開心果嘢飲始祖💚,鹹甜相間唔膩香口,掂🫡!💚 研磨開心果燕麥奶茶 HK$48・味道:開心果奶 X 開心果醬搭配!濃郁開心果味,鹹甜相間,飲得出開心果嘅果仁油香。淡淡燕麥奶香+鹹香奶蓋唔膩,可能唔係鮮奶係燕麥奶,所以冇咁厚重heavy,呢點大加分!・口感:唔會濃到起沙,仲係流質飲品口感,不錯喝!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:貴係貴咗啲,但物有所值,經過可以一戰🤘🏻!
開心果嘢飲始祖💚,鹹甜相間唔膩香口,掂🫡!

💚 研磨開心果燕麥奶茶 HK$48

・口感:唔會濃到起沙,仲係流質飲品口感,不錯喝!

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:貴係貴咗啲,但物有所值,經過可以一戰🤘🏻!
研磨開心果燕麥奶茶
🖤台灣手炒芝麻蜜芋頭鮮奶烏龍茶|💰$42行經茶痴發現出翻季節限定雲石鮮奶茶系列,分別有台灣烤地瓜(紫)芋頭鮮奶烏龍茶,同台灣手炒芝麻蜜芋頭鮮奶烏龍茶,愛黑芝麻嘅小女子即衝後者🤣行經茶痴發現出翻雲石鮮奶茶系列,分別有烤地瓜同黑芝麻,愛黑芝麻嘅小女子即衝🤣用咗🖤100%台灣黑芝麻,低溫炒完再磨成粉加入蜜芋頭到,好綿密好濃郁,用嚟做掛杯勁打卡able~✨用咗🖤100%台灣黑芝麻,低溫炒完再磨成粉加入蜜芋頭到,好綿密好濃郁,用嚟做掛杯勁打卡able~✨🍵茶底係金鳳烏龍+鮮奶,好香醇濃厚,揀咗少甜少冰,味道剛剛好🙌配埋芝麻蜜芋好似飲緊極上芝麻糊咁🤤
🖤台灣手炒芝麻蜜芋頭鮮奶烏龍茶|💰$42

2025-01-26 0 浏览
//14 01 25 晴天🌞19:00 九龍灣 The Eastmark@chichahongkong雲石限定 ☺︎「茶痴🤍」 ——— 雲石鮮奶茶系列終於返嚟啦😻~ 之前飲開心果味嘅時候已經覺得賣相好靚今次仲要推出紫薯嘅夢幻紫🍠同黑芝麻嘅迷人黑🎩就咁諗起都已經覺得興奮啊!!!🔻台灣手炒芝麻蜜芋頭鮮奶烏龍茶 (少甜) HKD$40ꕀ以低溫烘炒台灣純正黑芝麻所以每啖都附帶濃郁黑芝麻香氣佢唔會好似芝麻糊嗰種太杰身 入口相對較輕盈、清新再𝘮𝘪𝘹埋鮮奶烏龍茶即時變得更滑順而裏面亦加咗綿密鬆軟嘅蜜芋泥 去營造多一份口感&層次呢三個組合 可以話係𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩得相當完美另外 甜度亦控制得恰到好處 飲晒唔覺漏 淨係會𝘧𝘦𝘦𝘭到勁滿足啫🔻蜜柑四季春 (少甜) HKD$40ꕀ其中一款季節限定茶飲台灣蜜柑搭配獨特清香嘅四季春 同粒粒蘆薈 簡直係𝘥𝘰𝘶𝘣𝘭𝘦清爽、解膩 飲嗰陣種感覺仲會有啲似蜂蜜嘅味道ꕀ
14 01 25 晴天🌞
19:00 九龍灣 The Eastmark
@chichahongkong

雲石限定 ☺︎

「茶痴🤍」 ——— 雲石鮮奶茶系列終於返嚟啦😻~
之前飲開心果味嘅時候已經覺得賣相好靚
今次仲要推出紫薯嘅夢幻紫🍠同黑芝麻嘅迷人黑🎩
就咁諗起都已經覺得興奮啊!!!

🔻台灣手炒芝麻蜜芋頭鮮奶烏龍茶 (少甜) HKD$40

以低溫烘炒台灣純正黑芝麻
所以每啖都附帶濃郁黑芝麻香氣
佢唔會好似芝麻糊嗰種太杰身 入口相對較輕盈、清新
再𝘮𝘪𝘹埋鮮奶烏龍茶即時變得更滑順

而裏面亦加咗綿密鬆軟嘅蜜芋泥 去營造多一份口感&層次
呢三個組合 可以話係𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩得相當完美

另外 甜度亦控制得恰到好處
飲晒唔覺漏 淨係會𝘧𝘦𝘦𝘭到勁滿足啫

🔻蜜柑四季春 (少甜) HKD$40

其中一款季節限定茶飲
台灣蜜柑搭配獨特清香嘅四季春 同粒粒蘆薈
簡直係𝘥𝘰𝘶𝘣𝘭𝘦清爽、解膩
飲嗰陣種感覺仲會有啲似蜂蜜嘅味道

2025-01-14
2025-01-22 47 浏览
▫️▪️ 茶痴 ▪️▫️夢幻雲石紋—台灣烤地瓜芋頭鮮奶烏龍茶🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸夢幻雲石紋—台灣烤地瓜芋頭鮮奶烏龍茶賣相吸引,與名稱一樣十分似雲石。有兩款口味供選擇,選擇了台灣烤地瓜芋頭鮮奶烏龍茶。每日手工鮮製蜜芋泥,每杯都非常足料,且茶底味濃郁,配上淡淡香滑的紫薯,富有不同口感。推薦度:💛💛💛💛💛📌:茶痴🏷️:九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓3號舖🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 #相機食先 #香港美食 #高颜值奶茶 #仙女都在喝什么 #紫薯芋泥 #芋泥奶茶 #手搖杯 #香港美食 #香港旅游 #香港探店
▫️▪️ 茶痴 ▪️▫️
夢幻雲石紋—台灣烤地瓜芋頭鮮奶烏龍茶

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
夢幻雲石紋—台灣烤地瓜芋頭鮮奶烏龍茶

賣相吸引,與名稱一樣十分似雲石。

推薦度:💛💛💛💛💛

📌:茶痴
🏷️:九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓3號舖
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
2025-01-17
其他
1K
2025-01-18 57 浏览
九龍灣上班的我平時在Eastmark食午餐,之後都會同同事心思思想買飲料🥤呢!而有間是本地香港品牌、做手工飲料店🥤一直有支持, 價錢合理, 大大杯!最近新推出了 💜雲石鮮奶茶系列 💜台灣烤地瓜 🍠 , 天然好味 加上外表紫色真的好喜歡💜,每日新鮮煮製的手工蜜芋頭, 香烤紫色地瓜壓成泥經過烤焗處理更加香滑呢!每日鮮製喔!另外還點了綿芝咖啡痴 🤎 香濃咖啡☕️配奶蓋芝士飲落香口寫意!茶痴 九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓3號舖

最近新推出了 💜雲石鮮奶茶系列 💜
台灣烤地瓜 🍠 , 天然好味 加上外表紫色真的好喜歡💜,
每日新鮮煮製的手工蜜芋頭, 香烤紫色地瓜壓成泥
經過烤焗處理更加香滑呢!每日鮮製喔!

茶痴
九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓3號舖
2025-01-16 49 浏览
返黎啦 🚨返黎啦🚨食完Lunch 經過茶痴雲石仙奶茶返黎啦🚨忠粉 當然要整返杯🍀台灣烤地瓜(紫)蜜芋頭鮮奶烏龍茶+米麻薯每日手工鮮製蜜芋泥加上紫薯交錯雲石花紋足料 仲要精心炮製每杯出嚟都係咁靚加上煙韌米麻薯🤤口感豐富視覺同味蕾雙重享受😎可以因應自己需要特調 都唔會影響到飲品質素一樣咁正😊不過當中配方經過店家研發缺少既效果都可以講解返睇得出 用心之處更值得去支持幫襯小店😍繁忙時間應該預留時間等候
返黎啦 🚨返黎啦🚨

繁忙時間應該預留時間等候

• 綿芝日本白桃
  • 台灣烤地瓜(紫)蜜芋頭鮮奶烏龍茶
2024-10-01 399 浏览
諗住買杯野返公司飲呢間嘢「好環保」俾嗰啲類似米飲管??我問佢攞多支飲管啦如果唔係一陣我返到公司飲飲吓爛咗咪企左係度?之後有個 「T」短髮女員工話要再收一蚊又唔收八達通比完錢居然找返一堆毫子俾我同我講:無散紙我都唔知幾耐冇見過啲1、2毫子既貨幣杯野飲本身48蚊,飲管一支都要另外收錢,唔通真係厄佢支飲管?仲要找一堆毫子比我另外,杯野飲係有開心果味,但好漿口好難飲似飲緊一堆cream多過飲緊野難飲加埋員工既態度,以後都唔會再幫襯
諗住買杯野返公司飲
呢間嘢「好環保」俾嗰啲類似米飲管??
我問佢攞多支飲管啦
如果唔係一陣我返到公司飲飲吓爛咗咪企左係度?

之後有個 「T」短髮女員工話要再收一蚊
又唔收八達通
比完錢
居然找返一堆毫子俾我
同我講:無散紙

我都唔知幾耐冇見過啲1、2毫子既貨幣

另外,杯野飲係有開心果味,但好漿口好難飲
似飲緊一堆cream多過飲緊野
難飲加埋員工既態度,以後都唔會再幫襯

2024-09-27
10 分钟 (外卖自取)
2024-08-25 484 浏览
呢間茶痴巳經唔係第一次幫襯,今次揀咗綿芝日本白桃,呢杯白桃係季節限定,但真係超好飲😋芝士奶蓋微甜得嚟,又有芝士嘅鹹香味,飲落仲夠晒厚實濃郁添,連埋個白桃一齊飲,超級夾😝想飲嘅大家,千祈唔好錯過呀!話明係季節限定,過咗個季節就會轉第二款口味嫁啦😛
2024-08-13 564 浏览
今日去咗茶痴試佢嘅綿芝日本白桃茶,真係值得一讚!🍑🥤首先,茶嘅賣相已經好吸引,淡淡嘅桃色配上綿綿嘅芝士頂,令人一見鍾情。飲落去,桃味清香自然,唔會過甜,仲有少少酸味,令人精神為之一振。🍵✨芝士蓋係我最鍾意嘅部分,滑溜溜而且唔會太膩,配合茶底嘅時候,口感非常豐富,好有層次感。🙌環境方面,茶痴嘅店舖設計簡單而有格調,坐低慢慢享受呢杯茶,真係一種享受。同埋,店員服務態度親切,令我感到好舒服。🪑🌿總結嚟講,呢杯綿芝日本白桃茶絕對係一杯足料飲品,下次一定會再試其他口味!👍如果你鍾意桃味,又追求新鮮同創意,呢杯茶絕對唔可以錯過!🌟

今日去咗茶痴試佢嘅綿芝日本白桃茶,真係值得一讚!🍑🥤

如果你鍾意桃味,又追求新鮮同創意,呢杯茶絕對唔可以錯過!🌟
呢一間人氣茶飲店定時會推出一啲新產品 不過今次重點介紹嘅係佢哋重磅回歸嘅日本白桃飲品 搵嚟日本山梨縣產嘅白桃🍑真係好啱我口味綿芝日本白桃底下用上新鮮清甜嘅白桃肉同埋四季春茶🍵 中間係白桃沙冰 沙冰打得好好細緻 好適合夏天飲用 面頭係我最鍾意嘅芝士奶蓋 係一款好綿密嘅鹹香芝士🧀 呢一個芝士奶蓋配埋底下香甜嘅白桃肉真係好夾😋 雖然價格係比較高啲 但係食材同味道咁上乘 物有所值啊👍🏻小麥胚芽朱古力奶茶呢杯係較飽肚嘅選擇 因為入面有小麥胚芽🌾 小麥胚芽幾有咬口 朱古力奶茶有香濃嘅朱古力味🍫 味道唔係太甜 口感又幾rich 係朱古力控嘅不二之選😎兩杯都好好飲 無論係九龍灣嘅OL買杯teatime飲 定一邊行街一邊飲都好啱🤗

小麥胚芽朱古力奶茶
小麥胚芽朱古力奶茶

2024-08-04 736 浏览
今次去到茶痴就俾佢個~研磨開心果燕麥奶~吸引左!真心有驚喜!本身好鍾意開心果,依家開心果熱潮,試過好多開心果産品都唔係好濃開心果味,所以最初都係抱住試下既心態點知一拎起杯茶,好重!原來有厚厚既芝士奶蓋,同埋好重手既開心果醬。奶蓋芝士味濃,新鮮,但又唔會搶左開心果味。茶底好香,同開心果好夾,燕麥令成杯野唔會太膩,仲有超級多開心果碎,真係飲到最尾都仲咬到開心果粒粒。可以揀少甜少凍👍🏻👍🏻👍🏻舖頭外面仲有少少位坐下打下咭

點知一拎起杯茶,好重!

可以揀少甜少凍👍🏻👍🏻👍🏻

舖頭外面仲有少少位坐下打下咭
2024-08-03 724 浏览
上次難得黎到茶痴就梗係唔會淨係買一杯啦😆Menu好多選擇~仲有新出既綿芝日本白桃都好吸引!✨日本開心果綿芝奶蓋京都宇治抹茶鮮奶 $56實不相瞞未做開心果控之前我基本上有得揀都會揀抹茶味既甜品/飲品☺️所以呢個開心果奶蓋加宇治抹茶鮮奶既配搭都係好啱我口味的💚 抺茶唔會好濃但咁先突顯到開心果奶蓋既香味🫶🏻成杯綠色好養眼🤭我仲將部份奶蓋撈左去✨研磨開心果燕麥奶茶度 真係好濃郁好好飲🥹下次等我嗌開心果燕麥奶轉配開心果奶蓋先🤤
上次難得黎到茶痴就梗係唔會淨係買一杯啦😆
Menu好多選擇~仲有新出既綿芝日本白桃都好吸引!

✨日本開心果綿芝奶蓋京都宇治抹茶鮮奶 $56
所以呢個開心果奶蓋加宇治抹茶鮮奶既配搭都係好啱我口味的💚
下次等我嗌開心果燕麥奶轉配開心果奶蓋先🤤
2024-07-31 369 浏览
✲゚*。 🧋季節限定綿芝日本白桃🍑之前都飲過幾次CHICHA😋佢個綿芝奶蓋真係好正 💯最近見到季節限定嘅綿芝日本白桃回歸 超吸引😍呢杯飲品係用左日本山梨縣白桃肉🍑所以定價比較高🙈每日新鮮去皮壓肉飲落真係啖啖清甜果肉🥹配合淡淡茶香嘅四季春茶底加埋招牌綿芝奶蓋飲完真係好消暑 大滿足🥰仲有之前試過嘅研磨開心果燕麥奶茶都係好高質😍-✨ 綿芝日本白桃 ($59)-📍 CHICHA 茶痴 @chichahongkong▫️ 上環文咸東街14號地舖▫️ 皇后大道中39號豐盛創建大廈地下4號舖▫️ 彌敦道375-381號金勳大廈地下13號舖▫️ 寶琳欣景路8號新都城中心二期UNY生活創庫UG樓UG036號舖
✲゚*。 🧋

加埋招牌綿芝奶蓋
飲完真係好消暑 大滿足🥰

仲有之前試過嘅研磨開心果燕麥奶茶
都係好高質😍
✨ 綿芝日本白桃 ($59)
📍 CHICHA 茶痴 @chichahongkong
▫️ 上環文咸東街14號地舖
▫️ 皇后大道中39號豐盛創建大廈地下4號舖
▫️ 彌敦道375-381號金勳大廈地下13號舖

🍵日本開心果綿芝奶蓋京都宇治抹茶鮮奶 $56 (9/10)奶蓋開心果味超級香濃好出,仲有少少開心果仁,宇治抹茶叫咗無糖,抹茶味香濃,加埋鮮奶嘅香滑真係好好飲呀!🧀綿芝鹿谷凍頂烏龍 $38 (8/10)叫咗個純茶再加綿芝奶蓋作對比,烏龍好清香茶味好出,濃得來一啲都唔苦澀,飲落去好清新解渴!芝士奶蓋一如既往咁好飲,香濃嘅芝士味仲要好綿滑!推薦指數: 8.5/10高質,會一飲再飲嘅茶飲🫶🏻
🍵日本開心果綿芝奶蓋京都宇治抹茶鮮奶 $56 (9/10)

🧀綿芝鹿谷凍頂烏龍 $38 (8/10)

推薦指數: 8.5/10
高質,會一飲再飲嘅茶飲🫶🏻
<< 炎夏消暑解渴之選 | 季節限定日本直送白桃烏龍茶>>꧁茶痴💛꧂梳囉 天氣太熱 茶痴打手又去茶痴要試哂全部限定產品haha𖧷綿芝日本白桃 $59今次飲水果茶之中大愛的白桃烏龍~~茶痴選用新鮮當造的日本山梨縣白桃底層滿滿桃肉且大大粒 夠足料 啖啖都食到果肉白桃夠熟 果肉軟腍多汁甜度選了微糖能嚐到白桃天然的清甜 又不會蓋過四季春的茶甘奶蓋芝士一貫的綿密鹹香沙冰消暑一流 繼續推介!ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:👱🏻‍♀️8/10 🦦8.2/10༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄📍 茶痴 (九龍灣)九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓3號舖📍茶痴 (將軍澳)將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期UNY生活創庫UG樓UG036號舖📍 茶痴 (中環)中環皇后大道中39號豐盛創建大廈地下4號舖📍 茶痴 (上環)上環文咸東街14號地舖📍 茶痴 (佐敦)佐敦彌敦道375-381號金勳大廈地下13號舖...
<< 炎夏消暑解渴之選 | 季節限定日本直送白桃烏龍茶>>

꧁茶痴💛꧂
梳囉 天氣太熱 茶痴打手又去茶痴
要試哂全部限定產品haha

𖧷綿芝日本白桃 $59
綿芝日本白桃

今次飲水果茶之中大愛的白桃烏龍~~
茶痴選用新鮮當造的日本山梨縣白桃
底層滿滿桃肉且大大粒 夠足料 啖啖都食到果肉

白桃夠熟 果肉軟腍多汁
甜度選了微糖
能嚐到白桃天然的清甜 又不會蓋過四季春的茶甘
奶蓋芝士一貫的綿密鹹香
沙冰消暑一流 繼續推介!

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:👱🏻‍♀️8/10 🦦8.2/10

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍 茶痴 (九龍灣)
九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓3號舖

📍茶痴 (將軍澳)

📍 茶痴 (中環)
中環皇后大道中39號豐盛創建大廈地下4號舖

📍 茶痴 (上環)
上環文咸東街14號地舖

📍 茶痴 (佐敦)
佐敦彌敦道375-381號金勳大廈地下13號舖