📸蛋仔記雞蛋仔˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷唔知大家係咪同為食妹一樣咁中意食街頭小食呢次次見到雞蛋仔同格仔餅都唔知揀咩好今次介紹比大家既呢間無論雞蛋仔定格仔餅都一樣咁正仲有創新口味 啱曬中意試新野既你地🤍˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷🥚章魚燒雞蛋仔 $42即叫即整 所以拎上手仲要熱辣辣咬落外脆內煙韌 蛋香味夠仲要幾乎粒粒雞蛋仔都有粒章魚粒🐙同紫菜碎加入章魚燒醬汁 咸咸甜甜咁幾惹味🧇 金莎醬抹茶格仔餅 $38/抹茶格仔餅 $32如果唔中意金莎醬 可以揀原味(花生醬 煉奶 牛油 砂糖)同埋都係即叫即整 熱辣辣格仔餅厚身得黎又夠鬆軟 仲有濃濃蛋香味金莎醬比得好重手🤣 要打橫塊餅食 唔係就流到一手都係加配飲品🥤可減$5我地就揀咗益力多沙冰 貪夏日炎炎夠解暑益力多味好濃郁 絕對唔係溝稀果啲行貨!˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
📸蛋仔記雞蛋仔

咬落外脆內煙韌 蛋香味夠
仲要幾乎粒粒雞蛋仔都有粒章魚粒🐙同紫菜碎
加入章魚燒醬汁 咸咸甜甜咁幾惹味

🧇 金莎醬抹茶格仔餅 $38/抹茶格仔餅 $32
如果唔中意金莎醬 可以揀原味(花生醬 煉奶 牛油 砂糖)
同埋都係即叫即整 熱辣辣
格仔餅厚身得黎又夠鬆軟 仲有濃濃蛋香味
金莎醬比得好重手🤣
要打橫塊餅食 唔係就流到一手都係

加配飲品🥤可減$5
我地就揀咗益力多沙冰 貪夏日炎炎夠解暑
益力多味好濃郁 絕對唔係溝稀果啲行貨!

📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖

5 分钟 (外卖自取)
  • 章魚燒雞蛋仔
經開旺角,見到呢間舖頭咁多人排隊。新一年就一於食啲甜品小食,滿足一下。見到推介新品有開心果醬格仔餅同埋章魚燒雞蛋仔,一於就試吓開心果醬格仔餅!😍開心果醬格仔餅 $36一打開就係滿滿嘅開心果醬,而且開心果醬非常足料,如果係鍾意平時食開心果果仁嘅話,佢嘅味道完全就係平時食果仁嘅味道😍足料!而且格仔餅有蛋香,唔會太甜同太腍。Oreo麻糬雞蛋仔 $40Oreo灑得非常之滿!配埋中間有麻糬一拉開,令到成個雞蛋仔外脆內軟得來,又有煙靭嘅感覺,麻糬又唔會太甜,再配埋Oreo粉好搭!青檸梳打 $25清爽得來唔會太甜,配上雞蛋仔同格仔餅味道剛剛好!

開心果醬格仔餅 $36

Oreo麻糬雞蛋仔 $40
Oreo  麻糬雞蛋仔

青檸梳打 $25
清爽得來唔會太甜,配上雞蛋仔同格仔餅味道剛剛好!
Oreo  麻糬雞蛋仔
呢排放工緊有一日會係旺角/油麻地遊蕩,見到呢間嘅雞蛋仔新品有好似幾得意嘅章魚燒雞蛋仔,就拉埋朋友仔試吓。章魚燒雞蛋仔 $42.基本上每粒雞蛋仔都有章魚粒🐙.有章魚燒味,都食到紫菜香氣,雞蛋仔嘅蛋漿釀咗都幾多紫菜入去.如果可以加蛋黃醬做topping,令整體口感再濕潤啲會更吸引🤩抹茶格仔餅🧇 $32.另以$20加配咗2球雪糕,分別係朱古力🍫+雲呢拿味.雪糕係幾畫龍點睛,果仁碎香氣好重.如果選擇加配雪糕,記住準備多兩張紙巾,比較容易流出醬汁同雪糕🍨😂😂.格仔餅嘅抹茶味偏清淡,似綠茶味多少少蜜桃爆珠梳打 $27.特別揀咗少冰、少甜,感覺再健康啲😬.飲品味道正常👍🏻* 另一款開心果醬格仔餅都好似幾吸引,有機會先再戰😛

章魚燒雞蛋仔 $42
.基本上每粒雞蛋仔都有章魚粒🐙

抹茶格仔餅🧇 $32
.另以$20加配咗2球雪糕,分別係朱古力🍫+雲呢拿味
.雪糕係幾畫龍點睛,果仁碎香氣好重
.格仔餅嘅抹茶味偏清淡,似綠茶味多少少

蜜桃爆珠梳打 $27
.特別揀咗少冰、少甜,感覺再健康啲😬
.飲品味道正常👍🏻

* 另一款開心果醬格仔餅都好似幾吸引,有機會先再戰😛
2024-12-11
10 分钟 (外卖自取)
2025-01-03 0 浏览
黃金發發肉鬆雞蛋仔 HK$40+10朋友加拿大番香港,話好掛住雞蛋仔~肚腩同佢去旺角行街,經過一間都幾多人食嘅雞蛋仔🤩就叫左咸蛋黃口味仲加埋肉鬆,超吸引呀🤤雖然係咸蛋黃,但一啲都唔油膩,同蛋味一齊食好香,粒粒蛋黃碎加肉鬆,絕配♥️開心果醬格仔餅 HK$40呢排開心果咁hit,梗係唔好錯過啦😏睇下啲煉奶同開心果醬一齊幾邪惡😈仲有一粒粒嘅開心果呀🥳開心果醬都好香濃,食得出係純開心果😆但係感覺醬份量就同poster 有dd 出入啦白桃綠茶 HK$26去旺中行街做mk妹唔拎番杯凍飲點得呢🤪估唔到飲品幾有驚喜😚🍵甜得黎唔係人工糖漿味,綠茶味都濃🍑大家行街都建議可以買杯呀🍭蛋仔記雞蛋仔🍭旺角豉油街33號
黃金發發肉鬆雞蛋仔 HK$40+10
開心果醬格仔餅 HK$40
白桃綠茶 HK$26
🍭蛋仔記雞蛋仔
🍭旺角豉油街33號
🇭🇰香港經典街頭小吃 - 🐣雞蛋仔同格仔餅🧇旺角呢間雞蛋仔🐣, 款式超過30款🤩🌟主打創新獨特口味, e.g. 章魚燒, 咸牛肉, 珍珠奶茶🧋傳統口味:朱古力, 抹茶, 伯爵茶, 咖啡及麻糬系列等不時推出季節限定口味🤫⏳即叫即整, 約等15-30分鐘🔸火雞胸芝士雞蛋仔🎄 $45 6.5/10💗12月期間限定 - 聖誕口味🎄🫢捉緊最後的尾巴~試試佢🥳🐣雞蛋仔金黃香脆, 內裡軟糯☺️🦃火雞胸片份量足, 想芝士再多啲😛🧀咸香味的雞蛋仔, 也很不錯~🔸開心果醬格仔餅🧇 $40 6/10🔥人氣王& 招牌之一⭐️🧇厚身格仔餅綿密鬆軟💚均勻地塗滿開心果醬, 仲夾住開心果碎可能因為走咗煉奶, 整體濃稠唔甜😌🔸荔枝梳打🥤 $25 5.5/10
🇭🇰香港經典街頭小吃 - 🐣雞蛋仔同格仔餅🧇
旺角呢間雞蛋仔🐣, 款式超過30款🤩

🌟主打創新獨特口味,
e.g. 章魚燒, 咸牛肉, 珍珠奶茶🧋
傳統口味:
朱古力, 抹茶, 伯爵茶, 咖啡及麻糬系列等

不時推出季節限定口味🤫

⏳即叫即整, 約等15-30分鐘

🔸火雞胸芝士雞蛋仔🎄 $45 6.5/10
💗12月期間限定 - 聖誕口味🎄
🫢捉緊最後的尾巴~試試佢🥳
🐣雞蛋仔金黃香脆, 內裡軟糯☺️
🦃火雞胸片份量足, 想芝士再多啲😛
🧀咸香味的雞蛋仔, 也很不錯~

🔸開心果醬格仔餅🧇 $40 6/10
🔥人氣王& 招牌之一⭐️
🧇厚身格仔餅綿密鬆軟
💚均勻地塗滿開心果醬, 仲夾住開心果碎
可能因為走咗煉奶, 整體濃稠唔甜😌

🔸荔枝梳打🥤 $25 5.5/10
2024-12-30 0 浏览
- 旺角|蛋仔記雞蛋仔 -▪️章魚燒雞蛋仔🐙第一次見章魚燒雞蛋仔,配搭特別。雞蛋仔外脆內軟,充滿蛋香。餡料有粒粒章魚、紫菜、木魚,好足料,口感豐富,再配埋章魚燒醬汁,真係好有章魚燒嘅感覺▪️開心果醬格仔餅🧇格仔餅厚身得嚟,食落好軟熟,中間夾住滿滿嘅開心果醬,非常濃稠,仲有好多開心果碎,開心果味好出▪️檸檬利賓納梳打🍋🥤加咗檸檬,酸酸哋,感覺更清爽蛋仔記雞蛋仔📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
- 旺角|蛋仔記雞蛋仔 -

▪️章魚燒雞蛋仔🐙

▪️開心果醬格仔餅🧇

▪️檸檬利賓納梳打🍋🥤
加咗檸檬,酸酸哋,感覺更清爽
檸檬利賓納梳打

蛋仔記雞蛋仔
📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
2024-12-27 0 浏览
講到港式街頭小食又點會無雞蛋仔😆今日約咗朋友去旺角交收,途經豉油街見到有間舖頭店前聚集咗好多人,細看之下原來係新開開咗一間雞蛋仔/格仔餅專門店😎而且除咗基本口味之外,仲有好多特色自創口味🤭而且秋冬季節除咗換上聖誕包裝外,仲有幾款期間限定口味👍🏻👍🏻咁吸引梗係要加入戰團試吓新店😉芋泥肉鬆雞蛋仔雞蛋仔嘅口味有超過20款,仲未計期間限定嘅口味添,花多眼亂下我哋揀最新推出嘅芋泥肉鬆口味,每粒雞蛋仔入邊都有面滑嘅芋泥同埋自帶鹹味嘅肉鬆,鹹甜交集好好味喎👍🏻👍🏻加上小手提包嘅包裝,好方便仲啱晒大家邊行邊食🤭開心果醬格仔餅🧇大熱開心果風潮cross over 港式街頭小食,呢個係大推之選,格仔餅相當足料厚實,拎上手真係有重量嫁,打開中間夾心塗滿了開心果醬,仲加咗粒粒開心果,建議大家可以兩人share🤭店員仲可以好貼心咁幫你分成兩份添芒果沙冰🥭凡購買任何食物加購飲品仲可以減$5 ✌🏻沙冰、梳打或者果汁都有齊,我哋就揀咗浸嘅芒果沙冰,飲落去完全唔係死甜,而且芒果味突出😆

芋泥肉鬆雞蛋仔

開心果醬格仔餅🧇

芒果沙冰🥭
外卖自取
2024-12-26 118 浏览
今日經過旺角見到好多人排隊,我都好耐冇食過雞蛋仔,見到呢間啲口味咁多,忍唔住買嚟試吓😆😆✅章魚燒雞蛋仔好特別,第一次見到呢款味,食落去真係有章魚燒嘅感覺!外皮脆卜卜,咬開入面有熱辣辣嘅章魚省餡,仲有啖啖彈牙嘅章魚粒,配埋濃郁嘅美乃滋同鹹甜嘅章魚燒醬,食落層次好豐富,整體唔會好油膩難消化,特別啱鐘意鹹甜口味嘅人,✅開心果醬格仔餅格仔餅金黃香脆,入面一層厚厚嘅開心果醬鋪滿面,落好吸引。咬落去,開心果醬香氣好濃郁,味道帶啲堅果嘅自然甜,唔會太膩,加埋格仔餅嘅脆口口感,真係好滿足!✅白桃紅茶香味突出,茶味偏清新,唔會太濃,入口帶住桃子嘅甜香,飲落好爽口又解膩

✅章魚燒雞蛋仔

✅開心果醬格仔餅

✅白桃紅茶

2024-12-23 114 浏览
蛋仔記雞蛋仔 位於旺角一間好多人排隊食既雞蛋仔 仲有夾餅同飲品爭取時間行街 我哋就嚟掃一掃街雞蛋仔選擇多 除咗甜味都有鹹味選擇終於攞到 紅色袋仔 係充滿聖誕氣氛嘅包裝開心果醬格仔餅熱辣辣新鮮出爐格仔餅 10分期待口感煙靭格仔餅 唔會太硬塗上滿滿開心果醬 唔會太甜亦都食到有粒粒嘅開心果開心果醬濃郁 又滿足又飽肚香蕉朱古力蛋香味比夾餅突出雞蛋仔內有一粒粒半溶朱古力朱古力唔會太甜 同香蕉果蓉非常夾熱辣辣上手 雞蛋仔外層脆口 袋裝設計 慢慢食都唔緊要益力多沙冰益力多味滿滿 唔會覺得揸流攤冰感十足 非常解渴下次可以再試其他味道👍🏻👍🏻
蛋仔記雞蛋仔 位於旺角

益力多沙冰
益力多味滿滿 唔會覺得揸流攤
冰感十足 非常解渴
下次可以再試其他味道👍🏻👍🏻
近排天氣凍,係街就想食啲熱辣辣又甜甜地既野。行經旺角見到有間排隊雞蛋仔鋪,當然不能錯過~小店既雞蛋仔同格仔餅口味超過十多款,真係搞到眼花撩亂,最後每樣都揀一個口味試試。小店新口味開心果醬格仔餅 💚 夾心內滿滿開心果醬,仲有開心果粒,入口十分香濃,開心果控一定唔可以錯過!另外揀咗伯爵茶麻糬雞蛋仔,麻糬超拉絲!口感外脆內煙靭,差唔多粒粒都有麻糬,超級心心眼。呢間嘅麻糬格仔餅真係好出色!而家買任何食物,加購飲品仲可以減$5。

而家買任何食物,加購飲品仲可以減$5。
  • 伯爵茶麻糬雞蛋仔
2024-12-19 186 浏览
【旺角•蛋仔記雞蛋仔】@ππππππππππππππππππππππππππππππ開心果醬格仔餅抹茶麻薯經典醇香奶茶開心果醬格仔餅格仔餅以開心果醬為主角,餅底鬆軟,香氣撲鼻。開心果醬的口感滑順,帶有淡淡的堅果香,讓人每一口都感受到豐富的層次感。甜度適中抹茶麻薯抹茶麻薯的外皮柔軟,內餡則是濃郁的抹茶味,帶有一點微苦的清香,讓人感受到抹茶的真實風味。麻薯的嚼勁十足,令人回味無窮。經典醇香奶茶醇香奶茶的味道濃郁而平衡,奶香與茶香相得益彰。茶底選用優質紅茶,泡製出來的茶湯色澤誘人,口感滑順。無論是熱飲或是冰飲,都能感受到它的醇厚與香甜餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 100✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨蛋仔記雞蛋仔豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
【旺角•蛋仔記雞蛋仔】@

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
蛋仔記雞蛋仔
豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
2024-12-18 95 浏览
今日同朋友經開旺角油麻地,見到有一間雞蛋仔夾餅店,門口大排長龍,當然八卦去睇吓咩有咩筍嘢因為見排到出街原來有 款式,門口已經貼出期間限定嘅poster,店舖外面嘅黃色招牌太吸睛,所以被門外吸引住今日同朋友叫咗2個甜品加一杯飲品,一收到見咁大件,真係好足料🔅開心果醬格仔餅-朋友食完覺得開心果醬好夠味道,入邊仲要有埋開心果仁,口感十足🩷💚🔅章魚燒雞蛋仔-味道好特別,真係有九成似章魚小丸子味道,加上蛋漿係混埋紫菜入去一齊整雞蛋仔,所以真係粒粒都足夠材料,呢個值得推介一試🔅益力多沙冰-唔會真係得水,勁多沙冰,仲要味道唔算超級甜❣️蛋仔記雞蛋仔 (旺角)❣️旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
因為見排到出街

原來有 [期間限定] 款式,門口已經貼出期間限定嘅poster,店舖外面嘅黃色招牌太吸睛,所以被門外吸引住

🔅益力多沙冰-唔會真係得水,勁多沙冰,仲要味道唔算超級甜

❣️蛋仔記雞蛋仔 (旺角)❣️
旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖

2024-12-04
15 分钟 (外卖自取)
下午茶
  • 開心果醬格仔餅
冬天成日都令人好想食嘢,特別係熱辣辣嘅小食☺️今日行開旺角,聞到好香嘅雞蛋香,原來豉油街開咗一間新嘅雞蛋仔夾餅專門店🤩餐廳裝潢用咗黃色,同埋巨型雞蛋仔logo圖案,非常搶眼☺️店舖有着各式各樣嘅特別版,雞蛋仔及夾餅,仲有好多款飲品😍令人眼花撩亂,心大心細😂最後揀咗舖頭最新推出嘅兩款,食物同一杯飲品✌️章魚燒雞蛋仔平時都係食甜嘅雞蛋仔,第一次見章魚燒雞蛋仔,好特別🤩估唔到食落咸香帶少少甜,又幾夾喎🥰雞蛋仔又香脆又軟糯,絕對可以encore😋開心果醬格仔餅🧇最近愛上左開心果味嘅所有食物☺️呢個都真心正👍餡料非常足,份量大大份,入面除咗開心果醬,仲有花生碎,口感味道都非常有層次🤤蜂蜜爆珠梳打呢杯飲品都推介,唔會好甜👍蜂蜜爆珠畫流點睛🥰題外話:雞蛋仔個Packing,好靚呀🤩🤩充滿聖誕氣氛🎄打卡一流❤️💯下次要再試吓其他味🤤📍蛋仔記雞蛋仔 (旺角)旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖#雞蛋仔 #旺角豉油街 #雞蛋仔推介 #格仔餅推介 #開心果醬格仔餅 #章魚燒雞蛋仔 #好好味 #性價比高

餐廳裝潢用咗黃色,同埋巨型雞蛋仔logo圖案,非常搶眼☺️

開心果醬格仔餅🧇

蜂蜜爆珠梳打
呢杯飲品都推介,唔會好甜👍蜂蜜爆珠畫流點睛🥰

📍蛋仔記雞蛋仔 (旺角)
旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖

2024-12-05
下午茶
2024-12-13 100 浏览
旺角向來是潮流小食必爭之地,同好友掃街,發現了這間新開的雞蛋仔,口味多又質素高,的確不錯😍.雞蛋仔是本地地道小食,除原味外,店家提供超級多元化的口味,如法式檸檬芝士、咖啡朱古力、Oreo等等。我們決定選一咸一甜嚟來品嚐。✨ 鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔✨ $43咸味我們選擇了鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔,將極了紫菜肉鬆卷的變奏版😂紫菜非常大塊,烤完之後飄來陣陣香氣。香脆的紫菜紫菜,搭配鹹香的肉鬆,足料又香口,好食到令人停不了手。✨伯爵茶麻薯雞蛋仔✨$36甜味我們選擇了伯爵茶麻糬雞蛋仔,賣相十分吸引。用了充足,雞蛋仔不但呈棕色,還有濃濃的伯爵茶香。一口下去,入面的麻糬十分煙靭,不會過硬又不會過軟。食到底,口感也是QQ彈彈,令人甚是滿足😍。✨荔枝紅茶✨ $26若買小食,所有飲品都會減5元。我選了凍的荔枝紅茶,温度夠冰凍,荔枝味非常突出,配搭甜絲絲的甜品,真的一流👍🏻。見到新岀了近期大熱的開心果醬格仔餅及口味創新的章魚燒雞蛋仔,好想試試,我下次定必再訪。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。#big_big_foodie #big_big_foodie食勻旺角 #big_big_foodie食勻香港

✨ 鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔✨ $43

✨伯爵茶麻薯雞蛋仔✨$36

✨荔枝紅茶✨ $26

2024-12-11 163 浏览
黎到旺角掃街點可以唔食雞蛋仔格仔餅呢🤓呢間蛋仔記正正開喺旺角小食集中區,食完雞蛋仔再去附近食個糖水行下街就perfect!1. 開心果格仔餅($40)比起坊間嘅格仔餅厚好多🧇份量十足~外脆內軟,入面嘅蛋漿煙韌軟糯,即叫即整熱辣辣😎口感唔錯!中間夾住滿滿嘅開心果醬,仲要係100%嘅開心果純醬,估唔到仲有開心果粒粒😍有咬口且香口好多~2. 章魚燒雞蛋仔($42)雞蛋仔蛋香味濃郁,同樣做到外脆內軟👍🏻幾乎每一粒入面都有章魚仔🐙絕對地真材實料😋仲有紫菜碎增添香氣,鹹香味嘅雞蛋仔係唔會覺得滯🙈令人忍唔住一粒接一粒~3. 朱古力沙冰(原價$32,加配-$5)沙冰非常綿密,唔會飲到冰粒碎,最失策係嗌咗少甜🥲可能朱古力本身自帶甜味,嗌少甜變相落少咗朱古力,導致成杯嘢偏淡咗啲🥺真心建議正常甜度都ok!

1. 開心果格仔餅($40)

2. 章魚燒雞蛋仔($42)

3. 朱古力沙冰(原價$32,加配-$5)