2019-08-16 1408 浏览
The decoration of this restaurant echos its name quite well - “world of color”. I really like the presentation of the dishes, especially the “explorer greens salad”. I went there with my friend, and we ordered the lunch set for 2. Apart from the salad as appetizer, we also had the roasted tandoori lamb chop as main course, and risotto with scallops. The lamb chop is quite fresh and tasty, but I always think Disneyland’s food is more focused on the look rather than taste. For dessert, we had seasonal fruits and homemade gelato, always happy to eat dessert! The overall experience was quite good, and I guess $598 for 2 is acceptable.
2019-08-10
前幾日就係度推介過**迪士尼採索家度假酒店既甜品Tea buffet(原來叫芊彩週末三點三茶點☕️🍢🧁),依家想追加返啲靚相俾大家睇下,都係經典既香港特色小食啊!特別係雪糕🍍🍍包,真係好得意❤️
2019-08-10 756 浏览
真係值得一試既甜品buffet❤️。其實好耐之前已經光顧過芊彩既Dessert Moment,果陣清一色甜品🍮🧁🍰。雖然食物造型好靚、味道又唔錯,但覺得單調左啲啲。今次轉左香港舊式主題,除左預計之中既卡通甜品,竟然多左好多特色小食😍😍例如煎釀三寶、碗仔翅、炒麵.......最驚喜係外熱內冰既雪糕菠蘿包🍍!另外,意想唔到芊彩餐廳係西餐廳,但係中式既經典小食又做得不錯👌🏻仲有DIY既飲品吧,覺得幾好玩😁👍🏻
2019-07-06 2181 浏览
我有開心奇妙的一天🥰今日端午節去咗迪士尼探索家度假酒店入面嘅芊彩餐廳食下午茶自助餐😋今次主題係Duffy🐻&Friends💕甜品選擇多,熟食會比較少,但我覺得熟食同甜品都好高質,全部都好好食,有驚喜!🤤餐廳環境舒適,寬敞,性價比高😍👏🏻👏🏻👏🏻用餐時間:3:30-5:00pm 價錢:$178 一個人(未加一)
我有開心奇妙的一天🥰
今次主題係Duffy🐻&Friends💕
用餐時間:3:30-5:00pm
價錢:$178 一個人(未加一)
2019-06-07
2019-07-05 1572 浏览
好耐無入過樂園喇,入園前去醫飽個肚先出發,本身諗住食返果個半自助brunch,最後簡左呢個斧頭扒餐Staff見我黎過食半自助,就推薦我不如試下呢個2人份既斧頭扒,咁岩七月金卡有七五折,計返4百幾蚊個人,出面呢個價食唔到呀呢個餐包一個自選沙律,兩個湯,扒同埋水果自助講返個斧頭先,佢連骨1kg,都足料既,好大份🤣牛魔王至愛肉好有牛味,我嗌左五成,keep到juicy唔乾有咬口,不過真心要等差唔多半個鐘,沙律同水果要慢慢食🙈我見有d餐廳斧頭扒要三日前預定,估唔到呢度話叫就有。要襯75折再encore先👍🏻P.S. 我星期六下午黎,staff話平日午餐無呢個餐,要晚餐先有

呢個餐包一個自選沙律,兩個湯,扒同埋水果自助

講返個斧頭先,佢連骨1kg,都足料既,好大份🤣牛魔王至愛

我見有d餐廳斧頭扒要三日前預定,估唔到呢度話叫就有。
要襯75折再encore先👍🏻
2019-05-28 1872 浏览
有迪士尼優惠,買一送一,兩個人只需要$480(未加一),揾左星期日去試下,四個餸,有「龍蝦肘子沙律」,裏面有煙三文魚、薯仔,好的骰,有兩小舊龍蝦;之後有「龍蝦香橙忌廉湯」,橙味濃郁,龍蝦味濃,但兩者唔係太夾,食咗三份一已經要放棄,之後有「龍蝦配意大利雲吞」,白汁底配云吞會有勁飽肚嘅感覺,白汁同雲吞唔夾,其餘都唔錯,最後配有一份米奇老鼠梳乎厘,食少少已經食唔落,但係佢好香蛋味,熱辣辣,仲有香草汁,算係一個好好嘅ending,佢仲配有一個咖啡或者茶。服務係唔錯嘅,坐係卡位,但係買單用咗半個鐘
2019-05-28 1713 浏览
星期六日無咩野做,而朋友都幾鍾意迪士尼既人物,於是就同朋友黎到呢間迪士尼酒店食下午茶自助餐,同埋諗住同迪士尼卡通人物影下相。呢度既甜品都幾多,同埋全部都好靚好好食!我自己唔太鍾意食甜野都覺得唔錯。除左甜品,都有啲咸食既食物,都係好好食。我就鍾意食咸食多啲😂純粹個人喜好。我朋友超級鍾意食甜點,所以佢鍾意食cake多啲。總括黎講都算幾好,唔錯,價錢又唔太貴,好適合係呢度一邊食野一邊休閒咁同朋友傾計。

2019-05-16 1637 浏览
難得到迪士尼看演唱會,又聽說近來迪士尼幾間餐廳正在舉辦龍蝦節,和朋友決定到位於探險家酒店的芊彩餐廳吃晚飯。經理Thompson為我們安排了舒適闊落的座位,並細心地介紹當日精選套餐。龍蝦餐每位$480另加一,酒店來說價錢算合理,餐單看起來很豐富呢。每枱有一份面包,留來搭配龍蝦湯最適合不過。先上沙律,廚師已將整個蟹鉗起肉,非常方便進食,蟹鉗肉也很完整,配上芒果片和三文魚等配菜感覺清新。餐湯很濃郁,尤其喜歡加入了vanilla cream令質感更細緻幼滑,也令味道更富層次。主菜也配搭了不少龍蝦肉,讓愛吃龍蝦的朋友過盡口癮。主菜的調味也是走清新路線,看起來份量不算大,但因為剛喝過質感濃厚的龍蝦湯,正好可以中和膩感,感覺剛剛好。餐單明顯有精心設計呢,值得一讚。梳乎厘比手掌還要大,米奇頭非常可愛,當然要和它合照。質感很鬆軟富空氣感,味道較甜但也很容易接受。因為是母親節關係,餐廳推出了母親節特飲,淡淡的雪梨香氣配上圓肉等食材,很養生的感覺。餐廳環境好,服務態度令人有賓至如歸的感覺,以後想到酒店吃晚飯又多一個選擇了。

每枱有一份面包,留來搭配龍蝦湯最適合不過。
龍蝦肘子沙律

龍蝦香草忌廉湯
蒸龍蝦米粉卷配香煎帶子
經典梳乎厘
2019-03-24 2187 浏览
係迪士探索酒店閨蜜girl talk 過左一晚check out之後.我地唸住食埋個豐富Lunch先離開Disney.見到lee間芊彩餐廳幾得意就入去食la.坐低之後waiter會放低D包.D包都好好食gaCheers office + chocolate time我叫左杯小朋友野飲。雪糕加可可米加朱古力。小朋友應該會好開心。我都係飲返coffee岩D西次牛角漢堡配薯角好好味ar熱辣辣牛角西冷漢堡好正我地三個人一人一件岩岩好自選三款新鮮Pizza(巴馬Ham/辣肉腸/帶子)D自選餡料出奇地夾.加上個pizza即叫即做熱辣辣D芝士味好濃芝士仲可以拉絲咁食.lee個pizza真係好好食.我睇返張相都好掛住個味.好想食返.迪士尼果然係會帶比人奇妙之旅.Lee餐真係超乎想像咁好味👍🏻❤️
見到lee間芊彩餐廳幾得意就入去食la.

坐低之後waiter會放低D包.D包都好好食ga

我叫左杯小朋友野飲。雪糕加可可米加朱古力。
小朋友應該會好開心。我都係飲返coffee岩D

西次牛角漢堡配薯角
好好味ar熱辣辣牛角西冷漢堡好正
我地三個人一人一件岩岩好
芊彩西冷牛角漢堡

自選三款新鮮Pizza(巴馬Ham/辣肉腸/帶子)
三款自選Pizza(巴馬Ham/辣肉腸/帶子)

芊彩西冷牛角漢堡
三款自選Pizza(巴馬Ham/辣肉腸/帶子)
  • 自選Pizza
2019-02-28 1935 浏览
晚上八點去 餐廳唔大 但大量座位 唔洗等😂 店員有禮 表現專業 做左成日野都唔預佢地會笑嫁喇 哈哈 Menu內容我覺得已經算多選擇 但都唔係好啱我食😂 中西印度泰國都齊 所以每個地區都係得一至兩款 好難揀 我地揀左好耐 耐到server都過黎問洗唔洗幫我地推介番😂最後嗌左個印度薄餅同五花肉青咖哩飯Pizza即整 夠脆夠熱 雞肉係食kebabs 個d chicken tikka 一食就覺得好印度😂 頭都搖幾搖 幾好味青咖哩夠濃 好味 但唔明點解個五花肉點解自己都有汁有味😂 咁我個汁淨係用黎撈飯? 不過個五花肉都好食嫁 份量都足 好食 只係如果叫多個白飯 呢碟野就可以分開兩道菜😂最後嗌左柚子焦糖布丁 焦糖唔會過厚👍🏻👍🏻 柚子咪清新但有少少過重 食唔到布丁味 雲尼拿雪糕好好味 👍🏻👍🏻👍🏻 不過上面個塊野都係裝飾下算 又淋又唔知咩味咁

最後嗌左個印度薄餅同五花肉青咖哩飯

2019-02-26
用餐优惠
優惠券
2019-02-15 1568 浏览
朋友仔專程過來找我吃飯,仲車左我去廸士尼探索家酒店的芊彩餐廰食飯,好感動啊! (原來係美孚入去20分鐘車程就到,好方便)兩個人只叫了兩個主菜,火奴魯魯三文魚,啲三文魚煮得好滑好滑! 一啲都唔同平時西餐廳(就算酒店級都是)那些咁乾及鞋,真的好好味!!!另外一個是我平時最愛的Margarita 薄餅 (我鍾意Margarita因為配料少及簡單,但卻最能帶出蕃茄的清甜、芝士的香及薄餅的惹味。最怕那些十幾廿款材料堆晒上面的pizza, 都唔知自己食緊乜!) 這餐廳的margarita真的很不錯! 番茄味不會太搶太酸,和其他配料很夾,餅底也很薄,我俾90分。餐牌上仲有好多好似好好味的菜式,下次要再來試。: )

餐牌上仲有好多好似好好味的菜式,下次要再來試。: )
Margarita 薄餅
火奴魯魯三文魚
2019-01-12
Margarita 薄餅
火奴魯魯三文魚
2019-02-02 1861 浏览
今日第一次入黎迪士尼新酒店,check 完in見冇野做就周圍行下。見到間餐廳放左2隻好得意既公仔咪好奇入去睇下。問下D人先知做緊甜品自助餐,咁岩我地食完早餐就冇食過野有D肚餓。價錢方面就二百有找,都唔算太貴,食物種類都幾多下,都有D鹹食。有即焗葡撻,米奇waffle,面包布丁味道都唔錯。仲有D小食Pizza,串燒。整體上黎講真係唔錯
味道都唔錯。仲有D小食Pizza,串燒。整體上黎講真係唔錯

2019-02-02
2019-01-08 1798 浏览
早餐buffet,通常都唔會太著重包類食品。但disney的早餐buffet,我反而覺得麵包係重點。D包既造型一定係主要功臣。而客人更可親手製作米奇造型的窩夫,我更加可以一口氣吃三個配三種不同的果醬😜因為真係好玩又好吃。至於其他食物,都不外乎是蛋、腸、ham, yogurt, 每樣試一點點就已經飽到行唔郁。另一驚喜是食食下飯,高飛突然大駕光臨,仲要逐枱同小朋友影相,呢次唔駛排隊等,都可以同高飛影相,真係令個buffet加左唔少分🤗

2018-07-27
$220 (早餐)
2018-12-06 1869 浏览
之前未買annual pass都好少可會過嚟酒店區搵食🙈🙈🙈 因為喺樂園嘅時間真係好緊迫🏃🏃🏃🏃 但而家買咗 magic pass 就可以喺樂園慢活一下,同試下佢唔同嘅餐廳 😂😂😂 迪士尼探索家酒店 就可以搵到呢間芊彩餐廳本身好想食set,但又驚食得太飽😫 又想可以試多啲唔同嘅迪士尼餐廳 🏘🏚🏠🏡所以都係單點一個飯就算啦。今次叫咗西班牙海鮮燉飯,好多好多餸!!!! 啖啖肉,賣相一流。啲飯都煮得好夠好入味 ,但就唔係西班牙海鮮燉飯味😟😟😟 如果你忘記佢個名,或者你從來都冇食過真正傳統嘅西班牙燉飯,咁就會開心好多啦🤣🤣🤣

迪士尼探索家酒店 就可以搵到呢間芊彩餐廳

2018-12-02
2018-11-29 1648 浏览
無諗過樂園既野係算可接受個日入去探索家酒店住左晚先入去樂園玩,因為知道樂園入面d野唔好食,又貴,平平地都要百幾2百蚊,所以就試下係酒店餐廳食左先。叫左個牛扒,面頭一層牛油同蒜,好香同好夾既,不過食落有點滯,又遮蓋左啲牛味。不過算係樂園入面較好食既,服務真係十分好,好有禮貌同好好笑容。預左酒店食,價錢一定唔平,280左右一個餐。不過,我覺得好過入到樂園先食,環境又光同舒服,所以都如果經過可以去試試。
無諗過樂園既野係算可接受
$280 (早餐)