Blingbling美食推介✨📍深水埗🍝薩莉亞意式餐廳平民意大利菜必選❤️💠💠💠💠💠💠💠💠薩莉亞應該每一個香港人都唔會唔識,唔會未食過吧!今次真係認認真真品嘗同介紹比大家我食左咩~希望未試過既都會去試下!因爲質素真係唔差,而且價錢真係好抵架!!💠黑椒蜆肉鐵板煮 $20接吾接受到$20有咁多蜆?😂仲要新鮮架!!不得之了😂😂💠水牛芝士配橄欖$20💠香草牛油焗田螺配佛卡夏$40$40食到焗田螺真係性價比爆燈!!佛卡夏都好香香草味!💠原味雞翼(4隻) $20雞翼係必須的!薩莉亞既雞翼雖然平,但一d都唔求其,好香好juicy,唔會乾唔會鞋!💠香烤羊肉串 2串 $25第一次食香烤羊肉串!原來我都好耐無食薩莉亞,唔知原來而家有羊肉串食😂不過又ok wor!估佢唔到啊真係!!💠三倍水牛芝士薄餅(比薩雙重芝士) $44呢個pizza看似普通,但加埋比薩雙重芝士真係不得了!!cheese lover must try!!!💠雞肉多利亞 $30💠意式菠菜拌煙肉 $20💠中華海草 $10💠任飲飲品 $26餐廳環境:🩵🩵🩵🩵🩵/5服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5食物味道:😋😋😋😋😋/5 性價比:💰💰💰💰💰/5薩莉亞意式餐
Blingbling美食推介✨

💠黑椒蜆肉鐵板煮 $20
接吾接受到$20有咁多蜆?😂仲要新鮮架!!不得之了😂😂

💠水牛芝士配橄欖$20

💠香草牛油焗田螺配佛卡夏$40
$40食到焗田螺真係性價比爆燈!!佛卡夏都好香香草味!

💠原味雞翼(4隻) $20

食物味道:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰💰/5

薩莉亞意式餐廳
📍深水埗欽州街37K號西九龍中心3樓309-310號舖

#blingbling推介 #blingbling美食 #blingbling深水埗 #深水埗美食
2024-12-04 16 浏览
收工唔知食乜好,諗住平平哋食個飯,一行兩人去咗西九龍薩莉亞餐廳。點知攞飛部機壞咗要等職員派位。平時好多人,反而今日有位😁點咗我最愛的個香辣蕃茄煙肉粗管意粉$30仲有惹菌雞肉薄餅$38 ,有好多舊雞肉,雞肉仲好鬆軟👍🏻見到有新嘢,叫咗2串烤羊肉串$25,多人食嘅話叫4串就啱晒,4串都係$48😁羊肉串有驚喜,好有羊味,啱晒我呢個羊肉控🤤再嚟多個必食羊架$79,有三件,羊架都大件厚肉,但今次羊肉味冇咁大😅推介蒜汁燒魷魚🦑$30厚肉又抵食👍🏻仲要鐵板上熱辣辣😁上餐速度快,我張枱冇刀,所以去咗隔離冇人嘅枱度拎,職員見到都幫忙令到給我用🙏🏻埋單都是$200左右😌價錢極度親民😁

點咗我最愛的個香辣蕃茄煙肉粗管意粉$30

仲有惹菌雞肉薄餅$38 ,有好多舊雞肉,雞肉仲好鬆軟👍🏻

羊肉串有驚喜,好有羊味,啱晒我呢個羊肉控🤤

推介蒜汁燒魷魚🦑$30厚肉又抵食👍🏻仲要鐵板上熱辣辣😁

香辣蕃茄煙肉粗管意粉
羊肉串、蒜汁燒魷魚 、羊鞍焗爐燒3件
2024-12-03
香辣蕃茄煙肉粗管意粉
羊肉串、蒜汁燒魷魚 、羊鞍焗爐燒3件
  • 蒜汁魷魚
  • 香烤羊肉串
西九龍呢間薩莉亞真係任何時候都好多人之前剩係得4樓開咗 做大咗之後開埋3樓普遍3樓多啲人食 優惠環境大啲風格裝修都吸引啲嘢食呢樣嘢大家都明,價錢反映一切 我自己就覺得幾好食嘅 個價錢真係好親民但係實話實說意粉質地偏硬 有啲乾唔入味但係肉醬多莉亞個飯真係好好食 今日第一日試埋田螺 都好味嘅同埋我係好推介佢嘅天使蛋糕同埋布甸只不過有樣嘢希望呢間舖頭嘅員工改善一下態度真係唔得首先就係體諒有帶小朋友嘅客人 個小朋友一直持續用餐具敲擊碗 嘈咗好耐但係根本冇店員制止定係覺得冇問題。。。第二就係感覺餐廳唔夠人手成日有人舉手都冇人睇到同埋希望之前嗰個鐘可以有返..做嘢就係因為好多人排隊嚟食所以成日個門口一堆人。。好多人其實做收銀嘅可唔可以幫手叫等緊位嘅人企喺一二邊塞住個門口真係唔係好搞得掂 此食評為真實陳述,客觀提出建議。本人亦是自費去食,沒有收到餐廳邀請但是實話實說價錢親民 嘢食OK衛生都OK嘅 如果可以再乾淨啲就好但係希望改善就係餐廳嘅服務態度 同埋餐廳秩序可以改善
西九龍呢間薩莉亞真係任何時候都好多人
之前剩係得4樓開咗 做大咗之後開埋3樓
普遍3樓多啲人食 優惠環境大啲風格裝修都吸引啲

嘢食呢樣嘢大家都明,價錢反映一切
我自己就覺得幾好食嘅 個價錢真係好親民

態度真係唔得
首先就係體諒有帶小朋友嘅客人
個小朋友一直持續用餐具敲擊碗
嘈咗好耐但係根本冇店員制止
定係覺得冇問題。。。

第二就係感覺餐廳唔夠人手
成日有人舉手都冇人睇到
同埋希望之前嗰個鐘可以有返..

做嘢就係因為好多人排隊嚟食
所以成日個門口一堆人。。好多人
其實做收銀嘅可唔可以幫手
叫等緊位嘅人企喺一二邊

塞住個門口真係唔係好搞得掂

但是實話實說價錢親民 嘢食OK
衛生都OK嘅 如果可以再乾淨啲就好
但係希望改善就係餐廳嘅服務態度
同埋餐廳秩序可以改善
本人在父親節正日慶祝,於是去到西九龍中心3樓嘅薩利亞諗住鋸扒,都估到多人,18:01已經去攞位,18:21入座,見餐牌轉左,唯有叫第二啲野食,18:27入單,正常平時假期等半個鐘都算,去到19:08都見等咁耐就問職員,佢話“廚房冧單,要等多9個字”😨,心諗唔係呀話,食餐飯要等90分鐘先有野食😤,仲要答得好敷衍!跟住我地就話取消張單,又好野喎,即刻取消左,做野突然咁有效率,去隔離KFC食算
2023-06-18
庆祝纪念
父亲节
2023-05-28 162 浏览
今日小朋友想食佢嘅魷魚圈,咁就同屋企人上咗去西九龍尼間,諗住星期日人太多想打包返屋企食啦!前台個位大大聲話唔做外賣便行咗去,ok我同屋企人講緊唔做外賣喔,咁可以點,點知個條友又大大聲話你可選擇唔食!即係點啫?咩態度呀?係咪生意太好?完全唔優做?今時今日呢啲服務態度真係好咩?

2023-05-28
2022-07-03 301 浏览
嘩!呢間分店真有料,我由17:55分點咗個周打海鮮湯算到20:30分都未出餐,就算你吹單幾多次都好個侍應的態度都係「幫緊你幫緊你」,呢個送餐速度真係值得「表」揚,大家有時間可以去嘗試感受下呢個咁有料的送餐速度。
2022-04-01 276 浏览
西九龍中心上下層,在同一方位都開咗一間薩利亞, 呢個逆巿傳奇時至今日仲撐得住,不過就只開了一間。#疫情期間多咗唔少外賣,但由於店內非常缺乏人手,等候時間將近30分鐘,在旁一位先生跟我差不多時入座,同樣等候多時。#第五波疫情令唔少人需要閉關,喺出不了遠門的情況下,又忽然想起了薩利亞,今次試試新品:蕃茄吞拿魚意大利粉,很入口,三兩下手勢就食清光,吞拿魚不會太少,比例okay, 通常蕃茄系列係最正常。之前食青醬意粉食到好怕,油到想嘔。#甜品新出咗兩款,揀咗野莓雪糕,硬到飛起,手上支鐵叉差啲贏唔到舊雪榚。味道還可,唔會藥水味。

甜品
蕃茄吞拿魚意大利粉
野莓冰雪蛋糕
2022-03-13
蕃茄吞拿魚意大利粉
  • 蕃茄吞拿魚意粉
2020-12-19 382 浏览
我經常會嗌openrice薩莉亞外賣自取,呢間深水埗薩莉亞係我第一次嗌,亦都係最後一次。我係提早過去等拿溫泉蛋卡邦尼意粉(另嗌多汁)同四隻雞翼,直到返到去食第一啖就知出事🥲個意粉冇味道,淨係食到一嚿嚿芝士碎同埋嗰粒溫泉蛋嘅味道,揭開個底發現嗰啲汁好稀(我係嗌多汁唔係嗌多水阿哈利😭),唯有勉強配著煙肉一齊食左幾啖意粉,最後頂唔順放棄咗👋🏻個雞翼OK好食,都算係安慰返我弱小嘅心靈😌。本身想比味道一星,但最後雞翼挽回左🐓。

個雞翼OK好食,都算係安慰返我弱小嘅心靈😌。

本身想比味道一星,但最後雞翼挽回左🐓。
溫泉蛋卡邦拿意粉
2020-12-19
外卖自取
2020-07-04 256 浏览
在深水埗工作後,去咗西九龍商場行下☺☺行到有啲餓,想食小小嘢😁😁就去了上面嘅薩莉亞餐廳食嘢我哋大概五點鐘到,應該是下午茶餐吧😉😁餐廳環境都好闊落和乾淨企理二人坐卡位都好舒服👌下單後食物都好快來到 😊唔使等好耐👍我哋叫咗 #雞肉粗管麵 $29好多雞肉和芝士, 焗到好香口, 雞肉都算嫩滑熱辣辣上枱,我最鍾意熱辣辣嘅食物😋😋#菠菜配煙三文魚忌廉意大利粉 $32好鍾意呢個配搭,呢個多汁好滑, 唔乾爭爭😄我仲落咗好多芝士粉😍😍夠曬滿足😋😋#飲品$13不設加一服務 共$74真係平靚正的下午茶呀! ❤❤
在深水埗工作後,去咗西九龍商場行下☺☺
行到有啲餓,想食小小嘢😁😁
就去了上面嘅薩莉亞餐廳食嘢
我哋大概五點鐘到,應該是下午茶餐吧😉😁
餐廳環境都好闊落和乾淨企理
二人坐卡位都好舒服👌
下單後食物都好快來到 😊唔使等好耐👍
我哋叫咗 #雞肉粗管麵 $29
#菠菜配煙三文魚忌廉意大利粉 $32
好鍾意呢個配搭,呢個多汁好滑, 唔乾爭爭😄
我仲落咗好多芝士粉😍😍夠曬滿足😋😋
#飲品$13
不設加一服務 共$74
真係平靚正的下午茶呀! ❤❤

外卖自取
2019-07-10 589 浏览
平時夜晚經過見到有人排隊,下午茶唸住黎試下囉。一入到去,咁嘅價錢,都唸質素點呢....但有人排隊,咁應該唔差嘅。2人食下午茶,太多好似好飽,咁叫左一個pizza,一碟細雞翼,,同埋2個任飲。因為主要想坐下,傾下計。個pizza唔細,不過薄薄地,都飽飽地嫁,仲要味道真係唔差,加左幾隻雞翼,辣嘅,但可接受,不過細隻左D囉。佢有芝士粉同黑椒任加,自助的,自己去攞。重點黎啦,$13任飲,有冷熱飲,熱朱古力,咖啡,美祿,凍飲就有....凍水,同6款唔同汽水,一杯飲品,平時都10蚊8蚊,無嘢講。咁嘅價錢,可以經常黎。
平時夜晚經過見到有人排隊,下午茶唸住黎試下囉。

因為主要想坐下,傾下計。
,自助的,自己去攞。

咁嘅價錢,可以經常黎。