天氣凍凍地就去咗呢一間餐廳到打邊爐,餐廳職員好好咁介紹個餐牌有咩好食俾我哋知,介紹我哋可以食精選二人套餐,仲拎左個調味醬料俾我哋混醬,個XO醬係佢哋師傅自己整,真係幾夠辣同惹味。精選二人套餐包左小食3選1: 揀左蟹籽墨魚薄餅有四大塊,口感煙韌,加上有啲蟹籽粒同芝麻粒,增加口感。鍋底4選1: 芫茜皮蛋豆腐湯開心有好多芫茜🥰🥰肉類3選1: 極品封門柳,用左紐西蘭頂級封門柳部份,先唔點任何醬汁就咁食,牛肉味好香濃,好有肉汁,食左呢個牛都覺得呢個套餐好抵食,份量又多。手打鮮蝦丸併墨魚丸,每樣有兩粒,個鮮蝦丸真心推介,見到同食得到有原隻鮮蝦,兩樣都好彈牙同新鮮。自家製餃子雙拼4選2: 揀左鮮蝦水餃同黑松露豬肉餃,黑松露豬肉一咬開就好重的黑松露味,好特別;鮮蝦水餃都係食到大大粒鮮蝦肉,加埋啲木耳絲好爽口彈牙好食。仲包咗一份生菜主食2選1: 揀左稻庭烏冬仲奉送飲品,我哋加左$15要竹蔗茅根水,幾清甜好飲,又唔會太甜。另外再叫左個酸薑皮蛋,好開胃的小食;仲有西班牙黑豚肉,好大片,豬肉肥瘦比例剛剛好,唔會有豬嘅臊味👍👍總括呢間打邊爐真係好推介,食材新鮮,所有職員都非常之好服務又細心,十二個人仲可以包房添

精選二人套餐包左

小食3選1: 揀左蟹籽墨魚薄餅
有四大塊,口感煙韌,加上有啲蟹籽粒同芝麻粒,增加口感。

鍋底4選1: 芫茜皮蛋豆腐湯
開心有好多芫茜🥰🥰

仲包咗一份生菜

主食2選1: 揀左稻庭烏冬

總括呢間打邊爐真係好推介,食材新鮮,所有職員都非常之好服務又細心,十二個人仲可以包房添🥰🥰
  • 手打鮮蝦丸
✨️今日我地想介紹這間有氣氛火鍋店就是「舅父仔火鍋專門店」,我們看見其他網友們的食評後決定來吃,第一次來吃。當時不用排隊等候,直接入座坐卡位,今天餐廳人流也不太多,算寧靜和有電視看,也有打卡位打卡有氣氛的。🥰今次我們吃二人餐$4681️⃣有一款小食 (三選一)我們選擇了黃金炸魚皮,份量比較少,不過熱辣辣和很香脆,味道不錯。不過真是很唔夠喉了。2️⃣自選鍋底(四選一)我們選擇了芫茜皮蛋豆腐湯鍋,不過有少插曲就是我們發現湯底沒有落皮蛋😱立即找服務員跟進,最後他們看見湯底內真的沒有皮蛋確認是廚房漏放了,立即補回給我們和送多一份皮蛋給我們。3️⃣肉類 (三選一)推薦吃極品封門柳,今次我們選擇了吃極品封門柳,賣相很新鮮和大大片。灼一灼很快轉色熟了。4️⃣手打鮮蝦丸併墨魚丸(4件)每人一人一粒鮮蝦丸和墨魚丸,吃落去真的彈口。5️⃣自家製餃子雙併(4件) (四選一),我們選擇了鮮蝦雲吞和鮮蝦水餃,今次也是一人一粒🥹餃子和雲吞內的餡很多,好吃嘅,高質嘅,不過又是唔夠喉。6️⃣時令蔬菜一份,有菜吃健康。7️⃣主食類(兩選一),我們選擇了稻庭烏冬,一人一個夠唔夠飽就看大家的食量了。8️⃣每位一罐汽水,我們選擇了無糖可樂9️⃣我們額外散點了一份

🥰今次我們吃二人餐$468
1️⃣有一款小食 (三選一)

2️⃣自選鍋底(四選一)

3️⃣肉類 (三選一)

4️⃣手打鮮蝦丸併墨魚丸(4件)
每人一人一粒鮮蝦丸和墨魚丸,吃落去真的彈口。

6️⃣時令蔬菜一份,有菜吃健康。

8️⃣每位一罐汽水,我們選擇了無糖可樂

9️⃣我們額外散點了一份牛骨髓$78份,普普通通,份量還好吧。

😍大家睇完今次我分享的火鍋店係咪好吸引?冇推介錯啦!黎試下啦💪😋真係好食呢💕
⚠️不過價錢方面係有一點點昂貴,還是收加一服務費,但食物質素是高,是好味的,不過不是很抵吃,因為同區其他火鍋店也有一些比這裡更平。

我們個人的評分如下:
🥰味道 (5/5)
🥰環境 (5/5)
🥰服務 (5/5)
🥰衛生 (5/5)
🥰抵食 (2/5)

📍舅父仔火鍋專門店
📍福華街39號地舖
💰平均每位大約消費:$300.5
(總計$601)

黃金炸魚皮

二人套餐

手打鮮蝦丸併墨魚丸(4件)

鮮蝦雲吞和鮮蝦水餃

牛骨髓

2024-11-21
$300.5 (晚餐)
黃金炸魚皮
二人套餐
手打鮮蝦丸併墨魚丸(4件)
鮮蝦雲吞和鮮蝦水餃
牛骨髓
  • 二人餐
2025-02-28 0 浏览
同屋企人一齊嚟打邊爐,呢間餐廳價錢雖然唔算好平,但係佢嘅食物質素係完全對得住個價錢👍👍!同老闆傾過,知道佢哋嘅廚師每日朝頭早會準備好所有食材,連餃子同雲吞都係朝早包,蝦丸墨魚丸嗰啲都係會自己搵師傅整,誠意十足!韮菜餃+鮮蝦雲香韭菜餃同鮮蝦雲吞都係師傅整嘅!韭菜餃同平時出邊食嘅差唔多,但係個鮮蝦雲吞就好有驚喜,入邊嘅蝦又係同蝦丸相近咁彈牙!!時令蔬菜生菜佢洗得好乾淨~加埋湯入邊,可以吸晒啲湯!稻庭烏冬烏冬好煙靭彈牙~白鱔(例牌)呢個白鱔係我食過最好食嘅鱔,首先佢嘅魚骨起得好好,食嘅時候完全冇食到任何嘅骨,除此之外,佢嘅肉質都好彈牙🤩!安格斯頂級牛頸脊(小)牛頸脊份量都唔少,三個人食啱啱好!佢嘅牛肉都有好濃牛肉味😜同埋最欣賞嘅係佢有一個小筲箕,可以將邊爐嘅泡沫撥走出去食咁多間邊爐都冇🫶🏻呢度勁細心!老闆亦都會不時過你問吓我哋食物質素O唔OK,睇吓有冇嘢要改善,不過我哋全部都覺得好好食😹😹😹

韮菜餃+鮮蝦雲香

時令蔬菜
生菜佢洗得好乾淨~加埋湯入邊,可以吸晒啲湯!

稻庭烏冬
烏冬好煙靭彈牙~

白鱔(例牌)

安格斯頂級牛頸脊(小)
牛頸脊份量都唔少,三個人食啱啱好!
佢嘅牛肉都有好濃牛肉味😜

老公喺太子返工,佢放咗工之後我哋就諗住行去深水埗,行緊嘅途中,發現有一間幾特色嘅火鍋店,見佢價錢同食物都好似幾靚,而識落發現幾有驚喜!我哋叫咗一個二人餐~二人餐其實都幾抵食,除非每個人都係$200左右,但係就可以食勻晒佢啲肉~精選二人套餐黄金炸魚皮炸魚皮係即叫即炸,上面仲有鹹蛋黃,食落脆卜卜!因為係即刻炸,所以佢都比較熱~食嘅時候要小心啲!竹蓆茅根水竹蔗茅根水係一查咁,一揸大概可以飲到四至五杯,佢嘅竹蔗茅根係自己煲,真材實料!打邊爐可以靠佢清清熱氣~椒鹽雞軟骨雞軟骨又係即叫即整,食嘅時候熱辣辣脆卜卜😍芫茜皮蛋豆腐湯鍋湯底入邊有唔少豆腐~仲要用滑豆腐!皮蛋同芫荽都唔少~極品封門柳(小)封門柳肉味幾濃,只係需要淥大概10秒就可以拎上嚟食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)手打鮮蝦丸併墨魚丸(4粒)佢嘅手打鮮蝦丸好出色,蝦丸係好彈牙,老細同我哋講係佢哋舖頭嘅師傅每一日新鮮自己打到起膠!!

精選二人套餐
黄金炸魚皮

竹蓆茅根水

椒鹽雞軟骨
雞軟骨又係即叫即整,食嘅時候熱辣辣脆卜卜😍

芫茜皮蛋豆腐湯鍋
湯底入邊有唔少豆腐~仲要用滑豆腐!
皮蛋同芫荽都唔少~

極品封門柳(小)

手打鮮蝦丸併墨魚丸(4粒)
今日降溫,最好吃火鍋。我和好友約了在深水埠福华街39号,舅父仔火锅店享受一个暖洋洋的火锅。餐厅看上去很宽敞,很舒服,也很干净,有卡座,大圆桌,也有厢房。老板娘热情好客,向我们介绍店中的招牌菜。一个两人套餐,最和我们心意。 精選套餐包含了:黄金炸鱼皮竹蔗茅根水元西皮蛋豆腐汤美国手切肥牛肉手打鲜虾丸,墨鱼丸手工韭菜饺,黑松露猪肉饺时令蔬菜稻庭乌冬另加一个白鳝鱼片蘸醬料有特製XO醬,新鮮香菜,香蔥,蒜蓉,小米辣辣,當然還有上好的火鍋醬油。黃金炸魚皮,鮮香酥脆,一吃就停不了。😂竹蔗茅根水,清香甘甜,是火鍋的好搭檔。😉元西皮蛋豆腐湯底,材料豐盛,滿滿一鍋,毫不含糊,😋😋鮮蝦丸和墨魚丸都是新鮮手打,精美食材兼精湛手藝,好看又好吃。🤩🤩手切肥牛肉牛滿滿一盤,紅白相間,味美肉嫩,蘸著蒜香醬料,最滿足的口感。👍👍新鮮白鱔魚片更是另一個亮點,看賣相就知道多新鮮,肉質爽脆,鮮美無比,這就是火鍋的天花板了。🥰🥰兩個人變吃邊聊,歡快地度過一個美滿的火🔥鍋時光。😂😂

精選套餐包含了:
黄金炸鱼皮
元西皮蛋豆腐汤
美国手切肥牛肉
手打鲜虾丸,墨鱼丸
手工韭菜饺,黑松露猪肉饺
时令蔬菜
稻庭乌冬
另加一个白鳝鱼片

黃金炸魚皮,鮮香酥脆,一吃就停不了。😂

竹蔗茅根水,清香甘甜,是火鍋的好搭檔。😉

元西皮蛋豆腐湯底,材料豐盛,滿滿一鍋,毫不含糊,😋😋

兩個人變吃邊聊,歡快地度過一個美滿的火🔥鍋時光。😂😂
2025-02-22 79 浏览
尋晚同朋友去咗「舅父仔火鍋專門店」打邊爐! 天氣凍冰冰,最啱就係食返個熱辣辣嘅火鍋啦! 我哋叫咗個二人餐,盛惠$498,都幾抵食!蟹籽墨魚薄餅薄餅餅底比較似係茶樓個種薄餅,上面鋪滿咗蟹籽同墨魚粒,口感豐富! 沙嗲湯鍋 同 四川麻辣鍋 沙嗲湯鍋嘅湯底好香濃,充滿花生香味,唔會太甜! 四川麻辣鍋真少少辣!🔥 不過辣得嚟好過癮,食到我哋額頭都出晒汗!🌶️手切肥牛油花分佈均勻,肉質鮮嫩,淥一淥就食得 手打鮮蝦丸同墨魚丸好彈牙,食得出係真材實料!餃子雙併有韭菜餃同埋白菜餃,兩款都好好食!😋 蔬菜拼盤都好新鮮,有菜心、生菜、金菇等等,可以平衡一下食咁多肉! 最後,我哋將烏冬放落沙嗲湯鍋裡面煮,吸收晒湯底嘅精華,真係好滋味!🤤「舅父仔火鍋專門店」嘅湯底選擇算多,配料新鮮,價錢以打邊爐計唔洗$500 非常合理!💰 推介!

沙嗲湯鍋 同 四川麻辣鍋

手切肥牛
油花分佈均勻,肉質鮮嫩,淥一淥就食得

手打鮮蝦丸同墨魚丸
好彈牙,食得出係真材實料!

2025-02-04
2025-02-12 148 浏览
天氣凍最啱打邊爐,品嘗咗嗰精選二人套餐,體驗十分滿意。套餐內容豐富包含咗多種食物任君選擇,鍾意食牛嘅我就額外加錢叫多咗一碟牛小排同埋補錢換咗碟牛頸脊。餐廳嘅精選二人套餐無論從菜品嘅口味、種類到服務,都相當出色。如果你想搵有質素嘅餐廳打邊爐,呢度絕對是一個唔錯嘅選擇。蟹籽墨魚薄餅好有新意,蟹籽嘅爆珠感同墨魚嘅鮮味融合埋一齊,口感彈牙又帶著獨特嘅鮮味。胡椒味菜豬肚湯鍋湯底濃郁醇厚,胡椒嘅辛香恰到好處,豬肚處理得乾淨而且有嚼勁,打邊爐前先喝一碗湯,既暖胃又開胃。手打鮮蝦丸拼墨魚丸鮮蝦丸蝦肉緊實,滿滿都是鮮甜味;墨魚丸彈性十足,鮮味濃郁,絕對值得一試。韭菜餃、黑松露豬肉餃餃子皮薄,肉餡豐富。韭菜餃香味濃郁;黑松露豬肉餃則帶著黑松露獨特嘅香氣,越嚼越香。美國安格斯牛小排(小)品質上乘,大理石花紋分佈均勻,牛肉呈現出誘人嘅粉紅色,入口即化,脂香四溢。安格斯頂級牛頸脊(小)牛肉味道濃郁,肉質鮮嫩,在鍋里稍微涮煮幾秒,肉香四溢。時令蔬菜蔬菜十分新鮮,簡單嘅烹調能最大程度地保留咗蔬菜嘅營養同口感。稻庭烏冬質地爽滑,口感彈牙,烏冬吸收咗火鍋湯底嘅味道,變得更好味。

胡椒味菜豬肚湯鍋

手打鮮蝦丸拼墨魚丸

韭菜餃、黑松露豬肉餃

美國安格斯牛小排(小)

安格斯頂級牛頸脊(小)
牛肉味道濃郁,肉質鮮嫩,在鍋里稍微涮煮幾秒,肉香四溢。

稻庭烏冬
質地爽滑,口感彈牙,烏冬吸收咗火鍋湯底嘅味道,變得更好味。

2025-02-10
2025-01-25 184 浏览
前菜小食揀咗香脆雞軟骨,唔厚粉,好香脆,味道啱啱好。冬天啱晒打邊爐,叫咗個麻辣雞煲小辣,嚟到見到好多配料,有芹菜、洋蔥、辣椒香葉等等。醬汁味道非常濃郁,原罪乳酪,香氣四溢,雞件部位分布,均勻,有雞翼、雞髀、雞背、雞胸等等。食完雞煲,可以叫侍應加湯打邊爐。落卜卜蜆,快開口得,肉質飽滿,淡淡鮮味。蝦肉水蛟,入邊配料正常,有木耳絲、蝦肉等等。靈芝菇,成棵放落去滾, 吸埋啲湯汁,好入味,香香軟軟。黃喉,夠彈牙,快熟,唔使滾太耐。最後薯粉同埋待應推介嘅日本拉麵,我放埋落薯粉,吸晒啲湯汁好入味。而日本拉麵好特別,煙煙韌韌,有蛋香味。整體嚟講,色香味俱全,仲有侍應服務好好。👍🏻

前菜小食揀咗香脆雞軟骨,唔厚粉,好香脆,味道啱啱好。

食完雞煲,可以叫侍應加湯打邊爐。

落卜卜蜆,快開口得,肉質飽滿,
淡淡鮮味。

蝦肉水蛟,入邊配料正常,有木耳絲、蝦肉等等。

靈芝菇,成棵放落去滾, 吸埋啲湯汁,好入味,香香軟軟。

黃喉,夠彈牙,快熟,唔使滾太耐。

整體嚟講,色香味俱全,仲有侍應服務好好。👍🏻

Fafafoodblog為食花太郎 舅父仔火鍋專門店 🍴精選2人餐 468 蚊🍴黃金炸魚皮 好香脆既炸魚皮 咸蛋黃汁整得剛好 🍴芫茜皮蛋豆腐湯鍋豆腐爽滑 芫茜夠味 板蛋蛋味香 要黎打邊爐冇得輸🍴極品封門柳 封門柳切得大細同厚度適中 🍴鮮蝦水餃配黑松露豬肉餃🍴日本光來拉麵呢隻拉麵 得佢鋪頭先有 日本入貨 要滾火落五分鐘就夠哂彈牙🍴台灣正宗鴨血 58 蚊🦆鴨血好彈牙 咬落有好香鴨血味🍴蟹籽墨魚薄餅78蚊墨魚餅整到好薄好似薄餅甘 口感香脆 墨魚餅新鮮 好味🍴涼拌千層肚58 蚊🐂千層肚用左木耳 牛柏葉 青瓜等等 醬汁夠麻香 辣度適中 好味既凍食小食#火鍋 #墨魚餅 #鴨血 #牛肉 #封門柳 #拉麵 #芫茜 #皮蛋 #豆腐 #鴨血Score 平均分< 8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#舅父仔火鍋專門店深水埗福華街39 號地鋪~~~~~~~~~~~~~~#fafafoo
Fafafoodblog為食花太郎 舅父仔火鍋專門店
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#舅父仔火鍋專門店
深水埗福華街39 號地鋪
~~~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog深水埗
====================

2025-01-09
天氣凍凍地專登search吓附近有咩火鍋店,見舅父仔湯底都幾多選擇,專登去試吓。餐廳位置有啲偏僻但唔難搵,夜晚六點開門好快就有幾枱客人。🍽️ 涼拌千層肚 $58酸酸辣辣又惹味嘅冷盤~除咗有牛柏葉,仲有青瓜絲、芫荽、黑木耳,口感豐富。牛柏葉口感爽脆,一啲都唔韌,份量都好多,調味得宜,值得推介!🍽️精選二人套餐 $468套餐價錢好抵,其中包括一款小食、湯底、肉類、手打鮮蝦丸及墨魚丸、自家製餃子雙拼、蔬菜、烏冬或拉麵。小食我哋叫咗蟹籽墨魚薄餅,賣相好特別,有啲似煎熟蛋。夾起時可見入面真材實料,口感偏彈牙而且有濃郁嘅墨魚味,幾特別。湯底補咗差價轉花旗參滋補烏雞湯鍋(半隻)~烏雞嘅營養成份比普通雞肉高,加埋花旗參相當滋補。花旗參磨成粉末,等湯底滾時慢慢加入再攪拌,後期可以按自己喜好再加入更多粉末。加入花旗參粉末後湯底帶有少許甘香,加上烏雞嘅香氣濃郁,忍唔住飲咗兩三碗湯!雞肉亦都非常滑溜易咬,真心唔錯。而肉類方面就叫咗美國手切肥牛(小),肥牛色澤好靚,油脂均勻厚度適中,有濃郁嘅牛味,油花雖少但有豐富油香,一啲都唔嚡口,相當有驚喜!鮮蝦丸及墨魚丸都係店家自己手打,非常有誠意。兩款丸口感都好彈牙,鮮蝦丸內
餐廳位置有啲偏僻但唔難搵,夜晚六點開門好快就有幾枱客人。
涼拌千層肚

🍽️ 涼拌千層肚 $58

🍽️精選二人套餐 $468

花旗參滋補烏雞湯鍋 (半隻)

美國手切肥牛 (小)
鮮蝦丸及墨魚丸都係店家自己手打,非常有誠意。兩款丸口感都好彈牙,鮮蝦丸內更有少量蝦肉碎粒。
餃類我哋揀咗鮮蝦雲吞同黑松露豬肉餃。鮮蝦雲吞皮好薄,蝦肉內餡好彈牙,完全唔似自家製嘅質素。黑松露豬肉餃內餡口感結實,食落充滿黑松露嘅香味,好特別好滋味~
最後仲有跟生菜及稻庭烏冬,夠唒飽!
竹蔗茅根水
店員同我哋推介餐廳自己煲嘅竹蔗茅根水(+$15),味道清甜而且好解渴,非常適合打住邊爐飲!
雖然餐廳位置隔涉啲,但係服務超級好,店員非常殷勤又好細心咁介紹嘢食,一定會再幫襯!

涼拌千層肚
花旗參滋補烏雞湯鍋 (半隻)
美國手切肥牛 (小)
2024-12-29 230 浏览
Winter = Hot Pot. I guess no one will disagree with me. This time I discovered a hidden gem in Sham Shui Po called Uncle Boy which has already opened for 4 years serving up quality homemade soups and fresh ingredients.We ordered a set for two which guests could choose from a selection of soups, meat, meatballs, dumplings and noodles.Highly recommending their Satay Soup packed with peanut flavor. Extra rich and intense.We munched on some snacks while waiting for the pot to be ready. Smashed Cucum

We munched on some snacks while waiting for the pot to be ready. Smashed Cucumber & Black Fungus was slightly spicy, refreshing and appetizing. Deep-fried Fish Skin in Salted Egg Yolk, as their signature, was prepared by order. Crunchy and savory. Must-eat especially with an ice cold beer.

Wonton and Dumpling with shrimps and minced meat fillings were delicately seasoned. The freshly made Squid Ball and Shrimp Ball had a moist and bouncy texture.

As for the meat, we picked Spanish Pork Belly with a fair meat to fat ratio, and New Zealand Lamb which was slightly gamey and went exceptionally well with the satay soup.

The set also included baby cabbage and Inaniwa udon. Such a generous portion that we could barely finish.

In addition to the excellent food, the place was neat and clean with comfy seatings. The staff also showed great hospitality. Definitely worth revisiting!

2024-12-28 154 浏览
「舅父仔火鍋專門店」除了打邊爐的材料新鮮外….刺身也不錯….. 亦有羊腩煲可供選⋯⋯小食黃金炸魚皮咸香脆卜卜😚😚😚刺身日本深海池魚王…..肉質好鮮又肥美👍👍👍羊腩煲份量很足,而且羊腩很新鮮很入味,配菜枝竹很厚實份量也不少👍牛肉風封門柳(小)質量唔錯不錯,份量都不少亦不是薄切的啊😚😚手打鮮蝦丸配墨魚丸不錯!有不少蝦肉,口感好彈牙,九菜餃和鮮蝦餃子也足料👍最後個拉麵好有驚喜好煙靭有咬感👍👍

刺身日本深海池魚王…..肉質好鮮又肥美👍👍👍

2024-12-25 180 浏览
近排天氣凍,就同幾個朋友去打邊爐,一路烚一路吹水。我哋今次去咗深水埗福華街舅父仔火煱專門店打邊爐,店內裝修雅緻,地方雖然不大,但都坐得舒服,全完沒有壓迫感。枱旁邊還可以加架車仔擺放食物,都唔覺擠迫。食物方面湯底這裡的湯底種類繁多,因為想食到食物鮮味,所以就揀咗最基本的荽茜皮蛋豆腐湯煱。醬料醬料是打邊爐不可或缺的一部份。這裡醬料選擇很豐富,值得一提嘅係佢哋嘅XO醬係餐廳自家製的,材料豐富,味道濃厚,配上火煱配料,非常惹味。火煱配料重點推介極品封門柳肉汁濃厚,非常爽口,西班牙黑毛豬肉質嫩滑,而墨魚滑、蝦滑及四寳丸彈牙多汁。另外我還點了一些小食,黃金炸魚皮、蟹子墨魚薄餅、黃金炸響鈴,都非常香口好食。餐廳還提供特色小炒,但要留待下次才可品嘗!
近排天氣凍,就同幾個朋友去打邊爐,一路烚一路吹水。

食物方面
湯底

醬料

火煱配料

餐廳還提供特色小炒,但要留待下次才可品嘗!
2024-12-17
  • 黃金炸魚皮
  • 極品封門柳
  • 墨魚滑
  • 蝦滑
2024-12-22 179 浏览
天氣凍打邊爐係最好不過。起深水埗福華街39號有間叫舅父仔火鍋專門店好似話幾唔錯。雖然地點比較偏僻,但由太子地鐵站行過去就較為近些。臨近聖誕關係,店鋪都有好多聖誕裝飾好有氣氛,加埋暖笠笠嘅火鍋好溫暖😊叫左個精選4人套餐$828選左芫茜皮蛋豆腐湯底小食4選2,我哋要左黃金炸魚皮和蟹籽墨魚薄餅。魚皮沾左咸蛋黃一齊炸,好香好惹味。個墨魚薄餅煙煙靭靭好濃墨魚味。另外單點左個黃金炸嚮鈴同樣用左咸蛋黃醬,炸得非常酥脆,不油膩。招牌四寶丸(八粒),最鐘意係蝦丸及墨丸爽口彈牙。封門柳好大碟,肉質鬆軟,就算淥耐左也不易變靭。西班牙黑豚肉,肉質鮮嫩,油花細緻。仲有魚片頭、自家製餃子都好好味。仲要讚下店員招待貼心,服務態度好好,食得好開心😋

叫左個精選4人套餐$828

選左芫茜皮蛋豆腐湯底

招牌四寶丸(八粒),最鐘意係蝦丸及墨丸爽口彈牙。
封門柳好大碟,肉質鬆軟,就算淥耐左也不易變靭。
西班牙黑豚肉,肉質鮮嫩,油花細緻。
仲有魚片頭、自家製餃子都好好味。

仲要讚下店員招待貼心,服務態度好好,食得好開心😋
2024-12-22 142 浏览
朋友推介過來,看到有精選2人餐$468唔貴就試,整體好新鮮而且份量都多,坐得舒服,食完感覺真心不錯。小食蟹籽墨魚薄餅,人手制再整薄身,再用米紙整幾脆口,食到少少彈牙。湯底芫茜皮蛋豆腐湯鍋,味道濃比較少見,芫茜不少,有豆腐同皮蛋,煲晒成餐味道都保持到不錯。牛肉要美國手切牛肉,顏色不錯,肉口感軟熟,牛肉味都幾濃,份量都不少有十多片。手打鮮蝦丸配墨魚丸前者有不少蝦肉,後者好彈牙,九菜餃配雲吞,前者勁香惹味,後者普通。生菜幾新鮮而且份量都夠食。烏冬一人一個都幾多,飲品加了$15要竹蔗根水不太甜可以。另外再配了脆肉鯇,沒想到這嗰不多骨而且勁脆口,甜品芝麻糊 口感幾滑同濃身,甜度多咗少少但朋友覺得反而令到芝麻味仲香點

烏冬一人一個都幾多,飲品加了$15要竹蔗根水不太甜可以。