係外賣平台叫左凍白桃茶加芝士 去到鋪頭拎飲品時 已經見到店員 一位中年女士 好不熟練要睇飲品調配紙 整完仲要係錯ge 俾左芝士桃桃我 仲強調係正確 我要拎起menu指反俾佢睇 先知係要白桃茶加芝士最後我得到 ge 係一杯暖ge 白桃芝士茶 沒有冰的 味道方面就好淡同 芝士好水 飲左幾啖掉左 好簡單一次外賣就可睇到有冇心做 唔怪得繁忙時間一位客人都冇 店員方面都係很差勁 所以各位如果想中伏 可以一試 唔係可慳返試有心小店 完全不合格ge鋪頭👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
先知係要白桃茶加芝士
2024-01-29
10 分钟 (外卖自取)
2024-01-21 169 浏览
平時無飲開,不過昨日行過見到優惠,又有少少口渴,就心思思想試下。一望原來有幾樣野都做緊優惠,最後我揀左原價$42,現在優惠$34既芝士桑莓試下。無咩人買所以好快有得拎。比想像中大杯,一飲落去係雜莓沙冰既味,幾Fresh幾足料,味道唔錯。如果大熱天時拎住係條街度飲應該幾正,不過今日少涼既天氣就有啲啲凍冰冰。個芝士奶蓋就比例上少左啲,支飲管放左入去基本上只係飲到莓冰,芝士就keep住係最頂。試過想用支飲管搞兩吓,但結果啲芝士係個飲管口漏左出黎,可能我應該一開始就打開搞搞先🌝Anyway,最後飲左大半個鐘終於飲到底喇yeah,不過呢芝士就愈來愈少,因為芝士痴住左杯既上半,無流落最底,最後用左最底個少少莓冰搞埋個少少芝士,其實好好味,個芝士味係好正,可惜來得太遲🥲如果夏天又路過我應該都會想再飲。

無咩人買所以好快有得拎。

芝士桑莓

如果夏天又路過我應該都會想再飲。

芝士桑莓
2023-10-30 776 浏览
同老婆晌荃灣食完晏晝,再直接起步行轉短山,最後落返「綠楊」,見到呢間「臻・茶」唔太多人排,又可以用Openrice Pay,而我仲有少少Openrice Point,一於用埋佢,請老婆飲杯「百香果茶」。 鋪側嘅彩色燈箱,有晒餐廳嘅所有出品,或者晌收銀旁亦有整張餐牌,分為傳統奶茶、黑糖系列、邪惡系列、本店限定、芝士系列、梳打系列、季節限定、爽爽系列、水果茶系列及及熱飲。 此外仲有啲優惠產品嘅推廣,比正價平幾蚊。我埋到去落單嘅時候講話想扣Openrice Point,個店員堅持要我自己用Openrice個Apps落單,但個Apps會自設自取外賣會遲10-15min。但等等下都唔對路,見好多現場落單嘅人都有得攞,我就埋去問問,佢哋只會做咗現場落單嘅客先,Apps落單會排到後面先做,真喺唔知喺店家嘅問題,定喺Openrice嘅問題。滿杯百香果 $30就番老婆喜好,揀咗少冰、半糖,目測所見,睇店員沖嘅時候,落百香果漿都唔知有無杯量嘅1/10,所以,百香果嘅酸爽味好弱,有失滿杯之名,就算加咗半粒青檸,因為晌杯內浮浮沉沉,都幾難篤,所以,唔會太易飲到青檸嘅清香,基本上喺有少少近乎純茶一杯。 第一次接
,請老婆飲杯「百香果茶」。
此外仲有啲優惠產品嘅推廣,比正價平幾蚊。
滿杯百香果 $30

。
滿杯百香果
第一次接觸呢個品牌,由服務到飲品,感覺真喺麻麻地唔好。當然今次只喺試咗佢哋一杯百香果茶,不足以代表所有出品,但就足以令我唔會幫襯第二次啫!
15 分钟 (外卖自取)
2023-08-31 153 浏览
叫外賣平台  外賣自取叫左3杯野飲去到拎冇袋 問完話要加1蚊 ??? 我叫1杯2杯既都算 但事實唔係外賣自取仲有飲管唔係應該包埋?叫左杯珍珠奶茶超甜 另一杯奶蓋茶未攞已經溝勻晒 仲要一啲都唔甜 水果茶仲得個酸字
2023-08-31
2023-04-16 275 浏览
之前飲過一次芝士火火 味道ok 都叫大杯同價錢平 但係有啲水水地 但呢個價錢都無話計較好多 但第一次去嗰陣店員態度已經麻麻地 所有野都勁大力擺上枱發晦氣咁 全店又得一個人 等左超過十分鐘先有 都算 叫攞完野飲就走今日諗住再去幫襯 行埋去落order 叫乜野飲都話無 (本身諗住叫火火多多 就話無火龍果 然後問有無苦瓜白玉 又話無苦瓜)自問自己問兩次個態度都好好 但店員回答語氣仲要極差 啲店員根半完全唔想做 超趕客 可以唔洗試(除非你想去受下氣)

2023-04-16
10 分钟 (外卖自取)
2023-04-05 178 浏览
💁🏻‍♀️有啲口渴,試吓呢個多多油油果。多多顧名思義就係益力多。至於油油果就係牛油果🥑。口感係好順滑,帶點牛油果味,可以叫少甜,其實佢本身係一個沙冰咁就會比較解渴點。見到間店係新開,其實有兩個店員喺入邊,但係因為太多人叫嘢飲,所以佢哋都踢晒腳,要俾啲耐性等。 🏠 fantastic tea @fantastictea.hk 📍Luk Yeung Galleria 味道: ⭐️⭐️ ⭐️⭐️打卡位: ⭐️⭐️ 環境: ⭐️⭐️⭐️服務: ⭐️⭐️⭐️價錢:🤑🤑
💁🏻‍♀️有啲口渴,試吓呢個多多油油果。

📍Luk Yeung Galleria

味道: ⭐️⭐️ ⭐️⭐️
打卡位: ⭐️⭐️
環境: ⭐️⭐️⭐️
服務: ⭐️⭐️⭐️
價錢:🤑🤑
2023-01-11 232 浏览
買過幾次,幾次都係成間舖頭得一個店員…唔知平時係咪都係咁排隊要等10分鐘…等杯嘢飲又要等20分鐘…🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠如果真係想飲,可以網上嗌定再去拎
買過幾次,幾次都係成間舖頭得一個店員…唔知平時係咪都係咁
排隊要等10分鐘…等杯嘢飲又要等20分鐘…🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠
如果真係想飲,可以網上嗌定再去拎

2022-11-08 353 浏览
之前經過綠楊坊 見呢間臻.茶 裝修裝咗好幾個月都未開好奇上網search 原來都有唔少分店今日路過 已開業 終於有機會試吓好多款口味 淨係睇飲乜都有排睇最後揀咗3杯都係精選20%優惠三杯嘅共通點 都係20%同埋芝士奶蓋淡淡芝士味 香濃口感順滑又唔會過鹹 -Oreo芝士可可=芝士奶蓋+Oreo+朱古力(Menu仲有個⭕️推字)三杯之中最細杯Oreo餅碎配芝士奶蓋 朱古力味濃郁 不錯-滿杯金鑽菠蘿🍍=芝士奶蓋+菠蘿沙冰 (Menu仲有個⭕️推字) 清甜菠蘿🍍沙冰配芝士奶蓋 好飲-芝士瓜瓜🍉=芝士奶蓋+西瓜沙冰🍉清涼解渴 第一次飲芝士奶蓋配西瓜沙冰 真心好飲
之前經過綠楊坊 見呢間臻.茶

三杯嘅共通點 都係20%同埋芝士奶蓋
淡淡芝士味 香濃口感順滑又唔會過鹹

-Oreo芝士可可
=芝士奶蓋+Oreo+朱古力
(Menu仲有個⭕️推字)
三杯之中最細杯
Oreo餅碎配芝士奶蓋 朱古力味濃郁 不錯

-滿杯金鑽菠蘿🍍
=芝士奶蓋+菠蘿沙冰
(Menu仲有個⭕️推字)
清甜菠蘿🍍沙冰配芝士奶蓋 好飲

-芝士瓜瓜🍉
=芝士奶蓋+西瓜沙冰
🍉清涼解渴
第一次飲芝士奶蓋配西瓜沙冰 真心好飲

2022-11-07
2022-10-13 255 浏览
行開荃灣行街⋯見到呢間臻.茶 新開店,有8折,之前飲開深水埗/將軍澳果間,今次試試呢間野⋯叫左瓜瓜爽爽(西瓜沙冰底+啫喱),+芒果先生(芒果汁底+芒果果肉)芒果汁都幾好飲,講明話會用呂宋芒打成汁😋吾知呢個8折會做到幾時🧐
行開荃灣行街⋯
見到呢間臻.茶 新開店,
有8折,
之前飲開深水埗/將軍澳果間,
今次試試呢間野⋯
叫左瓜瓜爽爽(西瓜沙冰底+啫喱),
+芒果先生(芒果汁底+芒果果肉)
芒果汁都幾好飲,講明話會用呂宋芒打成汁😋

吾知呢個8折會做到幾時🧐