早排睇報導話日牛全部Closed. 作為不時都要去杏花新城做野的半個街坊唔多唔少有D 失望,因為一人一鍋打邊爐係我的至愛之一。今日經過原來原址已經開返,有食神!但未夠鐘開舖,開口寫住" 全新日式一人一鍋火鍋品牌 日本人主理 良い日涮涮鍋 11月1日正式開業",轉個頭未夠12點再來已經開咗啦!格局︰基本上同以前係一模一樣架!源用以往的傢俱,爐頭都一樣,自助區都係同一個位,無多無少,不過見到滿滿新鮮的蔬菜,格局係點都唔介意啦。第一印象,夠新鮮就唔錯的。希望店家可以維持到啦。餐牌︰又係相差無幾,都係4個級別,最平LUNCH 放題$128 最平DINNER $188,仲有KEEP返D 抵食單碟,幾好幾好!抵讚係無加價,但係問過店員就無了之前杏花住客職員嗰D9折優惠呀,又要限時90分鐘,店員話開張無,遅D 可能有,希望係真架啦,唔好老點!重點來了︰肉又得唔得呢!叫左佢個$199 黑毛和牛promotion,肉係靚仔,但我本身麻麻地和牛,食一碟就夠晒,之後再叫其他牛、豬、雞每樣一碟,加埋出面D 配菜其實都好鬼飽啦(食得太飽了!)。最後食左一杯鐵觀音雪糕就已經好飽,未食過呢隻味,諗唔到又幾好食!今餐
今日經過原來原址已經開返,有食神

格局︰
第一印象,夠新鮮就唔錯的。希望店家可以維持到啦。

餐牌

重點來了
肉又得唔得呢!叫左佢個$199 黑毛和牛promotion

今餐$199(要加一)食和牛是係滿足的!不過要趕住做野,食唔夠90分鐘就要走,仲有掛住食好多重點都無影到(失策....
下次再過來做野再試,睇下有無跌Watt 先。
鐵觀音雪糕
题外话/补充资料: 以前間店都幾dirty, 成日痴笠笠,翻新了 ? (其實店舖唔覺有咩裝修過囉.......) 但 感覺乾淨左,希望可以keep到吧!仲有見到有幾個日本人行來行去同店員講野,唔知佢地係咪就係"主理的日本人呢?" 我想同佢請︰: "奸爸爹呀!" 哈哈哈!
2024-11-01
鐵觀音雪糕