2008-07-11 31 浏览
兩個人叫左一碟咖哩牛腩飯同埋海鮮炒烏冬,連飲品,埋單約六十零蚊(唔太記得)我覺得幾抵食,味道唔係好,亦唔好期望服務好,但係勝在坐得舒舒服服(有卡位),有人拎埋份餐俾你,比起去美心要自已拎,又迫,價錢又差唔多(美心午餐平均都廿幾三十蚊),溫莎都算係咁。去街市快餐店叫碟炒飯加杯飲品都要三十蚊啦。

2008-04-18 20 浏览
我食魚跟薯菜,d菜少到喊,d薯仔仲要唔熟,我食唔落,同侍應講換意粉,佢問左經理話唔換得~最多加多d菜,咁算啦,點知食到d菜有條意粉,都唔g佢d菜係咪係第2碟食淨拎黎,我以後都唔食啦
d薯菜少到丫
同侍應講佢加左俾我
食食下發現有意粉,唔g係咪有人食過囉
(非会员)
要說溫莎服務真的麻麻......見d侍應明明唔係好忙,唔知點解次次行過都話轉頭,但轉頭又唔見佢行返過來......食物方面我吃的是軟殼蟹燒春雞餐個羅宋湯對我來說太辣,個喉嚨"拿"到好痛= =菜像沒有切過的一大舊在湯裡,我咁敢整散佢,驚有什麼在裡面.....個軟殼蟹其實還可以,很脆~但不能說是好吃~燒春雞唔熟,仲留緊血,只好叫佢再"燒"過= =(我朋友慘d,過了8時好多野都話賣曬,食唔到想食的)
要說溫莎服務真的麻麻......
見d侍應明明唔係好忙,唔知點解次次行過都話轉頭,
但轉頭又唔見佢行返過來......

食物方面我吃的是軟殼蟹燒春雞餐
個羅宋湯對我來說太辣,個喉嚨"拿"到好痛= =

個軟殼蟹其實還可以,很脆~但不能說是好吃~
燒春雞唔熟,仲留緊血,只好叫佢再"燒"過= =

(我朋友慘d,過了8時好多野都話賣曬,食唔到想食的)
2008-02-25 23 浏览
2-4-2008家住馬鞍山,偶然都會選擇到這裡食飯。大概有數月沒有來,想不到上次感到失望,今次同樣感到很失望。好一陣子沒來,連餐牌都轉了做椰林閣同一款。我點了蒜蓉汁煙腿併雞扒。味道實在是普通得普通。很的雞扒教我如何食下去。女友點了黑椒汁燒牛仔柳,味道同樣是普通得很。配菜薯條是否有點馬虎呢。其實同商場內都有維苑和椰林閣,下次我還是到這兩間有點保證的餐廳吧。另一要記就是侍應們的態度,上次本人和幾位同事到這裡午餐,埋單時因為找錢的問題女部長跟我們爭吵起來,但明明理虧的是對方,錯不在我們,故此印象分一直都很差。
2-4-2008

好一陣子沒來,連餐牌都轉了做椰林閣同一款。我點了蒜蓉汁煙腿併雞扒。味道實在是普通得普通。很[諧]的雞扒教我如何食下去。

windsor lunch set c
windsor lunch set a
2008-01-19 6 浏览
話說昨天去了蘊莎吃午餐~~不論穿黑色制服或侍應既d態度都一樣咁差咁不知所謂~~落單o個時可以冇表情~~咁都不特止~~出餐係咁擺低就走左去架喇~~多謝都冇一聲囉~~咁<好>既服務態度仲話要收加一?一毫子貼士都比唔落手添囉~~以後都唔會再黎呢間野度食野呀!!!
2007-10-10 2 浏览
間野午餐都抵食, 但唔好食d飯凍的, 叮完又叮
間野午餐都抵食, 但唔好食

d飯凍的, 叮完又叮

2007-10-06 3 浏览
今日如是者...又同幾個同學去左蘊莎食Lunch...真係幾抵食架...$25有湯,包,飯,飲品...d飯都好大碟...又唔駛加一同加凍飲...價錢都算合理...不過見到d侍應好似唔多夠人咁...數黎數去都係得o個幾個人...好彩我地黎早少少...嘩~見到其他學生一次過湧哂入黎...真係見到佢地寫單都寫唔切...落餐o個d真係要跑住出囉...慘~
2007-10-02 11 浏览
中秋節前後既日子食左太多餐既中菜,尋晚好想食番餐西餐。但係話哂係假期最後一日,第二朝要番工,所以都唔敢去得遠,加上新港城有泊車優惠........就係咁就出事。先黎服務態度,唔係無禮貌,而係好機械化。D員工只係口號式咁由一個發起叫"歡迎光臨",跟手成間餐廳既員工輪住叫,但係好明顯係無感情既,對食客黎講其實幾討厭,唔講好過講。至於曾經有食評話D員工係到玩,唔知係咪D員工年紀普遍較年輕,佢地真係夠膽死好似係自己屋企咁隨便,玩笑不禁,令食客為之側目。食物方面,除左個好"鹼"既湯係熱之外,其餘既主菜例如:牛扒、豬手都係凍既。基本上,大部份既野食我同女朋友都原封不動。今次當買個教訓。下次? 仲有咩。

2007-10-01 4 浏览
2007年10月1日下午光顧位於馬鞍山新港城廣場的溫莎餐廳,當入餐廳後坐下超過10分鐘都沒有侍應招待,曾連續叫3位侍應給水,但得到的回覆是: 等陣、轉頭黎。之後在等食物期間,眼見3位侍應一起執拾一張枱,不斷嬉戲,好多顧客示意埋單或叫食物,他們完全視而不見。最憤怒的是有2位穿西裝套裙的女侍應(應該是較高級的侍應)在餐廳內追逐嬉戲,包括大笑、用餐牌互相打臀部等的嬉戲行為,更感到極度厭惡及反感。這追逐場面維持起碼10分鐘。其實頗多人對椰林閣集團屬下餐廳多為負面意見,希望椰林閣集團高層重視餐廳業務之餘,亦加倍改善員工的工作態度。

2007-09-07 2 浏览
其實溫莎餐廳,我來過數十次!但這次真叫我很失望…話說男朋友掛念這裡的炒公仔麵,於是再來幫襯。他點了彩椒豬排炒公仔麵跟餐湯及飲品;我看看餐牌裡的食品照片,點了雜菇班球湯拉麵,貪它清清淡淡。因為我一直以來都很欣賞這兒的羅宋湯,所以另外點了一份羅宋湯連餐包。彩椒豬排炒公仔麵賣相不錯,表面比上次炒得更好更美,但男朋友認為上次炒得較好吃,這回都算okay吧!忽然侍應放下一碗拉麵,麵上是幾塊像炸雞的物體,我們當然十分出奇,經了解後證實這便是我點的雜菇班球湯拉麵!!為何整碗麵都跟menu中的照片找不到一處相同??相中翠綠的小宲菜跑到哪裡去了?嫩滑的班塊怎麼炸得油淋淋的?可能因為不太餓關係,我把怒氣收下,即管試試這碗麵…oh my dear! 我感覺自己嚥下的不是拉麵而是一團粗糙的麵粉;不是雜菇而是碎菇片;不是班球而是粉漿混着怪味的魚肉碎;不是翠綠的小宲菜而是數條銀芽。我失望極了!男朋友問我若果100分滿分,我會給這碗麵多少分…我回答說"9分半吧!"當中有5分是給我在這餐廳以往的回憶。我得到一個教訓︰到溫莎還是點我時常吃慣的沙律或咖哩好吧!
其實溫莎餐廳,我來過數十次!但這次真叫我很失望…

我得到一個教訓︰到溫莎還是點我時常吃慣的沙律或咖哩好吧!
(非会员)
尋日同老公一早想去食過好味既早餐, 以為平日睇落佢好多人既地方, 應該ok... 只可惜... 真係好差!早餐既熱奶茶只係微溫, 個感覺已經好恐怖, 再上等左好耐先至黎既'凍'早餐, 真有入左黑店既感覺. 個餐既炒蛋完全係凍, 就好似煮好左而又放左幾個小時一樣, 真係好凍, 一路食一路怕食完會肚痛, 再食個雞扒, 又係凍既, 仲要有一陣雪味.. 成蝶早餐得d 薯蓉有少少暖... 千奇唔好去, 我下次去美x 快餐or 大x 樂都唔會再去

2007-08-02 1 浏览
黎到唔熟悉的馬安山, 夜晚個餐唔知去邊度食, 見呢間餐廳睇落ok, 就入黎食飯. 原來佢同椰林閣是同一集團的, 起初見到都不以為意.叫左個夏天的新菜式, 係一個同鮮果一齊炒的意粉. 味道甜甜酸酸, 幾開胃. 我食到差唔多一半, 見朋友的燒春雞餐仲未到, 先突然醒起, 椰林閣(無論係邊一間椰林閣) 都係成日漏單的, 試過有一次我同細佬食曬所有野, 媽咪既沙律都未到, 不斷催佢都無用. 今次突然醒起, 馬上叫朋友催下佢. 點知聽到隔離枱有位太太好不滿地大大聲同個waiter 講: 我地等左四十五分鐘咧, 你個d食物又唔係有咩咁特別, 只不過係牛排, 都無技巧既, 你都做唔到, 浪費我地既時間! 然後大吵話要埋單, 後來個waiter催服佢再等一陣. 經過此擾攘後, 朋友的食物再要等多十五分鐘先到. 唉, 唔係專登想話佢, 不過佢既system 真係有好大問題, 有咩理由燒春雞呢d一早整好既野都要等咁耐, 而且仲要唔好食. 見到佢d waiter 個個圍住個廚房等出食物. 唉,真係唔好再幫襯.

(非会员)
0的女侍應,無論黑色制服,抑或粉紅色制服的都笑容欠奉,且態度唔得,客人詢問食物為何還未來時完全無諗過去check.隻碟污糟都辯稱話: 係咁ga (我想: 唔通係0的花紋黎ga 咩?)此侍應俾了一個臉色之餘亦可見她懶得去換總之,好彩呢度唔係旅遊熱點附近,唔係香港0既形象真係俾佢地.......
侍應俾了一個臉色之餘亦可見她懶得去換
2007-07-22 2 浏览
唔知點解又黎左呢間唔想再黎既食肆下午茶餐牌同椰林閣一樣,全線$25-26,大大碟,包野飲。咖喱海鮮飯--都OK,但飯凍凍的芝士雜菌焗意粉--非常可怕,芝士原來係一小塊車打芝士,好似一個五蚊咁撻o係意粉上面!雜菌唔雜,得兩三片冬茹,想搵多款菌都無。餐飲,又一個敗筆,侍應上餐飲時發現只有一隻茶碟,居然一杯有碟,一杯無碟咁上,而無碟既spoon放桌面就算!實在離譜。上菜時亦唔問唔講就咁放低食物就算。咁既服務都要加一,太過份了。椰林閣集團既餐廳都唔使旨意再去。
唔知點解又黎左呢間唔想再黎既食肆
下午茶餐牌同椰林閣一樣,全線$25-26,大大碟,包野飲。

咖喱海鮮飯--都OK,但飯凍凍的

上菜時亦唔問唔講就咁放低食物就算。
咁既服務都要加一,太過份了。

椰林閣集團既餐廳都唔使旨意再去。
2007-07-21 3 浏览
上星期與同事到此餐\廳食lunch穿黑色制服, (黑色梳髮髻,較高)的女侍應態度奇差, 我們想應該她是較高級的侍應為何有此惡劣的態度~話說我們等了30分鐘都沒有主菜食物送來, 於是追問, 兩度被此侍應以不禮貌的言語回敬: \"多人係要等ga la!\" , \"未有!\"(然後立即以極快速度走開), 最不忿的是, 我們親自前往櫃台付錢, 她(同一人)竟將我們與鄰座的單掉轉, 因我們實在太趕時間而沒有留意便走了,事後發現計多了一個set lunch的價錢....>.<
上星期與同事到此餐\廳食lunch