2019-09-25 830 浏览
行過路過,唔係好餓但又有啲口痕,最啱就係食個飯團,卡路里又唔高,又好食💕今次試咗個九月份期間限定嘅🐤柚子胡椒雞腿肉🍙食落好清新!淡淡嘅柚子味🤤加上佢哋呢間野啲飯真係好好食呀👍🏻
今次試咗個九月份期間限定嘅🐤柚子胡椒雞腿肉🍙
食落好清新!淡淡嘅柚子味🤤
加上佢哋呢間野啲飯真係好好食呀👍🏻
2019-08-23 642 浏览
行街行到餓餓地又未夠鐘食飯就走左去華御結到食個飯團🍙今日食左呢個米澤牛蛋汁壽起燒,揀嘅時候都無話會好大期望地覺得好好食,只係諗住都似普通一pat汁加啲牛肉落去無咩特別咁。點知一咬到有料果個位就發現個飯團🍙真係唔錯,佢嘅蛋汁有啲似溫泉蛋飯團果個味道,再加壽起燒汁甜甜地同個牛肉好肉,感覺就好似食緊個迷你版壽起燒咁!唔錯唔錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 飯團嘅飯又夠軟熟,唔會雪左好耐連飯都變到又硬又事身咁好難食😵
行街行到餓餓地又未夠鐘食飯就走左去華御結到食個飯團🍙

2019-08-22
2019-08-19 855 浏览
今日嚟到銅鑼灣其實本身係去shopping,但點知就係咁試佢每一間店啲小食, 去到華禦結, 其實本來想買兩個飯糰食,但點知我見到有一盒炒麵 ,咁就都想試下佢嘅炒麵。 炒麵有少少豬肉同埋野菜配料, 同埋佢個炒麵好似有啲鰹魚汁。 所以食落都非常之有鲣魚味, 配埋個炒麵真係配合得唔錯。 所以你哋去華禦结 未必一定要食佢個飯團,反而食佢個炒麵其實都唔錯。

2019-07-07 1232 浏览
華御結 新品呈獻 健康拌飯系列 珍寶 沖繩名物珍寶御結 三倍餡料刺激食欲 日本玄米雜穀拌飯 雙重口感滿足美味的出品,首先有嚴謹的制作過程簡單如一件御結,由米,食材開始已經嚴選8年間在香港已經有54間分店深受女食客喜愛今次推出為名珍寶和健康拌飯系列共6種口味專業營養師大讚健康好味有營養 「珍寶系列」靈感源自沖繩名物之一珍寶御結「黑椒雞扒拼金平牛蒡」「沖繩風火腿扒玉子」「照燒三文魚扒配明太子沙律」 以厚切火腿扒替代沖繩午餐肉,配以鬆軟多汁和玉子燒,加上沙律醬令口感更豐富,更有飽足感 「黑椒雞扒拼金平牛蒡」日本傳統金平牛蒡,先炒後煮,口感脆爽入味鮮甜開胃,加上厚身肉質細緻既黑椒雞扒令人有驚喜滋味的配搭照燒三文魚扒配明太子沙律日式燒汁三文魚扒,加上明太子沙律配上日本米飯,食起來香氣十足又帶辣味好滋味 「拌飯系列」「昆布茶豆拌飯」、「沖繩風豚肉野菜拌飯」、「櫻花蝦醬油拌飯」【昆布茶豆拌飯飯糰】素食者選擇甘香鮮既昆布加上高級枝豆茶豆粒混合多種雜穀,口感濃郁豐富又清新櫻花蝦醬油拌飯咸香蝦櫻花蝦加上天婦羅碎,帶有獨特既蝦味鮮香更易入口沖繩風豚肉野菜拌飯飯糰高纖玄米混合百米 加入野菜與特選豚肉我個人最喜
美味的出品,首先有嚴謹的制作過程
簡單如一件御結,由米,食材開始已經嚴選
8年間在香港已經有54間分店
深受女食客喜愛
今次推出為名珍寶和健康拌飯系列
共6種口味
專業營養師大讚健康好味有營養

「珍寶系列」靈感源自沖繩名物之一
珍寶御結
「黑椒雞扒拼金平牛蒡」
「沖繩風火腿扒玉子」
「照燒三文魚扒配明太子沙律」

令口感更豐富,更有飽足感

「黑椒雞扒拼金平牛蒡」
日本傳統金平牛蒡,先炒後煮,口感脆爽入味
鮮甜開胃,加上厚身肉質細緻既黑椒雞扒
令人有驚喜滋味的配搭

照燒三文魚扒配明太子沙律
日式燒汁三文魚扒,加上明太子沙律
配上日本米飯,食起來香氣十足又帶辣味好滋味

「拌飯系列」

【昆布茶豆拌飯飯糰】
素食者選擇
甘香鮮既昆布加上高級枝豆茶豆粒
混合多種雜穀,口感濃郁豐富又清新

櫻花蝦醬油拌飯
咸香蝦櫻花蝦加上天婦羅碎,帶有獨特既蝦味鮮香更易入口

沖繩風豚肉野菜拌飯飯糰
高纖玄米混合百米 加入野菜與特選豚肉
我個人最喜歡既一款

紅豆白玉小丸子
口感煙韌 紅豆香甜濃郁,份量小巧,不會太多
作為飯後一點甜,絕配
2 分钟 (外卖自取)
2019-03-01 786 浏览
趕時間去做嘢,唯有買個飯團當晚餐。我d朋友好像好鍾意食華御結,我就無乜特別。呢間華御結,在SOGO超市那層,其實今次都係我第一次親自去買,之前次次都係人地買比我的原來除左飯團都有其他便當小食,今次揀左蒲燒大阿蘇雞腿肉($17),同一個熊本牛壽喜燒($19),呢個壽喜燒仲話要二月限定!貴2蚊都試下啦!不過真係好味過十七蚊的,裡面成塊牛肉味道OK啦。另一個雞肉都不差,但涵相對無牛肉咁多。最鍾意華御結係佢既紫菜一定夠脆,唔會淋!

不過真係好味過十七蚊的,裡面成塊牛肉
味道OK啦。另一個雞肉都不差,但涵相對無牛肉咁多。

最鍾意華御結係佢既紫菜一定夠脆,唔會淋!
2019-02-25
  • 熊本牛壽喜燒飯團
2019-01-23 510 浏览
話說經開銅鑼灣,行行下街有d肚餓,但又唔想坐係餐廳到食正餐,諗緊食咩好既時候,就比我發現左係sogo b1層到開左間叫華御結既舖頭仔,原來係專賣飯團既,就揀左兩個飯團試下,分別係蒲燒三文魚腩飯團同本格和風燒牛肉飯團。食落真係同其他舖頭既飯團有分別,飯團既飯係好軟熟既,完全冇果種雪到凍左硬硬既感覺,同埋入面既料都係令人食完想再食。
2018-11-21 517 浏览
今日去咗SOGO行街就喺B2果層買咗少少嘢食買咗華御結既飯團我一向有食開佢哋嘅飯團一直都覺得好好味今次就試咗三個唔同嘅飯團呢個係燒鰻魚飯團鰻魚汁唔錯雖然鰻魚比較細舊但係味道都幾好食呢個係紅鱈場蟹沙律飯團 我第一次試呢個飯團 入邊有少少蟹肉加埋啲沙律醬我覺得都幾好食另外我仲食咗明太子沙律飯團呢個係我最鍾意嘅飯團 每一次都會食但就掛住食唔記得左影相呢個係真心誠意推介整體來講我覺得華御結嘅飯團係好好食嘅又可以當做正餐又可以當做小食重點係佢啲飯唔會好似係便利店入邊買啲飯團咁硬
今日去咗SOGO行街

我覺得華御結嘅飯團係好好食嘅
又可以當做正餐又可以當做小食
重點係佢啲飯唔會好似係便利店入邊買啲飯團咁硬

2018-11-07 534 浏览
這幾天要去崇光百貨做兼職,每天都是返幾個鐘,因比較輕鬆所以冇壓力之下就幫朋友手 ,好快便到食飯的時間,由於滿街都是人排隊,同時好難搵位,所以我最鐘意就係去到( 華御結)買個飯糰醫肚,又不用行出去同人迫又平靚正簡單快捷方便 。飯團有好多種餡料, 仲好煙煙靭靭都不錯,但其實飯糰都不算太大,如女仔食都要買2件,但男仔食就要買至三個以上先夠飽肚了, 每天中午都見到他們將一盤一盤的飯糰放在架上,但好快便賣清光了。其實仲有好多其他不同款式的配餸,明天又可試下其他的款式及味道。

其他
2018-10-16 462 浏览
買了要個飯糰來吃。一個是蟹柳沙律。另外一個是魷魚。這間華御結,我之前都食過一次,飯十分香,有別於其他舖頭的飯糰。其實我覺得光是吃這間華御結的白飯,也好味。難怪華御結有售賣米飯。因為我買的飯糰是特別版,所以貴一點點,要19元一個,我買了兩個,所以就38元。我見到其他飯糰一般普遍都17元一個。其實這間華御結除了售賣飯團之外,都有售賣沙律,吉列豬扒,松業蟹肉丼,三文魚籽蟹肉丼,和風冷素麵,辣醬雞腿肉,鰹魚汁拌野菜,連草莓紅豆大福這些都有......................

2018-10-15
$38 (其他)
✏️抹茶黑蜜蕨餅 ($32)見好多人讚華御結嘅甜品 由其係呢個蕨餅😛呢個蕨餅同一般嘅最唔同係 個黑蜜係注入左喺每一粒嘅蕨餅內 而唔係另外上要自己淋上去 咁樣一來超方便懶人 咩都唔洗搞即食就得🤪🤪 二來係確保平均每一粒嘅蕨餅都有適量嘅黑蜜調味 避免左自己淋嘅話有啲多啲 有啲又唔夠嘅問題😌抵讚😌蕨餅面頭沾滿帶回甘嘅抹茶粉 蕨餅食落好清涼 質地軟qq derrrr😍 咬開又有黑蜜爆出黎 正❤️勝價比高喔
✏️抹茶黑蜜蕨餅 ($32)

見好多人讚華御結嘅甜品 由其係呢個蕨餅😛
  • 抹茶黑糖蕨餅
2018-06-10 414 浏览
見到有好多人介紹,經過sogo就買一盒黎試下~~~抹茶黑蜜蕨餅 $32 抹茶黑蜜蕨餅又幾好食🤤🤤~~~~一盒有6粒既抹茶蕨餅,大少差不多,沾滿左抹茶粉,口感軟綿綿同涼浸浸,用小叉一吉落去就有好多黑蜜湧出黎,唔太甜又幾好🤤🤤.........抹茶味都幾香,一粒接一粒,好快就食完~~~~~~我自己就覺得唔算太貴喇買個時仲見到有焙茶味呀~~~餐廳名稱:華御結地址:銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓17號舖
見到有好多人介紹,經過sogo就買一盒黎試下~~~
抹茶黑蜜蕨餅 $32

抹茶黑蜜蕨餅又幾好食🤤🤤~~~~

抹茶味都幾香,一粒接一粒,好快就食完~~~~~~
我自己就覺得唔算太貴喇

買個時仲見到有焙茶味呀~~~

餐廳名稱:華御結
地址:銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓17號舖
2018-05-15 368 浏览
今日打拳之前好想食個華御結就鼓起勇氣喺Sogo感謝祭既時候都踏足Sogo估唔到佢有個感謝祭限定既免治神戶牛 咁就買個黎試啦佢冇安格斯或者牛舌果d咁貴 賣$20一個因為免治牛係散開既雖然佢感覺上唔算太多牛 但都可以啖啖食到d牛肉食落超驚喜 因為佢好重牛味我估應該有輕微既調味 但唔會蓋過牛肉既香味雖然冇牛肉果種淋 但都算帶有微微既咬口而且帶微鹹既牛肉攞黎配上d飯係十分夾兩者可以互補大家既味道呢個飯糰冇汁或者沙律呢d會令飯糰濕潤既野但我食落都完全唔會覺得乾希望以後會真係推出呢個口味啦絕對係我Encor之選
今日打拳之前好想食個華御結

但我食落都完全唔會覺得乾

希望以後會真係推出呢個口味啦
絕對係我Encor之選
2018-05-10 232 浏览
華御結係我速食既最愛次次都係食流心蛋或者明太子沙律今日打完拳買左兩個飯糰食今日見到有鹽燒牛舌之前未食過就買個試下啦牛舌比想像中好味一d都唔un 唔會咬極都唔爛而且非常香口 調味做得好好可惜既係得兩塊仔覺得唔係太夠好多時都淨係得飯另一個係我最愛 明太子沙律每一次食都覺得好好食主要係因為佢d沙律調味做得好好沙律醬好香而且濃鹹得黎帶微甜令到你好想既係食成日食完一個都覺得唔夠喉另外一款最愛係流心蛋但呢個飯糰偏淡平時如果食兩個飯圈我都會食左流心蛋先等佢唔會比其他鹹d既飯糰蓋過味道
華御結係我速食既最愛

但呢個飯糰偏淡
平時如果食兩個飯圈我都會食左流心蛋先
等佢唔會比其他鹹d既飯糰蓋過味道
2018-03-13 409 浏览
是日到SOGO買禮物🤡因沒有時間吃午餐🤡於是便到華御結買了一盒四式玉子燒😃及兩個飯糰🍙左上角:鏗魚玉子燒,吃得出香濃、濃郁的鏗魚味🤗🤗右上角:鰻魚玉子燒,可能因為凍食,顯得鰻魚味略淡,不好吃👎🏻左下角:原味玉子燒,香甜,好吃😋右下角:蔬菜玉子燒,口感奇脆,咬下去脆卜卜的,不太喜歡🤧🤧整體而言,玉子燒口感滑,香甜,沒有令人有驚喜的感覺,下次都是吃原味玉子燒罷了飯糰🍙沒有影相,我買了紫蘇櫻花蝦飯糰及芥末章魚🐙飯糰紫蘇櫻花蝦飯糰:有一陣紫蘇葉味,但配合櫻花蝦的脆卜卜口感,配合得天衣無縫,可以介紹給大家芥末章魚🐙飯糰:因太飽,於是成為第二天的早餐

四式玉子燒

左上角:鏗魚玉子燒,吃得出香濃、濃郁的鏗魚味🤗🤗

左下角:原味玉子燒,香甜,好吃😋

右下角:蔬菜玉子燒,口感奇脆,咬下去脆卜卜的,不太喜歡🤧🤧

飯糰🍙沒有影相,我買了紫蘇櫻花蝦飯糰及芥末章魚🐙飯糰

芥末章魚🐙飯糰:因太飽,於是成為第二天的早餐

2018-03-09
2017-12-17 610 浏览
晚飯時間未到,又去sogo行下睇下有咩好食~~在玉子燒同飯團之間,我揀左玉子燒厚切一口玉子燒  $30 太肚餓關係而且見到有我中意既蛋,唔小心就買左黎食~~~小小的一盒,一盒內有6粒玉子燒,但得6粒玉子燒其實有小小貴~~(買完比朋友話$30可以買到好多雞蛋煎黎食L0L )幸好玉子燒軟綿綿幾有蛋香,不會太乾,確實不錯呢,但雪到實在太凍,尤其而家係冬天,比較想食熱野,所以我未食晒就跑去買其他熱食了😂😂

厚切一口玉子燒  $30

太肚餓關係而且見到有我中意既蛋,唔小心就買左黎食~~~
(買完比朋友話$30可以買到好多雞蛋煎黎食L0L )

幸好玉子燒軟綿綿幾有蛋香,不會太乾,確實不錯呢