2019-02-26 875 浏览
與友人係天水圍附近行街,見到依間新裝修的薩利亞西餐廳🍴新裝修的薩利亞比起前鋪闊落得多,亦比起之前望落環境優美得多。餐牌同之前一樣,但多左d新既食物不過平日既下午,都需要等位周打海鮮湯($12)依個湯每次都一定會點,材料多,湯味濃蒜蓉法式包($10)食落十分脆口,蒜蓉味都比較重辣味雞翼4隻 ($17)依個招牌菜,每次都一定會叫辣味融入雞翼另有一番風味菠菜三文魚意粉($32)醬汁均勻明太子魷魚蝦仁意大利粉($34)依個係新推出既意粉,味道不錯,但有少少偏咸
與友人係天水圍附近行街,見到依間新裝修的薩利亞西餐廳🍴
餐牌同之前一樣,但多左d新既食物
不過平日既下午,都需要等位

周打海鮮湯($12)
依個湯每次都一定會點,材料多,湯味濃

蒜蓉法式包($10)
食落十分脆口,蒜蓉味都比較重

辣味雞翼4隻 ($17)
依個招牌菜,每次都一定會叫
辣味融入雞翼另有一番風味

菠菜三文魚意粉($32)
醬汁均勻

明太子魷魚蝦仁意大利粉($34)
依個係新推出既意粉,味道不錯,但有少少偏咸
2019-02-25
2018-09-23 650 浏览
中學同大專既時候,呢間意大利餐廳,都係我地學生既恩物,又平又可以食飽,上餐又快又好味!係好多學生既首選!而我就最中意食薯角同肉醬多莉亞,其實一個飯就已經夠飽,但有時會同同學加個小菜~
2018-09-17 372 浏览
薩莉亞絕對係cp值最高ge意大利餐廳,有eurogogo嘅質素,但係只需要大約2/3嘅價錢😜每次同朋友食飯都好中意黎呢度,第一因為好多位方便一大班人坐,第二因為野食又平又好share~薩莉亞嘅雞翼係一流之選!少少辣味,一碟又有八隻,超正🤤🤤另外,佢嘅多利亞(焗飯)都係一個唔錯嘅選擇,因為佢足料又焗得入味👍佢嘅芝士焗薯角同樣地,十分足料又平🤤上面嘅煙肉往往係朋友間搶奪嘅目標🤣🤣總括黎講,要平靚正又舒服,薩莉亞會係唔錯嘅選擇!
薩莉亞嘅雞翼係一流之選!少少辣味,一碟又有八隻,超正🤤🤤
總括黎講,要平靚正又舒服,薩莉亞會係唔錯嘅選擇!
2018-06-18 442 浏览
晚飯諗唔到食乜,所以就是旦落街食蕯利亞叫左幾款野食第一樣係墨汁意粉,今日質素麻麻,d汁太水,唔夠入味第二樣係香辣腸,又香口,又唔會太大條,開胃一流最尾係煮蜆,份量唔少,又夠咸,又juicy
晚飯諗唔到食乜,所以就是旦落街食蕯利亞
叫左幾款野食
第一樣係墨汁意粉,今日質素麻麻,d汁太水,唔夠入味
第二樣係香辣腸,又香口,又唔會太大條,開胃一流
最尾係煮蜆,份量唔少,又夠咸,又juicy
2018-04-30 461 浏览
今日同中學約食飯,約係銀座岩岩好就到大家,係天水圍中間丫嘛。我叫左周打海鮮湯同墨汁魷魚圈飯,我地仲叫左8隻雞翼share~點完餐我同個朋友去左斟水,靜低一個朋友座係到,點知距以為我無叫湯,叫個侍應哥哥拎走左,後來我地又叫返距返來話其實有叫,哈哈,搞到距好無奈。周打海鮮湯好好味,次次來都叫😚😚😚但個墨汁魷魚飯就麻麻,之前食開墨汁意粉,今次諗住試下個飯,但係d汁浸到d飯好淋,我就麻麻地軟飯既😂所以個飯都無食哂,下次都係叫返意粉喇

2018-04-22 248 浏览
Went here with a craving for Italian food and I was shocked to see the prices. Very affordable but good, simple Italian food! Also has an unlimited drink bar for cheap. Good service, too, regardless of how busy the restaurant was getting. The servers could also understand a bit of English so I could order properly. I love the simple cheese pizza. They used quality cheese. Would definitely come back for my regular Italian fix.
2018-03-14 355 浏览
昨天去了這間到食飯 等了大約15分鐘後有位置 然後落了單大約10分鐘後有菜上來 點了那個腸真的非常不知所謂他的木碟非常污糟還有粟米茄汁等等我就問店員為何會這樣 他竟然答我沒有時間抹這是我的問題嗎 然後問我是不是到了一個飯 我看錯了以為不是我這個 我就答沒有然後發現原來我答錯了是來了 我就已經立刻去跟他說 他竟然啤了我一下 我真的笑了這樣的服務態度 我還記得他是戴眼鏡的 他根平時的職員穿的衣服一樣的 真的非常不忿為何要俾錢買難受 希望大家不要再去光顧了因為真的太差
2018-02-13 772 浏览
工作中午餐,去到商場一樓,唔使等位即入座,座位好開揚,藤椅木枱,有點歐陸風情!午市有套餐包飲品任飲!落好單去斟飲料!飲品吧幾大,凍熱任飲,不過啲杯油黏黏的!咖啡機,茶包款式多!餐具都幾污糟(碟有黑點)水杯又黏!湯匙🥄嚡手,要抹過先敢用!煎茶:熱水係唔熱嘅,只係微暖(最憎)美祿:偏甜粟米忌廉湯($12)幾大碗,夠熱較浠身!味道粟米味唔算濃香!ok辣味雞翼($32/8隻)唔熱嘅,雞翼嫩滑無雪味,微微辣!ok午餐:邦哥尼意大利粉($38)賣相ok,意粉微微有咬口,醬汁只係微熱,茄汁太水,唔夠濃,有茄肉,蜆連殻唔腥,不過有一兩隻有沙(可接受)整體一般同事食:肉醬多利亞($38)鐵板漢堡辣腸雞球(跟飯)($49)野菌忌廉意大利粉($38)店員睇住呼叫器服務,勤快爽手,我哋有個意粉等極都未出,其他3個都食晒,問咗3個店員,最後25分鐘先出到!啲意粉熱到冒晒煙,應該係等淥意粉(因為我嗰個意粉無咁熱)不過不失的意大利餐

煎茶:熱水係唔熱嘅,只係微暖(最憎)
美祿:偏甜

午餐:

同事食:

肉醬多利亞($38)
鐵板漢堡辣腸雞球(跟飯)($49)
野菌忌廉意大利粉($38)

不過不失的意大利餐

2018-02-13
2018-02-05 291 浏览
到咗週末又係時候出去覓食啦,對於作為學生既我同埋女朋友來講,價廉物美嘅餐廳當然係我哋嘅首選啦!而我哋最常食嘅呢就係薩利亞。我女朋友最鍾意就係食雞翼,所以每次覺得佢都會帶呢一隻招牌雞翼淡淡的蜜糖汁,加上煎嘅時間恰好,所以雞翼外脆內軟另外我哋都試咗呢一隻黑松露野菌磨菇意粉賣相普通,不過食落去有種淡淡的黑松露味,對於愛黑松露嘅粉刺性價比高,值得一試

淡淡的蜜糖汁,加上煎嘅時間恰好,所以雞翼外脆內軟

另外我哋都試咗呢一隻黑松露野菌磨菇意粉

2017-12-05 412 浏览
好耐冇食薩莉亞,尋日同老公去食....至愛佢個3文魚塊,卡邦拿意粉,蒜蓉包,每次都係必食..老公就鍾意個羊架,話夠入味...下次多D朋友去食,就可以叫多D野食.....因為仲有好多都未試過
老公就鍾意個羊架,話夠入味...
下次多D朋友去食,就可以叫多D野食.....
因為仲有好多都未試過
家人聚會因就腳所以到薩莉亞,都已經好一段時間沒到薩莉亞吃,一來水平有點不一,二來其實份量有點小。依舊點了一飯兩意粉一款Pizza還有小吃。墨魚汁意粉依舊都是墨魚汁煮意粉,人地墨汁意粉係鎖住意粉裡面,而且味道平平,有少少鹹鹹地,純粹是家人莫明喜歡吃,但說不出有什麼特別之處。煙三文魚菠菜意粉,菠菜實在少得可憐,三文角份量都算可觀,總比得一兩塊高興,撒上去芝士粉更有風味,但芝士粉找了很久都沒有,是剛巧看到隔離檯才硬著頭皮問人借。地中海海鮮Pizza,有少少魷魚、蝦,仲有三文魚,底有少少芝士,咁多款之中算是不錯,味道不錯。白汁雞肉多利亞,白汁配上雞肉很好吃,但飯份量實在太少,一份的份量連女孩子吃都唔夠飽,而且一上到黎就見到燶左一邊芝士三文魚塊,很好吃的一道小吃,唔係經常出,所以來食都見到佢係到的話都是必點,一點都要點兩盤先夠吃。蒜蓉雞扒,雞扒好夠味夠鹹,肉質算嫩,粟米夠哂甜,不過每次總覺得薯角太少得三舊,唔夠喉。不過一行6人食左200幾算平,只係份量唔太夠飽

依舊點了一飯兩意粉一款Pizza還有小吃。

不過一行6人食左200幾算平,只係份量唔太夠飽
2017-08-02 503 浏览
超級讚讚讚讚讚讚讚!我勁鍾意食,又平又抵食一個PIZZA食得飽我都只係$30蚊最重要係好好好好食,簡單又岩我,因為好怕食好多料既PIZZA意粉都好食,個個星期都要去食番1,2次先得,讚到爆!
超級讚讚讚讚讚讚讚!我勁鍾意食,又平又抵食
一個PIZZA食得飽我都只係$30蚊
最重要係好好好好食,
簡單又岩我,因為好怕食好多料既PIZZA
意粉都好食,個個星期都要去食番1,2次先得,讚到爆!
2017-05-28 633 浏览
好耐無食過「殺你呀」了起碼有三,四年 之前都只係食過兩三次 對佢既印象真係麻麻 其實可以話係吾中意今次朋友要求去食 只好再次鼓氣勇氣果然如我所料 食物質素衞生佢既賣點只有→平兩個人叫左四樣野香辣雞翼係唯一我覺得ok既 $32有八隻真係好抵食 其他三樣我都覺得麻麻由其係個雞扒 食落係雞扒還雞扒 蒜容還蒜蓉芝士薯角 好多cheese 朋友係芝士控 所以覺得好食 另外 我吾中意「殺你呀」既一個重要原因係佢既衛生啲碟 啲餐具好似永遠有層油洗吾乾淨甘就算用紙巾再抹一次都係甘 個感覺非常不良好 不過無可否認既係 佢價錢係好吸引 呢間餐廳真係一分錢 一分貨
好耐無食過「殺你呀」了

肉醬多莉亞
芝士焗薯角
洋蔥蒜容燒雞
2017-05-27
$54 (早餐)
辣味雞翼
2017-05-27 466 浏览
週末到了男朋友家那邊與他可愛的小表弟玩了一個整下午玩到筋疲力盡的我提議找個地方坐下來,先吃點東西,順道“回回氣”小表弟想吃意粉,那便跟他到了在附近的平民意菜餐廳:薩莉亞我們不算肚餓,所以只點了一個小食和兩個意粉三人分吃-小表弟喊著要吃香腸,那就點半客焗香腸滿足一下他吧男朋友則點了青醬意粉,味道不錯!蜆肉的份量也不少喔原来新出了“”粗管麵“”,外表很可愛喔!粗管麵肥肥短短的,反正還未嘗過,因此就點了一客甜蝦口味!哈哈,雖然”粗管麵”只是變得粗身和短了的長通粉,但味道挺好,小表弟很捧場的吃了大半碟呢
週末到了男朋友家那邊與他可愛的小表弟玩了一個整下午

小表弟想吃意粉,那便跟他到了在附近的平民意菜餐廳:薩莉亞

我們不算肚餓,所以只點了一個小食和兩個意粉三人分吃

小表弟喊著要吃香腸,那就點半客焗香腸滿足一下他吧

男朋友則點了青醬意粉,味道不錯!蜆肉的份量也不少喔

原来新出了“”粗管麵“”,外表很可愛喔!
粗管麵肥肥短短的,反正還未嘗過,因此就點了一客甜蝦口味!

2017-05-20
下午茶
2017-05-12 504 浏览
呢間野食過無數次,老公不嬲話"殺你呀"唔好食,但我覺得平平地又唔太差都可以食下,好耐冇食,經過就去食下咁 ...叫左個鐵板羊架, 香辣雞翼, 甜蝦多利亞焗飯, 咩野蕃茄意粉,除左雞翼外,其他野都唔好食個羊架黎果時,鐵板已經唔係熱,冇吱吱聲係預左,39蚊貨仔唔可以要求咁高,但個羊架黎時仲有好多血水。。。個鐵板d餘溫慢煮左好耐先冇咁生。。。跟住個乜鬼蕃茄意粉,d水仲多過乜,唔狂加芝士粉真係好難食。。最慘係任飲,以前d朱古力,咖啡,latte 果d 幾好飲,雖然個機係好dirty, 但經我調配完之後都可以好好飲,而家我分別逐樣試完 , 每樣都係淡而冇味,d汽水冇汽水味就梗架啦。。。今次可能係最後一次幫襯,因為實在太差,雖然係平,但越黎越冇heart..但唔明點解有咁多好評。。。.

鐵板羊架
香辣雞翼