2021-04-15 499 浏览
I'm definitely not a fan of chali's tea😥🚫 Peach oolong oat milk tea🚫Not sure if this was really oat milk… I felt like I was having oats with milk and syrup. And I actually think that it would taste better with a more peachy flavour. It's not really the kind of drink that I'd expect to be honest. So, I don't think I would ever come back again.

🚫 Peach oolong oat milk tea🚫
2021-02-14 281 浏览
首先入到間舖頭係覺得有好多嘢飲,但係實際問落呢係好多嘢都冇, 另外好多嘢飲係冇寫價錢 (可以睇圖)原本係想飲紫米薑奶但係冇, 然後問佢有乜嘢係用鮮奶沖佢竟然話係冇, 果下真係秒殺咗我;最後我揀咗紫米薑茶$28,朋友就揀咗阿華田沙冰$33; 紫米薑茶冇乜薑味係有玄米茶味,但又唔好似平時嗰啲, 佢又唔係有奶但係個色又唔係透明好奇怪 係港式奶茶咁嘅顏色阿華田沙冰,叫咗少甜都係勁甜, 好似飲普通 普通囉華田咁,阿華田味係足夠嘅,都算係好飲嘅
係港式奶茶咁嘅顏色

2021-02-13
5 分钟 (外卖自取)
2020-12-14 255 浏览
行愉景新城嘅時候有啲口渴,上網搵一搵有咩飲品店,見到原來有間「茶里」,記得之前試過其他分店都ok👌地址寫愉景新城一樓其實等於商場地下,一開始行咗一圈都搵唔到間鋪頭,原來係喺donut village 入面🍩雪芝混合莓🍓芝士奶蓋口感綿滑,混合莓沙冰飲落酸酸甜甜,而且食到士多啤梨籽,頗為清新,配埋面層嘅奶蓋一齊飲都幾match🍓🧀本身茶里有個座位區,有梳化有bar枱幾舒服,但疫情關係所以暫停開放,如果唔係都應該幾寫意~

雪芝混合莓🍓

2020-08-04 424 浏览
今日出荃灣做野,經過愉景新城買左杯查理水果茶。去到冇人排隊,好快就拎得水果有蘋果,橙,西柚同青檸。見到店員茶底係用左茉莉綠茶。幾清新,5太甜。可惜既係加左罐頭果肉……個人覺得5加會好啲。連埋果肉飲就有啲失色。。始終浸得太耐糖水。。啲果肉太甜啦整體還不錯啦,下次會試其他飲品。

整體還不錯啦,下次會試其他飲品。
2020-05-07 408 浏览
茶里(chali)-戒左飲呢啲又凍又甜既野好耐,但天氣真係太熱,番屋企途中試試大紅袍芝士奶蓋。-店員嘅服務態度都好一般,冇咩特別嘅招呼。-大紅袍芝士奶蓋芝士奶蓋:鹹鹹地、好厚身,就咁食都好正大紅袍:一般茶味總結:口痕咪試下😂
茶里(chali)
店員嘅服務態度都好一般,冇咩特別嘅招呼。
大紅袍芝士奶蓋

芝士奶蓋:鹹鹹地、好厚身,就咁食都好正
大紅袍:一般茶味

總結:口痕咪試下😂
2019-12-29 561 浏览
同朋友點左3杯飲品,3個職員不停傾計,個個都唔肯過嚟落單。 一路只掛住傾計,無做過飲品。等左10分鐘做左一杯之後,3個職員又不停傾計無再做任何飲品。等左5分鐘之後,走過去一問,先話漏左做⋯⋯但當時只有我地3個人係間舖度。最後等左10分鐘先完成另外2杯飲品。 職員態度極差,飲品淡如水,以後都唔會選擇lee 間垃圾舖頭。雖然有提供座位,張張枱都全部係垃圾,職員從來都無執枱,環境非常差。另外飲品淡如水,從來無飲過咁差的茶

另外飲品淡如水,從來無飲過咁差的茶

與朋友三人一起到店購買飲品。下單時兩位店員已你推我讓的不想接我們的訂單,收錢後,等了5分鐘只出得一杯飲品,再等了5分鐘後,經我們主動查詢後,才弄餘下兩杯飲品。但當時全店只有兩檯客人,也沒有其他訂單,不應明白收了3張訂單的錢,只弄一杯飲品是什麼道路。而這間店鋪有兩張檯供客人使用,眼見檯上狼籍也未見店員收拾。店員只管跟自己朋友(櫃位共有三人,二人穿著店服,另一人穿粉紅色 hoodies ,由此推論不是店員)嘻笑。而店內垃圾筒滿瀉也不見收拾。飲品十分普通,叫了桂花烏龍茶+小芋圓,味道是意料之中的,所以就不特地評論。
與朋友三人一起到店購買飲品。

2019-08-11 625 浏览
小芋圓奶茶🥤 $22奶茶都幾大杯味道偏淡平時飲開少甜嘅 冇嗌少甜都唔會覺甜😂另外奶味太重🥛唔太飲到茶味🍵小芋圓幾有咬口 都好香芋頭味食小芋圓嘅時候仲會食到少少芋泥添但因為杯野好有飽足感😂所以飲唔曬🙈
小芋圓奶茶🥤 $22
小芋圓幾有咬口 都好香芋頭味
食小芋圓嘅時候仲會食到少少芋泥添
但因為杯野好有飽足感😂所以飲唔曬🙈
2019-08-04 380 浏览
偶然來到了愉景新城的D.park,突然茶癮發作看到有間CHALI,還有我平時最愛的桂花烏龍茶,便試一試吧!兩個店員都不太盡責,一直只顧着玩手機,茶沖好了也沒有通知。等了大概15分鐘,而當時只有我一位客人.....滿心期待會有什麼驚喜,喝下一口後,我會叫這杯做君子茶,因為君子之交淡如水!這杯水一般的真的不能夠稱為茶,更別談是什麼桂花了,一點桂花味也沒有好不好?烏龍茶正常是充滿一股甘香的,這個烏龍茶相信是已經返沖了不知道多少次,才有這樣水的效果吧!完全不知道自己喝了什麼,浪費了我$24!可一不可再!完!

兩個店員都不太盡責,一直只顧着玩手機,茶沖好了也沒有通知。

完!
2019-07-12
2019-07-29 230 浏览
今日晏就買左杯雪芝桂花烏龍未試過咁難飲😪飲左幾啖都吾想飲要扔左佢🤢奶蓋一petpet 茶似酒樓飲個d非常失望 吾會考慮再試就算有第二杯半價呢個優惠都吾會買😨😨
今日晏就買左杯雪芝桂花烏龍
吾會考慮再試
就算有第二杯半價呢個優惠都吾會買😨😨

外卖自取
2019-07-20 227 浏览
藏在愉景新城深處的chaLi,如果不是仔細逛都不會發現,店舖的裝潢走的是現在的網紅風,非常適合一眾少女打卡。而有驚喜的是它的雪芝草莓,底下的是草莓沙冰,冰塊打得很細,草莓也很甜。但不是每次都這麼好喝,第二次喝的時候已經沒有第一次那位店員沖得好喝。而芝士奶蓋跟喜茶的奶蓋一樣好喝這家比喜茶少人排隊,推薦
這家比喜茶少人排隊,推薦
2019-07-18 185 浏览
看到照片很不錯所以想試一下,叫了一杯小芋圓奶茶,少少甜和走冰,一喝下去,沒有茶味沒有奶味⋯⋯小芋圓也很多小顆粒口感很差⋯⋯我喝了幾口就放棄了⋯⋯應該不會再試⋯⋯
看到照片很不錯所以想試一下,
叫了一杯小芋圓奶茶,
少少甜和走冰,
一喝下去,
沒有茶味沒有奶味⋯⋯
小芋圓也很多小顆粒口感很差⋯⋯
我喝了幾口就放棄了⋯⋯
應該不會再試⋯⋯
外卖自取
2019-06-10 359 浏览
經過這裏見到裝修不錯,便入內買杯嘢飲試試,見人流很少,都有一點懷疑,憑着大冒險精神,即管買杯一試,見到職員加入色素入杯內,已經很擔心,一試味道很假,一看便知不是真材實料,真的沒有下次!
2019-05-13 389 浏览
愉景新城都開左啦老闆好熱情 落力甘同我介紹茶里原來啲茶葉係中國自己種 成件事即刻有心哂.雪芝桂花烏龍🧀top 5之一個芝士奶蓋堅正喎 奶香同芝士嘅咸香平衡得好好茶底好香醇 同平時坊間飲品店唔同.茉莉泡泡莫吉托🍵好少見好清新啊 係青檸+薄荷葉配搭加上濃濃的茉莉茶底 啖啖氣 爽啊
愉景新城都開左啦
茶底好香醇 同平時坊間飲品店唔同
茉莉泡泡莫吉托🍵好少見
好清新啊 係青檸+薄荷葉配搭
加上濃濃的茉莉茶底 啖啖氣 爽啊
新開的飲品店 在pizahut對面的角落 環境很舒服💆仲有免費任飲洛神花茶.💛❤芝士奶蓋紅火龍果$38❤💛芝士奶蓋夠稠密 而且咸香剛好 芝味夠濃郁紅火龍果非常天然 滿口都是火龍果籽😍最愛它甜度不高 感覺健康 都算好大杯 cp不錯😎.🍮比利時窩夫$68🍮呢個好好好有驚喜 口感味道完勝👍即整窩夫 熱辣辣上枱 當然夠外脆最意想不到係內裏係帶點點班戟似的綿密實在😍絕不是普通如蛋糕的鬆軟感更有咬口和濕潤 而且越嚼越有窩夫香👏絕配雲尼拿雪糕  有回憶點嘅窩夫🙆.🍶關心茶$24 🍶個名好得意 聽店員講....erm我都唔記得有咩茶葉但有淡淡菊花香同其他茶香 仲帶微甜飲上黎好舒服👍
💛❤芝士奶蓋紅火龍果$38❤💛
絕不是普通如蛋糕的鬆軟感
更有咬口和濕潤 而且越嚼越有窩夫香👏
絕配雲尼拿雪糕  有回憶點嘅窩夫🙆
🍶關心茶$24 🍶
個名好得意 聽店員講....
erm我都唔記得有咩茶葉
但有淡淡菊花香同其他茶香 仲帶微甜