2024-03-09 197 浏览
平時係外賣平台買飲品,大家都一致同意喊茶井,因為佢地既奶蓋真係好好飲。推介飲芝士奶蓋桂花烏龍飲既時候飲管唔好插到最底,因為咁樣飲唔到奶蓋😂佢既奶蓋濃稠香滑、creamy,配搭埋桂花烏龍既香味,簡直絕配。因為我地12點食飯,成日都係未開門就打電話去門市,麻煩佢地處理我地張單🙈 佢地既冇say no

推介飲芝士奶蓋桂花烏龍

2023-12-13 197 浏览
嘩!今次嘅飲品店試飲真係勁正👍!首先,個檸檬茶就真係得意到爆,酸酸甜甜帶點苦澀,啱啱好解渴又唔膩口,口感一流!跟住試咗杯芒果珍珠,啲珍珠Q彈得嚟又唔會太硬,啖啖芒果肉,鬼香嫁!😋飲落去就好似係夏天嘅風呀,沁心涼,清新爽口,真係夠晒啱飲! 再講講嗰杯奶茶,勁正!奶香味夠濃,茶味都好足,一啖落去溫暖哂心房!😌而且佢哋嘅果粒奶蓋,滑滑哋又唔會過甜,實在係取得我心😍。落街食個飯,飲杯好茶,平平地,幸福味就喺其中。下次試完另外啲口味,我仲要返嚟update大家!回頭客機率:百分百!落區一於又飲杯,享受下手作嘅滋味,港式下午茶就係咁簡單又滿足!🍹

2023-10-17 184 浏览
平時真係好鍾意飲珍珠奶茶,所以經常都買唔同嘅珍珠奶茶飲,好飲嘅故然繼續幫襯,但難飲嘅真係要奉勸大家唔好中伏,千祈唔好中伏,浪費錢又浪費自己嘅quota🤬🥺😭珍珠仙草鮮奶烏龍茶一飲落去真係講咗個 頂🥲個茶底係完全冇烏龍味,我仲要特登叫鮮奶,奶唔滑,茶無味🤯🤯🤯🤯 珍珠係超硬 一啲都唔QQ彈牙 個比喻就似咬到牙血都出埋,但粒珍珠都未咬爛😑仙草係硬身 爽口,同平時滑lulu個隻唔同 好似食大菜糕/涼粉咁嘅口感🙄🙄檸檬黃金桂真係唔好講笑 難飲到飲左幾啖頂唔順掉左🥵🥵檸檬雖然多 但溝埋係唔覺有檸檬味 然後再配埋佢個茶底係超難飲

珍珠仙草鮮奶烏龍茶
一飲落去真係講咗個 頂🥲

檸檬黃金桂
真係唔好講笑 難飲到飲左幾啖頂唔順掉左🥵🥵

2023-04-04 432 浏览
四季春水果茶$36💰👍🏻值得一試第一次飲,覺得不錯。四季春茶味🍵幾出,會有甘味,又不會太濃苦澀味!裏面還有水果!有西瓜、火龍果、橙、百香果…真材實料!酸酸甜甜的。另外還買了一杯,芝士皇芒 $37💰芒果沙冰🍧奶蓋香濃,芝士味很重!十分驚喜芒果味很真!不像濃縮劑的芒果味。看到他們是有放芒果肉攪拌均勻。-價錢方面兩杯$73💰不算太貴,真材實料可以接受!值得回購!下次再試一下其他產品。
四季春水果茶$36💰👍🏻值得一試
第一次飲,覺得不錯。
四季春茶味🍵幾出,會有甘味,又不會太濃苦澀味!
裏面還有水果!有西瓜、火龍果、橙、百香果…
真材實料!酸酸甜甜的。
另外還買了一杯,芝士皇芒 $37💰芒果沙冰🍧
奶蓋香濃,芝士味很重!十分驚喜

芒果味很真!不像濃縮劑的芒果味。
看到他們是有放芒果肉攪拌均勻。
價錢方面兩杯$73💰
不算太貴,真材實料可以接受!
值得回購!下次再試一下其他產品。
四季春水果茶
2023-04-03
四季春水果茶
2023-02-12 318 浏览
食完飯見隔離有間飲品店,所以試下。雖然呢間野正叫奶蓋專門店,但佢個奶蓋唔多好飲,有種簾價奶粉沖出嚟嘅感覺,基本上完全冇芝士味。叫咗杯芝芝芒皇,啲芒果尚算可以,第一啖係好濃,但飲到一半開始覺得少少苦。未至於難飲到要即刻扔咗杯嘢,但唔會再有下次。如果呢杯嘢$20都尚可接受,但要$37 ,真係好唔抵。飲完睇返OpenRice發現原來都幾多人話唔好飲,下次會睇吓食評先買,唔排除其他款式可能好飲,但奶蓋真係唔使試啦😂😂
食完飯見隔離有間飲品店,所以試下。
芝芝芒皇
2023-02-12
2022-12-05 267 浏览
雖然話就話奶蓋專門店,但本身有奶蓋嘅飲品選擇係好有限,睇嚟睇去都冇乜啱,想飲啲熱嘢,所以嗌咗熱芋泥鮮奶。1. 手作芋泥鮮奶 中杯 $31 - 芋泥量超少,而且唔可以話係芋泥,好似求其整爛幾舊細芋頭擺落去咁(咁就叫手作芋泥?)完全冇口感可言,奶味、芋頭味都好淡。2. 原味牛角包窩夫 $20 - 口感普通味道,屬於細size總括嚟講,又貴又唔好食,兩樣野食都完全唔值呢個價錢。外賣自取包裝上係好及格嘅... 但呢個唔係賣點啦...都幾失望,如無意外唔會再有下次了

總括嚟講,又貴又唔好食,兩樣野食都完全唔值呢個價錢。

外賣自取包裝上係好及格嘅... 但呢個唔係賣點啦...

都幾失望,如無意外唔會再有下次了
原味牛角包窩夫
2022-12-05
2022-10-03 270 浏览
天氣真係熱到呢⋯好想搵一間 西瓜🍉沙冰既店舖得呢間野,其他地方好多都只係有芒果,火龍果再吾係就要去深水埗⋯但太遠了飲下水果⋯感覺上解熱一點呢間其實出名奶蓋,無奈我順想飲生果解一解渴,奶蓋會比較流一d, 今次我叫咗西瓜沙冰走奶蓋少甜味道不錯下次可以試其他
天氣真係熱到呢⋯
好想搵一間 西瓜🍉沙冰既店舖
得呢間野,其他地方好多都只係有芒果,火龍果
再吾係就要去深水埗⋯但太遠了
飲下水果⋯感覺上解熱一點
呢間其實出名奶蓋,
無奈我順想飲生果解一解渴,
奶蓋會比較流一d,
今次我叫咗西瓜沙冰走奶蓋少甜
味道不錯
下次可以試其他
2022-09-13 231 浏览
OREO芋頭鮮奶 (M $33) ●●●●◐呢杯飲品由手作自製新鮮芋泥、鮮牛奶🥛製成oreo味、芋頭味都重 但唔漏 芋泥整體口感順滑輕盈 亦唔會太甜 讚讚🥳💜✍🏻 叫得「奶蓋專門」,我當然都試吓人哋杯奶蓋 同樣推介🌟鹹香味調得剛好,又唔會太渴 (git)
OREO芋頭鮮奶 (M $33) ●●●●◐
呢杯飲品由手作自製新鮮芋泥、鮮牛奶🥛製成

2022-07-20 238 浏览
下就叫左茶井 同班同事一齊飲我就點左奶蓋芒果 走甜 外賣APP係$44一杯 價錢都偏貴左少少size好大杯 奶蓋幾好飲 好creamy 濃稠度岩岩好而個芒果就無咩芒果味 好似飲緊茶水咁 店鋪話鮮榨 芒果分量應該落左好少 走甜 先可以飲到餐廳係咪真材實料 同咩實力唔推薦呢杯
下就叫左茶井 同班同事一齊飲
size好大杯 奶蓋幾好飲 好creamy 濃稠度岩岩好
走甜 先可以飲到餐廳係咪真材實料 同咩實力
唔推薦呢杯
2022-04-27 254 浏览
叫左兩杯黑糖珍珠鮮奶,一凍一熱,凍既少甜但完全無味,就係溝稀左既奶水;熱既加左芝士奶蓋,完全無味,唔知飲緊咩,難飲到珍奶都無影就掉左,浪費了期待一天的Quota. 好在仲有張單唔駛死無對證. 唔知沙冰係咩環境,但如果珍奶係咁既質素,建議可從Menu中移除. 店員服務係ok, 環境亦算衛生,但真係完全唔符合社會對珍珠奶茶的期望。希望店家如果只想做好沙冰類飲品,乾脆直接放棄珍奶這個項目就好了,請不要讓顧客失望吧。

2022-03-19 170 浏览
今日試左佢嘅芝士沙冰,芝士沙冰超正,由其係佢嘅芝士西瓜同埋芝士皇芒,勁好飲,由其夏天大熱天時,買泥飲最精神!夠哂清涼解渴,甜度岩岩好,唔會太甜,一定會有下次!!
2022-02-17 167 浏览
經過買左一杯芝士四季春+珍珠一直都好難搵到一間好味嘅奶蓋終於找到了❤️‍🔥芝士咸咸地好好味🧀 不稀也不結喺香港都可以搵到以前喜茶的味道!重點係 佢成杯唔會太甜👍🏻
經過買左一杯芝士四季春+珍珠
一直都好難搵到一間好味嘅奶蓋
終於找到了❤️‍🔥
芝士咸咸地好好味🧀 不稀也不結
喺香港都可以搵到以前喜茶的味道!
重點係 佢成杯唔會太甜👍🏻
(熱)特濃手調朱古力 ☕ vs (熱)芝士宇治抹茶 ☕朋友介紹,同同事開完會,就過嚟幫襯下 🤣(熱)朱古力原先諗特濃,會唔會苦呢?試完一啖之後,唔單止覺得唔苦,而且唔算好甜,個味道好特別,唔識點形容。因為咁好快將成杯飲哂,鐘意朱古力但又唔想咁甜,可以試下呢款特濃朱古力 👍🏻👍🏻個人覺得朱古力味可以再重啲 😆(熱)抹茶如果唔太鐘意抹茶味嘅朋友仔,又想試抹茶味產品,我會推介呢杯(熱)芝士宇治抹茶。我本身對抹茶味嘅產品都比較抗拒,或者係因為佢個種好重嘅味,唔係每個人都接受到。同事比我試咗啖,比我想像中易入口,好香好滑,淡淡的抹茶味,唔錯 👍🏻市面上好多熱飲杯蓋個嘴就咁推上嚟再壓落個凹位度,唔飲嘅時候想蓋番好,會好容易因為太大力,張個嘴壓落咗落去,好難拎番上拎(唔知有冇人試過好似我咁 😂),但呢種熱飲杯蓋,出面好少地方見到,佢個嘴係連住條線,不論開嚟飲定冚返埋去晏啲飲都超方便,衛生好多,個人幾鐘意 😆會再嚟幫襯 試下其他產品 💪🏻唔熟呢頭有啲難搵 😫長沙灣C2出口,入元州商場,唔洗上樓上,直接穿過商場去另一個出口,出番商場之後,左轉一直直行,會見到好多食肆個邊就啱(條路有啲遠 🤣)之後會見到前
(熱)特濃手調朱古力 ☕ vs (熱)芝士宇治抹茶 ☕

朋友介紹,同同事開完會,就過嚟幫襯下 🤣

(熱)朱古力

個人覺得朱古力味可以再重啲 😆

(熱)抹茶

會再嚟幫襯 試下其他產品 💪🏻

唔熟呢頭有啲難搵 😫

長沙灣C2出口,入元州商場,唔洗上樓上,直接穿過商場去另一個出口,出番商場之後,左轉一直直行,會見到好多食肆個邊就啱(條路有啲遠 🤣)之後會見到前面同右邊有行人馬路,右邊係M記,行過對面M記,直望會再見到條行人馬路,過埋馬路一直直行,就會見到 😆

2022-01-07
  • 特濃手調朱古力
2021-12-23 137 浏览
第一次試,外賣拎返黎都係好飲啵,唔錯👍🏻👍🏻我呢個椰果金鳳梨加招牌奶蓋,招牌奶蓋恰到好處,味道亦都唔會冚左鳳梨味,口味綿滑,椰果夾鳳梨亦都唔會太甜(個人中意走冰 所以冇冰應該甜啲) 唔似出面嗰啲甜味沖得咁假下次再試吓其他味道先,而且價錢合理,值得推介
下次再試吓其他味道先,而且價錢合理,值得推介

2021-12-21 131 浏览
今日行經長沙灣,見有新開的珍珠奶茶店幫襯下。點了平時飲開的芋頭厚鮮奶,真係一試驚人~本身叫小甜,原來他們冇用糖,只用鮮奶和芋泥粒,飲落好安心!因為自己鍾意珍珠有咬口,加了珍珠,一樣好味!珍珠煙硬度剛剛好,真係非常驚喜!!!以後行過都想特等返來飲多杯!
2021-12-21