招聘中
薪金面议
22天前
薪金面议
22天前
餐厅: 譚仔三哥米線 (金禧花園)
资讯:

2024-02-03 176 浏览
星期六十二點九到達, 相比同一個商場裏 其他食肆, 譚仔三哥算做比較好食,唯有入內 。😅本來可以用app點餐,但係商場沒有wi-fi,電話信號又收得奇差🫣, 唯有叫侍應點餐。 食物不過不失🙄,唔係話特別好味,但係唔係特別差, 可能太耐冇食過三哥,今次感覺啲餸比以前較少🤫, 可能物價貴咗。 店舖內嘅衛生情況上算幾好,熱水.辣椒油·豉油等等。。。。要自己攞~譚仔三哥啲姐姐都好貼心💖,見我哋有小朋友就主動問我哋需唔需要碗仔, 同埋每次送食物來嗰陣都有好有禮貌, 值得一讚👍。
由於喺附近返工,都會經常去食呢間嘢,但每次叫啲姐姐落單寫野都要等10-15分鐘,都唔知點解樓面可以冇人落單嘅!另外我本身只可以食到10小辣,但每次嘅十小辣都可以唔同,今日食完,我以為自己跑完10公里馬拉松🏃🏻短期內唔會再去幫襯,啲姐姐一啲禮貌都冇,當啲客人係犯咁,一啲服務行業應有嘅態度都冇!😡😡😡💩💩💩👎🏻👎🏻👎🏻

2023-03-19 481 浏览
8點幾9點去,但都坐到ful full地,坐低之後叫好耐都無人來寫野,個個趕住執枱執杯執碗,仲有個阿姐同一個細路傾計,全部扮睇唔到我叫佢地,好似趕住收工甘。叫左一碗三酸小辣同番茄2小辣,好難吃,辣度係勁過其他分店,除左辣食唔到其他味,都無其他店三酸d酸味,好似唔同舖頭甘,一d都唔似。另外,野飲係差唔多食完碗米線先來,唔明點解要甘耐。食三哥都食到劣食,垃圾,好後悔,大圍甘多野食,食左呢間垃圾,以後唔去
2022-12-26 517 浏览
諗唔到食乜既時候,腦海就會浮現食譚仔三哥既念頭😂 係門口見到有新野,所以都係入去試吓。不過大圍呢間譚仔三哥係平日晚市既時候要等位,大概等左10分鐘左右🥱三酸撈薯粉配豬肉及墨丸 + 木耳絲 ($45 + $5)因為唔想次次都食d差唔多既食物,所以每逢有新嘢出,我都係揀試新野。呢個三酸撈薯粉就幾特別,完全無湯既情況下,d撈粉係本身就自帶少少酸味。而除左豬肉、墨丸同木耳絲之外,煙靭爽滑的薯粉仲有花生、薄脆、乾芝麻辣椒片、芫茜等配料,又香又麻辣,都幾開胃。芝麻海蜇沙薑雞丁 ($22)因為我都幾中意海蜇既又凍又爽口既感覺,於是出於好奇就試試呢個新野。沙薑醬汁既薑味唔會太重,幾易入口。海蜇配上嫩滑既雞丁同爽脆既青瓜,係好食既。不過雞丁既份量偏少,海蜇就正常份量,而青瓜係佔最多… 佢哋既比例如果平均番d就好了。奶蓋芒果蒟蒻椰香金露 ($13)都幾多人叫呢杯特飲,我見今日晚市有4-5枱客都叫左呢款。飲品既質地都幾濃稠,奶蓋就唔好expect係出面果d好rich好有咸香味既奶蓋,但芒果味既香既,飲落似係係西米同柚子既楊枝甘露。蒟蒻份量唔算好多,同埋飲到底既時候,蒟蒻同d冰撈埋一齊,有d難”不”上番黎。

三酸撈薯粉配豬肉及墨丸 + 木耳絲 ($45 + $5)
三酸撈薯粉配豬肉及墨丸 + 木耳絲

芝麻海蜇沙薑雞丁 ($22)
芝麻海蜇沙薑雞丁

奶蓋芒果蒟蒻椰香金露 ($13)
奶蓋芒果蒟蒻椰香金露

三酸撈薯粉配豬肉及墨丸 + 木耳絲
芝麻海蜇沙薑雞丁
奶蓋芒果蒟蒻椰香金露
点了个米线➕牛肉和生菜 41蚊牛肉给了五六块的样子 味道还ok 比较有嚼劲汤里面配了一点点腐竹和豆芽总的来说没有想象中惊艳 不过也麻麻哋啦下次试试微辣或者番茄🍅汤底 应该会更有味🤔
点了个米线➕牛肉和生菜 41蚊
牛肉给了五六块的样子 味道还ok 比较有嚼劲
汤里面配了一点点腐竹和豆芽
总的来说没有想象中惊艳 不过也麻麻哋啦
下次试试微辣或者番茄🍅汤底 应该会更有味🤔
2022-09-03
13 分钟 (外卖自取)
2022-08-15 209 浏览
叫左個清湯米線,因為其他配料都唔太想叫,只叫左牛肉同雞肉做餸,牛肉有筋,難咬到死,我已經唔期望呢啲雪藏劣質牛肉有咩好,點知咬都咬唔到…雞肉無味,不過又唔算鞋,佢仲要唔係雞腿肉,而係一條條雞胸肉,有啲無咁滿足
2022-05-17 255 浏览
係呀,我又食譚仔喇😂可能好快就可以食晒全香港嘅譚仔。今日嚟到大圍轉車。雖然大圍多野食。但都係比譚仔吸引左我。呢間譚仔就好似位於鬧市之中嘅異空間咁。午市時候係人多嘅大圍都完全唔洗等位。而且仲有吉位添。細土匪雞翼。雞翼比較細隻。但味道都keep到水準。魚腐竹笙麻辣中辣走芽菜。中辣唔多辣。平時食完中辣會流鼻水。但今次無。不過值得一讚係呢間分店兩餸嘅竹笙比其他分店多。美中不足係。米線上菜慢。我食晒成個土匪雞翼先上。凍啡,正常發揮。
係呀,我又食譚仔喇😂

細土匪雞翼。雞翼比較細隻。但味道都keep到水準。

凍啡,正常發揮。

2022-05-01 109 浏览
外賣比錯野 過橋比左鴨血米線 外賣盒係過橋嘅大盒 上面亦係炸醬同酸菜 點知下面湯底完全唔同 仲比左我食唔到嘅辣度 根本食唔到 浪費晒 強烈建議大家買外賣之前起鋪頭打開睇下 免得中伏 永遠唔去呢間 永久blacklist
外卖自取
#大圍 #譚仔三哥 #螺酸湯米線配海螺片及麻辣豬皮#帶頭盔先 我唔食豬皮,所以comment唔到😂#螺酸湯 超級臭,偏酸,幾好味,入面仲有荀條,好match 🤤#海螺片 🐚 upgrade咗成個米線,因為佢口感似鮑片,亦好鮮味,正到爆😋應該要搵日去深水埗嗰間食囉🤣味道: 8/10味精: 8/10價錢: 8/10環境: NA服務: 6/10#vinaintaiwai #vinafood #tamjei3gor #3哥 #三哥 #米線 #ricenoodles #mixianwithslicedseawhelk&malaporkrindinhot&sourwhelksoup #slicedseawhelk #hotandsourwhelksoup #hongkongstylefood #hongkongfood #hongkongstyle #foodporn #foodie #hkfoodie #f4follow #f4f #likesforlike #l4l #l4like
#大圍 #譚仔三哥 #螺酸湯米線配海螺片及麻辣豬皮

#帶頭盔先 我唔食豬皮,所以comment唔到😂

應該要搵日去深水埗嗰間食囉🤣

味道: 8/10
味精: 8/10
價錢: 8/10
環境: NA
服務: 6/10

酸螺湯米線配海螺片及麻辣豬皮
2021-10-26 297 浏览
不嬲都吃開三哥嘅,唔知點解佢個湯會飲上癮😂,我不嬲就叫開麻辣中辣,雖然佢唔係正宗嘅麻辣味,但佢有種獨特嘅香味。但係飲品個方面要改善下,佢啲特飲成日有種死甜嘅味,但係溝水就會淡曬,冇曬味
2021-07-01 535 浏览
譚仔三哥胡麻湯魚爽肚米線$42入面有魚爽肚、豆卜,加米線,份量多👍尖椒皮蛋$21辣辣地有啲醬汁,皮蛋掂左啲汁好夠味😋地址:大圍積輝街2-12號金禧花園1樓101-102號整體評分:3.5/5味道:4/5環境:3/5
譚仔三哥

胡麻湯魚爽肚米線$42
入面有魚爽肚、豆卜,加米線,份量多👍

尖椒皮蛋$21
辣辣地有啲醬汁,皮蛋掂左啲汁好夠味😋

地址:大圍積輝街2-12號金禧花園1樓101-102號

整體評分:3.5/5
味道:4/5
環境:3/5
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【三哥新米線 煳辣可一戰】早排知道三哥推出咗新湯底,三哥派嘅我哋就當然要去食吓,試一試新嘅期間限定嘅組合好唔好食啦🍜 而除咗嗌米線之外,我哋仲試埋一啲新嘅小食同埋特飲,就等我哋同大家分享下啦😆~我是Menu~//煳麻湯魚爽肚米線//佢哋呢款煳麻湯底係將「煳辣湯」,即係將啲香料不斷翻炒,再用嚟熬嘅湯底🥣 再加上傳統三哥「麻辣湯」又麻又辣嘅精粹🌶 混和調配而成😛 飲落去我哋就覺得麻而不辣,既有焦香,又有些少辛味😋 結果我哋係清咗成碗湯。而除咗碗米線之外,碗嘢亦有魚爽肚,入面嘅魚爽肚爽口彈牙又唔腥,薄得嚟又可以裝到湯飲🐟 除此之外,碗米線仲有三舊芥末魚子滑豆卜,好似魚肉釀豆腐咁,平時食開魚腐嘅我覺得呢樣食落幾新奇🤤 喺鱈魚滑上面再加咗由山葵提煉而成嘅芥辣油,食落真係幾醒神🤓 而我哋額外仲嗌咗竹笙,吸埋啲煳辣湯真係令人一試上癮,食到少少辣嘅不妨一試🤩//香烤芝脆豆腐餅//呢份小食佢哋係用鱈魚漿再加上硬豆腐搓成,入面仲有些少芝士,而上面就淋上咗麻辣喼汁🌶 咬落去個口感幾特別,個底有焦香得嚟又夠脆,而個面塊豆腐餅就相當軟腍🦦 咬入去仲有小量切碎咗嘅榨菜,
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【三哥新米線 煳辣可一戰】

~我是Menu~

//煳麻湯魚爽肚米線//
香烤芝脆豆腐餅

//香烤芝脆豆腐餅//
呢份小食佢哋係用鱈魚漿再加上硬豆腐搓成,入面仲有些少芝士,而上面就淋上咗麻辣喼汁🌶 咬落去個口感幾特別,個底有焦香得嚟又夠脆,而個面塊豆腐餅就相當軟腍🦦 咬入去仲有小量切碎咗嘅榨菜,令清淡嘅豆腐帶嚟鹹香🤤
土匪雞翼

//土匪雞翼//
作為傳統三哥小食之一嘅土匪雞翼,基本上都係我哋常備小食頭三位嚟🐥 上面層勁脆嘅外皮再加上啲芝麻,食落真係停唔到口😋
蜜桃乳酸

//蜜桃乳酸//
今次我哋亦同時試埋呢杯新嘅特飲,飲落無嗰種想像中奇怪嘅藥水味,反而係好似可爾必思咁嘅味🍹 不過入面嘅蜜桃就好似係罐頭嘢🍑 不過比對起加正常餐飲,呢杯嘢都可以一試🤤

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯
服務:🐻🐻🐻🐻
總分:💛💛💛💛

地址:
譚仔三哥米線 (大圍)
大圍積輝街2-12號金禧花園1樓101-102號舖
午餐
香烤芝脆豆腐餅
土匪雞翼
蜜桃乳酸
2021-05-25 286 浏览
好地地想去食個快嘅晚餐,點知要受氣🙄啲呀姐垃圾態度之餘,米線硬,普通酸辣湯底個味好淡,同平時其他食開好唔同。講真平時係各區都會食下譚仔,但真係第一次食到咁嬲,嬲到要寫岀嚟
好地地想去食個快嘅晚餐,點知要受氣🙄

如標題等左二十分鐘有多,加左16蚊要個餐,返到屋企發現執漏左口水雞俾我!咁請問我個清湯米線+乍醬+野飲點解要等二十分鐘?你地廚房究竟點做野?得果兩個餸都可以執漏單!離晒譜!
如標題

2021-03-23 297 浏览
因為之前有一排食譚仔好鹹,我已經好耐冇食,但今次見佢出咗新野鴨血豆卜米線 因為本人非常鍾意食鴨血,所以今次試吓!佢仲有水煮湯底俾你揀,今次試吓小辣先面頭係有浸油,不過唔係好厚可接受!個水煮湯底都幾香,略咸,不過今次食完冇麻辣湯底咁口渴!而鴨血都嫩滑彈牙,唔會一夾就散,都幾好有驚喜豆卜索晒啲汁,好正個湯底配料有芹菜,如果唔鍾意嘅記得要走咗去口水三素 係朋友介紹話幾好食個汁香香辣辣,材料有豆卜,冬菇,雲耳三款都似好索味既材料,有淋又有爽口口感豐富
因為本人非常鍾意食鴨血,所以今次試吓!
佢仲有水煮湯底俾你揀,今次試吓小辣先

面頭係有浸油,不過唔係好厚可接受!
豆卜索晒啲汁,好正
個湯底配料有芹菜,如果唔鍾意嘅記得要走咗去

口水三素 係朋友介紹話幾好食
個汁香香辣辣,材料有豆卜,冬菇,雲耳
三款都似好索味既材料,有淋又有爽口
口感豐富