅嘅,小小甜得來,又外脆內軟。不過落單記得同佢講要改鬆餅,如果唔係佢就俾多士你㗎啦。
欣榮花園新裝修之後,開咗間KFC。
間KFC裝修都唔錯,
冇以前嗰啲KFC咁,又臭又唔乾淨。

身上冇帶現金同八達通係身
好彩有支付寶付款。
依家佢scan QR code仲有得平$3

叫左7號餐,總共平左$6
份早餐塊雞扒真係細到。。。
不過冇計啦,間中想食嗰家鄉雞扒同啲汁。
一直都幾鍾意食佢個鬆餅嘅,
小小甜得來,又外脆內軟。
不過落單記得同佢講要改鬆餅,
如果唔係佢就俾多士你㗎啦。
2019-04-22 148 浏览
新出品的炸雞,用鹹蛋黃加炸粉炸成的家鄉雞, 雖然膽固醇超標,十分邪惡,但味道確實不錯,很有鹹蛋黃香的味道,非常香脆可口, 但其實只吃了兩件,都已經覺得又飽又膩, 偶然吃一兩次,還可以接受的, 少吃多滋味,多食壞肚皮, 就是這個道理
午餐