2024-05-27
小妹甚少涉足粉嶺,今次好友介紹區內經營多年的餐廳,菜式包羅萬有,真的令我喜出望外🤩。印度咖喱牛腩飯配印度煎餅 $68以為係普通咖喱,估唔到非常正宗,還附送煎餅,難怪是招牌菜🤩。煎餅香脆可口,牛腩份量多且炆得軟腍,非常入味👍🏻最正係咖喱汁😍,香濃得來帶點辛辣,係令人回味的爽辣,送飯點餅一流🤩‼️西式晚餐 $178前菜: 田園沙律+蒜蓉多士沙律非常有誠意,包含數款新鮮沙律菜,還搭配不少香脆煙肉片及麵包粒,爽口好食😋。最驚喜的是蒜蓉包,大塊香脆。主菜: 美國Prime 西冷牛扒配薯菜 $178牛扒微微燶邊,煎得恰到好處。厚身,食落啖啖肉。肉質鮮嫩且多肉汁😍,絕對高質👍🏻搭配的薯角即叫即炸,非常脆口❤️,好食到停不了手。晚餐內容如此豐富,CP值好高,難怪受到街坊熱捧。阿華田恐龍賣相好吸引,喺阿華田面頭灑滿滿滿的美祿粉😍。味道香濃,飲起上嚟層次非常多,很有特色,阿華田及美祿的粉絲不要錯過。華田紅豆冰呢個組合真係第一次試,估唔到華田同紅豆冰又幾夾。超級足料,淨係紅豆都佔咗半杯😂,我最鍾意多豆,覺得值回票價。菜式十分多元化,見到鄰座客人叫中式小菜,賣相吸引。整體價錢經濟實惠,質素頗高,路過這區的朋友,記
印度咖喱牛腩飯配印度煎餅 $68
西式晚餐 $178
前菜: 田園沙律+蒜蓉多士
主菜: 美國Prime 西冷牛扒配薯菜 $178
阿華田恐龍
華田紅豆冰
菜式十分多元化,見到鄰座客人叫中式小菜,賣相吸引。整體價錢經濟實惠,質素頗高,路過這區的朋友,記得不要錯過。
想睇更多介紹,歡迎馬上關注我😁