2011-03-22 74 浏览
下午茶在六時結束, 剛巧在六時下柯打. 我選了紫米加蕃薯, 朋友挑了糙米加肉鬆.加5元有豆漿, 我們都選了紫米豆漿,微甜, 不錯.我認為紫米不太甜, 但配上蕃薯, 有小小甜, 所以都ok.請不要以為飯團細不飽, 事實是很飽肚.加豆漿, 我已經再也吃不下去了.我建議有心人應該自己選配料, 說不定有意外驚喜!
下午茶在六時結束, 剛巧在六時下柯打.
我選了紫米加蕃薯, 朋友挑了糙米加肉鬆.
加5元有豆漿, 我們都選了紫米豆漿,微甜, 不錯.

我認為紫米不太甜, 但配上蕃薯, 有小小甜, 所以都ok.
請不要以為飯團細不飽, 事實是很飽肚.
加豆漿, 我已經再也吃不下去了.

我建議有心人應該自己選配料, 說不定有意外驚喜!
2011-03-21
2009-10-03 55 浏览
途經此地,見到有得自己選料,幾得意,所以就試下.飯就選左糙米飯.料就有6款自選,我選左:海苔肉鬆, 吞拿魚,粟米,香菇絲,五香牛肉+皇帝菜.加加埋埋外觀就差d,食落都ok架.老闆娘都幾nice,會建議你配乜野料會更好.不過當正餐就略為唔夠飽!
途經此地,見到有得自己選料,幾得意,所以就試下.
加加埋埋外觀就差d,食落都ok架.
老闆娘都幾nice,會建議你配乜野料會更好.
不過當正餐就略為唔夠飽!
2009-09-21
2008-12-18 53 浏览
$15 一個飯糰,嗯 ... 試吓都好 ... 拎起張紙 take ... 飯有幾款選擇:白飯、糙米飯、紅米飯、五縠飯 ... 我揀咗糙米飯 ... 餡料好多,分肉類 & 素食類,可揀 6 款喎,眼花撩亂,三心兩意,look 咗好耐先決定到:牛蒡絲、肉鬆、雞肉鬆、雞肉絲、火腿 & 粟米( x 2 ) with 糙米飯 喺廚窗內可以見到佢哋點整飯糰,先撻一堆飯喺手,當然有戴手套啦,跟住落料,每一殼都好多,真擔心果 pat 飯裝唔裝得哂 ... 熱辣辣一個飯糰,比錢後即食,第一個感覺係飯好淡、好濕,冇飯味,食到餡料時,先覺得好食啲 ... 試一次就夠 ...

(非会员)
果日行街有少少累,想食少少嘢,點知上咗賊船...食糰無得棟餸,夾硬要咗個話好健康既食糰,一啖咬咗舊不冷不熱的飯,裡面d嘢仲攞命,又醃菜、又有一些不知名的肉鬆,味道偏濃,難為佢哋仲話自己喺健康。
下午茶
2008-03-03 40 浏览
上次經過都想試下架啦,不過個日個lunch真係食得飽得滯,所以冇食!!!今日去開買野就叫左一個黎試下(糙米,海苔肉鬆,魯蛋,香腸,雞絲,蜜汁燒雞肉)雖然個配搭有D亂,但味道真係唔錯!!!美中不足既係,D飯好散,可能太多餸啦!!!
2008-01-26 40 浏览
係同一個商場做野, 得閒行過都想再食. 今次再幫襯, 終於有返自選料飯團, 之前和亭一路裝修, 衛生問題就無左自選飯團, 因為驚大塵~我都唔記得左揀左咩料, 好似有泡菜, 冬菇絲, 海苔肉鬆, 吞拿魚, 黑椒豬柳等等.雖然見佢包得好似有d散散地, 不過食落口的確好好味, 雖然一路食一路散, 可能6種料真係多左d~不過我諗呢個自選飯團, 卡路里一定唔少. 唔似佢自己預先整定果d, 計好哂卡路里. 哈哈, 因為我唔肥果d都唔揀嘛
係同一個商場做野, 得閒行過都想再食.
滿滿的^^
2008-01-08 28 浏览
行行下街, 女朋友介紹話呢間有好野食.我外賣叫左個糙米飯飯糰, 女朋友叫了紫米飯糰.配料有雞蛋, 粟米, 小番茄, 海帶芽, 其他唔記得左.可以見住老闆娘包飯糰既過程.我同女朋友講我喜歡食番茄, 老闆娘就加多兩粒, 少蛋黃, 老闆娘就因你要求.飯糰小小暖, 加埋配料大大淡食, 感受到材料好豐富, 感覺似食緊餈飯, 好有飽吐感.如果再熱d應該仲好食, 可能下次我要學女朋友拎番公司叮熱佢當早餐食.
行行下街, 女朋友介紹話呢間有好野食.
我外賣叫左個糙米飯飯糰, 女朋友叫了紫米飯糰.
配料有雞蛋, 粟米, 小番茄, 海帶芽, 其他唔記得左.
可以見住老闆娘包飯糰既過程.
2007-12-20 21 浏览
呢間野標明既卡路里係呃人既,d數字係作出黎.除左呢點之外,呢間野既飯糰其實都ok既.
呢間野標明既卡路里係呃人既,
d數字係作出黎.
除左呢點之外,呢間野既飯糰其實都ok既.
2007-07-09 11 浏览
$13蚊:普通飯團+ 任選六款材料雖然只係普通SIZE 但份量都唔少要左紫米飯好鬆軟煙韌如果加多杯野飲可以當Lunch食都得啊不過男仔可能會唔夠飽
$13蚊:普通飯團+ 任選六款材料
如果加多杯野飲
可以當Lunch食都得啊
不過男仔可能會唔夠飽
2007-07-06 16 浏览
平時都有幫襯,貪佢飽肚夾健康、而家仲列出營養份量,簡直一清二楚!配料好多可以揀,極力推薦海苔肉鬆,真係超正,是次飽嚐美食只需13蚊,大家有機會都要試下!
2007-02-03 14 浏览
太早食breakfast,搞到臨去補習前就覺starving...o吾理o甘多,搭到金鐘站,o係地鑯內o既西龍傳香飯糰到買o左個雙色飯糰餡料有腸仔﹑菜﹑肉鬆,夠味...有兩種o吾同o既糙米,健康得o黎又有咬口 (...好似食緊黐飯)可能因為肚餓,覺得佢特別好味,而且細細個,一陣上課o吾怕「飯氣攻心」

2006-06-24 3 浏览
因為在公司附近,經常幫襯.夠快,選擇都算多,唔肚餓個日fit 晒.心水之選有:香菇絲/海芽帶/?醬雞絲/魚菘等.有噤多分店,一試無妨.
因為在公司附近,經常幫襯.
夠快,選擇都算多,唔肚餓個日fit 晒.
心水之選有:香菇絲/海芽帶/?醬雞絲/魚菘等.
有噤多分店,一試無妨.
2006-03-16 7 浏览
好野~又開多間新舖啦...仲係公司附近tim!食lunch又多個選擇!佢呢度飯糰好就好在個size唔太大...晒女仔食, 自選六($12-$16)...如果係男仔的話, 可以加$3加大飯份量又或者加$6加加大個份量.我建議跟佢地set 個餐單食就會好食d, d 口味夾dga仲有佢有埋kal顯示...真係晒要keep fit or 增肥人呀

我建議跟佢地set 個餐單食就會好食d, d 口味夾dga
2006-02-11 11 浏览
上個禮拜唸住過完新年食滯咗,咪去吓食健康嘢囉(D friend 叫過我試好耐了)! 點知正當我想去挑選配料果陣,一睇見D配料已經唔開胃,D餸亂七八糟,D甜嘢又跌咗落D咸嘢度,咸甜亂哂龍。做嘢果d零仔零妹又掛住傾計,D餸就仲唔掂,話明健康嘢,點解會有腸仔、火腿,仲有D十分唔健康口既-咸酦菜同埋榨菜,我轉頭即走,咪攪我。我仲鬧咗我班friend 一餐話佢哋大整蠱。
2005-08-25 3 浏览
因家姐減肥所以陪佢食飲團,我叫左個糙米飯,口感幾煙un, 岩哂我,揀左黃帝菜,金針菜,香姑絲,香脆花生,海台肉鬆,仲有一樣唔記得左,黃帝菜好味,好脆,全部夾埋好有口感,正!細細個食完岩岩好而且服務一流p.s我食果間係旺角果間
而且服務一流
p.s我食果間係旺角果間