2021-11-23
知道呢間分店有窗邊海景位, 而星期日又無得book, 所以就早早去等位。 餐廳12:00 先開門, 大概11:50 就有人龍喺門口等, 而最後我如願以償可以坐到窗邊海景位。🍴香茅串燒沙嗲-豬腩肉串燒係炭燒嘅, 豬腩肉嘅肉同脂肪分佈得好平均, 燒得好香脆, 用鐵板熱住咁上碟, 令到個串燒唔會咁快變凍, 而串燒底放滿花生沙嗲醬, 香濃惹味。🍴燒乳豬 (1/4 隻)越南乳豬同我地平時食嘅乳豬有少少唔同, 肉質比平時鮮嫩, 燒嘅火候剛剛好, 所以乳豬皮好脆, 而肉就保留濃濃肉汁, 好滑好嫩。🍴牛油果鮮蝦沙律上碟時都無為意原來個沙律漏咗d大蝦, 直到waitress 拎個兜仔裝住4 隻蝦過嚟, 我地先知漏咗。個沙律有雞蛋, 牛油果, 三色茄, 青瓜同腰果, 不過就無menu 提及嘅芝麻脆片。成個沙律都好清新, 望落好似無乜醬汁, 但食落其實唔會, d 配料配合得好好。🍴香茅燒牛柳撈檬呢間餐廳嘅炭燒嘢食做得好好, 牛柳燒得好香, 保持大量肉汁好Juicy, 肉質軟腍! 撈檬配有大量青瓜絲, 生菜, 紅蘿蔔絲同炸蒜, 味道層次好豐富。🍴蘇丹王D24 榴槤沙冰未飲已經聞到好濃嘅榴槤味, 飲落口唔會覺得
🍴香茅串燒沙嗲-豬腩肉
🍴燒乳豬 (1/4 隻)
🍴牛油果鮮蝦沙律
🍴香茅燒牛柳撈檬
🍴蘇丹王D24 榴槤沙冰
未飲已經聞到好濃嘅榴槤味, 飲落口唔會覺得太甜, 但充滿榴槤味道!
🍴越南凍咖啡
咖啡味好香, 飲落好順滑。
整體食物, 飲品都好好, 配合埋好靚嘅維港海景, 真係好值得再去。