2025-06-10 0 浏览
約朋友在銅鑼灣shopping ,剛巧經過勝博殿日式炸豬排店,心思思便入內一試,店員很快便安排我們入座,餐牌的選擇也不少,朋友點了日本特上級豬排,對我這個芝士控,二話不說點了一份芝士千層加炸蝦餐,😋,等了一會食物便送到,賣相不錯,朋友點的特上級豬排充滿油香,非常Juicy,喜歡芝士的不能錯過這個芝士千層,👍👍炸蝦也非常酥脆,不得不提配搭的椰菜絲很新鮮,還可以任添,非常滿足!總括這次用餐體驗很好,食物和服務都不錯,下次一定會再來!
2025-06-09
2025-06-07 0 浏览
嚟咗好多次勝博殿炸猪排🥩啲嘢好好食😋同埋其他炸物都很一流😋如果要我形容。 就係鲜嫩多汁、外酥里嫩、肉汁豐盈、色泽金黄、酥脆可口、口感极佳、香氣扑鼻、肥而不腻、层次丰富、齿颊留香、超嗲!呢度嘅前菜都好好食,青瓜同蘿蔔好開胃好爽口,麵豉湯都好好飲仲可以無限refill勁過癮! 飯可以揀白飯同燕麥飯、有唔同嘅選擇、幾方便!服務態度好、啲嘢食好吸引又衛生、環境舒適、每次都滿載而歸、香港地算係平靚正👍值得一試

2025-06-03
2025-06-07 0 浏览
琴日同男朋友慶祝週年紀念,行到去銅鑼灣又唔知食啲咩好,點知比我揾到間隱世美食餐廳令我食完反唔到轉頭首先入到去服務態度簡直好好,因為我地冇係網上訂位,當時排隊人流都好多,我地擔心會食唔切,於是我上前問門口侍應,侍應表示會盡快安排坐位比我地,重叫我地睇定餐牌簡定嘢食入到去可以即刻落單,成個流程侍應完全冇敷衍我地,重拿拿聲幫安排我地就坐我地都係選擇困難症,睇左好耐都唔知食啲咩,於是我地問侍應推薦邊一款菜式,侍應推薦我地食季節二人餐,包含左兩件吉列蠔,兩件炸海蝦同特上豬扒,侍應重叫我地唔洗擔心唔夠飽,因為白飯同椰菜都係無限添加,岩曬我男朋友等左一陣個餐終於到啦,因為小妹本身唔係好中意食蠔,但係一場尼到就試下佢地啲蠔,果然冇令我失望,外脆內林,一咬落去重有好汁流出尼,師傅炸既温度重要岩岩好,唔會出面熱入面凍,內外溫度幾乎一樣,食落去完全唔會怪!竟然會令我想嗌多幾件添然後到個豬扒,本身小妹男朋友箍緊牙重好擔心會唔會咬唔到,因為食過好多間豬扒都係外脆內硬完全咬唔郁,但係!佢呢一間既豬扒簡直冇得輸,外脆內林,唔洗咬好耐都吞唔落,炸既時間完全係非常出色,本身重擔心男朋友箍緊牙會唔會咬唔到,但食完兩啖完全
令我食完反唔到轉頭

首先入到去服務態度簡直好好,因為我地冇係網上訂位,當時排隊人流都好多,我地擔心會食唔切,於是我上前問門口侍應侍應表示會盡快安排坐位比我地,重叫我地睇定餐牌簡定嘢食入到去可以即刻落單,成個流程侍應完全冇敷衍我地,重拿拿聲幫安排我地就坐

然後到個豬扒,本身小妹男朋友箍緊牙重好擔心會唔會咬唔到,因為食過好多間豬扒都係外脆內硬完全咬唔郁,但係!佢呢一間既豬扒簡直冇得輸,外脆內林,唔洗咬好耐都吞唔落,炸既時間完全係非常出色,本身重擔心男朋友箍緊牙會唔會咬唔到,但食完兩啖完全唔洗擔心,唔係好似其他鋪咁完全咬唔郁!

食到中途侍應見我地白飯食到差唔多重會過尼問我地需唔需要添白飯,重會幫我地加茶,男朋友完全唔洗怕食唔飽,辛苦晒侍應佢地係百忙之中都會抽時間招待我地,下次我重會帶屋企人過尼食,呢間店舖嘢食同服務都一流!
2025-06-06
  • 特上級炸豬排套餐
  • 炸豬扒
勝博殿是我每次諗起日式吉列豬排時必食的專門店,分豬柳同豬排,豬柳是全瘦肉而豬排是有點肥肉,如果想食得健康點,選豬柳吧!但係唔介意食d肥,豬排的肉質較豬柳有層次。但係今次冇食到佢地既豬排,因為佢哋近排新出左廣島蠔套餐,廣島蠔有手心咁大,配埋帶子炸蝦同可樂餅,分量十足,廣島蠔又鮮又Juicy,帶子食落完全係用sashimi grade,炸得岩岩好,一d都唔韌,炸蝦都超級大,超實肉,完全唔會梅,我地今次試左佢個廣島蠔海鮮拼盤同芝士千層配炸海蝦.芝士千層係豬腩片包芝士,再吉列,聽到都邪惡,一上枱芝士仲識拉絲!仲有要提既係佢地有2種飯提供,白飯同燕麥飯,燕麥飯聽就知健康啦,食落都幾香,可以少少平衡食炸嘢嘅罪疚感!食完捧住個肚走,簡直係性價比之鬼!!!😍😍😍服務都十分唔錯,refill菜同漬物好快👍🏻👍🏻

服務都十分唔錯,refill菜同漬物好快👍🏻👍🏻
芝士千層配海蝦
廣島蠔海鮮拼盤
芝士千層配海蝦
廣島蠔海鮮拼盤
今日同朋友去去咗銅鑼灣食日式炸豬扒,嚟到好快就入座,同朋友叫咗個廣島蠔季節二人套餐一齊share食隨即附送一碗椰菜絲同一盒前菜,椰菜絲可以用柚子醋同埋沙律醬食,食落都好新鮮。青瓜用咗薑蓉嚟醃製,蘿蔔亦都好有爽口,作為開胃菜唔錯,再加上呢兩樣嘢係可以無限refill👍🏻👍🏻二人餐有兩隻炸蠔,兩隻炸蝦配他他醬,一個炸蟹餅同埋一塊150G既特上豬扒。豬扒肉質柔軟多汁,配埋磨完嘅芝麻加豬扒汁,酸酸地幾好食。炸蠔同埋蝦配他他醬真係一流,再加上飯湯可以無限refill,真係好過癮!

廣島蠔二人餐
廣島蠔二人餐
2025-05-29 127 浏览
今日中午去咗銅鑼灣勝博殿炸豬扒專門店,品嚐咗炸豬扒拼炸生蠔,絕對是一場味蕾的極致享受!炸豬扒外層炸得金黃酥脆,入口鬆化,肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿濃郁的肉香。炸生蠔則外皮香脆,內裡保持滑嫩,鮮味十足,咬開後海洋風味瞬間爆發,令人回味無窮。兩者搭配,既有豬肉的紮實口感,又有生蠔的鮮甜多汁,形成完美的對比,令人一試難忘。餐廳的配菜亦十分講究,椰菜絲爽脆清新,配上特製芝麻醬,味道更添層次。味噌湯濃郁暖胃,帶有淡淡的豆香,為整體用餐體驗增添溫暖感。白飯粒粒分明,軟硬適中,與炸物的香脆口感形成絕妙的平衡。特製醬汁更是點睛之筆,微甜微酸的風味與炸物完美融合,提升整體味道。餐廳環境舒適,座位寬敞,服務員態度親切,令整個用餐過程更加愉快。無論是單人用餐還是與朋友共享,勝博殿都是值得一試的美食好去處。如果你是炸物愛好者,絕對不能錯過這裡的炸豬扒拼炸生蠔!

廣島蠔拼特上豬扒
廣島蠔拼特上豬扒
2025-05-23 85 浏览
叫咗蛋黃醬芥末的吉列豬扒配合沙律菜超級好食,咬落豬扒嘅肉質好Juicy 😝咬落去脆卜卜好好食另外叫咗個韓國抄年糕,甜酸酸開胃仲包埋前菜小食同埋湯,簡直係非常豐盛呢個餐兩個女仔食都覺得好滿足足料足料,老闆和店員的服務也很好,親切笑容😊
叫咗蛋黃醬芥末的吉列豬扒配合沙律菜
超級好食,咬落豬扒嘅肉質好Juicy 😝
咬落去脆卜卜好好食
另外叫咗個韓國抄年糕,甜酸酸開胃
仲包埋前菜小食同埋湯,簡直係非常豐盛
呢個餐兩個女仔食都覺得好滿足
足料足料,老闆和店員的服務也很好,親切笑容😊
2025-05-14 35 浏览
今日同女朋友,嚟到銅鑼灣博勝殿日式炸豬排,因為成日係日本,所以少咗好多時間係香港食日本餐廳,今日突然好想食日式咖哩,就揀咗哩間,入到店內,感受到香港餐廳真係靜咗好多,都係得幾張枱有人,我叫咗咖哩炸豬排套餐,豬扒配炸海老,咖哩好味,係回憶嘅味道,豬扒鬆脆,炸海老夠大隻,一罐嘅味道,就係久唔久想食,其實我好鐘意食佢嘅椰菜,配埋佢個豬扒汁,一流,希望你哋可以一路做落去,宜家市場真係比較靜,叻油!我諗哩度係好多人嘅回憶味道。
2025-02-12 653 浏览
今日去我哋四大兩小(3歲以下)比個四人位,入去食,諗住叫個壽喜燒(二人)因為有小朋友就叫D熱野,加兩份炸豬扒(四個大人),叫個店員過嚟佢就講話壽喜燒賣晒嗰陣時7:30,(一時諗吾到)咁然後就叫咗三個豬啦,然後我就諗住問佢係咪可以添飯,佢用嫌棄的語氣同我地講,話你哋四個大人,兩個小朋友,我哋都冇計你嘅小朋友㗎啦(你地叫三個餐),態度又吾好喎,呢個價位我覺得有啲問題,(可以講你地三個餐加吾到),我唔介意比多一份(我之後加多一份,但我什麼都無添過),但這個價位這個服務態度非常之唔好,我未上過大陸消費,諗往多D出街幫下本地(我現在明點解北上消費),但係食完一肚氣
2025-01-25
不論入坐等野吃還是埋單都等超久 我追咗兩次單 職員完全唔理我 職員只會走來走去 白色衫的那位經理都不知道做什麼😡😡隔籬枱仲有曱甴出現 衛生問題嚴重 🥶🥶😫😫完全不推薦 都唔知點解openrice有咁多好評 😒😒食物質素一般 🙂‍↕️🙂‍↕️我叫了一個豬肉卷 簡直不知所謂所 可能唯一嘅好處就係可以加菜、飯同麵豉湯🫠🫠超級overprice 坊間喺呢個價位有大把選擇 簡言而之 不推薦 永久black list
隔籬枱仲有曱甴出現 衛生問題嚴重 🥶🥶😫😫
完全不推薦 都唔知點解openrice有咁多好評 😒😒
簡言而之 不推薦 永久black list
2024-11-30
2024-11-08 2096 浏览
好耐好耐無嚟⋯應識耐過疫情前吧⋯大約下午1:45左右到達,2:45收場,夠時間食嘅點餐後先來椰菜絲和前菜,食住先!主食合格的Yuki Roll Combo味噌汁是海帶菇的,味噌比往日淡了好多⋯燕麥飯的燕麥比例也少了⋯一邊食一邊望見員工執拾清潔,員工忙於清理檯面的餐具及抹檯執好檯面,一塊粉紅色抹布(應該用嚟抹醬油樽)和一條藍綠色抹布(應該用嚟抹檯)。見佢用粉紅色布抹豬扒汁個罌,之後有一下佢唔小心掃跌咗支沙律醋汁落地下,佢執番上檯就用粉紅紅色抹布抹個跌落地嘅醬油瓶⋯之後去另一張檯繼續清理,依舊用果兩塊布抹野;同時,佢一直戴著一雙藍色即棄手套除咗用嚟清潔執拾外,拎清潔餐具食具都係同一雙!眼見佢啲手指也會不停接觸食具中心(即係放食物的位置)一些乾淨紙巾又係用果對手套接觸王塞入紙巾桶仔內⋯衛生意識真係有待加強整頓午餐,感覺少了舊日殷勤服務態度哩⋯
好耐好耐無嚟⋯應識耐過疫情前吧⋯

大約下午1:45左右到達,2:45收場,夠時間食嘅

點餐後先來椰菜絲和前菜,食住先!

主食

合格的Yuki Roll Combo

味噌汁是海帶菇的,味噌比往日淡了好多⋯

燕麥飯的燕麥比例也少了⋯

眼見佢啲手指也會不停接觸食具中心(即係放食物的位置)
一些乾淨紙巾又係用果對手套接觸王塞入紙巾桶仔內⋯
衛生意識真係有待加強

整頓午餐,感覺少了舊日殷勤服務態度哩⋯
2024-11-07
2024-09-25 2099 浏览
首先呢個價錢唔應該比呢個質素嘅食物我哋,之前見到有人話劣評係因為職員服務態度唔好。我哋嚟到發現冇呢個問題,因為冇職員閒理我哋,等咗成10分鐘先有人走過嚟。叫咗$248嘅特級炸豬扒,但係豬扒切開之後,咁都夠咬落都係韌,而且炸粉太多、豬扒中間仲係凍嘅。然後從來冇諗過,每日返工經過,曾經滿心期待嘅一間餐廳,嚟到之後失望到咁。朋友叫咗味噌豬扒鍋,不過不失啦,但係唔值成$200囉,舊豬扒都係又韌又有筋。真係唔值,失望到極。

真係唔值,失望到極。
2024-09-25
2024-07-17 1835 浏览
這家店吃了好幾年了,食物品質還是不錯的,環境也可以,在銅鑼灣價位算中等價位,但服務一年比一年差,真的是好差,從進店到出店服務生一直黑口黑面,下單和追加食物也不理人,看到也當看不到。真是只有最差沒有更差,讓你整個人吃飯的心情很差,不要求你笑著服務,但至少也不要好像別人欠你錢那樣吧。
2024-06-25 1645 浏览
沒有日本餐廳一貫的態度,只有好快餐食嘅招呼,由落單到送餐都非常趕,已經幫襯過好多次,服務員都係一貫嘅又趕又快嘅招呼,對熟客係冇客氣一點,佢哋堅守營業時間非常緊將,係1分鐘都唔會遲。食物質素係好嘅。
2024-06-20 1451 浏览
本身幾次去已經有非常不好感受,之前幾次樓面員工都是惡劣,今次傳菜很好,點知點餐後d豬柳勁細,炸漿又吾好,點知最衰係埋單話張咭碌左好多次都吾得,咁最後我親自去佢碌卡位都碌佢就即時碌倒,之前都留過言話佢地試過出單開左隔來個台三倍價格的單!今時今日的服務同質素,所以大家一定要留言!