2023-05-20 456 浏览
叫了foodbpanda 英姐煲仔飯 , 而家好難搵到煲仔飯食。佢好有心思 外賣盒係一個好特別既錫紙兜加紙盒裝住,紙兜仲有蓋合住, 出面好少見。黎到仲熱辣辣, 就算叫外賣返黎食都無失水準,一個加左蠟腸,一個加左花菇,比起我喺堂食既煲仔飯仲好味, 仲要有最好味既飯焦,加左蔥落去, 食個陣會覺得好脆。如果叫咸既餸,要小心加豉油既份量, 如果加駛落去會太咸。餸又多又便宜,CP值高我地成日食晒啲飯有啲餸剩,之前仲有蠟鴨 好好食。

餸又多又便宜,CP值高
我地成日食晒啲飯有啲餸剩,之前仲有蠟鴨 好好食。
2023-01-06 441 浏览
平時去新北江整甲見到呢間煲仔飯已經想試🤣原來仲有喺外賣平台上架,不過一直都好驚煲仔飯外賣會唔好食🥹所以冇試!最後都係忍唔到手💅🏻買咗外賣自取🥡嗌咗土魷肉餅同臘味三寶(臘腸、潤腸、臘肉)原本會有2條菜但因為當日菜賣哂所以就冇🥹本來以為外賣會焗到好濕點知完全冇🙌🏻啲飯啱啱好,仲有可能係好多人覺得好重要嘅飯焦!雖然未試過堂食,外賣個賣相可能有啲空虛🤣但整體嚟講外賣都好食!外賣包裝超好又企理,係紙盒再裝住錫紙兜🥡 有機會可以去試埋堂食!
平時去新北江整甲見到呢間煲仔飯已經想試🤣
最後都係忍唔到手💅🏻買咗外賣自取🥡

嗌咗土魷肉餅同臘味三寶(臘腸、潤腸、臘肉)
原本會有2條菜但因為當日菜賣哂所以就冇🥹

本來以為外賣會焗到好濕
點知完全冇🙌🏻
啲飯啱啱好,仲有可能係好多人覺得好重要嘅飯焦!
外賣包裝超好又企理,係紙盒再裝住錫紙兜🥡
有機會可以去試埋堂食!
外卖自取