下午茶一向都係最抵食嘅 茶木都推出左下午茶嘅餐牌 下午茶都有好多特色台灣嘢食 而且新出左好多唔同特色嘅嘢食今日特登約埋同事一齊去食😋😋.芝心雞翼肉燥飯 $69資深雞翼大大隻 一咬開 肉質都幾鮮嫩 中間有少少芝士流心 但味道唔算太濃 所以食落都唔會太滯煎雞翼煎到個雞翼皮都幾脆下 呢款下午茶真係值得一試肉操飯依然係咁大碗 當午餐食肯定冇問題肉操嘅水準依然保持以往一樣甜甜地肉操半肥瘦撈飯食就最滋味啦.芝心雞翼拼話梅粉地瓜條 $52芝心雞翼脆卜卜 真係好滋味呀地瓜條特別有驚喜 因為我自己麻麻哋鍾意食薯條但係又鍾意食啲脆口嘅小食喎最鍾意就係食地瓜條同芋頭條 加上佢有少少話梅粉 脆得嚟地瓜味好濃✌🏻呢款就啱晒食少少嘅朋友啦下午茶就包埋嘢飲嘅 唔使額外加錢黑糖珍珠奶茶同埋黑糖冬瓜茶珍珠奶茶質素正常 冬瓜茶加咗黑糖甜甜地 暖笠笠又幾好飲喎
下午茶一向都係最抵食嘅 茶木都推出左下午茶嘅餐牌

下午茶就包埋嘢飲嘅 唔使額外加錢
黑糖珍珠奶茶同埋黑糖冬瓜茶
珍珠奶茶質素正常 冬瓜茶加咗黑糖甜甜地 暖笠笠又幾好飲喎
2019-09-25 159 浏览
難得老公今日放假,我地就忙裡偷閒出左銅鑼灣行街拍拖夜晚買左飛睇戲,所以就決定早少少食個飽肚下午茶,咁就可以睇完戲先再食天氣咁熱,二話不說就點左飲品先🥰我點呢杯叫做草莓櫻姬濃濃士多啤梨味,再喺上面噴上厚厚的忌廉係就係邪惡啲,但真係抗拒唔到咁少女心嘅粉紅飲品仲有一樣野好特別,就係佢枝飲管竟然係食得落肚嘅可食用飲管仲係士多啤梨味添老公呢杯係柚子咖啡☕️ 大大片柚子浸喺凍咖啡入面夏天飲,好清新野食方面我地點左兩樣嘅第一樣就係近期新出嘅微辣手工拌麵拌麵已經好細心地撈好左味道,岩曬我地呢啲又要快但又懶嘅人個麵有淡淡嘅麻辣味,十分惹味旁邊仲有一碗肥牛片同豬紅,滿滿的台灣風味再黎一道沙嗲玉藕帶骨牛小排好好味沙嗲味濃,牛小排嫩,好香好惹味最後就梗係要食返甜品作結啦見到佢地最近新出嘅蛋糕系列,呢款 海鹽珍珠奶蓋岩漿蛋糕 可以話係最岩香港人口味奶蓋係我最愛嘅飲品之一,只要上面加左奶蓋嘅飲品,我都覺得好飲嘅一切開個蛋糕,入面嘅岩漿同珍珠一湧而出,好壯觀😂😂😂連上面個朱古力甜筒都企不穩呀!講返個蛋糕🎂 口感超鬆軟,每一啖都軟綿綿的,好幸福嘅感覺而且因為有海鹽嘅關係,所以並不如平時啲蛋糕咁甜,反而有種新鮮感。老公都
難得老公今日放假,我地就忙裡偷閒出左銅鑼灣行街拍拖

天氣咁熱,二話不說就點左飲品先🥰

我點呢杯叫做草莓櫻姬

濃濃士多啤梨味,再喺上面噴上厚厚的忌廉

係就係邪惡啲,但真係抗拒唔到咁少女心嘅粉紅飲品

仲有一樣野好特別,就係佢枝飲管
竟然係食得落肚嘅可食用飲管
仲係士多啤梨味添

老公呢杯係柚子咖啡☕️ 大大片柚子浸喺凍咖啡入面
夏天飲,好清新

野食方面我地點左兩樣嘅

第一樣就係近期新出嘅微辣手工拌麵
拌麵已經好細心地撈好左味道,岩曬我地呢啲又要快但又懶嘅人

個麵有淡淡嘅麻辣味,十分惹味

旁邊仲有一碗肥牛片同豬紅,滿滿的台灣風味

再黎一道沙嗲玉藕帶骨牛小排

好好味

沙嗲味濃,牛小排嫩,好香好惹味

最後就梗係要食返甜品作結啦

一切開個蛋糕,入面嘅岩漿同珍珠一湧而出,好壯觀😂😂😂

連上面個朱古力甜筒都企不穩呀!

講返個蛋糕🎂 口感超鬆軟,每一啖都軟綿綿的,好幸福嘅感覺

而且因為有海鹽嘅關係,所以並不如平時啲蛋糕咁甜,反而有種新鮮感。老公都大讚好食,你知啦,男人平時就不太喜歡吃甜點嘛

2019-09-18
  • 海鹽奶蓋戚風蛋糕
2019-09-17 1090 浏览
最近少左遊客去cwb , 所以周圍搵食都好易haha 今日黎左世貿食茶木 因為上次見家姐黎食見到d 野飲野食好精緻😛咁一坐底仲好開心有小小海景睇下🌃我地首先要左一個佢地既主打微辣手工拌麵🌶🍝配微辣半根半牛肉🐂開始已經有一鴨血同小食佢既彈牙程度遠超過我想像!!勁好味😛而且醬汁既部份處理得好好唔會特別咸👍咬落去既質感好好,每條麵好均勻咁有晒醬汁係上面,而且佢既旁邊仲有一粒煙燻溫泉蛋,都好入味至於牛肉方面,肥牛,牛肉同牛根佢都有,份量唔錯而且煮得好腍🥺👍我好鍾意食第二個係店員哥哥推介比我地,係佢地既蛋包飯系列🙊咁我地配左要牛扒😙佢成個飯既外型都好精美,個蛋控制得好好,半熟既程度蛋香濃又rich,配飯真係好好食!而且佢旁邊伴左男朋友鍾意食既秋葵至於牛扒相對腍身,味道都唔錯野飲方面我地要左:1❤️草莓櫻姬佢既感覺好似士多啤梨smoothie,但加左一定份量既奶,成杯既顏色都係女仔最為鍾意既lightpink,而且滿滿既士多啤梨味再加上面cream🥺💕2❤️雲頂咖啡呢杯係男朋友好鍾意既咖啡系列,佢話咖啡味好濃,而且加左奶好rich, 入口又無苦味抵讚👍3❤️(由於我太快飲晒要嗌多杯🤣)要左桃味蜜香紅茶奶
最近少左遊客去cwb , 所以周圍搵食都好易haha

咁一坐底仲好開心有小小海景睇下🌃

我地首先要左一個佢地既主打
微辣手工拌麵🌶🍝
配微辣半根半牛肉🐂
開始已經有一鴨血同小食

第二個係店員哥哥推介比我地,係佢地既蛋包飯系列🙊
咁我地配左要牛扒😙
至於牛扒相對腍身,味道都唔錯

野飲方面我地要左:
1❤️草莓櫻姬

2❤️雲頂咖啡

3❤️(由於我太快飲晒要嗌多杯🤣)要左桃味蜜香紅茶奶蓋,佢個奶蓋好濃厚🥺🥺peach 味香度夠高😎

最後係女仔最愛既甜品
我地叫左個抹茶紅豆奶蓋岩漿蛋糕🍰
佢個賣相100分!!!真係靚到飛起!!上面滿佈住杏仁😛佢個抹茶同紅豆味都整得好香 蛋糕又夠soft 👍仲有caramel 味既醬做topping 😎
上面有一個甜筒原來係真既,佢個底帶有一個雪糕,順便可以比你點蛋糕😘
2019-09-16 158 浏览
台灣的牛肉麵一直以來都是我的心頭好, 特別是茶木的牛肉更是我的首選。 今天跟朋友去銅鑼灣逛街,累了就去世貿茶木醫肚。手工拌麵手工麵彈牙有嚼勁,微辣醬香,旁邊伴上我最愛的流心蛋,非常吸引。另外再配上一小碟豬紅、腐皮和一小碗肥牛、牛筋,非常好吃又抵食。鮑魚台式肉燥葱油伴麵台灣最出名之一肉燥伴上葱油更香更惹味,同樣是手工麵,彈牙有嚼勁,在其他店舖很難吃到這麼好的麵條。伴麵還伴著一個流心蛋和一隻鮑魚。海鹽奶蓋戚風蛋糕戚風蛋糕裏包裹著流心珍珠奶蓋,外層也淋上厚厚的奶蓋、杏仁脆片和一支巧克力甜筒,奶蓋迷必試。宇治抹茶奶蓋這個奶蓋抹茶很合朋友口味,微甜,口感滑溜。草莓櫻姬賣相非常漂亮,草莓味重,微甜帶少酸,香滑順喉。

鮑魚台式肉燥葱油伴麵

宇治抹茶奶蓋

這個奶蓋抹茶很合朋友口味,微甜,口感滑溜。

草莓櫻姬

賣相非常漂亮,草莓味重,微甜帶少酸,香滑順喉。
2019-09-16 664 浏览
四個閏蜜喺cwb食野有時都會選擇困難, 約喺世貿等倒不如喺度揾野食, 俾2樓勁大張餐廳宣傳圍板吸引左, 望到入面有海景+四人卡位🤩.>手工拌麵 (HKD78)估唔到微辣嘅手工拌麵, 配迷係如此豐富: 一碗肥牛片+嫩嫩牛筋, 另一碗台式豆腐同豬紅, 拌麵好索汁, 口感𡁻𡁻超彈牙呢! >沙嗲玉藕帶骨牛小排 (HKD88)巧大份牛小排! 每件大之餘仲非常厚肉, 肉質tender富沙嗲黑椒味, 炒蓮藕片爽爽口感, 即叫即炒好惹味.>草莓櫻姫 (HKD46)推介li個士多啤梨🍓smoothie🍓, 新鮮現打啖啖都有果肉, 甜味夠哂天然, 飲到一半都仲濃濃果蓉. 最亮點係枝飲筒🥤, 平時餐廳提供紙飲筒已經令我好appreciate為環保♻️出力, li枝係*食得嘅*飲筒黎架!! 一開包裝袋有一陣士多啤梨🍓香飄出黎😍. >柚子咖啡*凍* (HKD42)抱著未飲過生果cross咖啡所以嗌黎嚐鮮一下, 未飲已見到半杯西柚肉, 但一飲係咖啡味, 帶點refreshing因為啲果肉同西柚本身有點酸酸甜甜, 不錯不錯. >海鹽奶蓋戚風蛋糕 (HKD88)HAPPY Bir

手工拌麵 (HKD78)
手工拌麵

沙嗲玉藕帶骨牛小排 (HKD88)
沙嗲玉藕帶骨牛小排

草莓櫻姫 (HKD46)
草莓櫻姫

柚子咖啡*凍* (HKD42)
柚子咖啡(凍)

海鹽奶蓋戚風蛋糕 (HKD88)
海鹽奶蓋戚風蛋糕

HAPPY Birthday🎂 to YOU. 製作需時15分鐘嘅cake切開超驚喜😍. 戚風蛋糕口感輕盈, 同濃稠度perfect嘅海鹽奶蓋係絕配, 拎起waffle cone原來真係有一球雪糕🍦🤩🤩. 一切🍰OMG啲珍珠衝出黎仲要勁多!! 成個cake嘅combination完全係集吸LIKE, 呃LIKE, 勁FUN於一身呀
2019-09-16
草莓櫻姫
柚子咖啡(凍)
海鹽奶蓋戚風蛋糕
這間茶木在WTC MORE 可以望到海景 悠閒閒食個TEA甜蜜糖心蛋拼芝心雞翼($52)雞蛋的外面甜甜的,雞蛋裡的蛋黃軟嫩嫩的,雞翼經過油泡,色澤金黃,外皮香脆,一口下來就是芝士夾心,雞翼裡面的芝士都流出來了。滷肉燥刈包($46)刈包做得不錯,不會太軟,做得乾爽又彈牙,非常有口感,裡面的五花腩跟脂肪,都切成一粒一粒,還有洋蔥絲,製造獨特的口感,更加方便女生,一細口地食。台式酸梅冰(跟餐)外型討好,滿滿的冰下面有酸梅冰,冰涼中有酸酸的味道,酸梅的味道挺重,透心涼的感覺。熱黑糖冬瓜茶(跟餐)跟酸梅冰不同,它是熱熱的,整個都黑黑的,比較多的黑糖味,很有養生的感覺。📍茶木‧台式休閒餐廳 銅鑼灣新會道2號地舖

這間茶木在WTC MORE
可以望到海景
悠閒閒食個TEA

甜蜜糖心蛋拼芝心雞翼($52)

滷肉燥刈包($46)

台式酸梅冰(跟餐)

熱黑糖冬瓜茶(跟餐)

📍茶木‧台式休閒餐廳
銅鑼灣新會道2號地舖
2019-09-10 493 浏览
坐在銅鑼灣世貿2樓的茶木,近距離看著維多利亞海港開陽靚景,跟朋友聊聊天,喝上一口美得得像春天裏的櫻花似的**草莓櫻姬**,悠悠的草莓奶昔,配上一條用糖霜作的吸管,喝下一口,煩惱盡消。**手工伴麵**真心好吃的手工伴麵,爽口彈牙,微麻,不是麻辣火鍋那種霸道的麻,是讓人開胃,越吃越想吃的麻。拌麵旁邊有半顆薰蛋,蘿蔔牛肉,豬紅魚蛋,很台式的味道。**義式青醬龍蝦起絲手作麵**這個青醬做得不錯, 香草味很突出, 也很creamy, 醬汁掛在手工義大利麵,口感QQ,濃香好味。**宇治抺茶奶蓋**應該算是現在比較流行的台式飲品吧! 奶蓋配上 抹茶, 鹹鹹的,甜甜的。**海鹽奶蓋戚風蛋糕**這個小朋友看見一定會很開心的, 蛋糕上面放了個 巧克力 甜筒, 非常可愛。喜歡奶蓋的我也非常喜歡這蛋糕,除了有外面有一層厚厚的奶蓋,蛋糕裏面還是流心奶蓋, 奶蓋上面再灑上大量的香脆杏仁片, 大滿足吖!

**手工伴麵**

**義式青醬龍蝦起絲手作麵**

**宇治抺茶奶蓋**

**海鹽奶蓋戚風蛋糕**

• 手工拌麵
2019-09-05 126 浏览
茶木就食過好多次,今次加左一個好好食既手作麵同蛋糕就更吸引。手作麵係白汁既,味道好濃郁好入味,麵質都好好,比其他既台灣餐廳做得好,但價錢吾平。我叫左杯草莓既冰,支飲管係用草莓味既餅乾製成既,飲落係會重左草莓味,但飲既時候好吾方便,好易爛。放耐左少少就用吾到。但杯野係吾錯既,都值得一試鹽酥炸雞扒就難切一點,因為一整開,雞皮就好容易鬆開,原本想食鹽酥炸雞,但冇曬最後既重頭戲就係個蛋糕,出面係忌廉,中間有珍珠,上面有杯雪糕。但過左6點後就貴啲。最近茶木找了姜濤做代言人,我會成日去下食

好耐冇食過茶木,今日行過銅鑼灣就去左食,知道呢邊有兩間,就揀左世貿中心,近啲嘅黎食。入到去個位有海景,唔知係咪太耐冇食,menu多左好多新菜色。我地叫左微辣手工拌麵、沙嗲玉藕帶骨牛小排、海鹽珍珠奶蓋岩漿蛋糕、草莓櫻姫同柚子咖啡。手工拌麵細心食落有少少似麻辣火鍋嘅麻辣味,但唔算好辣,麵都煮得岩岩好,唔會太軟同硬,而且仲有牛肉、鴨血同豆腐都唔錯。沙嗲玉藕帶骨牛小排真係好推薦,啲牛整得好好食,又有肉汁係入面。海鹽珍珠奶蓋岩漿蛋糕切落去會有珍珠係入面流出,上面仲有個雪糕筒,入面有朱古力雪糕,蛋糕鋪滿海鹽同奶蓋,所以係咸嘅蛋糕,感覺好特別同埋食完之後都好飽。草莓櫻姫同柚子咖啡個人比較中意草莓櫻姫,甜甜地又好重草莓味,唔會太假。柚子咖啡就應該中意飲苦咖啡嘅人比較岩飲,少少苦同柚子嘅味道融合埋一齊又係另一種感覺。

沙嗲玉藕帶骨牛小排
真係好推薦,啲牛整得好好食,又有肉汁係入面。

海鹽珍珠奶蓋岩漿蛋糕
同埋食完之後都好飽。

草莓櫻姫同柚子咖啡
個人比較中意草莓櫻姫,甜甜地又好重草莓味,唔會太假。

2019-09-02
2019-09-03 127 浏览
好一段時間無食茶木,原來宜家多左很多新野,好有新鮮感。銅鑼灣店環境仲非常優美,安排左個海景卡位比我地。😋手工拌麵 78元麵質幾爽,微辣好惹味,跟餐仲有牛筋牛肉,腐皮鴨血,好豐富。 😋炸蓮霧柑吉醬燒骨 $77元炸的蓮霧第一次食,幾特別。柑吉醬酸酸甜甜好清新,醬燒骨好入味,炆得好霖。😋抹茶紅豆起司奶蓋戚風蛋糕 $88元賣相100分,超漂亮,中間仲有支雪糕甜筒😍。😋草莓🍓櫻姬 $46外型好可愛,粉紅色的pink lady,女生一定喜歡。😋雲頂咖啡 $42最愛面頭的芝士奶蓋,濃濃鹹香芝味。😋黑糖珍珠奶茶 $42珍珠幾彈,黑糖焦香,味道不錯。
好一段時間無食茶木,原來宜家多左很多新野,好有新鮮感。

銅鑼灣店環境仲非常優美,安排左個海景卡位比我地。

😋手工拌麵 78元
麵質幾爽,微辣好惹味,跟餐仲有牛筋牛肉,腐皮鴨血,好豐富

😋炸蓮霧柑吉醬燒骨 $77元

😋抹茶紅豆起司奶蓋戚風蛋糕 $88元
賣相100分,超漂亮,中間仲有支雪糕甜筒😍。

😋草莓🍓櫻姬 $46
外型好可愛,粉紅色的pink lady,女生一定喜歡。

😋雲頂咖啡 $42
最愛面頭的芝士奶蓋,濃濃鹹香芝味。

😋黑糖珍珠奶茶 $42
珍珠幾彈,黑糖焦香,味道不錯。
2019-09-02
2019-09-01 279 浏览
在銅鑼灣上班,間中會到世貿中心,前陣子經過茶木,被海報上的奶蓋岩漿蛋糕吸引!因為台式飲品之中,最愛芝士奶蓋綠茶,竟然有奶蓋蛋糕😍😋? 老公和我都愛台灣美食,這晚下班就來了吃飯!剛坐下,急不及先來兩杯台式飲品。奶蓋宇治抹茶奶蓋 $42~綠茶香濃,芝士奶蓋幼滑,兩者融合,清新低甜中帶微鹹,口感豐富! 抹茶和芝士都是我的至愛,呷一口,快活無比! 草莓櫻姬 $46~濃郁香甜的草莓沙冰與忌廉融為一體,入口非常幼滑,滑得完全想不到是以沙冰打成的!粉紅色吸管,原來是草莓製成的可食用環保飲管,會漸漸融化,不但配合"走塑" 的環保概念,而且每呷一口都倍添草莓香,創意滿分,超級抵讚!沙拉鳳梨蝦球 $88~啖啖肉的蝦球,配清甜的新鮮菠蘿、原條爽脆的秋葵、鮮紅的車厘茄、加上沙律醬酸酸甜甜,灑上松子仁更添美觀及滋味! 以半個菠蘿盛載,賣相吸引! 有别於一般由上而下的直切法,這個橫切的鳳梨圓碌碌,綴以綠葉的"鳳冠",清新可愛!素鴨鴨血燻蛋拌麵 $78~鴨血爽口彈牙,伴以素鴨,軟滑有豆香,好味又點題,燻蛋香滑流心! 生牛肉半筋半肉,腍滑有脂肪香!醬汁麻辣得來温婉順喉!麵質幼滑,3mm 麵條盡吸秘製醬汁。整個組合是個
在銅鑼灣上班,間中會到世貿中心
,前陣子經過茶木,被海報上的奶蓋岩漿蛋糕吸引!

剛坐下,急不及先來兩杯台式飲品。

奶蓋宇治抹茶奶蓋 $42~

草莓櫻姬 $46~

沙拉鳳梨蝦球 $88~

素鴨鴨血燻蛋拌麵 $78~

生牛肉半筋半肉,腍滑有脂肪香!醬汁麻辣得來温婉順喉!

麵質幼滑,3mm 麵條盡吸秘製醬汁。整個組合是個美妙配搭!

海鹽珍珠奶蓋岩漿蛋糕 $88~
壓軸當然是這個期待已久的奶蓋岩漿蛋糕,外面鋪著滿瀉的芝士岩漿奶蓋、香脆杏仁片、玫瑰花瓣,美祿粉,還倒插著一枝甜筒,味道很特别,原來是美祿雪糕!

切開軟綿綿的蛋糕,澎湃的奶蓋岩漿洶湧而出,流心中有粒粒像藍莓般大的珍珠,看見已心花怒放! 蛋糕鬆軟低甜,奶蓋香滑,珍珠烟韌彈牙,配美祿雪糕,好味得不能停口!

一頓美味的晚餐 ,價錢相當實惠,
開揚景觀,環境和服務都很好! 而且一次過滿足了我兩個願望: 芝士奶蓋綠茶和芝士奶蓋蛋糕!

• 奶蓋宇治抹茶奶蓋
  • 草莓櫻姬
  • 沙拉鳳梨蝦球
  • 素鴨鴨血燻蛋拌麵
  • 海鹽珍珠奶蓋岩漿蛋糕
2019-08-29 123 浏览
朋友心血來潮好想食龍蝦包但就係找不到銅鑼灣邊度有得食路過茶木見到有龍蝦意粉所以就決定食茶木坐低叫咗一個龍蝦意粉一個黑松露帶子意粉及一人一杯鮮果茶龍蝦意粉到了十分高興地切開龍蝦一人一半點知一吃龍蝦完全冇味,十分乾立即十分失望再試試松露帶子冇龍蝦那麼乾但都是無味所以其餘兩粒都冇食啦最後我們兩個只係食旁邊嘅意粉老實說慶幸意粉煮得不錯醬汁唔會油,唔會太乾平時都茶木一般都是吃台式食物都覺得不錯的但是今次就令我明白台式餐廳叫返台式食物就好了
朋友心血來潮好想食龍蝦包

所以其餘兩粒都冇食啦

最後我們兩個只係食旁邊嘅意粉
老實說
慶幸意粉煮得不錯
醬汁唔會油,唔會太乾
平時都茶木一般都是吃台式食物
都覺得不錯的
但是今次就令我明白台式餐廳
叫返台式食物就好了
2019-08-19
女朋友話想食完飯食甜品,所以就去咗茶木,因為知道茶木有好多甜品,食完飯唔使兩頭騰😏餐廳環境幾有特色,個人特別鍾意啲燈嘅設計。手工拌麵其實即係撈麵,撈麵啲汁鹹鹹地幾好食,另外附送一碗辣汁肥牛,味道唔算太辣,就算我唔食得辣都還可以。另外附送鴨血同埋腐竹。沙嗲肉藕帶骨牛小排牛仔骨牛味十足,蓮藕炒得好脆身,整體感覺不錯。抹茶紅豆起司奶蓋戚風蛋糕紅豆加芝士加奶蓋甜到入心,抹茶醬中和返少少令到蛋糕唔會甜得滯,另外切開蛋糕仲有流心,再加埋上面插着一個朱古力甜筒,鍾意食甜品嘅人一定喜歡。巧克力火山 & 雲頂咖啡巧克力火山都幾足料,入邊有朱古力碎,可以一邊飲一邊食朱古力。雲頂咖啡比我想像中更有咖啡味,唔會俾糖同奶覆蓋左啲咖啡味,個人比較鍾意飲呢種。

餐廳環境幾有特色,個人特別鍾意啲燈嘅設計。

沙嗲肉藕帶骨牛小排
牛仔骨牛味十足,蓮藕炒得好脆身,整體感覺不錯。

抹茶紅豆起司奶蓋戚風蛋糕

巧克力火山 & 雲頂咖啡
2019-08-24 58 浏览
一行三人行街行到攰攰哋,就去茶木食個輕晚餐休息吓先首先嚟個拌麵,麵夠彈牙,味道都唔錯,啱我口味。雜菌炒白苦瓜,白苦瓜夠曬甘苦,鍾意食苦瓜嘅朋友一定鍾意食沙律,胡麻醬同一般差不多,滿足想輕食嘅你哋炸甘薯,因為我唔鍾意食梅粉,所以叫咗走梅粉,淨咁食都幾香甜蜜糖花茶唔錯,仙草奶茶就一般般食完輕食,最後當然要食甜品啦!第二個胃未裝滿。雖然裝唔落靚吐司,但都可以食到芋圓嘅,呢間芋圓冰比較少,味道唔太淡,都不錯。
一行三人行街行到攰攰哋,就去茶木食個輕晚餐休息吓先

首先嚟個拌麵,麵夠彈牙,味道都唔錯,啱我口味。

雜菌炒白苦瓜,白苦瓜夠曬甘苦,鍾意食苦瓜嘅朋友一定鍾意食

沙律,胡麻醬同一般差不多,滿足想輕食嘅你哋

炸甘薯,因為我唔鍾意食梅粉,所以叫咗走梅粉,淨咁食都幾香甜

蜜糖花茶唔錯,仙草奶茶就一般般

2019-08-15 71 浏览
在這紛亂的日子需要到優雅靜謐的環境平衡一下心情,想到了茶木 沒有食慾的時候,就會特別想吃點辣辣的開胃小菜,薑蔥蚵仔椒麻伴麵是一道挺不錯的料理選擇新品芋頭花枝餅,Q彈帶勁的花枝與香軟芋頭的組合令人一試難忘另一新品柚子咖啡,柚子的清香與濃烈的咖啡味相融,令味道層次昇華草莓櫻姬也是新品!最特別的地方是有一枝可食用的甜蜜蜜草莓環保飲管,喝的每一口都充滿濃郁草莓味代言人姜濤推介的海鹽珍珠奶蓋岩漿蛋糕,切開後濃滑的海鹽奶蓋及Q彈珍珠像熔岩般流出,夢幻非常去不到台灣,先到茶木滿足一下心癮也不錯
在這紛亂的日子需要到優雅靜謐的環境平衡一下心情,想到了茶木
薑蔥蚵仔椒麻伴麵
新品芋頭花枝餅,Q彈帶勁的花枝與香軟芋頭的組合令人一試難忘
芋頭花枝餅
柚子咖啡
海鹽珍珠奶蓋岩漿蛋糕
去不到台灣,先到茶木滿足一下心癮也不錯
2019-08-12
薑蔥蚵仔椒麻伴麵