2015-07-16 1166 浏览
自助餐,我的確不常吃,我有選擇困難症的嘛,面對這麼多食物,也有吃太多的風險,所以只會一班各有不同飲食喜好的朋友聚會才會想到這天晚上,同朋友一起的去了元朗西宮吃自助餐,一行眾人被安排到房中,私穩度比較高,高談闊論也不怕,不過門外的一攤水,由始至終都沒乾透,每次外出都很怕會被滑倒呢本人遲到,頭一輪已搶光光,不過會refill 的,單看排場選擇也不少自助餐翻本之物,生蠔海鮮真的不停補,狀甚新鮮先來冷盤,一般的壽司刺身也有好幾款供應,不過新鮮及肥美度就挺一般了以新鮮度來說,甜蝦算是比較出色,吃過就好繼續冷盤,依然是種類多,但質素合格而已,看看這價錢,都算合理熱盤我想有廿多款吧,隨便拿一些也是有板有眼,但比較平庸我是澱粉質女孩,始終也要點飯氣迷你鰻魚飯,大概只有三口吧,鰻魚味道香甜,在自助餐來說應該是蠻受歡迎。甜品都是mini cakes為多,整體都是一般而已,未見驚喜店內也有加錢的項目,不過,單吃自助餐供應的食物,每款一口,其實都已經夠飽整體來說,如撇除價錢這元素,食物質素真的只屬一般沒驚喜,不過,當知道人頭收費是百多元而已,就會覺得性價比高一點。
自助餐,我的確不常吃,我有選擇困難症的嘛,
面對這麼多食物,也有吃太多的風險,
所以只會一班各有不同飲食喜好的朋友聚會才會想到

這天晚上,同朋友一起的去了元朗西宮吃自助餐
一行眾人被安排到房中,私穩度比較高,高談闊論也不怕,
自助餐翻本之物,生蠔海鮮真的不停補,狀甚新鮮
冷盤
以新鮮度來說,甜蝦算是比較出色,吃過就好
刺身,日式壽司
冷盤
熱盤我想有廿多款吧,隨便拿一些也是有板有眼,但比較平庸
熱盤
我是澱粉質女孩,始終也要點飯氣
迷你鰻魚飯
甜品
整體來說,如撇除價錢這元素,食物質素真的只屬一般沒驚喜,
不過,當知道人頭收費是百多元而已,就會覺得性價比高一點。
熱盤
迷你鰻魚飯
2015-07-15 1108 浏览
I heard about The West several times, but I have no interest in “hotel style” buffet in Yuen Long until yesterday. It is because my friend’s bro has tried and recommend my friend to try. Of course, she chose me to be with her.There were lots of people when I arrived at 8pm. And I can see those used groupons. One more reason to challenge its quality.I went to the sashimi counter first to ordered salmon sashimi and then fetched some sushi. I got salmon sushi, shrimp sushi and some rolls. Salmon sa

I went to the sashimi counter first to ordered salmon sashimi and then fetched some sushi. I got salmon sushi, shrimp sushi and some rolls. Salmon sashimi is better than I expected. No ice bits and frosting taste. The rolls and sushi were fine, average quality you can get.
There were cold cuts and salads if you want, but I went straight to the mains. I took sausages, grilled oysters, mushroom pork balls, fried shrimps, a fried sweet potato cake and a Japanese toast. Sausages were like the one served in Café de Coral – don’t waste your appetize. Grilled oysters were fine, but you need to be real quick to get it. Mushroom pork balls were questionable, it could be hotter. Fried shrimps were clearly not homemade and needed a little bit color, but it tasted sort of good. The sweet potato cake was also good. However, the toast was like the food they taught on the kid program – a 6-year-old can handle it. Just the corn, imitated crab, mayo…or ANYTHING you like on the toast!!
There was a great variety of dessert, the Swiss roll, lamington, chocolate cake, blueberry cheese cake, strawberry mousse cake, crème brulee, egg tart…OMG, there were too much and I can’t remember.

I would recommend this restaurant to someone with a very very low budget since their price decreases when the guest number increases. Also, check out if there are groupon available. Don’t be a fool like me.
2015-07-06
相信,對於中、港、台三地的電視迷來說,「西宮」,並不陌生,因為剛落幕的「武則天」,皇宮內,不是也有「西宮」麼?不過,今次BeautySearch 來到的「西宮」,並非設於宮廷內,而是位於元朗開心廣場的 「西宮」(The West)。這裡推出的不限時任食自助晚餐,每天均有多款刺身、海鮮、壽司、沙律、 熱盤及甜品任食,食物由前五星級酒店大廚主理,平民級價錢酒店水準,難怪每晚都座無虛席。價錢?當然係大眾化啦!百多元就可享無時間限制的自助晚餐,實在超值!早前,一班舊朋友聚會,由於大家不想受時間控制,又想暢所欲言,於是找來平這平民式的自助餐廳,坦白說,起初真的不抱半點期望,只打算找個地方聚一聚,誰料,這兒的食物一點也不遜色於坊間的酒店呢!BeautySearch 愛吃刺身壽司,頭盤當然離不開這兩大主角。這兒的選擇可不少,刺身方面有三文魚、北寄貝、八爪魚同 魚等,壽司方面選擇就更多。而且款款新鮮,還有師父即切刺身,簡直就是酒店級禮遇。壽司中,BeautySearch 大力推介火炙三文魚,師父即場燒製,熱烘烘之餘,亦充滿魚油,確實鮮味無比。另外,BeautySearch 自製了一個大蝦沙律,不過,完
另外,BeautySearch 自製了一個大蝦沙律,不過,完成時發現了一盤聖子BB,造型非常可愛,Size 比我我尾指還要細,體積雖然細小,卻非常鮮味!
日式冷盤,永遠是我的最愛,接著,我拿了一小碗凍豆腐,很吃的麻醬,嘅香口,又帶點點酸,非常開胃。
溫泉蛋則用了醬油浸泡著,令雞蛋不易破開,而且,充滿醬汁的溫泉蛋,吃下時,有點像吃冷麵的醬汁,感覺,與平日吃的溫泉蛋大不同,又是另一番滋味。
再來的,開始熱燻了,剛巧見到有廚師被客人切牛扒,忍不住,也點了一片,份量可真驚人,足以成了半份鐵板的份量呢!
由於牛的份量太重了,BeautySearch 已差不多飽了,唯有在長長的熱盤中,揀選了幾件來試試!
今天的幸氣可算不錯,攞嘢食時,剛巧推出焗蠔,而且還要在我的旁邊,不用爭,第一時間取得一隻,另外,我還選了「瑞士香菇肉丸」、「金勾銀蒜魚湯浸時蔬」,「西式意粉」、「意式芝士焗薯」、「吉烈大蝦」。當中要數「瑞士香菇肉丸」最味美,不但香口,而且還有豐富的肉汁,好Juicy;而「吉烈大蝦」也不錯,外皮香酥,可惜不夠熱。
甜點時間,相對而言,「西宮」這方面則較 舜息,選擇並不多,驚喜的是,竟然有數款牛奶公司的雪條,令人... 哈哈!正確點是令我勾起不少童年回憶。
自家製甜品方面,我還選了朱古力布甸及蕉糖燉蛋。BeautySearch 個人就覺得,朱古力布甸尚算彈滑,但朱古力味卻不夠濃郁。
而焦糖燉蛋倒有點驚喜,雖然甜了一點,但表層的蕉糖非常香脆;而下層的燉蛋則非常細滑,蛋味與奶味混合得恰到好處,而且分量不算多,試試味,確實不錯!

✿╮❤╭✿✿雜感女生 美味日記✿˚*•✰。西遊記之——西宮食記。✰•*˚✿✿平平地食飽飽的自助晚餐✿✿❤The West 西宮 ❤❤*•✰。Dining is a journey。✰•*˚今時今日,要搵250蚊樓下的自助晚餐真係仲難搵過細價樓去元朗探新入伙既朋友執完屋當然要食番餐勁架啦朋友介紹食一間叫「西宮」既自助餐仲話如果人多D,折左晚餐都係200蚊有找反正本小姐相信:Dining is a journey於是 gogogo☀☀☀☀☀☀☀☀❤海鮮不能錯過 ❤未夠8點已經人多多店子應該在元朗區很出名吧本小姐卻是第一次試入場放下手袋——直奔最愛的海鮮區刺身、海鮮、壽司、沙律是第1輪的指定動作冷盤有灼蝦、聖子、青口,新鮮而鮮甜溫泉蛋:香滑到呢~~~日式刺身最多食客圍住要,手卷亦好快沽清本小姐專攻冷盤:刺身食落肉質OK,但我最中意壽司細細件,但好新鮮好好味☀☀☀☀☀☀☀☀❤熟食款式多,各具特色❤必食頭3個選項:芝士焗蠔、吉列蝦、南瓜餅小pizza是即焗的,拎起熱辣辣,非常香口炭燒牛肉,薄切又得,厚切都得我只要一塊,以便吃更多其他東西德國香腸轉轉轉,我愛白色的,因為皮脆香口甜品的選擇很多:食雪
✿╮❤╭✿
✿雜感女生 美味日記✿
˚*•✰。西遊記之——西宮食記。✰•*˚
✿✿平平地食飽飽的自助晚餐✿✿
❤The West 西宮 ❤

*•✰。Dining is a journey。✰•*˚
今時今日,要搵250蚊樓下的自助晚餐真係仲難搵過細價樓
店子應該在元朗區很出名吧
本小姐卻是第一次試
入場放下手袋——直奔最愛的海鮮區
刺身、海鮮、壽司、沙律是第1輪的指定動作
冷盤有灼蝦、聖子、青口,新鮮而鮮甜
溫泉蛋:香滑到呢~~~
日式刺身最多食客圍住要,手卷亦好快沽清
本小姐專攻冷盤:刺身食落肉質OK,但我最中意壽司
細細件,但好新鮮好好味
☀☀☀☀☀☀☀☀
❤熟食款式多,各具特色❤
必食頭3個選項:芝士焗蠔、吉列蝦、南瓜餅
小pizza是即焗的,拎起熱辣辣,非常香口
炭燒牛肉,薄切又得,厚切都得
我只要一塊,以便吃更多其他東西
德國香腸轉轉轉,
我愛白色的,因為皮脆香口
甜品的選擇很多:食雪條雪糕之外
比較吸引我的是焦糖燉蛋
卜卜脆,好好食
题外话/补充资料: 美中不足:每人只跟一杯餐飲 又食又吹水的時候,唔夠喉LOR~ Around $210/ @ 價錢還可以 ☀☀☀☀☀☀☀☀
2015-07-10
選擇不少
質素不錯
  • 蠔蠔,焦糖燉蛋,壽司
朋友告訴我元朗西宮有平價生蠔自助餐每逢星期二、三均有生蠔任食優惠而且每位只係HK$248(成人)生蠔很新鮮肥美,而且仍然可吃出海水鮮味而且不停refill,食幾多都得 另外冷盤還有灼蝦及聖子,灼蝦肉質彈牙新鮮,非常鮮甜 款式雖然不多,但每款都新鮮味美 另外還有日式刺身及壽司刺身都很新鮮,沒有雪味,肉質都很彈牙 熟食款式很多選擇,各有特色 有各款的德國香腸,每款香腸都皮脆肉嫩 炭燒牛汁多肉嫩,看到肉質粉紅粉紅的,就知道有幾新鮮啦 甜品其實都有好多選擇,但我覺得不太特別唯一值得推介的是焦糖燉蛋

另外冷盤還有灼蝦及聖子,灼蝦肉質彈牙新鮮,非常鮮甜

款式雖然不多,但每款都新鮮味美

另外還有日式刺身壽司刺身都很新鮮,沒有雪味,肉質都很彈牙

熟食款式很多選擇,各有特色

有各款的德國香腸,每款香腸都皮脆肉嫩

炭燒牛汁多肉嫩,看到肉質粉紅粉紅的,就知道有幾新鮮啦

题外话/补充资料: 整體來說以二百幾蚊有任食新鮮生蠔,其實都幾抵食。大家記得只有星期二、三才有生蠔喔!
2015-07-12 356 浏览
在附近區域住了多年,還是第一次到這裡自助晚餐。攞食物前行一圈,途中看到有生蠔,估不到竟然有生蠔供應,立刻攞幾隻試試。這裡供應比較細size的生蠔,加上檸檬汁和辣汁,鮮味還可以。聞說這裡每逢星期二、三才有生蠔,咁我都算是好彩遇到。比較特別是有聖子供應,但無乜味道,可能因為太細條,感覺一般。還有魚生,有三文魚、甜蝦,比較特別的是希靈魚,也是我比較喜愛的魚生之一,因為夠腥,咬落爽口,口感獨特。冷麵也不錯,最喜愛是那個日式鼓油汁,夠香甜。有溫泉蛋,但味道一般。還有煙鴨胸、煙三文魚,味道都不錯。至於熱食的選擇也不少,比較喜愛的是雞肉串,芝士焗青口,還有一款是烘過的切片法式麵包上面放了粟米粒、蟹柳,再加上沙津醬,味道不錯。但炸蝦便比較差,蝦肉肉質霉,難食。湯都有幾款選擇,我就試了忌廉湯,感覺一般,雖然加了淡菜增加鮮味,但湯本身稀了點。雖然這裡有甜品供應,但無論外觀、味道都一般,比較可取是紐約芝士蛋榚,算夠芝士味。吃到這裡已很飽,都沒空間再試其他。整體上選擇夠多,萛抵食,味道就一般啦。如果想平平地,又想有自助餐任食的感覺,都不妨一試。
在附近區域住了多年,還是第一次到這裡自助晚餐。
生蠔
聖子
魚生
冷麵
温泉蛋
但炸蝦便比較差,蝦肉肉質霉,難食。

忌廉湯
魚生
冷麵
2015-07-08 1052 浏览
見平平地就膽粗粗同朋友去試,講真,百幾二百蚊,沒有特別大期望架,志在百零蚊換個自助餐快感!起初上到去係有啲啲驚,面積唔大有啲暗,裝潢舊舊地,但提返自己,普通餐廳啫,價錢咁平,仲想點。放低袋行左個圏,嘻嘻,立即定返晒,仲開始拎碟....陷入作戰狀態!!!款式算多((再記返個價錢!好抵食!))元朗區無咩酒店,要食buffet下下出市區食,車費都好金! 突然口痕想食時,真係可以止下痕。冷盤有...青口,蝦,最驚喜係有蟶子,沙律,長通粉沙律...另一張枱有芝士,煙三文魚,鴨胸, 中華沙律,枝豆,螺肉,日式冷麵,麻醬豆腐.....冷盤推介~ 溫泉蛋,蛋味濃,滑,豉油襯得剛剛好,唔會太咸。~ 蟶子, 少見,很鮮甜。壽司刺身.. 壽司約有4-5款,火焰三文魚,熟蝦,卷物,手卷。 刺身有: 三文魚,蝦,希靈魚,墨魚刺身推介~所有刺身,新鮮,可以一次過拎晒咁多款~火焰三文魚,細細舊飯,唔會太飽熱食芝士焗蠔,豬頸肉,牛扒,麵檔,吉列蝦和南瓜餅,咖哩,津白,秋刀魚,三款腸仔,即煮麵檔,即焗小pizza多士.......我應該數漏,因為都真係堅多熱食推介~芝士焗蠔, 芝士很香,焗完後蠔size都算正常,唔會太

冷盤推介
~ 溫泉蛋,蛋味濃,滑,豉油襯得剛剛好,唔會太咸。
~ 蟶子, 少見,很鮮甜。

刺身推介
~所有刺身,新鮮,可以一次過拎晒咁多款
~火焰三文魚,細細舊飯,唔會太飽

熱食

熱食推介
~芝士焗蠔, 芝士很香,焗完後蠔size都算正常,唔會太細
~吉列蝦和南瓜餅,炸得好脆,唔會成口油

甜品
Jelly, 杯杯朱古力/芒果慕司,3-4款蛋糕,燉蛋白,焦糖燉蛋,紫米露,涼粉,cup cake, cookies...

坦白說,甜品位置和陳設係有點點遜色, 用一個超市式冷凍架放著,蛋糕和其他甜品其貌不揚,size細細份,豁出去試便會有驚喜。

甜品推介
~焦糖燉蛋 ,焦糖脆口,細兜size好易食
~杯杯慕司,朱古力/芒果味都好食
~綠茶蛋糕,茶味濃,清新口感,製作認真

其他推介
~三文魚粥
~紫米露

下次會就啱星期二三再試,一黎經理就會轉食物,二黎星期二三會有生蠔供應,生蠔日價錢會貴少許,anyway..i'll be back!
Buffet Dinner -枝豆
buffet dinner - 燉蛋白/焦糖燉蛋
buffet dinner - 芝士焗蠔
dinner buffet - 大愛溫泉蛋
2015-07-08 846 浏览
三文魚,我覺得味道一般,唔夠肥美甜蝦,味道一般,亦不夠鮮味聖子,味道一般,唔夠新鮮海蝦,反而好吃生蠔,這裡生蠔又幾好吃,味道好新鮮,又冇腥味忌廉湯,好杰身,味道夠濃自助餐只有去旅行時候才會吃到,香港自助餐冇吃過,一來覺得價錢貴,二來屋企人冇興趣吃,有朋友話元朗有—間抵食自助餐,她話要搞自助餐聚會,就book了今晚8:00,我在屯門返工,放工之後去元朗好近,店員安排坐房仔,其實咁又幾好,坐房仔亦都不太嘈,大家到達之後,開始吃自助餐,西宫開了幾年今日第一次來光顧,西宫最多人要生蠔,店員每次拎出來,給客人掃晒,好在爭到2轉,我差不多吃了6隻,小食多滋味,食物種類算多,並不是好似食評講到太差 ,這裡出品是OK,我覺得部份食品幾好吃,有些真是一般,服務亦都幾好,環境十分舒適,價錢亦不太貴,啱一班朋友聚會

三文魚,我覺得味道一般,唔夠肥美
甜蝦,味道一般,亦不夠鮮味
聖子,味道一般,唔夠新鮮
海蝦,反而好吃

生蠔,這裡生蠔又幾好吃,味道好新鮮,又冇腥味

忌廉湯,好杰身,味道夠濃

• 生蠔
第一次到西宮食自助餐,感覺這裡交通方便,元朗西鐵轉輕鐵,康樂路落,行過一個街口,便到開心廣場了。選了周一晚上八時至十時,與一眾姊妹團,來嘗試聽說有五星級質素的自助晚餐,滿載期待。 眼看一眾菜式,包羅萬象,恐怕眼闊肚窄,要精心挑選吃下口的,才不枉此行。是晚主打走了五轉,拿了不同種類的食物,每樣只能淺嘗,也夠自個兒回味。 首先選了日式的,當然是壽司、刺身,一件件橙紅色的三文魚刺身,看似沒甚麼特別,吃落別有乾坤,一口一口堅實而爽脆的肉,一個字:鮮!另外,火炙芝士三文魚壽司,芝士的濃味恰到好處,形狀大小適中,賣相一流。其他如中華沙律、螺肉,也保有一定水準,第一回合,壽司、刺身有八十分。 第二碟選了海鮮、炸物和沙律。海鮮有墨魚頭、蝦、青口,都是一般的鮮,配以甜醬,十分惹味。炸物有炸蝦、南瓜餅,配以沙律醬,十分香口。沙律有長通粉千島醬沙律、蟹子沙律、著仔沙律、雜菜沙律,很多種類,任君選擇,甜甜的味道,令人想起美好回憶。第二回合,海鮮、炸物和沙律七十五分。 正吃得飽飽之際,想試下一些中式菜式,這次選了照燒牛肉飯、咖哩牛、芝士焗著仔、肉丸、魚頭、雞串。照燒牛肉飯的飯粒,粒粒分明,又夠軟滑,有夠水準的。

首先選了日式的,當然是壽司刺身,一件件橙紅色的三文魚刺身,看似沒甚麼特別,吃落別有乾坤,一口一口堅實而爽脆的肉,一個字:鮮!另外,火炙芝士三文魚壽司,芝士的濃味恰到好處,形狀大小適中,賣相一流。其他如中華沙律、螺肉,也保有一定水準,第一回合,壽司刺身有八十分。

正吃得飽飽之際,想試下一些中式菜式,這次選了照燒牛肉飯、咖哩牛、芝士焗著仔、肉丸、魚頭、雞串。照燒牛肉飯的飯粒,粒粒分明,又夠軟滑,有夠水準的。咖哩牛很香,是青咖哩,不辣,味香,不錯。其他也不過不失,沒有失望。這回合,有七十八分。

第四碟搜羅了一些小吃,包括芝士、香腸、鴨胸、煙肉、煙三文魚、日式豆腐、溫泉蛋。芝士有四款,讓我想起了以前大學時社會學教授舉辦的Cheese And Wine Party,芝士的質素不過不失。要特別一提的是,日式豆腐很新鮮,很有豆味,很有田園風格。這回合,有九十分。

最後要決戰甜品了,有乳酪、林明頓、藍苺芝士、綠茶芝士、法式焦糖燉蛋……本人覺得甜品款式一般,最好味要算是法式焦糖燉蛋,不太甜,味道適中。而乳酪酸酸的,保有原味,不錯。這回合,有七十分。

有兩樣特別的食物要提一提,就是芝士焗蠔與牛奶樂懷舊雪條,都是不錯的選擇。因為現場有太多食物了,不能盡錄,而且吃得飽飽的,一路聊天一路吃,不經不覺已兩小時了,埋單二百元左右一位,超值!

• 芝士焗蠔
2015-06-06 2401 浏览
多數都去西宮同同事食lunch,都好耐無去食佢地嘅自助餐,最近約班舊同事聚餐,想食耐啲又坐得舒服,決定去好耐無去嘅西宮食佢地嘅自助晚餐。因為電話訂位,一入就坐得。發現佢壽司同海鮮嘅款式唔同咗多咗啲火灸類,即時燒出嚟好香好好味。不過係後期先出,掛住食都無影相。 無咗蜆變咗八爪魚,夠咬口,仲有海鮮醬比你點嚟食。青口同蝦都係好鮮味,因為我唔食螺所以無試到。 恆常食物,最鍾意食粟米 冷盤類,我掃咗幾兜豆腐,同事狂食冷麵二三會有生蠔任食,但我對生蠔麻麻地,所以焗蠔比較啱我。 佢地嘅焗蠔好香好搶手,之前次次都搶輸,今次早嚟可以慢慢夾嚟食^_^芝士好香,而且啲蠔新鮮焗完拎出嚟,食落好好好味添呀 雞肉串,啲汁甜甜地。佢地嘅咖哩牛啲牛好冧,正。 炸物類,上次嚟有芋頭丸,金菇肥牛,可惜今次無,唯有叫金菇肥牛烏冬補數食到咁上下梗係要食甜品啦!可能夏天,佢地啲甜品多咗糖水,有紫米露同涼粉食。但最眼前一亮係啲甜品,好靚呀比起之前多咗好多新款,而且色彩繽紛好鬼靚! 杯仔蛋糕好靚,好味,旁邊嘅林明頓都好好食,細細粒而且唔算好甜,食多啲都唔會膩。 三色朱古力慕絲,鍾意食朱古力嘅人一定鍾意。 啲蛋糕款多咗好多,泡芙隔

因為電話訂位,一入就坐得。發現佢壽司同海鮮嘅款式唔同咗

無咗蜆變咗八爪魚,夠咬口

恆常食物,最鍾意食粟米

冷盤類,我掃咗幾兜豆腐,同事狂食冷麵

二三會有生蠔任食,但我對生蠔麻麻地,所以焗蠔比較啱我。

雞肉串,啲汁甜甜地。佢地嘅咖哩牛啲牛好冧,正。

食到咁上下梗係要食甜品啦!
可能夏天,佢地啲甜品多咗糖水,有紫米露同涼粉食。

但最眼前一亮係啲甜品,好靚呀

比起之前多咗好多新款,而且色彩繽紛好鬼靚!

三色朱古力慕絲,鍾意食朱古力嘅人一定鍾意。

啲蛋糕款多咗好多,泡芙隔離個栗子撻好正,勁多栗子蓉,餅底又脆,同栗子蓉中間仲有層薄薄地嘅朱古力

當然仲有新鮮生果,我幾欣賞佢地啲生果全部都係新鮮嘅,唔係罐頭,咁樣健康好多。

因為甜品太吸引,食得太多,最後勁飽咁走。隔咗一排再嚟,估唔到變咗咁多,驚喜又好食,正呀

最後講埋服務,啲侍應收碟好快,而且每次收之前都會問一聲先,好有禮貌,又會留意使唔使加水。

長期企係收銀位嘅應該係經理同老闆掛,我留意到佢地係忙個陣都會幫手加下食物,落手落腳幫手做,唔錯。

而且坐得舒服又無限時,10點就會收食物,為咗唔好阻住人收工,我同班同事都好識做咁9點零就走咗。

有機會再嚟過,希望繼續有驚喜
2015-06-06
2015-04-08 3212 浏览
說實話。。咁嘅價錢如果唔好生蠔其實好唔值,其他食物同味道真係好好好一般, 種類又少, 好彩。。壽司魚生海鮮類都新鮮嘅,但不代表出眾,除左生蠔,完全搵唔到有其他重點食物,諗住甜品有啲驚喜,但都係好失望,如果唔食生蠔嘅朋友應該唔係好岩,無理由用咁嘅價錢黎呢到食壽司吧!!! 連埋加一兩位合共560蚊,而我地都唔好生蠔。。。冇下次了。。。
2015-04-06
庆祝纪念
生日
2014-11-10 7436 浏览
係團購見到這裏的BUFFET好抵食,計埋加一都係大約170元, 見到食評,圖片都好吸引. 所以我們就決定嚟試下. 天氣好差, 又塞車, 好慢長的路才來到. 朋友說安排的座位有點奇怪的感覺, 我7:40左右去到, 嘩, 全間餐廳都係人呀, 好誇張. 餐廳不算大, 我們三個人, 所以將一張六人枱中間用一塊布之類的嘢隔開, 真的有點怪. 坐入面的每次都要旁邊的讓坐才可以出去拿嘢食, 實在有點不方便.講番食物, 款式唔算好多, 但樣樣都有D, 刺身都有六款左右, 三文魚, 吞拿魚, 甜蝦, 希靈魚, 八爪魚, 仲有石錭魚. 我食左三文魚, 甜蝦, 三文魚都好厚, 鮮甜, 甜蝦都係好新鮮的呀.仲有壽司, 都係三文魚, 蝦, 有一些卷物, 仲有手卷, 手卷唔夠脆口, 但入面都好足料的, 我食蟹手卷. 一些芝士, HAM, 哈密瓜, 仲有中華沙律, 螺肉, 冷豆腐, 冷豆腐有些麻醬一齊食, 好味呀, 又香又開胃, 然後有即煮烏冬及意粉, 我們都有即左一個一齊食, 份量唔算好大, 意料都彈牙爽口的, 蝦好爽, OK, 海鮮有蝦,夠爽口,青口, 都OK,冇雪味, 蜆, 冇食, 熱葷都幾多款, 有法國田螺

仲有壽司, 都係三文魚, 蝦, 有一些卷物, 仲有手卷, 手卷唔夠脆口, 但入面都好足料的, 我食蟹手卷. 一些芝士, HAM, 哈密瓜, 仲有中華沙律, 螺肉, 冷豆腐, 冷豆腐有些麻醬一齊食, 好味呀, 又香又開胃, 然後有即煮烏冬及意粉, 我們都有即左一個一齊食, 份量唔算好大, 意料都彈牙爽口的, 蝦好爽, OK, 海鮮有蝦,夠爽口,青口, 都OK,冇雪味, 蜆, 冇食, 熱葷都幾多款, 有法國田螺薯蓉, 幾好味呀,細細杯易入口, 鮑汁介蘭, 好味, 有些鮑汁味, 唔算好出, 但都幾香, 肉丸, 呢個朋友話好味, 個汁幾香的, 肉丸都唔硬, 夠淋, 雞亦, 豬手,冇咩味, 唔夠黑椒味, 西班牙炒飯, OK, 韓國餃子,凍左呀, 湯有中或西, 忌廉湯, 還可以, 不過唔夠濃及香及青紅蘿白湯,朋友話好甜, 仲有三文魚海鮮粥, 好想食但冇食, 沙律菜, 我完全冇食過, 但選擇都幾多款, 有薯仔, 生果沙律, 仲有一部整腸仔的機, 有德國腸,及兩款其它的腸, 我食左白色的德國腸, 唔會好肥, 好食, 豬脾肉, 可以啦, 燻雞肉等等....

甜品有一個櫃, 不過唔太吸引, 有布朗尼朱古力, 芝士蛋糕, 啫喱等...有焦糖布甸, 生果有西瓜, 菠蘿, 哈密瓜. 還有牛奶公司的雲糕杯及雲條. 我食左焦糖布甸, 上面的焦糖都好脆, 布甸都滑, 不過唔夠香, 生果我食左哈密瓜, 菠蘿, 都好甜, 雲糖可能我們太遲, 已經冇晒其它味, 只有芝麻, 芝麻味我麻麻地,  好甜.

整體的服務都好滿意, 收碟好快, 加水又快, 出面的食物冇晒又換得好快, 還有一杯飲品送. 這樣的價錢, 這樣的食物, 還不滿足嗎!!

食物質素都OK呀.
2014-11-07
用餐优惠
團購
2014-06-15 12394 浏览
星期四,父親休息日。所以提早慶祝,在 openrice搵食,選定西宮自助晚餐,提早訂位有 88 折。到達感覺環境好舒服,美中不足係訂了5位但比4人枱加一張櫈,感覺有啲逼。芝士焗生蠔, 好美味沙律有很多配料供配搭 即炒烏冬或意粉自己選配料,好特別 甜品:焦糖燉蛋超水準,焦糖好脆  爸爸食咗三個 泡芙餡奶味香濃 木槺布丁 但甜品略嫌不夠凍。 侍應收碟非常快,又會提醒客人有一杯飲品 Pm. 6:00~10:00 非常滿足
星期四,父親休息日。

芝士焗生蠔,
好美味
沙律有很多配料供配搭

即炒烏冬或意粉自己選配料,好特別
甜品:焦糖燉蛋超水準,焦糖好脆
爸爸食咗三個
泡芙餡奶味香濃
木槺布丁

甜品略嫌不夠凍。
侍應收碟非常快,又會提醒客人有一杯飲品

Pm. 6:00~10:00 非常滿足
  • 芝士焗生蠔
  • 泡芙
  • 焦糖燉蛋
2014-05-30 12015 浏览
之前見d評語幾好所以黎試試,估唔到元朗都有咁好既自助餐食,位置環境都好舒服,服務態度亦都好好,收碟速度都好快,唔使叫都會自動加水,現在係元朗好少有咁好服務既餐廳!!講番食物質素都幾好,海鮮幾新鮮,三文魚刺身最好食夠厚身而且仲好新鮮tim,熱食都ok,但忌廉湯就冇咁好飲,但最好係佢加食物速度尚算快!!呢間野我會再食!!題外話呢間野d歌都幾好聽!!

,但最好係佢加食物速度尚算快!!
呢間野我會再食!!

題外話呢間野d歌都幾好聽!!
2014-05-20
  • 三文魚剌身
2013-10-01 14382 浏览
同朋友慶祝生日,一早就BK好位食自助餐,環境唔錯,好多一家人一齊食晚飯我地瘋狂地夾野食,甜品應該放最後但我地撈埋一齊食..好彩冇肚疴佢既壽司唔算好新鮮,好普通但都幾多款既..好後食悔左8爪魚同螺肉!!好重口味,D醬又唔好食!甜品同普通食物既款式好少,比起其他放題少好多,而且只能叫一杯飲品好既係BK個陣市左要有埋蛋糕,我地唔洗買~個蛋糕好靚
同朋友慶祝生日,
一早就BK好位食自助餐,
環境唔錯,好多一家人一齊食晚飯

佢既壽司唔算好新鮮,好普通但都幾多款既..
好後食悔左8爪魚同螺肉!!好重口味,D醬又唔好食!

好既係BK個陣市左要有埋蛋糕,我地唔洗買~個蛋糕好靚
2013-05-26
庆祝纪念