2024-08-18 946 浏览
善意建議,第一次食,見到網上評價幾好,四條友過去試吓。可惜,好黑仔,尋晚幾款牛肉類質量非常之差!食落去有渣有根,刀工切得差,影響口感。台山蠔可以再新鮮。湯底唔錯,味道幾好。。。。。服務員態度差,好似哀求他們一樣,尋晚七點去到,得幾台食客食嘢,已經唔算好忙。之後,見到我哋叫咁多嘢食,態度開始友好。咁嘅服務,咁嘅食物質素,價錢明顯唔合理。希望改善下,做好d,始終香港居住,主要香港消費,唔係下下北上消費的。
善意建議,第一次食,見到網上評價幾好,四條友過去試吓。

可惜,好黑仔,尋晚幾款牛肉類質量非常之差!
食落去有渣有根,刀工切得差,影響口感。
台山蠔可以再新鮮。

湯底唔錯,味道幾好。。。。。

之後,見到我哋叫咁多嘢食,態度開始友好。

咁嘅服務,咁嘅食物質素,價錢明顯唔合理。

乾淨企理服務態度非常好,唔怪之得咁多女食客!想靜靜地打邊爐傾計食好嘢之首選!鍋底有十多款選擇,有d未見過好有特色,第一次試招牌4式,下次好想試其他。配料選擇唔算勁多,不過已經好夠,湯底的什菇、蝦、醉雞同豆腐好足料,大家唔好眼寬肚窄。聖子好甜又厚肉,價錢仲好抵。手打包心丸併盤有驚喜!建議大家試,好好食好大粒,擺放的中式架仲好靚,可以打卡。白鱔都好高質,下次要再encore!最後,體驗真係重要,服務員好好又體貼又親切又笑容,你一舉手即應,現實係隻手舉一半佢哋已經望過嚟,直頭古仔式的好客之道,讚!

2024-07-02 1513 浏览
上星期同10幾個同事book咗呢度同老闆farewell . 勁開心俾咗間房,入邊仲有得唱K🎤🎵🎶. 啱晒鍾意唱歌嘅同事😂叫咗象拔蚌刺身同埋鯛魚刺身好正,新鮮。加州象拔蚌刺身好爽口👍👍下次一定要encore。另外叫咗佢signature ,四格火鍋。最欣賞花膠雞真係食大塊花膠俾你🤤,麻辣湯底略嫌不夠太辣。另外佢啲丸都好有特色,擺盤一流😂。打卡✌️。重點係佢冷氣好凍,夏天打邊爐冇得輸😂氣氛環境:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

重點係佢冷氣好凍,夏天打邊爐冇得輸😂

氣氛環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

• 花月宮特色四格鍋
  • 藥膳花雕花膠醉雞鍋
2024-05-08 1417 浏览
花月宮之前就食過,每都吾會失望!花雕醉雞鍋花雕醉雞鍋係一個獨特嘅火鍋湯底選擇!呢款湯底以花雕酒同醉雞為主要材料熬製而成。湯底應該帶有花雕酒嘅香濃味道同醉雞嘅鮮美風味。如果你鍾意酒味同醉雞嘅滋味,呢個花雕醉雞鍋係一個唔錯嘅選擇!- 本地手切肥牛:本地手切肥牛係一款高質嘅肉類食材,肉質鮮嫩多汁,適合喺火鍋度涮煮。有牛味,可以!- 即炸響零:即炸響零係一種脆口嘅食材,有得吸湯,正!- 辣子雞丁餃:辣子雞丁餃係一款辣味濃郁嘅餃子食材,內餡應該係以辣子雞丁,味道鮮辣可口。- 三色滑(蝦滑,帶子滑,墨魚滑):三色滑包括蝦滑、帶子滑同墨魚滑,呢啲滑狀食材有彈牙嘅口感同鮮美嘅海鮮味道。佢哋係火鍋度好受歡迎嘅丸類食材。
花月宮之前就食過,每都吾會失望!

花雕醉雞鍋

- 本地手切肥牛:

- 即炸響零:

即炸響零係一種脆口嘅食材,有得吸湯,正!

- 辣子雞丁餃:

- 三色滑(蝦滑,帶子滑,墨魚滑):

2024-05-07 1099 浏览
每次來尖沙嘴打邊爐🍲,必食最愛火鍋專門店———花月宮最鐘意係呢度環境清幽舒適,食物質素高,服務又好又貼心, 每次來食都有賓至如歸的感覺。今次再次翻食,雖然火鍋鍋底款式多,但我沒次都必食至愛———滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子🥥雞鍋 $238 呢個湯底真係沒得頂,滋陰養顏加上有嫩滑的雞肉,抵食又補身,女人恩物啊😍另外前菜小食就想食個餃子🥟,點左呢款香脆的香酥韭菜餃🥟 $58 外脆內香,喜歡吃韭菜的,會覺得好好食的餃子😋火鍋料當然不少的有雞就有魚,脆骨腩 $78 必食,肉質新鮮又嫩口,而且好爽口彈牙,愛吃魚一定吃這款☺️最後就是愛牛🐮者必食,牛肉種類有好多,但牛將軍拼盤 $188 就有齊三款牛部位,我就最鐘意有牛胸爽,好香油脂味,而且性價比高,一定要試下😋食火鍋要降火,飲品方面推薦竹蔗茅根 $68 自家煲的還有馬蹄渣可以食😆
每次來尖沙嘴打邊爐🍲,必食最愛火鍋專門店———花月宮
火鍋料當然不少的
2024-04-07
2024-05-06 851 浏览
周末同朋友去咗尖沙咀打邊爐傾下計,真係好開心!呢度嘅環境舒適,仲有宮廷嘅感覺,令人好放鬆。.首先,我地試咗火鍋湯底嘅椰子醉雞,而且仲有半隻雞呀!呢個湯底養生又滋補,椰子同雞肉嘅結合,帶嚟濃郁嘅湯汁同鮮甜嘅口感,真係好開胃。.接著,我地試咗黑豚肉豬卷。黑豚肉嫩滑多汁,配埋豬肉卷,口感豐富。每一口都帶嚟豬肉嘅鮮美同黑豚肉嘅獨特風味,好美味。.另外,我地仲試咗鮑魚刺身、手工韭菜餃、豆腐同唐生菜。鮑魚刺身新鮮爽脆,韭菜餃皮薄餡多,豆腐滑嫩,唐生菜清爽脆口。每一樣都帶嚟豐富嘅口感同鮮美嘅味道,令人食得好過癮。.整體而言,呢度嘅打邊爐真係一個值得推介嘅地方。唔單止食物豐富多樣,環境舒適仲有宮廷feel,真係好適合同朋友聚餐。如果你想享受一個舒適又美味嘅打邊爐體驗,就記住嚟呢度一試,一定會有一個愉快嘅用餐體驗!

2024-05-06 707 浏览
今晚去咗尖沙咀花月宮呢間火鍋店打邊爐 坐得好舒服 呢到仲有得包房唱karaoke添呢👍🏻🍲養生豆腐白肉湯鍋呢個豆腐湯好清甜啱哂打邊爐配嘅材料 湯底內有好多嘅豆腐同白肉 豆腐浸到淋哂又好入味幾好味🥢日本大扇貝呢個日本大扇貝有兩隻 佢好新鮮又夠鮮甜彈牙🥩 美國頂級手切封門柳牛肉望落已經好靚啲紋又夠哂新鮮 食落一啲都唔韌牛肉味又好濃味🍡 風花雪月手工丸拼盤(12粒)呢個擺盤好有心思用木架放上幾款手工丸 幾精緻呢個拼盤好豐富 總共有六款唔同嘅丸類包括有流沙黃金蝦丸、手打墨魚丸、手打鮮蝦丸、流心芝土墨魚丸、手打千貝丸同手打鮑魚丸 每款丸都好彈牙 而我最喜歡係流沙黃金蝦丸 幾好味呢🥬唐生菜點少得要叫個菜嚟食 我地叫咗唐生菜最重要用湯底碌茶食夠哂入味

🍲養生豆腐白肉湯鍋

🥢日本大扇貝
呢個日本大扇貝有兩隻 佢好新鮮又夠鮮甜彈牙

🥩 美國頂級手切封門柳

🍡 風花雪月手工丸拼盤(12粒)
呢個擺盤好有心思用木架放上幾款手工丸 幾精緻

🥬唐生菜
#MC帶你去尖沙咀.一年四季都可以打邊爐(火鍋),湯底絕對是打邊爐嘅靈魂!今次依間餐廳,更有特色四格鍋底,一次過滿足曬咁多個口味。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 花月宮.餐廳以中式宮廷風為主題,裝修以加上金色為主色調,營造出氣派典雅嘅氛圍,空間感十足!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 花月宮特色四格鍋|$268.獨特湯鍋設計,精選四格火鍋湯底,多重湯底多重享受!.1️⃣ 藥膳花雕花膠醉雞鍋:鮮嫩滑雞件配以清香醇厚嘅花雕酒,整個湯底麵香氣濃郁,而且鍋底本身仲有淮山、紅棗、黨參、北芪、田七、杞子等高質膳食藥材,加埋滑嫩軟腍嘅花膠,滋補養顏。2️⃣ 黑松露野菌鍋:以豐富嘅菇菌熬製出菇中精華,加上黑松露味道飄香,增添湯底豐富層次,味道濃郁突出。3️⃣ 蕃茄濃湯海鮮鍋:番茄湯底濃厚,配以大蝦、青口、小墨魚,鮮甜十足。4️⃣ 四川麻辣鍋:湯底香麻惹味,辣而不嗆,搭配湯底已有嘅豆腐和鴨血都非常入味,有獨特嘅麻辣風味。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 涼拌藤椒凍魚皮|$68.晶莹剔透嘅魚皮,惹味而不腥,口感爽脆彈牙,配藤椒醬汁嘅酸甜香辣,十分開胃。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 爽脆珊瑚蚌|$108.肉質爽脆彈牙

#MC帶你去尖沙咀

✨ 花月宮

🥢 花月宮特色四格鍋|$268
獨特湯鍋設計,精選四格火鍋湯底,多重湯底多重享受!
涼拌藤椒凍魚皮

🥢 涼拌藤椒凍魚皮|$68

🥢 爽脆珊瑚蚌|$108
肉質爽脆彈牙,味道十分鮮甜,輕輕一灼已經鮮味十足!

🥢 蘇格蘭聖子皇(2隻)|$88 ✨限量5份✨
蟶子皇肉厚飽滿而且無縮水,入口鮮甜味美,口感彈牙爽口!

🥢 薄切牛舌心|$88
肉質非常嫩軟,濃郁牛香,口感柔嫩。涮燙時間大約10秒就可以了!
風花雪月手打丸拼盤

🥢 風花雪月手打丸拼盤(12粒)|$168
賣相十分吸睛!一次過試曬6款手打丸!
🌰 手打墨魚丸︰雪白晶瑩嘅墨魚丸,餡料有魚肉鮮香味,爽滑彈牙。
🌰 流心芝士墨魚丸︰一口咬開,滿滿嘅芝士鮮香味,口感豐富,爽滑不膩。
🌰 手打鮮蝦丸︰粒粒鮮蝦肉,口感爽口彈牙
🌰 流沙黃金鮮蝦丸︰鹹蛋黃醬配以蝦肉做餡料,味道又幾夾啵。
🌰 手打鮑魚丸︰真係有粒粒嘅鮑魚肉做餡料!
🌰 手打干貝丸︰口感紮實有咬口(嚼勁),以干貝絲做餡料,味道鮮中帶甜。
🥢 醬芥|$18/位
2024-04-29
涼拌藤椒凍魚皮
風花雪月手打丸拼盤
2024-05-02 459 浏览
朋友外國返黎帶佢最想食嘅打邊爐,呢間花月宮食過一向料都新鮮,而且坐得舒服,仲可以包房。用QR code點餐,醬芥每人收$18。泰北冬陰公原隻澳洲龍蝦海鮮鍋 $388一上台就見到澳洲龍蝦🦞好鬼生猛,不停咁掙扎,仲有青口、細墨魚仔和生猛蝦、菜等配料,而湯底酸酸地辣辣地,真係勁開胃。而龍蝦肉絕對唔係hea,咬落啖啖肉又鮮甜,好好肉地👍🏻。而餃類叫左韮菜餃 $58,重慶辣子雞肉餃$58同爽口鮮蝦雲吞 $58,全部都各4粒,而且隻隻都勁大隻又足料,淨係食呢個都好飽。最後仲叫左皇帝菜 $48、鴨血 $58同稻庭烏冬 $28,成餐都好滿意呀!

泰北冬陰公原隻澳洲龍蝦海鮮鍋 $388

尖沙咀 韓國街 好像除了韓國菜以外 就沒別的選擇但原來這裡有家質素還不錯上的火鍋。店 店面乾淨光猛 坐位空間還滿充足的花月宫特色四格鍋 $268這四格鍋好吃😋又抵食~每格的海都非常濃郁 湯料也不少四川麻辣鍋鴨血、凍豆腐 都吸滿炒過的花椒八角味藥膳花雕花膠醉雞鍋 這份超強 直接附上一份花雕花膠醉雞 酒味香濃這湯煮到後面還帶份甜感 好喝又暖身~黑松露野菌鍋 不愛菇的朋朋們要避開這份!!太香濃了 而每份火鍋料下去 都會被沾好沾滿上來~蕃茄濃湯海鮮鍋 喝起來這份最清 但料還不少 又有蝦又有青口 大大蕃茄和薯仔 所有的火鍋料 都好適合用這湯煮(特別是響鈴😆自家製脆炸響鈴 $58這份還真的是新鮮炸出的來的 大家可以直接吃 😌也可以泡火鍋🍲湯吃響鈴顏色乾淨 又沒任何多餘的油膩感 而且每片都好薄一咬就有碎碎掉下來~澳洲羊卷肉 $128還偏厚片的一般說起羊卷肉還以為是份薄薄的 誰知這厚度用來吃火鍋🍲微彈好咬 即便掛了點火鍋🍲湯 羊🐑肉味還能保留著(特別和蕃茄濃湯海鮮鍋特別配~日本北海道花豚豬腩肉 $148好可愛💗卷得小小一顆 拉開後長度還不小呢~脂肪和瘦肉比例相約 吃時還帶點豬肉油香重慶辣子雞肉餃(4粒
尖沙咀 韓國街 好像除了韓國菜以外 就沒別的選擇
花月宫特色四格鍋 $268
這四格鍋好吃😋又抵食~每格的海都非常濃郁 湯料也不少
四川麻辣鍋鴨血、凍豆腐 都吸滿炒過的花椒八角味
藥膳花雕花膠醉雞鍋
火鍋料 都好適合用這湯煮(特別是響鈴😆
自家製脆炸響鈴
自家製脆炸響鈴 $58
澳洲羊卷肉
澳洲羊卷肉 $128
還偏厚片的一般說起羊卷肉還以為是份薄薄的 誰知
(特別和蕃茄濃湯海鮮鍋特別配~
日本北海道花豚豬腩肉
日本北海道花豚豬腩肉 $148
好可愛💗卷得小小一顆 拉開後長度還不小呢~
脂肪和瘦肉比例相約 吃時還帶點豬肉油香
重慶辣子雞肉餃(4粒)
重慶辣子雞肉餃(4粒)$58
滿大一顆的!!若你是湯控 愛湯頭香濃的 這份就很適合你了~
雞肉餃子🥟本來自身的味沒到很濃郁 變得和每個火鍋🍲湯都好搭~

醬芥 $18/一位

藥膳花雕花膠醉雞鍋
自家製脆炸響鈴
澳洲羊卷肉
日本北海道花豚豬腩肉
重慶辣子雞肉餃(4粒)
  • 花月宫特色四格鍋
2024-04-29 340 浏览
店名: 花月宮 地址: 尖沙咀金巴利道68號2樓尖沙咀站B1出口,行7分鐘環境: 5/5價錢: 4/5味道: 4/5依間餐廳環境好舒服,好適合約朋友或者一家人打邊爐,一入到去見到環境唔錯。座位好寬敞,入面亦都有包廂😌而且店員服務態度好好👍🏻 可以encore😊黑松露野菌鍋❤️❤️❤️❤️❤️$128入面有勁多種野菌,例如有雞髀菇、鮮蘑菇、長菇和黑松露。店員一擺上台,即刻聞到好香黑松露香氣👃🏻,味道非常鮮甜,直接可以飲返碗🙌🏻薄切牛舌心❤️❤️❤️❤️❤️$88牛舌肉質十分彈牙🥩,再加上黑松露野菌湯,令到牛舌嘅鮮味更加突出,可以一試🔅日本北海道花豚豬卷❤️❤️❤️❤️$128呢個大大卷,而且脂肪含量唔多,亦都唔會過硬,一啖食落去好滿足,朋友都讚不絕口🫶🏻!蟹肉海皇餃❤️❤️❤️❤️$68一碟入面有四粒,每一粒都好飽滿🥟,入面有好多蟹肉,同埋原隻鮮蝦🦐,咬落去啖啖肉好滿足🐵手打鮮蝦丸❤️❤️❤️❤️$58呢個同樣一碟入面有四粒,鮮蝦丸🦐係由新鮮蝦肉製造,同埋係人手打😛,食落去好彈牙日本大扇貝❤️❤️❤️❤️❤️$88呢個一上盤一上枱就被大大粒扇貝吸引,一碗入面有兩大粒扇貝,見到係限量供應🥰,食落去好新鮮,而且唔會有腥味,海鮮愛好者一定要試❗️脆
店名: 花月宮

蟹肉海皇餃❤️❤️❤️❤️

手打鮮蝦丸❤️❤️❤️❤️

日本大扇貝❤️❤️❤️❤️❤️

脆炸厚切豬仔午餐肉❤️❤️❤️❤️❤️
呢個喺出面餐廳好少見,特別係打邊爐餐廳。份量都好多,炸得出面好脆,而且亦都好厚切,咬落去啖啖肉, 十分推薦❗️

娃娃菜❤️❤️❤️❤️
呢個價錢佢提供嘅菜份量好足夠🥬,娃娃菜吸晒黑松露野菌湯,超級惹味👍🏻

白蘿蔔件❤️❤️❤️❤️
白蘿蔔好淋,擺落去同湯底一齊煮🥘,完全入晒味😻

醬料
$18@1位
一坐低店員就會比一大盤醬料🧂,可以按照自己喜好調味🥄
2024-04-27 346 浏览
今晚來到尖沙咀金巴利道的花月宮用餐。餐廳裝潢以花和木為設計主軸,氣派又典雅,很有中國風風格。餐廳主打海鮮刺身及火鍋,供應多款特色手工丸類、高質肉類及火鍋配料。有多款湯底可選擇,招牌黑松露野菌菇湯底。奶白色湯底里有各種新鮮嘅菌菇,其中黑松露嘅香氣最為濃郁。招牌本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊,肥瘦分布均勻呈雪花狀,入口滿口牛香,超級好食,令人回味。十頭大連鮑魚鮮甜爽口。風花雪月手打丸拼盤買相十足,擺盤像工藝品的丸子彈牙有嚼勁,口感-流。炸支竹可以吸收湯汁的精華,營養豐富。蔬菜皇帝菜新鮮脆嫩,非常之健康。花月宮是親朋好友聚餐的好選擇。
今晚來到尖沙咀金巴利道的花月宮用餐。餐廳裝潢以花和木為設計主軸,氣派又典雅,很有中國風風格。餐廳主打海鮮刺身火鍋,供應多款特色手工丸類、高質肉類及火鍋配料。有多款湯底可選擇,招牌黑松露野菌菇湯底。奶白色湯底里有各種新鮮嘅菌菇,其中黑松露嘅香氣最為濃郁。招牌本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊,肥瘦分布均勻呈雪花狀,入口滿口牛香,超級好食,令人回味。十頭大連鮑魚鮮甜爽口。風花雪月手打丸拼盤買相十足,擺盤像工藝品的丸子彈牙有嚼勁,口感-流。炸支竹可以吸收湯汁的精華,營養豐富。蔬菜皇帝菜新鮮脆嫩,非常之健康。花月宮是親朋好友聚餐的好選擇。
2024-04-27 281 浏览
朋友話想去呢間店食,有朋友極力推介,咁就相約埋一齊去到步,望落餐廳都乾乾淨淨,而且相當闊落,唔會好似其他火鍋店坐埋咁壓迫,完全無空間感,所以好岩三五知己一邊傾計一邊烚下烚下另外,值得一讚係無論湯底或食材選擇都相當多,有D眼花撩亂,最後就揀左佢招牌湯底養生豆腐白肉湯鍋,個湯底有好多養生食材,另外配有豆腐同白肉,未烚下烚下之前,先飲一飲個湯,湯底夠晒鮮甜,無味精火鍋料,當然少不了一定要配肥牛,我地揀左美國手切頂級封門柳,帶小小油脂,烚十秒就夠,食落牛肉味夠濃另外,再叫埋手打三色滑,有墨魚滑、蝦滑同干貝滑,野菌黑松露餃,雜菌拼盤,呢度手打滑,黑松露餃都夠晒新鮮、彈牙有咬勁丫,仲要味道夠晒好味下次可以再黎試下其他湯底,同埋其他食材
朋友話想去呢間店食,有朋友極力推介,咁就相約埋一齊去

下次可以再黎試下其他湯底,同埋其他食材

2024-04-23
2024-04-26 227 浏览
已經多次聽朋友推薦花月宮,一間新式的火鍋店。一於趁工作之便,到尖沙咀一試。用餐環境而言,花月宮是絕對舒適的。良好的抽風環境,讓用餐時的空氣流通順暢,不會感到悶熱,坐位闊絡,令到整個用餐過程非常舒適。點選了他們的招牌惹味卜卜蜆煲,煲內含有大量的蜆和蒜蓉。蜆肉鮮嫩,給整道湯底帶來了濃郁的海鮮風味。蒜蓉及小辣椒提升了湯頭的鮮辣感,與蜆的鮮甜味道形成了美味的對比。薄切牛舌芯:這種切得很薄的牛舌肉在火鍋中只需10秒,成功保持了肉質的嫩度和鮮美的口感。牛舌的質地細緻,入口後散發出濃郁而不油膩的牛肉風味,絕對是肉食愛好者的一道美味選擇。美國頂級切封門柳:是一道值得推薦的菜品。肉質鮮嫩,整齊的手工切割,保持了肉塊的完整度和質感。滾起時封門柳的肉汁會在火鍋中釋放出來,為湯底增添了豐富的滋味。日本北海道花豚豬卷:豬肉卷的肉質嫩滑,口感豐富綿密,令人食不停口。打邊爐不能缺少的蔬菜,唐生菜和皇帝菜是我每次必然之選。清新蔬菜的原汁原味,為火鍋增添了一份清新的風味。總括而言,對在花月宮的用餐經驗,我們是十分滿意。他們提供了豐富的菜品選擇,亦同時確保了食物新鮮度。絕對是一間值得推薦火鍋店。

2024-04-26 209 浏览
▫️養生豆腐白肉湯鍋湯底煮到奶白,清甜不油膩,湯底有百頁豆腐同豬腩片,豬腩片有厚度,食落軟腍。▫️牛將軍拼盤拼盤有牛舌、牛胸爽同牛柏葉。牛舌同牛柏葉爽口唔會淥到韌,牛胸爽則好薄身,灼一灼就好食否則縮到好細😂▫️風花雪月手打丸拼盤 (12粒) 拼盤有六款手打丸,包括墨魚丸、手打鮮蝦丸、流沙黃金蝦丸、流心芝士墨魚丸、手打鵝肝蝦丸同粟米奶皇墨魚丸。啲丸撈左啲蝦肉粒同墨魚粒,食落彈牙又有咬口。有餡嘅丸味道都幾惹味😍
▫️養生豆腐白肉湯鍋

▫️牛將軍拼盤

▫️風花雪月手打丸拼盤 (12粒)