之前有飲過其他款,果茶同黑糖珍珠鮮奶都幾好飲,所以今次就試下第2款,估唔到出事。因為之前微糖都岩我口味,所以今次都微糖,但唔估點解超甜,加左抹茶就同黑糖珍珠鮮奶差好咁遠😳😳😳最後飲左半杯就頂唔順,下次都係叫番黑糖珍奶算😂😂

2022-05-12 246 浏览
和妹吃完午飯後步行回家,路經見到這家新開的茶飲店,原來是花斑茶社。行到有點熱,買杯凍飲來涼透心就正好!見到烏龍奶茶是店家推介之選,我和妹就貪心一點的選桂花烏龍奶茶~~~桂花烏龍奶茶,少糖少冰,烏龍奶茶的奶味偏重一點,烏龍茶味不夠突出,欠缺茶香。略略嚐到桂花香,但飲品的糖漿味稍重而蓋過那陣桂花香氣,可以描述為喝了一杯甜的奶。本身自己都受得甜,所以平時買飲品頂盡選少糖而不會選微糖,然而這次喝到明顯的糖漿味啊!不論奶茶的調配,或是甜度的控制,都著實令我有點失望。

桂花烏龍奶茶

不論奶茶的調配,或是甜度的控制,都著實令我有點失望。
2022-03-26
2022-04-24 71 浏览
公司係附近,耐唔耐3點3就會飲番杯至今幫襯左3次,啲員工都好有禮貌,會主動介紹下啲野飲第一次試左佢杯招牌的黑糖珍珠厚鮮奶,開頭叫左微甜小冰,後尾先知呢杯的甜求同冰都係固定,都有小小驚佢甜,點知又唔甜啵珍珠好彈牙,粒粒都好入味,幾好食啲奶我咁岩見到佢地入貨係用明治奶,平時都好鐘意飲明治奶,覺得明治奶好有奶味第2杯同第3杯就飲左水果茶,分別係鳳梨冰茶同姐莓冰茶,兩杯都會飲到一粒粒既水果,茶味香濃,姐茶同綠茶一樣咁好飲
公司係附近,耐唔耐3點3就會飲番杯
至今幫襯左3次,啲員工都好有禮貌,會主動介紹下啲野飲

珍珠好彈牙,粒粒都好入味,幾好食

2022-02-19 224 浏览
花斑茶社終於開到大埔啦🤩哩間係我最愛嘅台式飲品店五甲之內❗️絕對推薦大家一試😏• • • • •🧚🏻‍♀️黑糖珍珠厚鮮奶🧚🏻 [$32]其實宜家要搵到杯有靚黑糖紋嘅黑糖珍珠鮮奶都唔易🥲好多台式飲品店都係一開頭整到好靚,但之後做落/開多分店就會因為太忙連黑糖紋都冇哂🥺但係以新開分店嚟講,哩杯嘅黑糖紋都算係幾靚🥰希望之後都可以keep住啦😉佢嘅黑糖珍珠佔大約四分一杯左右🙆🏻‍♀️珍珠偏大粒,咬落都好軟糯🤓黑糖味都夠哂濃😆啲奶好滑同埋奶味都幾重🥛仲要唔會係死甜😎• • • • •總括嚟講好滿意,就算係新分店都保持住水準👍🏻除咗黑糖珍珠厚鮮奶之外,我平時都好鍾意飲佢嘅果茶架😆推薦白桃烏龍同荔枝綠茶🤪有時唔想咁肥,試過嗌無糖都好味架😝• • • • •📝餐牌:
🧚🏻‍♀️黑糖珍珠厚鮮奶🧚🏻 [$32]
黑糖珍珠厚鮮奶

📝餐牌:

5 分钟 (外卖自取)
黑糖珍珠厚鮮奶
2022-02-16 105 浏览
🧋唔知你地有無留意下,呢間花斑茶社啲手搖飲品幾唔錯🤔數一數原來佢都有幾多分店,幾乎遍佈18區。首先茶底沖得幾好,夠濃夠香淳。選用鮮奶沖調岀黎嘅飲品唔會有飲奶水嘅感覺,健康一族怕肥仲可以揀脫脂奶添!佢嘅蜂蜜珍珠黎講大細適中而且非常煙韌有咬口,個人感想係一間值得經常encore 嘅良心手搖店👍🏻你地都可以去try try! 宜家仲成日見佢有Collar 嘅應援🤣黎緊真係飲唔停啦~📍花斑茶社 大埔鄉事會街41-49號福安樓地下15B號舖

📍花斑茶社
大埔鄉事會街41-49號福安樓地下15B號舖
5 分钟 (外卖自取)
$30 (其他)
2022-01-23 105 浏览
以前花斑茶社分店不多,每次想飲都一定要到尖沙咀附近才有機會飲🥲現在分店越來越多了,竟然連大埔都有分店了!這天晚上到朋友家食飯,預先whatsapp了店鋪落單,減少輪候的時間😎與朋友一次過叫了好多杯,身為花斑茶社忠粉,以下總結了我最推薦的選項1. 黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶(冰度糖度固定)比較嚐甜的人和喜歡鹹味奶蓋必試!😝黑糖珍珠維持一貫的煙韌度,黑糖香氣包裹著整顆珍珠,配上濃郁的鮮奶及岩鹽味道的奶蓋,是味覺多重享受!😇2. 白桃烏龍配寒天清爽的選項,花斑茶社的烏龍茶底一向出色,加上了啖啖白桃香氣,飲品內還有白桃果肉🍑加上寒天晶球的口感,是超級推薦的組合~如果想裝健康一點,選擇微糖都已經好夠甜,更能感受烏龍茶的茶香。3. 黑糖珍珠烏龍奶茶黑糖珍珠及烏龍茶都是我的「愛將」!烏龍奶茶底即使選了無糖,仍有黑糖珍珠帶出甜味🥰4. 黑糖珍珠抺茶鮮奶(冰度固定)飲品的漸層非常漂亮,是打卡必備的飲品當然亦不是虛有其表,抺茶有啖啖的甘味,配搭著黑糖珍珠的糖度,能互相平衡;亦沒有像坊間有些抺茶鮮奶一樣會喝到抺茶粉狀顆粒的情況🍵

1. 黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶(冰度糖度固定)

2. 白桃烏龍配寒天

3. 黑糖珍珠烏龍奶茶

4. 黑糖珍珠抺茶鮮奶(冰度固定)
飲品的漸層非常漂亮,是打卡必備的飲品
2022-01-22
  • 白桃烏龍