2015-07-31
職員全部都好好禮貌,又會主動加水。二人晚餐$188 餐牌內的選擇都夠:小食揀咗 1.泰式鳯爪,呢個有啲太辣,不過都勉強食到,飲多杯水啦唯有。2.泰式魚餅四件,呢個好好食,唔係急凍個啲扁嘅魚餅,係似手打魚蛋嘅魚餅,呢個正價好似都唔平。小菜揀咗 馬拉盞炒通菜,呢個略嫌細份同埋得啲莖冇乜葉,可能幾枱都嗌咗,分餸個時分得唔均。飯揀咗 越式菠蘿炒飯,同泰式唔同食法,呢個清清地唔錯,有生菜雞肉,比起泰式嘅花生提子冇咁重口味。仲有一個黃咖喱雞農夫包,有得揀豬牛雞,牛好似係牛腩。個包好大份,但係咖喱比較杰有啲似咖喱膏,就咁食有啲乾得濟,所以問咗職員拎少少咖喱汁來送包。另外叫咗杯 椰汁沙冰$24,全晚最正就係佢,因為一望就知落足料,食到最尾甜品送來嘅時候都未溶哂,飲落勁重椰子味超正!(係金X都有嗌過,但係一上來杯野已經變水,一啲都唔似沙冰,擺一陣已經變返椰汁,味道都唔太出色)開頭以為咖喱包可以撈蒜蓉包所以嗌埋,跟餐嗌$15三件,好脆好夠味。送嘅甜品係南瓜糕,有啲南瓜粒,不過好實同冇味。因為我唔食南瓜所以嗌咗份泰式千層糕$13三件,原來係熱嘅,即叫即蒸。總結:埋單$240,一至五免加一,會因為杯沙冰再來食
二人晚餐$188 餐牌內的選擇都夠:
送嘅甜品係南瓜糕,有啲南瓜粒,不過好實同冇味。
總結:埋單$240,一至五免加一,會因為杯沙冰再來食!