2024-06-07
雖然已經搬離開咗跑馬地10幾年,中學時期喺度渡過。十幾年前亦曾經喺跑馬地住過三年。對於呢度嘅舖頭。始終有一定嘅情意結。蓮園亦係我其中一間轉成入跑馬地食嘅舖頭之一。雖然霞姐直述式嘅答案或者個人風格令到好多人都卻步,講真我細嗰時都怕佢,但我就係由細食到大,所以知道佢嘅性格人夾人緣。總之你快脆叫嘢食唔好扭扭擰擰,其實佢啲嘢真係好味。佢嘅價錢比隔離兩條街嗰間貼地。今日趁阿仔考完試就嚟個快閃跑馬地美食之旅。炸兩真係要必食。水準仍然保持得好好。真係超好味。豬膶粥。牛筋腩。鹹肉糭。。仲有西米布甸,呢個甜品係驅使我成日專登揸車入去買外賣。有啲舖頭做得耐咗或者出名咗做咗遊客生意 ,水準會唔每每下降。例子比比皆是。。呢間舖頭大大話話應該有40年?難得佢保持水準。應該要多多支持。如果大家怕老闆娘可愛嘅坦率性格,建議大家可以買外賣。不過我唔怕我繼續會坐低喺度食。
今日趁阿仔考完試就嚟個快閃跑馬地美食之旅。