2024-12-09
˗ˏˋ 蘇山雞飯 (太子) ˎˊ˗今日嚟到位於太子E出口行1分鐘都唔洗就到蘇山雞飯✨今次係我第二次食🫢好耐以前佢係長沙灣啱啱開鋪嘅時候食過都覺得依間質素高之餘又好抵食🤤📌火焰醬香椰子雞窩 + 油飯一嚟到嘅時候店員喺煲蓋上面淋上酒 然後再點火🫢瞬間煲蓋俾火焰包住 然後再靜心等待大約5分鐘!湯底清甜但帶有濃郁椰子香及微微嘅酒味走地雞份量多 配埋油飯食 就哂滿足😋📌星洲叻沙摻摻 配料有豆卜、魚片頭、青口及蝦等湯底濃郁之餘又唔會個鹹 係飲到嘅叻沙🫢今次我哋轉咗老鼠粉 類似銀針粉咁煙煙韌韌 食嘅時候一啖湯一啖粉 話咁快就清晒🙂↕️📌夜市沙嗲(6串)沙嗲串燒可以選擇雞肉或者牛肉🤤兩款都燒得唔會乾 內裏嘅肉質夠嫩✨食落有香濃嘅燒香味🧉開心果椰子奶昔🧉雪糕薄荷朱古力咖啡飲品真心好驚喜🥹開心果椰子奶昔滿滿嘅椰子味🥹慢慢飲落去先開始滲透開心果嘅味道 而且成杯嘢又唔會太甜✨好有驚喜!🙀雪糕薄荷朱古力咖啡 最底嘅咖啡底有層次再撈勻咗薄荷朱古力雪糕之後🍨成杯飲品變得清爽🙂↕️✎ܚ𝗡𝗼𝗻-𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗶𝗯𝗹𝗲/ 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗺𝗮𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 ᝰ✍︎꙳⋆Recommendation: 7/10 | E
📌火焰醬香椰子雞窩 + 油飯
一嚟到嘅時候店員喺煲蓋上面淋上酒 然後再點火🫢
瞬間煲蓋俾火焰包住 然後再靜心等待大約5分鐘!
湯底清甜但帶有濃郁椰子香及微微嘅酒味
走地雞份量多 配埋油飯食 就哂滿足😋
📌星洲叻沙摻摻
配料有豆卜、魚片頭、青口及蝦等
湯底濃郁之餘又唔會個鹹 係飲到嘅叻沙🫢
今次我哋轉咗老鼠粉 類似銀針粉咁
煙煙韌韌 食嘅時候一啖湯一啖粉 話咁快就清晒🙂↕️
📌夜市沙嗲(6串)
沙嗲串燒可以選擇雞肉或者牛肉🤤
而且成杯嘢又唔會太甜✨好有驚喜!🙀
雪糕薄荷朱古力咖啡 最底嘅咖啡底有層次
再撈勻咗薄荷朱古力雪糕之後🍨
成杯飲品變得清爽🙂↕️
Recommendation: 7/10 | Environment 7/10 | Services: 8/10 | Tasty: 8/10 | Cp Value: 8/10
⸝⋆太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖