2024-10-04
芽莊呢間野喺香港開咗咁耐,一次都未試過,覺得都幾貴咁,今日去到時代廣場落大雨,唯有喺入面搵野食,lunch time都唔洗排隊。椰青,好大個,好鮮甜,清香,入面啲肉都好食,不過個椰青唔係好夠凍。三拼湯河我哋叫咗牛丸、牛爽腩、生牛肉我哋一嚟到見到有雞絲,就話碗麵唔係我哋,跟住佢攞入廚房,夾走咗啲雞絲就攞返俾我。攞返出嚟之後,只係夾走咗啲雞絲,但係入面係冇生牛肉的,成碗麵都一塊生牛肉都冇,同佢講,佢又攞入去換。最後攞出嚟,見到有生牛肉,我哋就開始食,跟住先發現原來入面係生牛肉、牛丸、牛𦟌,係冇牛爽腩,但係都費事換了,照食。生牛肉真係好生,要放落湯浸下,不過好香,好嫩好軟熟,都有兩三塊。食唔到牛爽腩,唯有食佢比嘅牛𦟌,幾好食,超淋,亦都好香。牛丸好爽口彈牙,好多汁,好濃牛味,都好食。咖哩三文魚有三舊,份量夠,冇另外加錢叫到白飯或者薄餅一齊食,如果佢個套餐可以本身有埋白飯就更加好,三文魚幾好食,個皮都有少少脆,肉亦都唔會太乾太嚡,點咖喱汁好好食,咖喱汁唔辣,甜甜地,好香。燒豬頸肉燒豬頸肉嘅份量都幾多,肉都幾厚,但係燒得唔夠香,冇乜味,中間個汁又怪怪地,反而點咖喱仲好食。服務方面就一般,得經理係
三拼湯河
我哋叫咗牛丸、牛爽腩、生牛肉
咖哩三文魚
燒豬頸肉
服務方面就一般,得經理係好少少。