招聘中
10天前
餐厅: 譚仔三哥米線
资讯:

2021-11-20 240 浏览
第一次食三哥早餐。今次食B餐,$32+$7有米線+$1麵包烘底+$3凍飲,都43蚊。朋友食A餐,本身包一碗米線。食物:米線無得揀湯底,無辣度。唔知點解,米線好似食落口感好啲。炸醬炒蛋幾特別,炒蛋都滑嘅。

朋友食A餐,本身包一碗米線。

食物:
米線無得揀湯底,無辣度。唔知點解,米線好似食落口感好啲。

炸醬炒蛋幾特別,炒蛋都滑嘅。

2021-09-07 658 浏览
買咗外賣,食咗兩啖 就見到生菜蟲蟲向我揮手,打去鋪頭同佢哋講碗麵有蟲,佢哋話會叫經理聯絡番我,等咗成個晏就都無人打嚟,忍唔住打番俾佢哋,話抄場太忙唔得閒覆,我唯有親身拎番俾佢哋,睇得出佢哋見怪不怪🙂 打去食環都做唔到d咩,真係無奈....
外卖自取
2021-08-22 305 浏览
今日同朋友食晏,唔太想食米線,但又心郁郁想食辣,於是都入左三哥。睇吓menu,唔食米線都有好多小食揀,好似土匪雞翼,青瓜雲耳,或者新出既芝士豆腐餅咁。最後叫左兩款辣既小食:大蒜泥白肉($38),口水雞翼($24),凍OT(+$9)。大蒜配辣油,雙重辣味,脂肪同肉一層接一層,薄切關係肉唔鞋口,仲有爽彈既豬皮,加上入口軟腍既肥膏,好食!每次要叫大先夠喉,唔知細既份量差幾遠,有機會試下比較下。口水雞翼有兩款汁,可以選擇其中一種,揀左重慶口水汁,配埋彈牙雞皮,超級夾!不過雞翼肉質比較實,凍食雞翼常見通病,如果嫩啲更好。

每次要叫大先夠喉,唔知細既份量差幾遠,有機會試下比較下。

2021-08-20 196 浏览
一碗過橋米線要等半個鐘,土匪雞翼要45分鐘,响呢度食飯完全係燒時間。埋單收銀姐姐又唔知去左邊,條龍已經排到好長。其實食一碗米線原本可能只需要半個鐘至45鐘,但依家用左一倍時間,簡直係浪費生命
2021-08-20
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
第一次嬲到寫評語,希望唔好再有人中伏。晚上8:05分入去,坐左20分鐘都落唔到單。期間不停叫d侍應落單,佢哋望一望我扮聽唔到, 間唔中“哦哦”之後行開去。 成間鋪d客人個個舉曬手叫落單冇人理!仲有好多人投訴緊佢地落錯單! 等咗20分鐘我終於忍唔住,見有兩個侍應企左係到吹緊水,我行過去問:究竟有冇人可以幫手落單!點知其中一個答我“哦,落單呀,哦。”之後又行左去!呢個時候,另一個推住車仔既員工望一望我,又直行直過,部車仔仲碌過左我隻腳,搞到車上既凍檸茶倒瀉左。呢個時候我先知呢度啲員工唔係啞亦都唔係盲既!因為佢望住我再“jip"左我一聲!嘩~ sorry都冇句仲jip返我轉頭!呢到d員工真係惡到呢~ 總結,時間多又想受氣既可以去幫襯!
第一次嬲到寫評語,希望唔好再有人中伏。
晚上8:05分入去,坐左20分鐘都落唔到單。
點知其中一個答我“哦,落單呀,哦。”之後又行左去!
總結,時間多又想受氣既可以去幫襯!
2021-07-12 229 浏览
離晒大譜,等位到入座到等嘢食,足足等咗一個鐘,都冇嘢食,午飯時間得1小時,我哋用晒1小時間黎等,最後咩食唔到,退左張單番公司,中途催左幾次單,侍應只回覆「得啦,得啦」,咩態度,仲會唔會再過分啲,午飯時間就咁比左佢,最後咩都食唔到,一啲歉意都無,叫退單,就回覆「哦,好」,一句唔好意思都無,咁大牌咁老馮嘅食肆真係少見,咁多分店嘅連鎖集團,咁嘅態度,咁嘅質素太過惡劣,我都無咩幾可寫差評,呢間真係勸諭大家唔好去,咁樣嘅服務我相信唔係個個咁好彩會預到,但真係預到呢,就要面臨最後咩都無食地走,餓足成個晏晝等晚飯⋯⋯
2021-07-12
等候时间
57 分钟 (堂食)
用餐时段
2021-06-29 214 浏览
譚仔三哥新推出左煳麻湯魚爽肚米線‼️中意食辣既我二話不說就走去試😍呢個煳麻湯既湯底結合左焦香濃郁既「煳辣湯」同醇辣既「麻辣湯」,多重香麻辛辣既味道刺激味蕾❤️‍🔥▪️ 煳麻湯魚爽肚米線+豬潤&冬菇 ($42+$5+$5)湯底配埋魚爽肚同芥末魚籽鱈魚滑豆卜簡直令人欲罷不能🤤第一次食魚爽肚,口感薄身又爽滑;而芥末魚籽鱈魚滑豆卜又係好特別,喺鱈魚滑入面加左以山葵提煉既芥辣油,一咬落去就充滿濃郁既芥末味!而且魚肉好彈牙,配埋煳麻湯係另有一番滋味,食晒成碗都覺得唔夠喉😆如果唔食得辣,仲可以轉其他湯底!另外仲叫左蜜桃🍑乳酸梳打 (+$11) 香濃桃味好解辣😍而且仲有個全新限定小食 - 香烤芝脆豆腐餅 ($15) 用左魚肉豆腐好滑,個底仲有烤過既芝士香薄脆😋

▪️ 煳麻湯魚爽肚米線+豬潤&冬菇 ($42+$5+$5)
煳麻湯魚爽肚米線

如果唔食得辣,仲可以轉其他湯底!

另外仲叫左蜜桃🍑乳酸梳打 (+$11) 香濃桃味好解辣😍
蜜桃乳酸梳打

香烤芝脆豆腐餅
2021-06-18
等候时间
15 分钟 (堂食)
煳麻湯魚爽肚米線
蜜桃乳酸梳打
香烤芝脆豆腐餅
2021-06-15 181 浏览
員工聊天聲浪太大,一直在說:(男)_8806: 日日都OT 人工又低。(女)_黑頭髮:大聲說,大不了唔撈!眼見:客人舉手沒人理,客人變了自助攞水飲,服務枱水樽打開了(男)_望到都唔加,只好再舉手問攞杯水,員工有員工聊天。(聊天內容都是公司福利差,工資差)….今時今日有工用搶指住你開工嗎?!只有一個推車(金頭髮)_姐姐;一邊推一邊叫他們有客人舉手 行一次叫一次❕食物食物質素正常!服務 #hkig #hkfoodie #hkfood
員工聊天聲浪太大,
一直在說:
(男)_8806: 日日都OT 人工又低。
(女)_黑頭髮:大聲說,大不了唔撈!

眼見:
員工有員工聊天。(聊天內容都是公司福利差,工資差)….
今時今日有工用搶指住你開工嗎
?!
只有一個推車

食物
食物質素正常!

#hkig #hkfoodie #hkfood
2021-06-14
等候时间
5 分钟 (堂食)
試食姬松茸🍄螺🐚片🐓雞米線,湯底有少少藥材味,入口甜美香濃,喜歡重口味就會覺得味道剛剛好,但朋友不喜歡重味就覺得略帶少少鹹。不過,賣相與宣傳相差得遠,此相已是上枱即影的相片。🐚螺片很大片,軟硬適中,不會太薄,入味,好食。🍄姬松茸第一次食,表面縐皮,但食落幾爽,不錯。🐓雞件不如相片大件,碎碎的,淡淡味。整體來說,可以再翻吃,但要加肉類的餸。土匪雞翼💯可說是譚仔三哥的皇牌菜,香脆,孜然味香濃入味比同名兄弟更美味🍅湯底竹笙米線,米線有些硬,但茄味夠濃,今次只點竹笙1樣餸,好似份量比平時多,竹笙爽口索湯,是本人食三哥米線必選餸。這間三哥似乎新開不久,裝橫頗新,地方夠大。還有,3哥湯底一向水平不錯,平時首選3哥酸辣,不過今日有少少唔舒服,所以選了蕃茄湯底,估唔到有意外驚喜,居然🍅味咁香濃。
不過,賣相與宣傳相差得遠,此相已是上枱即影的相片。
🐚螺片很大片,軟硬適中,不會太薄,入味,好食。
🍄姬松茸第一次食,表面縐皮,但食落幾爽,不錯。
🐓雞件不如相片大件,碎碎的,淡淡味。
整體來說,可以再翻吃,但要加肉類的餸。
姬松茸螺片雞米線

土匪雞翼

蕃茄竹笙米線

這間三哥似乎新開不久,裝橫頗新,地方夠大。

2021-05-15
等候时间
10 分钟 (堂食)
姬松茸螺片雞米線
土匪雞翼
蕃茄竹笙米線
  • 土匪雞翼,竹笙,三哥酸辣湯底
每次食三哥都係腩肉煳辣中辣,今次有新野即刻試試。只售兩星期嘅"姬松茸螺片雞米線"可以自選辣度,45蚊。今次叫咗10小辣。賣相預左冇餐牌咁四正,但份量方面,雞肉有三四件,螺片都有兩三塊,呢個價錢正正常常。姬松茸好有菇嘅香味,撘埋雞螺好正。但唔喜歡菇味既人可能會覺得腥腥地。湯底方面,菇菌雞湯,10小辣黎講,都無掩蓋到菇香,好似猴頭菇湯咁幾好飲。#仲有新小食(其實出左一排)香烤素菜卷,16蚊!可以自選麻辣涼拌汁或者重慶口水汁,揀左後者,腐皮略濕,唔夠乾身同脆,以致口感偏硬,較難咬開,包住幾種蔬菜,紅蘿蔔絲、菇絲、沙葛絲等,食落幾爽脆。點汁食唔錯,但汁唔太辣偏甜,嘴唇只係微微發麻,辣度剛好,提升左成件事。
每次食三哥都係腩肉煳辣中辣,今次有新野即刻試試。

#
仲有新小食(其實出左一排)

一見到三哥推出水煮湯鴨血米線就已經流晒口水,躍躍欲試!是日放工後被家姐撩去吃,因為她也想吃啊第一次來電訊一代廣場分店,原來都幾大間!!我們6點半左右到達,店內食客很少,完全不用等位~~水煮湯鴨血米線,配料有鴨血﹑豆卜及腐皮,還有少量芽菜﹑韮菜和唐芹!水煮湯的辣度由5小辣至特辣,先試試5小辣的程度好了!據餐牌介紹,食唐芹可減辣,但個人不愛芹味而走芹啊!米線一上桌就已辛香撲鼻,似乎辣度十足~~~雖然沒有另外追加配料,但鴨血及豆卜的份量都已夠食!!水煮湯底比起平時的麻辣湯底多了一陣香料味,略略多了些層次。家姐就覺得食到底會鹹一點點!鴨血大大塊又嫩滑,調味恰好,不會太淡!豆卜及腐皮吸盡辣湯,加上豆卜的那陣油炸香,正!!餐牌設計上,將這款米線hashtag為#香麻辛辣,香辛辣俱備,麻就稍稍欠奉啊!整體來說,都幾好味的~~~
水煮湯鴨血米線

2021-04-01
水煮湯鴨血米線
餐廳:譚仔三哥米線 (觀塘)地址:觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓C號舖對上一次食譚仔三哥 @tamjai_samgor 應該都喺兩三年前嘅事🙈,最近喺因為比佢新出嘅水煮湯鴨血米線吸引咗而再去幫襯,另一個原因就係因為我好掛住佢哋嘅麻辣湯底🌶叫咗個水煮湯鴨血雞肉米線,湯底用咗秘製濃湯同埋胡椒煨扣鴨血2個鐘而成,當中加入咗15款香料同醬料,唔少得嘅緊喺花椒、八角同鮮辣椒🌶️,無論係聞定係飲都一樣辛香撲鼻😍,我就叫咗5小辣,廢事食太辣爆暗瘡🙈。鴨血有五塊,加埋豆卜、芽菜、唐芹同米線吸收晒湯底嘅精華,真喺越食越上癮🤤,點解咁多人鍾意食譚仔三哥喺有原因㗎😂去三哥食辣野一定會叫返杯凍奶茶少甜少奶,解渴之餘仲可以中和返湯底嘅麻辣,鍾意食辣嘅你不妨去試吓佢哋嘅水煮湯底,食唔到辣都唔洗怕冇得試鴨血,因為可以配其他湯底㗎🤪
餐廳:譚仔三哥米線 (觀塘)
地址:觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓C號舖

叫咗個水煮湯鴨血雞肉米線,
鴨血有五塊,
點解咁多人鍾意食譚仔三哥喺有原因㗎😂

2021-03-22
等候时间
7 分钟 (堂食)
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍜 𝗗𝗲𝗹𝗶𝗰𝗶𝗼𝘂𝘀 𝗠𝗶𝗫𝗶𝗮𝗻 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗚𝗿𝗲𝗮𝘁 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 @ 🌟 譚仔三哥米線 《👽食神大媽食好味米線》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:三哥水煮湯鴨血米線香烤素菜卷蜜桃乳酸.👽 要數香港特色標誌性美食,大家一諗到就係三哥嘅米線呀!!!大媽有幸率先試左三哥嘅新口味,起3月16日開始隆重推出嘅「三哥水煮湯鴨血米線」🦆 簡直係大媽最愛嘅口味!湯底非常濃,用三哥獨特秘製水煮湯泡製!重點係鴨血完全無腥味,非常新鮮! 😚 再配以豆卜、腐皮、米線,呢個組合全部都吸滿濃湯精華,令你每一啖都覺得非常惹味!辣度由五小辣起跳,絕對醒神!更重要係脂肪含量低又補血,絕對係女神恩物!🥰.💁‍♀️ 食嘅時候熱辣辣?!唔怕,仲有起3月30日推出嘅「香烤素菜卷」同「蜜桃乳酸」幫你平衡下!記得呀,係期間限定架,一定要一推出就即刻去試呀!🤩.🥬 香烤素菜卷係完全唔會咬落一泡油咁樣,調味非常恰到好處,又香口又唔會覺得油膩!配上麻辣涼拌汁,夠特別、有風味!🍑 蜜桃乳酸就更加唔洗講,酸中帶甜,加大大舊真·蜜桃,完全無人造甜味甜到確喉嘅古怪感,反而係好清新,配辣辣米線簡直係

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:

三哥水煮湯鴨血米線、香烤素菜卷、蜜桃乳酸

香烤素菜卷

🍑 蜜桃乳酸就更加唔洗講,酸中帶甜,加大大舊真·蜜桃,完全無人造甜味甜到確喉嘅古怪感,反而係好清新,配辣辣米線簡直係完美組合!

蜜桃乳酸

🌤 春天濕氣重,特別適合食三哥呢幾款新出品開下胃,大家記得盡快去試下啦!!!😋
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️

꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓C號舖 ⠀
☎️ +(852)2362-3818

等候时间
5 分钟 (堂食)
三哥水煮湯鴨血米線、香烤素菜卷、蜜桃乳酸
2021-03-20 191 浏览
一向鍾意食米線多過食飯。所以成日幫襯各米線店,譚仔三哥就是其中一間。聽講譚仔三哥米線又有新出品,今次推出的是「三哥水煮湯鴨血米線」。5小辣起跳,可自選辣度。當然第一時間要去試下。水煮湯鴨血米線:我點了5小辣,大大一碗,辣椒份量十足,嗜辣者必定要試下。試一啖湯頭,熬煮2個小時的秘制濃湯,濃郁辛辣鮮甜,覺得對於我有點辣,但又非常惹味。胡椒燴扣的鴨血嫩滑,入口即化,越吃越上癮。豆卜和牙菜吸收了濃湯精華,非常入味!

2021-03-16
2021-03-19 133 浏览
三哥炸醬炒蛋(💸$32)身為一個肉醬迷 當然要試下三哥炸醬炒蛋😚望落感覺有小小劣 份量亦都同個價錢唔太成正比💸食落味道正常 但感覺有啲唔夾🤯味道係分開 冇融合一齊❌👅 回味指數:3.5/10總結 R小編都係將個肚留返比好食既豬潤😂大家無咩事就唔好去試伏了😛
三哥炸醬炒蛋(💸$32)
身為一個肉醬迷 當然要試下三哥炸醬炒蛋😚
望落感覺有小小劣