2020-06-15 1552 浏览
銅鑼灣登龍街有林林總總美食,今日選擇做一個挑剔的食肉獸,到華小料理屋食午餐,享受日本A3和牛定食滋味。值得一提,定食一Set有8款食物,影相打於卡甚為豐富多樣。-1⃣網燒日本A3和牛御膳 💰298(👅: 7.6/10)網燒和牛散發油脂香,軟嫩油滑,頗為豐腴,並帶有香濃燒肉汁香。-2⃣ 日本A3和牛壽喜燒鍋 💰238(👅: 7.4/10)薄切A3和牛入口軟嫩即溶,脂肪分佈平均,沾上生蛋黃食更為潤滑。壽喜燒湯底清甜,配有洋蔥、豆腐、娃娃菜、粉絲、金菇等,浸於湯底好入味。-每份定食都配有季節小缽、漬物二點、和風沙律、味噌湯、茶碗蒸、日本米白飯、甜品及咖啡,令整餐定食豐富不乏味。其中最中意蒸蛋的嫩滑清甜;牛乳布甸香濃奶香;以及漬物二點的開胃爽口。

1⃣網燒日本A3和牛御膳 💰298(👅: 7.6/10)

2⃣ 日本A3和牛壽喜燒鍋 💰238(👅: 7.4/10)

2020-05-18 1363 浏览
呢排比ig blogger燒到話呢間既壽喜燒好正見lunch set比起dinner 平太多,所以就約朋友仔過黎食lunch la 環境方面,睇落係好乾淨,亦裝修得好日系,幾靚。同埋d坐位都好闊落,岩晒一班朋友一齊食飯。日本a3和牛壽喜燒鍋238蚊,係真係平過晚市好多佢有沙律,味噌湯,茶碗蒸,白飯,漬物,甜品野飲咁,咁係幾豐富既。好食係好食既 ,但牛就真係唔多,亦唔係大家講到咁出色。overall黎講,以一個午市套餐就真係收貨。但如果你係認真想嘆個壽喜燒,我覺得你就唔好叫呢款,真係叫貴d食多d靚牛你會滿足好多。
呢排比ig blogger燒到話呢間既壽喜燒好正

日本a3和牛壽喜燒鍋
238蚊,係真係平過晚市好多
好食係好食既 ,但牛就真係唔多,亦唔係大家講到咁出色。
overall黎講,以一個午市套餐就真係收貨。

2020-03-30 1671 浏览
因為有好多出名既連鎖餐廳又或者特色小店進駐登龍街一直都非常熱鬧當中有一間食日本sukiyaki一直都想試呢度樓底高空間感同私隱度十足.日本A3和牛壽喜燒鍋定食 ($238)湯底壽喜燒醬汁濃郁但係又夠清甜配粉絲、金菇、豆腐、洋蔥非常夾而主角日本A3 和牛牛脂分佈均衡半熟既和牛片沾上生雞蛋之後入口軟熟嫩滑.日本A3和牛網燒定食($298)壽喜燒同網燒和牛各有特色後者更加帶出和牛牛脂既香味肉質依然係香濃惹味每塊和牛厚度適中啖啖肉之餘又唔會切得過薄而無咬感燒汁比壽喜燒少左一份甜味但係就好岩配日本白飯食.午時定食其實好抵食因為仲包括左季節小缽、漬物、沙律、日式蒸蛋、味噌湯特別中意日式蒸蛋茶碗蒸好滑又有淡淡蝦同菇既鮮味最後仲會送甜品北海道牛乳布丁同熱咖啡作結非常滿足
因為有好多出名既連鎖餐廳又或者特色小店進駐
登龍街一直都非常熱鬧
當中有一間食日本sukiyaki一直都想試
呢度樓底高空間感同私隱度十足

日本A3和牛壽喜燒鍋定食 ($238)
湯底壽喜燒醬汁濃郁但係又夠清甜
配粉絲、金菇、豆腐、洋蔥非常夾
而主角日本A3 和牛牛脂分佈均衡
半熟既和牛片沾上生雞蛋之後入口軟熟嫩滑

日本A3和牛網燒定食($298)
壽喜燒同網燒和牛各有特色
後者更加帶出和牛牛脂既香味
肉質依然係香濃惹味
每塊和牛厚度適中啖啖肉之餘
又唔會切得過薄而無咬感
燒汁比壽喜燒少左一份甜味
但係就好岩配日本白飯食

午時定食其實好抵食
因為仲包括左季節小缽、漬物、沙律、日式蒸蛋、味噌湯
特別中意日式蒸蛋茶碗蒸
好滑又有淡淡蝦同菇既鮮味
最後仲會送甜品北海道牛乳布丁同熱咖啡作結
非常滿足
2020-03-11 1222 浏览
一入到去見到個餐牌已經覺得好吸引😍😍介紹左個主餐先第一次d咁高級既牛 肉質好嫩 好腍 網燒御膳A3和牛 🐄個汁好甜 叫左5成熟 驚會太生 但冇A3和牛壽喜燒個湯同樣好甜,有好多配菜,例如金菇,娃娃菜,冬菇兩個主食嘅牛份量都好多,抵食,超推介👍🏻👍🏻嗰度全部嘅套餐都有餐飲、麵豉湯、和風沙律、醃制嘅小食、茶碗蒸醃制嘅蘿蔔隔離有舊花花🌸嘅薑,好cute而壽喜燒會有多一隻生蛋🥚最估唔到係最後會有一杯牛乳布甸🍮,杯牛乳布甸好濃奶味,水準好高
一入到去見到個餐牌已經覺得好吸引😍😍
介紹左個主餐先
第一次d咁高級既牛 肉質好嫩 好腍

網燒御膳A3和牛 🐄
個汁好甜 叫左5成熟 驚會太生 但冇
網燒御膳日本A3和牛

A3和牛壽喜燒
個湯同樣好甜,有好多配菜,例如金菇,娃娃菜,冬菇
壽喜燒A3和牛

兩個主食嘅牛份量都好多,抵食,超推介👍🏻👍🏻

醃制嘅蘿蔔隔離有舊花花🌸嘅薑,好cute

而壽喜燒會有多一隻生蛋🥚

午餐
網燒御膳日本A3和牛
壽喜燒A3和牛
  • 網燒A3和牛
最近少左出街食飯,所以就可以慳到D錢食D自己之前未食過嘅美食。Mr. Steak嘅牛肉質素一向都係信心保證,所以「Hana華小料理屋」係一間我bookmark左要去食嘅餐廳之一,菜式價錢雖然少貴,但佢嘅和牛質素、烹飪水準絕對係物超所值。日本A3和牛壽喜燒鍋套餐,包括有:季節小缽、漬物二點、和風沙律、蒸蛋、日本A3和牛壽喜燒鍋、日本米白飯、日本茶、味噌湯、精選甜品、餐飲。日本A3和牛網燒御膳套餐,包括有:季節小缽、漬物二點、和風沙律、蒸蛋、日本A3和牛網燒、日本米白飯、日本茶、味噌湯、精選甜品、餐飲,日本A3和牛壽喜燒鍋,師傅會將已加熱嘅鍋內塗上牛脂,加入秘制醬汁、純米吟釀,再將特選產地直送和牛已預先放入鍋內,俾壽喜燒湯底浸至半熟狀態,所以和牛嘅顏色依然粉嫩,口感幼軟,牛味濃郁,油脂分布平均,和牛油脂較多嘅部分,口感軟嫩至可以入口即化,沾上日本嘅生雞蛋蛋黃食用口感更加豐潤、渾厚、滑溜,而牛肉嘅味道更會滲出淡淡蛋香;壽喜燒湯底味道香甜、醬油味道濃郁,鍋中附有多款新鮮配料例如:葛絲、娃娃菜、冬菇、豆腐、洋蔥、大蔥、金菇等等,各款食材盡吸湯底精華、好入味、口感好軟腍。日本A3和牛網燒御膳,和牛

日本A3和牛網燒御膳,和牛脂肪比例分布均勻,肉質軟嫩,肉味濃厚,連配燒汁食用更加美味;A3和牛燒至五成熟,邊位燒焦,油花分明,油脂香度十足,微微細嚼油脂已化口中;旁邊仲有其他燒物,例如大葱、蘆筍、南瓜、冬菇、洋葱,燒得啱啱好,食落覺得唔會太乾。

季節小缽,蘿蔔絲口感清爽、味道清甜。

漬物二點,有3種醃泡漬物,味道酸酸地、好開胃,有1種漬物外觀係花型、特別精緻。

和風沙律,蔬菜新鮮、爽脆,帶點黑椒味道,配上黑醋食用,味道清新。

蒸蛋,口感白滑,味道好重雞蛋味之外,因為有銀杏、蝦肉、冬菇、香蔥等等食材嘅加入,額外有股咸香味道。

日本白米飯,飯粒粒粒分明,味道甘甜。

日本茶,茶味濃而清淨。

味噌湯,味道濃醇,有柴魚片、昆布。

精選甜品,北海道牛奶布丁,奶味濃而不膩,質感滑溜。

即磨咖啡,味道香濃,可按自己嘅喜好加入適量牛奶。

檸檬水,餐飲除左咖啡仍有多款選擇。
2020-03-09 837 浏览
和好友飯聚,好想食日本嘢,朋友搵到依間日本餐廳,最鍾意試新嘢嘅我,見未試過,我舉腳贊成!!!我哋四個人,叫咗三set壽喜燒,兩牛一豬,分別係一份A3和牛,一份美國安格斯牛,一份熊本豚。好明顯,A3和牛比美國安格斯好食好多好多!!!而個熊本豚則一般,但由於有一友人不吃牛,才order了一份熊本豚壽喜燒給他。另外,我地仲order了串燒及魚生,質素及味道都不錯。總的而言,最好食係A3和牛壽喜燒,令人念念不忘!我會再來幫襯!!!

另外,我地仲order了串燒及魚生,質素及味道都不錯。

想食有水準嘅正宗壽喜燒同 Shabushabu🇯🇵位於銅鑼灣嘅華小料理屋 必定唔可以錯過🤩日本 A3 和牛網燒御膳🔥由於和牛嘅油脂分布平均,所以和牛以網燒過後相當嫩滑,肉味香濃👍🏻用上燒汁烹調令和牛帶少少甜味,好好味😋日本 A3 和牛壽喜燒鍋🍲師傅將熱好的壽喜鍋內塗上牛脂後,加入秘制醬汁同純米吟釀🍶另外加入粉絲🍜娃娃菜🥬金菇、豆腐、洋蔥🧅大蔥等材料,表面預先放左配上 A3 和牛🐂粉嫩半熟嘅和牛入口軟腍幼滑🤤脂香四溢,沾上來自日本的生吃用蛋🥚除左多左浸蛋香之外,仲令和牛變得更滑😲而個壽喜燒湯底方面,壽喜燒嘅醬油味濃郁香甜,和牛同配料都吸收晒湯底精華,所以帶有醬油嘅甜味😆定食包括季節小缽、漬物二點🥕和風沙🥗味噌湯、蒸蛋、日本米白飯🍚精選甜品及飲品🍵精選甜品係我大愛嘅北海道牛奶布丁🍮奶味濃厚🥛甜而不膩💯口感滑溜
2020-03-08 492 浏览
原來同Mr.Steak係同一間公司,所以都係食牛。🤣 日本A3牛,偶然先食一次,因為會相對貴少少。不過口感同牛味一定比一般嘅好。🤫 餐廳有榻榻米嘅座位,不過要多人包房先可以享受到。--🥘 A3和牛壽喜燒鍋 HK$238肥位好平衡,肥得黎食唔會有溜嘅感覺。加上生雞蛋食,肉感覺好似滑啲。😗 個人原本都壽喜燒湯,甜甜咁。壽喜燒鍋除咗肉,仲有豆腐、金菇、粉絲等都好入味。.🐃 A3和牛網燒定食 HK$298好有肉香,燒得剛好。雖然同壽喜燒鍋同一款肉,不過燒肉食起黎肉香重啲,個人覺得燒汁味道重咗啲,有啲cover咗肉原本嘅香味。.配 茶蛋蒸、湯、配菜、飯、北海道牛乳布甸、飲品特別想提 🐣 茶蛋蒸,面頭有菇,少少柚子,蛋味道幾香🥛 北海道牛乳,牛奶味道好濃郁,牛奶嘅味道有後勁,口感好滑。--📌 另收加一服務費
A3和牛壽喜燒鍋

🥘 A3和牛壽喜燒鍋 HK$238
A3和牛網燒定食

🐃 A3和牛網燒定食 HK$298

配 茶蛋蒸、湯、配菜、飯、北海道牛乳布甸、飲品
📌 另收加一服務費
午餐
A3和牛壽喜燒鍋
A3和牛網燒定食
2020-02-28 433 浏览
我和先生行經銅鑼灣登龍街食什麼晚餐呢?看到Hana 看看入面環境, 感覺寬敞乾淨不如試試, 我們喜歡Sukiyaki 服務員態度好, 點了二人Sukiyaki A3 和牛套餐, 價錢合理。全程由服務員Table serve 埋我們只係食食.... 😋Manager Miki 招呼週到 👍🏻👍🏻
2020-02-25 518 浏览
位於銅鑼灣的華小料理屋,是一間正宗壽喜燒和Shabushabu專門店。餐廳主打日本直送牛,有頂級A5和牛丶 左賀牛丶飛驒牛丶黑毛和牛等等,每種牛肉勻高質美味,愛吃牛肉的朋友不妨一試哦。Hana裝潢走日式居酒屋風格,餐桌寬敞,坐得舒適,而且更設有包廂,一大班朋友聚餐同樣合適。餐廳除了提供牛肉料理,也有其他日式料理,例如: 鰻魚飯丶南蠻炸雞丶西京燒等等,總有一種合你口味哦。午餐價錢由$118-298不等,勻包涵前菜丶沙律丶茶碗蒸丶味噌湯丶咖啡和甜品,非常豐富。日本A3和牛壽喜燒鍋 $238A3和牛已預先放入鍋中,被壽喜燒湯沉至半熟,粉嫩粉嫩的和牛,入口幼軟鬆化,味道不俗。壽喜燒湯不會過甜過鹹,屬清淡口味,鍋中附有粉絲丶蔬菜丶冬菇丶豆腐等,材料豐盛。日本A3和牛網燒御膳 $298相比起壽喜燒鍋,我更愛這道網燒御膳! A3和牛燒至五成熟,邊位燒焦,油花像大理石紋般分明,脂肪豐腴,入口脂香四溢,微微咀嚼已化在口中,搭配甘甜的日本米飯,很美味呀。甜品只有一種,是 北海道牛奶布丁。布丁的奶香味很濃,質感滑溜溜,順滑溜口,有驚喜呀。

餐廳除了提供牛肉料理

日本A3和牛壽喜燒鍋 $238

日本A3和牛網燒御膳 $298

2020-02-20
2020-02-23 813 浏览
太耐冇出街啦 都冇為意原來依家登龍街新開左一間日本餐廳 佢係超級居酒屋feel 勁chill 同埋入邊個環境好舒服 好啱同啲friend一齊喺度慢慢食🥰🥰而且佢個lunch set係有好多前菜同小碟 超滿足 啲嘢食都唔錯😎·日本A3和牛壽喜燒鍋 $238佢個前菜係有一個好似輕微炸過嘅三文魚咁 幾特別 唔錯🤤個沙律菜配嘅醬汁都幾好食 至於佢個sukiyaki個汁調得幾好 唔會過鹹得黎 所有嘢都好入味 尤其係入邊啲黃芽白 超好食😋佢個和牛都有少少入口即溶嘅感覺既 個質感唔錯 不過可能因為我哋影相影得太耐 有一兩舊熟咗少少🙊所以大家要快啲食啦 唔好好似我哋咁樣相機食先😂😂之後佢仲有一個蒸蛋 味噌湯同埋一個牛奶布甸 真係超豐富大滿足😍😍·網燒日本A3和牛$298佢一上台既時候個樣好似比較熟少少咁 但係其實夾起 又唔會渦 佢中間係岩岩好 尤其係佢塊牛個油脂分布唔錯 多啲油脂個啲位係真係有入口即溶個個感覺😎不過我覺得佢嗰調味略嫌單調左少少 如果上面有幾粒海鹽 可能仲正 不過咁樣都超好食😋😋😋·#rbyeat#rby日本菜#rby銅鑼灣·📍 銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心2期Midtown地下C舖
日本A3和牛壽喜燒鍋 $238

2020-02-23
日本A3和牛壽喜燒鍋
網燒日本A3和牛
2020-02-16 354 浏览
係幸福既感覺💕星期日食個悠閑既lunch疫情嚴重下呢間餐廳空間感十足座多陣都唔怕西京燒係唯一一味可以擊敗牛牛🐮響我心目中既地位果然冇令我失望魚皮烤到好脆,中間有層魚油,之前就係厚實既魚肉不過lunch 見到有A3和牛食一樣唔可以放過真係食到成口油又冇筋個燒汁唔會太甜係岩我既味道茶碗蒸有新現竟然加咗陳皮當然裡面都有蝦,銀杏好滑好重雞蛋味飯後仲有牛奶布甸送🤤其實仲有跟餐飲,不過掛住食唔記得影相了~D牛牛真係冇得彈
係幸福既感覺💕

星期日食個悠閑既lunch

疫情嚴重下呢間餐廳空間感十足

座多陣都唔怕

西京燒係唯一一味可以擊敗牛牛🐮響我心目中既地位

果然冇令我失望

魚皮烤到好脆,中間有層魚油,之前就係厚實既魚肉

不過lunch 見到有A3和牛食一樣唔可以放過

真係食到成口油又冇筋

個燒汁唔會太甜係岩我既味道

茶碗蒸有新現竟然加咗陳皮

當然裡面都有蝦,銀杏

好滑好重雞蛋味

飯後仲有牛奶布甸送🤤

其實仲有跟餐飲
,不過掛住食唔記得影相了~

D牛牛真係冇得彈
最近其實無咩心情出街食飯,日日放工都係乖乖回家煮飯或者買野返去食,上星期同家姐兩個人難得出去透下氣,去左依間餐廳食左個勁滿足既午餐午餐定食都有好多選擇,本身每個定食都有包季節小食、清物二點、和風沙律、蒸蛋、米白飯、味噌湯同甜品,主菜我叫左日本A3和牛壽喜燒鍋和牛半熟啖啖肉,牛味好濃郁,沾蛋漿配食蛋香好突出,味道甜甜好好味,咁樣食既配搭係無得彈我家姐就叫左濠州穀飼400日牛肉日本A3和牛網燒御膳牛扒五成熟,食落夠哂軟熟,牛味好出之餘,油脂香十足,一口牛一口日本珍珠白飯,真係不得了蒸蛋嫩滑蛋味適中,蒸得剛剛好又唔會太老最後個甜品係北海道牛奶布丁,奶味濃而不漏,估唔到有驚喜,終於有發掘到多間好食之店,又可以列入我既飲食表啦

我家姐就叫左濠州穀飼400日牛肉日本A3和牛網燒御膳

蒸蛋嫩滑蛋味適中,蒸得剛剛好又唔會太老

2020-02-13 236 浏览
• A3和牛壽喜燒鍋 | A3和牛網燒御膳🐮•💵Price: $238 | $298-之前係hana食過dinner既sukiyaki已經好鐘意呢度,和牛既質素真係無得彈😍而今次再黎食lunch set都無令我失望!今次分別點左網燒既A3和牛同sukiyaki,兩個set都有前菜、漬物、沙律、蒸蛋、湯、甜品同餐飲,非常豐富。先講下個Sukiyaki,啲牛肉雖然比起晚餐黎講無咁靚,不過都仍然好高質,絕對對得住個價錢!壽喜燒個湯底好濃郁香甜,入面既配菜好似娃娃菜、洋葱、粉絲都吸哂湯既精華,要黎送飯食一流👍🏻網燒和牛就更加比到驚喜我!和牛既油脂分布平均,肉質軟嫩,肥美豐腴,而且肉味香濃,食完成個都唔覺得膩!加埋佢個燒汁食真係非常絕配🌟
• A3和牛壽喜燒鍋 | A3和牛網燒御膳🐮•
💵Price: $238 | $298
2020-01-28 372 浏览
早排同朋友去開銅鑼灣行街,晏晝諗住食日本嘢,所以就同朋友嚟咗呢一間食日本料理,估唔到都幾有驚喜💜_🥩日本A3和牛御膳 $298套餐有漬物、沙律、味噌湯同茶碗蒸🍳非常豐富🤣和牛5成熟入口好多肉汁而且仲滿滿油脂,富有和牛香茶碗蒸食落亦非常滑😍_🥘日本A3和牛壽喜燒鍋 $238有冇朋友仔同我一樣好鍾意食壽喜燒呢😚壽喜燒既醬汁好惹味餸飯一流😍鍋內亦有洋蔥、大蔥、金菇、豆腐、娃娃菜等等配料,把醬汁混入蛋漿拌飯一齊食真係好滿足,薄切和牛亦有入口即溶的感覺_午市套餐都包左甜品同一杯餐飲,估唔到最後嘅甜品都有驚喜🙂是日甜品係北海道牛乳布丁🍮非常濃郁的奶味食落去入口順滑,食完都想再encore😍

🥩日本A3和牛御膳 $298
而且仲滿滿油脂,富有和牛香
茶碗蒸食落亦非常滑😍

🥘日本A3和牛壽喜燒鍋 $238
有冇朋友仔同我一樣好鍾意食壽喜燒呢😚
壽喜燒既醬汁好惹味餸飯一流😍

🍮

非常濃郁的奶味食落去入口順滑,食完都想再encore😍