剛踏入2025年就去了一趟小旅行,今晚就約好友交換手信,順道選擇了這間位於太子的「蘇山雞飯」吃晚飯。走地雞肉質嫩滑有口感,味道很香。雞件做了去骨處理,吃得更過癮。由於雞面上灑有蒜酥,入口還會有陣陣蒜香味。配上一碗油飯,飯粒分明又帶些黏口,油香味令人不期然食指大動。套餐附有一碗雞雜冬瓜湯,幾大碗,但就覺得有少許過鹹。叻沙湯底香濃,鹹中帶微辣,頗為惹味。摻摻粉麵的份量都幾多,米粉配油麵,麵條掛湯,口感豐富。豬扒外皮炸至脆身,肉質軟腍,非常香口。另外還有豆卜、魚片、魚旦、芽菜等配餸。套餐可以半價加購小食。沙嗲串燒可選牛肉或雞肉。筆者選了雞肉,雞肉燒至很香,肉質不會很乾柴。附上沙嗲醬蘸點同吃,味道非常惹味。椰菜苗配馬拉盞炒香,鹹香味十足。但就稍嫌油分有點多。2杯飲品各有特色。恐龍美綠香甜。開心果椰子奶昔入口先有堅果香味,然後再有椰香味滲出,兩者幾搭幾特別。

獅城芽菜走地雞飯

走地雞肉質嫩滑有口感,味道很香
。套餐附有一碗雞雜冬瓜湯,幾大碗,但就覺得有少許過鹹。
海南豬扒叻沙摻摻

叻沙湯底香濃,鹹中帶微辣,頗為惹味
。另外還有豆卜、魚片、魚旦、芽菜等配餸。
夜市沙嗲(4枝)

,肉質不會很乾柴。附上沙嗲醬蘸點同吃,味道非常惹味。
馬拉盞椰菜苗

椰菜苗配馬拉盞炒香,鹹香味十足。但就稍嫌油分有點多。

2杯飲品各有特色
2025-01-13
海南豬扒叻沙摻摻
夜市沙嗲(4枝)
馬拉盞椰菜苗
今日同同事收工行去太子食飯,之前已經食過呢間覺得好好食,見難得今日唔洗等位,就入去食晚餐。醬油三寶飯有醬油雞,醬油豬手同埋雞蛋,雞皮薄肉嫩,醬油味道恰到好處,咬下去超滑口。豬手也是一絕,肉質鮮嫩,浸滿滷水汁,夠晒惹味,還帶點膠質感,吃的時候特別過癮。飯帶帶淡淡雞油香, 好好食😋。隨餐雞雜冬瓜湯清爽又不膩,仲加入大量雞腎雞肝等材料,令整體更加開胃。麻辣玻璃魷魚通菜,這道菜辣得剛剛好,魷魚彈牙帶點小辣, 通菜的爽脆感也不錯,跟餐半價非常抵食。獅城芽菜走地雞飯,意想不到走地雞好滑好鮮嫩,低下鋪滿爽脆芽菜,配埋3款海南雞醬料, 同雞油飯,食唔停口。特飲加$18就有, 超級抵同勁好飲。大推開心果椰子奶昔,開心果同椰子味濃郁,味道好香,但又品會過甜,超好飲😍😍雪糕班蘭奶茶雪糕係椰子味,但飲品斑蘭味唔太特出,甜度適中,無開心果椰子奶昔咁驚艷。鮮油咖央多士真是一道完美的收尾,麵包香脆,搭配咖央的香甜,同大大舊鮮牛油🧈真係好邪惡,忍唔住食哂2嚿😝。

雪糕班蘭奶茶

• 開心果椰子奶昔
  • 鮮油咖央多士
  • 獅城芽菜走地雞飯
  • 雞雜冬瓜湯
˗ˏˋ 蘇山雞飯 (太子) ˎˊ˗今日嚟到位於太子E出口行1分鐘都唔洗就到蘇山雞飯✨今次係我第二次食🫢好耐以前佢係長沙灣啱啱開鋪嘅時候食過都覺得依間質素高之餘又好抵食🤤📌火焰醬香椰子雞窩 + 油飯一嚟到嘅時候店員喺煲蓋上面淋上酒 然後再點火🫢瞬間煲蓋俾火焰包住 然後再靜心等待大約5分鐘!湯底清甜但帶有濃郁椰子香及微微嘅酒味走地雞份量多 配埋油飯食 就哂滿足😋📌星洲叻沙摻摻 配料有豆卜、魚片頭、青口及蝦等湯底濃郁之餘又唔會個鹹 係飲到嘅叻沙🫢今次我哋轉咗老鼠粉 類似銀針粉咁煙煙韌韌 食嘅時候一啖湯一啖粉 話咁快就清晒🙂‍↕️📌夜市沙嗲(6串)沙嗲串燒可以選擇雞肉或者牛肉🤤兩款都燒得唔會乾 內裏嘅肉質夠嫩✨食落有香濃嘅燒香味🧉開心果椰子奶昔🧉雪糕薄荷朱古力咖啡飲品真心好驚喜🥹開心果椰子奶昔滿滿嘅椰子味🥹慢慢飲落去先開始滲透開心果嘅味道 而且成杯嘢又唔會太甜✨好有驚喜!🙀雪糕薄荷朱古力咖啡 最底嘅咖啡底有層次再撈勻咗薄荷朱古力雪糕之後🍨成杯飲品變得清爽🙂‍↕️‎✎ܚ𝗡𝗼𝗻-𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗶𝗯𝗹𝗲/ 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗺𝗮𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 ᝰ✍︎꙳⋆Recommendation: 7/10 | E
˗ˏˋ 蘇山雞飯 (太子) ˎˊ˗

📌火焰醬香椰子雞窩 + 油飯
一嚟到嘅時候店員喺煲蓋上面淋上酒 然後再點火🫢
瞬間煲蓋俾火焰包住 然後再靜心等待大約5分鐘!
湯底清甜但帶有濃郁椰子香及微微嘅酒味
走地雞份量多 配埋油飯食 就哂滿足😋

📌星洲叻沙摻摻
配料有豆卜、魚片頭、青口及蝦等
湯底濃郁之餘又唔會個鹹 係飲到嘅叻沙🫢
今次我哋轉咗老鼠粉 類似銀針粉咁
煙煙韌韌 食嘅時候一啖湯一啖粉 話咁快就清晒🙂‍↕️

📌夜市沙嗲(6串)
沙嗲串燒可以選擇雞肉或者牛肉🤤

而且成杯嘢又唔會太甜✨好有驚喜!🙀
雪糕薄荷朱古力咖啡 最底嘅咖啡底有層次
再撈勻咗薄荷朱古力雪糕之後🍨
成杯飲品變得清爽🙂‍↕️

Recommendation: 7/10 | Environment 7/10 | Services: 8/10 | Tasty: 8/10 | Cp Value: 8/10

⸝⋆太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖
2024-11-12 3461 浏览
呢間餐廳主打東南亞菜式,店主更係大廚出身,廚齡達廿年👨🏻‍🍳💗獅城芽菜走地雞飯配冬瓜雞雜湯($95)海南島文昌雞皮下脂肪少,雞皮富彈性,肉質較結實纖細,雞味特別鮮香濃郁,蘸上薑蓉、辣醬或黑醬油🐓怡保芽菜清甜爽口,吸收哂雞油同醬汁精華🎍;油飯特意選用泰國米,預先以香茅、斑蘭葉、黃薑、紅蔥頭等炒香,再加入椰奶調味,飯粒飽滿煙韌,吸收配料香味🍚;雞雜冬瓜湯清淡鮮甜,有少量雞胗同雞肝🍲💗牛車水醬油雞飯配冬瓜雞雜湯($85)三黃雞用上新加坡醬油同香料做出嚟嚟嘅滷水浸煮,雞皮爽滑帶油脂,肉質幼嫩細滑,仲有兩隻醬油雞腳🥘💗Susan 雞翼 (+$22/ 3隻)雞全翼以五香南乳醃製,炸至皮脆內嫩,肉汁豐富,味道香濃惹味🐥💗麻辣玻璃魷魚通菜 (+$25)通菜翠嫩無渣,配搭爽脆玻璃魷魚,加入麻辣醬令味道辛辣麻香🦑💗脆炸鳳尾蝦春卷($40/ 4件)米網春卷鬆脆可口,包住原隻蝦、紅蘿蔔絲同肉碎🍤💗鮮油咖央多士 ($30)多士烘得焦黃香脆,咖央醬幼滑香甜,充滿椰香同班蘭香,夾入兩大塊半融牛油,非常邪惡🥪
💗獅城芽菜走地雞飯配冬瓜雞雜湯($95)
💗牛車水醬油雞飯配冬瓜雞雜湯($85)
💗Susan 雞翼 (+$22/ 3隻)
💗麻辣玻璃魷魚通菜 (+$25)
通菜翠嫩無渣,配搭爽脆玻璃魷魚,加入麻辣醬令味道辛辣麻香🦑
💗脆炸鳳尾蝦春卷($40/ 4件)
米網春卷鬆脆可口,包住原隻蝦、紅蘿蔔絲同肉碎🍤
💗鮮油咖央多士 ($30)
娘惹咖哩牛腩烤餅
星洲叻沙滲滲
檳城黑豉油叉燒
娘惹咖哩牛腩烤餅
星洲叻沙滲滲
檳城黑豉油叉燒
♡ 太子必食星馬菜|蘇山雞飯 ♡-蘇山雞飯 係好多人都會覺得超級親民❗️太子店每次經過都見到要排隊😜就知道有幾好食啦~~ 今日我就早咗收工 嚟到呢度排隊😝一嘗地道的海南雞。- ♡ 獅城芽菜走地雞飯 ♡ $95 聽到隔籬枱都話呢個飯勁好食於是我都叫返一個先❤️雞嘅底部有好多芽菜 雞皮定係雞肉都好都係咁嫩滑 配埋佢嘅三種醬汁 各有風味呢個set仲包咗雞雜冬瓜湯 飲完好暖胃-♡ 咖央多士 ♡ $30一間好食嘅馬來西亞餐廳 一定要試就係咖央多士🍞咖央醬配上厚實嘅牛油🧈 連同外面看到熱辣辣嘅多士 一咬落去脆卜卜 牛油亦都在嘴裏溶化超級好食😝😝😝😝-♡ 砂拉越菠蘿冰 ♡ $48蘇山標榜取用原隻菠蘿🍍保証一個菠蘿只做一杯 😍 不但消暑,而且好解渴 ~~ -♡ 馬六甲椰子雪糕 ♡ $28配上咋喳 上面有啲可可粉 真係勁好食❤️-♡ 美祿恐龍 ♡ +$18配餐就可以優惠價就飲到啦~幾大杯都幾抵飲😜❥#⇢店鋪資料:蘇山雞飯 (太子)太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖#♥︎ᵕ̈ Follow 我 IG 睇更多食評啦 ᵕ̈ ✨IG: @conniew_915 # 🔍尋找同區美食📍➾ #礦泥黃X太子
♡ 太子必食星馬菜|蘇山雞飯 ♡
蘇山雞飯 係好多人都會覺得超級親民❗️

太子店每次經過都見到要排隊😜
就知道有幾好食啦~~
今日我就早咗收工 嚟到呢度排隊😝
一嘗地道的海南雞。
♡ 獅城芽菜走地雞飯 ♡ $95

超級好食😝😝😝😝
♡ 砂拉越菠蘿冰 ♡ $48

蘇山標榜取用原隻菠蘿🍍
保証一個菠蘿只做一杯 😍
不但消暑,而且好解渴 ~~
♡ 馬六甲椰子雪糕 ♡ $28

配上咋喳 上面有啲可可粉

真係勁好食❤️
♡ 美祿恐龍 ♡ +$18

配餐就可以優惠價就飲到啦~
幾大杯都幾抵飲😜

⇢店鋪資料:
蘇山雞飯 (太子)
♥︎ᵕ̈ Follow 我 IG 睇更多食評啦 ᵕ̈ ✨
IG: @conniew_915
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X太子
#hkig #hk #hkfoodie #hkfood #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南
  • 砂拉越菠蘿冰
  • 鮮油咖吔多士
  • 獅城芽菜走地雞飯
  • 恐龍美綠
5天前 0 浏览
這間蘇山雞飯夜晚7 點多已經有人龍,主打新加坡菜式,選擇頗多。獅城芽菜走地雞飯,雞肉肥瘦均勻,肉質嫩滑,舖上蒜酥,味道咸香,仲有勁多脆口的芽菜墊底,配上三款醬汁(黑醬油,薑蓉,甜酸醬),很好送飯,必定要配好香既油飯及清甜的冬瓜雞雜湯。另外加配了串燒小食,4支$39, 燒完肉質仍然嫩滑不乾身。新加坡白胡椒排骨湯,可配白飯/米粉。這個排骨湯白胡椒味比較重,不是一般的藥材味,容易入口,飲完好暖身,排骨軟淋。油炸鬼浸完湯後更好味。甜品推介馬六甲椰子雪糕,椰子味好香好濃,灑上美綠粉,幾特別.
另外加配了串燒小食,4支$39, 燒完肉質仍然嫩滑不乾身。

2025-01-21
5天前 0 浏览
*招牌海南雞飯最正雞湯有埋雞胗食;略嫌油雞飯不夠味,海南雞不夠嫩滑,招牌失色!*星洲叻沙摻摻濃濃椰香材料很足。*開心果椰子奶昔是日晚餐MVP, 濃郁椰香配上開心果,雖然開心果味不算突出,但口感很順滑
*招牌海南雞飯
最正雞湯有埋雞胗食;
略嫌油雞飯不夠味,
海南雞不夠嫩滑,招牌失色!

*星洲叻沙摻摻
濃濃椰香
材料很足。

*開心果椰子奶昔

2025-01-15
6天前 0 浏览
📍蘇山雞飯🐤火焰醬香椰子雞鍋(半隻)「先影相再飲湯最後先食雞」 成件事太有儀式感😂 先上個爐 再上個煲 淋上茅台酒 點個火🔥 再比個沙漏計時⏳ 一打開已經聞到好香椰子味 一飲啖湯 滴水不加100%椰子水既鮮甜果然冇得頂! 椰子肉好甜好淋! 雞份量都足半隻! 加埋有蒜片嘅新加坡style油飯太滿足了! $168黎講有呢個質素性價比好高 如果可以用個湯底烚埋菜打埋邊爐就好了💁🏻‍♀️
📍蘇山雞飯

🐤火焰醬香椰子雞鍋(半隻)

2025-01-22 0 浏览
行過幾次中午都大排長龍,睇餐牌set lunch,最少都要70幾至80蚊。 喺太子嚟講唔算平,心諗真係咁好食?今日同事拉大隊話要試吓,我都係排左接近20分鐘終於有位,4個人有兩個都係想試牛腩飯,所以叫咗:🍛娘惹咖哩牛筋腩飯 $75(一個加多五蚊唔要飯轉薄餅)🍛招牌海南雞飯 $75🍛星洲叻沙海南雞摻摻 $72真心個海南雞,真係好滑,招牌海南雞飯仲包埋冬菇湯同埋有冇飲品,我揀咗檸檬薏米水。 呢個價錢系值嘅!至於個咖哩牛筋腩飯,唔辣反而好甜,用薄餅沾醬汁係好味,個牛腩亦都燜得好冧👍 反而個面就比較削一啲啦

🍛娘惹咖哩牛筋腩飯 $75(一個加多五蚊唔要飯轉薄餅)
🍛招牌海南雞飯 $75
🍛星洲叻沙海南雞摻摻 $72

2025-01-17
  • 招牌海南雞飯
2025-01-17 0 浏览
鴛鴦叉雞飯 (叉燒+海南雞) ($93)獅城芽菜走地雞飯 ($95)參巴醬辣蝦醬通菜 ($21)鮮油咖央多士 ($15)開心果椰子奶昔 ($18)仙草椰奶冰 ($18)馬六甲椰子雪糕 ($28)我想講獅城芽菜走地雞飯真係好正!雞肉嘅份量好多,睇落都起碼6-7舊,而且食落口非常之嫩滑,加上亦都有3個醬提供,其中我就最鍾意泰式辣醬,食落口有種酸酸味味嘅感覺,可以中和令到成個雞嘅油膩感都減少左,真係好值得試下😗😗​另外就係一定要食嘅鮮油咖央多士,大家可以睇吓舊牛油係幾咁大舊😍😍真係好誇張!!多士烘完上枱後建議真係要即刻就食,因為咁樣先會保持到個種脆口嘅口感😋咖央醬比較甜,夾埋牛油一齊食味道都會比較重,但味道真係非常夾😆😆只可以話唔試真係會走寶😂評分:10/10太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖#蘇山雞飯 #海南雞 #醬油雞 #海南鸡饭 #海南鸡饭香港 #喇沙 #肉骨茶 #咖央多士 #串燒 #東南亞美食 #香港美食 #香港旅遊 #香港探店 #香港生活 #香港餐厅推介 #長沙灣美食 #太子美食
鴛鴦叉雞飯 (叉燒+海南雞) ($93)
獅城芽菜走地雞飯 ($95)
參巴醬辣蝦醬通菜 ($21)
鮮油咖央多士 ($15)
開心果椰子奶昔 ($18)
仙草椰奶冰 ($18)
馬六甲椰子雪糕 ($28)

評分:10/10

2025-01-16 0 浏览
好久沒有去太子吃飯,這夜特別想吃娘惹菜,最後選了這一家。裝修很光亮鮮明,坐的位置挺舒服。我倆點的食物也挺快上齊:獅城芽菜走地雞飯芽菜多又爽脆,雞肉不少且嫩滑有光澤,雞皮晶凝通透不油膩,真美味,拌雞湯喝特別夾。雞肉還有幾款醬汁任選,滋味更上一層樓。娘椰咖喱牛筋腩干撈老鼠粉很大盆會吃不完,原來老鼠粉,即是銀針粉。第一次吃咖喱撈銀針粉,很有趣。牛筋Q彈,牛腩啖啖肉,味道很好,還有薯仔桔仔等材料呢!少少檸香酸,吃起來不會濟。凍金裝柑桔蜜清新怡人,有青檸汁好開胃,還有話梅咸咸的,很匹配。夜市沙嗲雞肉質感挺滑,牛肉有咬口,沾上沙嗲汁吃甚惹味,燒得也不乾身。開心果椰子奶昔賣相要好,奶味很出,出奇地解渴,椰味滿滿,順喉。鮮油咖吔多士牛油很厚,落足重本,咖吔味道慢慢滲出來。烘多士十分香脆。

好久沒有去太子吃飯,這夜特別想吃娘惹菜,最後選了這一家。

裝修很光亮鮮明,坐的位置挺舒服。

我倆點的食物也挺快上齊:

獅城芽菜走地雞飯

雞肉還有幾款醬汁任選,滋味更上一層樓。

娘椰咖喱牛筋腩干撈老鼠粉

凍金裝柑桔蜜
清新怡人,有青檸汁好開胃,還有話梅咸咸的,很匹配。

夜市沙嗲

開心果椰子奶昔
賣相要好,奶味很出,出奇地解渴,椰味滿滿,順喉。

鮮油咖吔多士
牛油很厚,落足重本,咖吔味道慢慢滲出來。烘多士十分香脆。
2025-01-16 0 浏览
火焰醬香椰子雞窩跟油飯食剩指數: 5/100凍凍地又想食煲椰子雞窩用砂煲裝住淋上醬香既茅台酒點火等一陣就食得雞湯好香椰青水同酒味有埋椰子肉好清甜雞肉都好多係注意碎骨,要慢慢食仲有油飯帶少少蒜香幾正.輕怡排骨茶食剩指數:10/100輕量版既肉骨茶有胡椒香同淡藥膳味排骨2塊.小食拼盤食剩指數: 10/100有雞翼,泰式魚餅,脆炸鳳尾蝦春卷,豬肉串脆炸鳳尾蝦春卷好鬆化豬肉串甜甜地泰式魚餅好辣雞翼係全翼~.蘇山雞飯 地址:太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖
火焰醬香椰子雞窩跟油飯
等一陣就食得
雞湯好香椰青水同酒味
有埋椰子肉好清甜
雞肉都好多
係注意碎骨,要慢慢食
仲有油飯
有胡椒香同淡藥膳味
排骨2塊
小食拼盤
食剩指數: 10/100
有雞翼,泰式魚餅,脆炸鳳尾蝦春卷,豬肉串
脆炸鳳尾蝦春卷好鬆化
豬肉串甜甜地
泰式魚餅好辣
雞翼係全翼~
蘇山雞飯
地址:太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖
📍#蘇山雞飯 (太子)太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖♡人均消費: $300 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️太子店晚市比較多人,需要係門口排隊,不過都好快,10分鐘左右就有位喇~.✨#獅城芽菜走地雞飯雞肉好嫩滑,咬落去好腍,搭配底層的芽菜,口感又爽脆,兩者平衡得好好,食完唔會膩。✨#SUSAN雞翼(3隻)SUSAN雞翼可跟餐加$22,雞翼味道算係ok,但食落去感覺有啲乾,可能需要再多啲醬汁或者調味,整體上有啲可惜。✨#豐盛辣死你嗎 呢碗飯真係豐盛到爆!有雞脾、魚仔乾、花生等多種配料,醬汁濃郁,食落去味道層次感十足。✨#鮮油咖央多士多士配勁厚切牛油,每一啖都帶住香濃的奶香,外脆內軟,每一啖都好滿足😌✨#開心果椰子奶昔開心果同椰子嘅味道互相輝映,唔會搶味,飲落去滑順,係好清新嘅感覺▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#蘇山雞飯 (太子)

♡人均消費: $300 @ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
✨#獅城芽菜走地雞飯

✨#SUSAN雞翼(3隻)

✨#豐盛辣死你嗎

✨#鮮油咖央多士

✨#開心果椰子奶昔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2025-01-11 253 浏览
太子回頭率高的海南雞專門店👍🏻⭐️💕🤩🦥餐廳是專吃雞飯的,有馬拉的美食,更創作出獨特的美食,性價比高!抵吃又好食呀!近排更推出了冬天暖笠笠的雞窩!《火焰醬香椰子雞窩》$168融合了椰青水的香甜和走地雞的鮮嫩,再加入醬香型的茅台酒,保證一滴水也不加,香醇濃郁!超香超香!跟油飯一碗。《招牌海南雞》$130/半隻很欣賞招牌海南雞,做到雞皮彈牙,肉質鮮嫩,很滑很滑,雞味很香,更是啖啖肉,是很好吃的海南雞!下午茶時間更有優惠套餐!《鮮油咖央多士》$42必吃!超好食!打造到入口即融的口感,口感超豐富!咖央醬味道很香濃!必叫!跟餐有飲品!《娘惹咖哩炸雞配椰漿飯》$72同樣是下午茶的套餐,超級大隻的炸雞髀!綠色的椰漿飯很香,娘惹咖哩也很惹味!同樣跟餐有飲品。飲品都好有特色!開心果椰子奶昔桔仔菠蘿梳打水👍🏻👍🏻👍🏻
太子回頭率高的海南雞專門店👍🏻⭐️💕🤩🦥

近排更推出了冬天暖笠笠的雞窩!
《火焰醬香椰子雞窩》$168
跟油飯一碗。

《招牌海南雞》$130/半隻

下午茶時間更有優惠套餐!
《鮮油咖央多士》$42
必吃!超好食!打造到入口即融的口感,口感超豐富!
咖央醬味道很香濃!必叫!
跟餐有飲品!

《娘惹咖哩炸雞配椰漿飯》$72

飲品都好有特色!
桔仔菠蘿梳打水

👍🏻👍🏻👍🏻
2025-01-10 224 浏览
招牌海南雞飯 🍚有星馬海南雞風味-幾種唔同醬汁,飯有雞油同斑蘭香味雞雜冬瓜湯 幾多不同雞雜料,清淡可口,好開胃🍍砂拉越菠蘿冰~🔥火焰醬香椰子雞窩🥥🐔🍲 超好打卡的火焰Show!當砂鍋蓋面倒酒時,火焰瞬間升起,湯有濃郁椰子香~脆炸鳳尾蝦春卷絕佳的小食,外脆內嫩,搭配特製醬汁,讓人一口接一口開心果椰子奶昔可以完美的甜品,綿滑椰子味和濃郁開心果風味👏Creamy開心果🏷️蘇山雞飯📍彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖
招牌海南雞飯 🍚
有星馬海南雞風味-幾種唔同醬汁,飯有雞油同斑蘭香味

雞雜冬瓜湯
幾多不同雞雜料,清淡可口,好開胃

🍍砂拉越菠蘿冰

~🔥火焰醬香椰子雞窩🥥🐔🍲

~脆炸鳳尾蝦春卷
絕佳的小食,外脆內嫩,搭配特製醬汁,讓人一口接一口

🏷️蘇山雞飯
📍彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖