2024-05-14 36 浏览
收工見肚餓,去A-1 bakery 買左個泡芺。Cream 唔會太甜,淡淡Macha 味,因為係預製包裝既關係,皮明顯軟左。但係,夏日炎炎,滿滿冰凍嘅餡料令人相當滿足。
收工見肚餓,去A-1 bakery 買左個泡芺。

但係,夏日炎炎,滿滿冰凍嘅餡料令人相當滿足。
抹茶泡芙
抹茶泡芙
2024-01-16 101 浏览
你是懂联名的哦,续Godiva之后,又和分红丝带联名上了🎀粉红丝带面包吃起来有点甜,🍫外面一层巧克力外壳将甜度拉满,不过吃到里面的乳酪后又稍稍有点解腻,🍼奶香中带着酸甜,既滋润了干巴的面包也让味道变得丰盈蓝莓巴斯克的口感很扎实绵密🧀,爆浆的小蓝莓给芝士增加了酸甜的果香,浓郁的奶香和蓝莓水乳交融🫐,虽然饼底超级硬但也多了些酥脆虽然不惊艳都不咋踩雷,下次还吃
你是懂联名的哦,续Godiva之后,又和分红丝带联名上了🎀
虽然不惊艳都不咋踩雷,下次还吃
每年中秋,最期望就係A1 Bakery 個月餅,事關佢嘅外型設計得好精美,最重要係,佢會附帶一張一年有效嘅會員卡😬。平時呢張會員卡,就咁join都幾貴㗎,要成$600,不過佢就會俾返一疊同等價值嘅優惠券俾你,等你係一年裏面慢慢用。不過講真,我自己就覺得平平哋,二百零三百蚊,又有月餅食,又有記念品拎,又有一年會籍送,趁中秋join佢會員就化算啲嘅。❤️ 今年佢哋個月餅,係造左Miffy造型,外型超級討好,就算係買來送禮都超靚。除咗個會籍,仲送一個Miffy造型嘅Tote Bag。如果係Miffy嘅fans,今年收到呢盒月餅做禮物,一定好開心😍。

今期A1-BAKERY 出左比卡超Donut🍩系列,外型都幾靚、幾特別,就同🤴🏻一齊買嚟試吓啦!😆😆~~~Snorlax卡比獸( Vanilla ) 🍩~~~雲呢拿味嘅卡比獸😁😁,粉藍色面上有幾粒鮮藍色嘅珠珠,呢個覺得外型就排第2靚😅😅,雲呢拿味就正正常常吖😀😀~~~Pikachu 皮卡丘( Lemon )🍩~~~檸檬🍋味嘅比卡超☺️☺️,呢個外型更普通😅😅,不過檸檬🍋味就好清新,食晒成個都唔會覺得好 ‘ 膩 ‘ 😋😋~~~Eevee 伊布(Chocolate)🍩 ~~~朱古力味嘅伊貝😚😚,呢款造型最靚最有心思,表面有星星形狀嘅脆脆增加口感,朱古力味都好重😜😜

~~~Snorlax卡比獸( Vanilla ) 🍩~~~

~~~Pikachu 皮卡丘( Lemon )🍩~~~

~~~Eevee 伊布(Chocolate)🍩 ~~~
2022-07-22
外卖自取
$60 (其他)
Intro: 先前就介紹左A1嘅麵包,質素同價錢都成正比;而呢一次就試下佢地嘅芝士蛋糕,58蚊嘅價錢真係幾抵,大少都適中,唔知味道會唔會咁出色呢?___________________🍽 焦糖芝士蛋糕💰 58 ⭐️8.5/10✍🏻 攞出黎嘅時候要小心,焦糖會倒哂出黎;✍🏻 焗芝士香味夠而甜度拿捏得好好,但口感係偏硬嘅芝士,而唔係軟綿嘅質感;✍🏻 切餅底嘅時候唔會散,厚度岩岩好;✍🏻 整體黎講$58蚊嘅價錢好實惠,味道唔錯,份量大,焗熱同凍食都有唔同嘅感覺。___________________🏠 A-1 Bakery Group 📍 青衣青敬路33號青衣城1樓179號舖⭐️ 8/10___________________
Intro:
🍽 焦糖芝士蛋糕
💰 58 ⭐️8.5/10
✍🏻 攞出黎嘅時候要小心,焦糖會倒哂出黎;
✍🏻 切餅底嘅時候唔會散,厚度岩岩好;
🏠 A-1 Bakery Group
📍 青衣青敬路33號青衣城1樓179號舖
⭐️ 8/10
外卖自取
2021-11-23 227 浏览
😆 睇吓我塊麵包幾可愛!🇯🇵 品牌: #A1Bakery x #KAGOME ▫▫▫▫▫一日三餐之中,我最喜歡吃早餐☀️,因為有我最愛吃的麵包呀! 最近A-1 Bakery🔸與日本KAGOME合作啦~ 大家用極方包🍞和KAGOME pizza醬🍕,想畫出什麼圖案呢?完熟蕃茄KAGOME pizza醬🍅,有濃濃的蕃茄香甜味,配上鬆軟有彈性的極方包和KAGOME果汁🧃,健康豐富的早餐,完成!一齊發揮創意,為早餐添點新意吧🥰給家人和男女朋友一份驚喜的早晨禮物🥳

😆 睇吓我塊麵包幾可愛!

🇯🇵 品牌: #A1Bakery x #KAGOME

▫▫▫▫▫