招聘中
$17,000-$20,000
月薪 (面议)
$17,000-$20,000
月薪 (面议)
餐厅: 譚仔雲南米線 (Imperial Kennedy)
资讯:

香港必吃譚仔米線,真的很火🔥早在兩年前已有內地分店~來香港一定要試!熱鍋系列雙人套餐🈶️1款特色熱鍋3款自選食材2款特色小食2份主食2杯熱飲👇以下附帶點餐攻略📝Step 1:選一款特色熱鍋+3款自選食材✅這次點了一份鮮蕃茄雞件鍋辣度可自選,小到十小辣,大到特辣🌶️亦可選不辣,個人口味在三小辣(適中🌟)辣味搭配番茄真的好香好好吃👍Step 2:選三款自選食材✅如圖選了魚肚、鮮淮山、珍寶蟹柳魚肚很鮮滑❗️淮山很入味❗️蟹柳大大一條❗️Step 3:選兩款特色小食✅四川青椒皮蛋+➕紅油木耳兩份涼拌菜~微微辣好吃😋特別喜歡將皮蛋拌面吃!木耳很爽口!Step 4:選兩款主食✅迷你米線 ➕迷你寬面分量足!兩人吃剛剛好!Step 5:選兩杯飲品配餐飲料已包兩杯熱飲☕️✅凍奶茶+熱檸檬水凍飲需另➕3💰可轉凍飲或汽水P.S.菜單頁在後面幾張圖,請自取~菜單還有一個溫馨提示把所有配料吃光光後再把湯汁放在米線或米飯吸盡熱鍋精華!
香港必吃譚仔米線,真的很火🔥
早在兩年前已有內地分店~
來香港一定要試!

熱鍋系列雙人套餐🈶️
2杯熱飲
👇以下附帶點餐攻略📝

Step 1:選一款特色熱鍋+3款自選食材
✅這次點了一份鮮蕃茄雞件鍋
辣度可自選,小到十小辣,大到特辣🌶️
亦可選不辣,個人口味在三小辣(適中🌟)
辣味搭配番茄真的好香好好吃👍

Step 2:選三款自選食材
✅如圖選了魚肚、鮮淮山、珍寶蟹柳
魚肚很鮮滑❗️
淮山很入味❗️
蟹柳大大一條❗️

Step 3:選兩款特色小食
✅四川青椒皮蛋+➕紅油木耳
兩份涼拌菜~微微辣好吃😋
特別喜歡將皮蛋拌面吃!
木耳很爽口!

Step 4:選兩款主食
✅迷你米線 ➕迷你寬面
分量足!兩人吃剛剛好!

Step 5:選兩杯飲品
配餐飲料已包兩杯熱飲☕️
✅凍奶茶+熱檸檬水
凍飲需另➕3💰
可轉凍飲或汽水

P.S.菜單頁在後面幾張圖,請自取~
菜單還有一個溫馨提示

• 迷你寬面
  • 凍奶茶
  • 熱檸檬水
2024-02-03 84 浏览
98的双人火锅套餐锅底是先番茄鸡件锅,辣度可以自己选择,我们吃的是中辣,酸酸辣辣的很开胃里面的🐓肉非常的嫩,而且分量一点也不少😋配料还有预设配料有白菜、豆卜、青瓜、木耳还可自选3配料,鱼肚、淮山、珍宝蟹柳和油豆腐,煮入味吸满了汤汁之后真的好好吃!锅底还可以选择重庆酸辣猪四宝锅或者香茜皮蛋鱼肚锅!不得不说,冬天就是得吃火锅才舒坦套餐有两份凉菜,自选了四川青椒皮蛋和红油木耳,水准在线!主食是一份宽面和米线,煮在火锅里面超好吃,因为这两款都是能挂住汤汁的,只要汤底不错,怎样都会好吃😋套餐还包含了两杯饮品,大家自行按喜好点~对了,这个餐只在晚上6:00后供应
98的双人火锅套餐

套餐有两份凉菜,自选了四川青椒皮蛋和红油木耳,水准在线!

套餐还包含了两杯饮品,大家自行按喜好点~
对了,这个餐只在晚上6:00后供应
2024-01-23 165 浏览
今日天氣超級寒冷,很適合打邊爐,我們來到譚仔試新出的二人火鍋套餐,用藍色的酒精膏來發熱,火力都幾夠。套餐的份量很足夠,有兩款特色小食兩個主食和兩杯飲料,價錢也很平,只是$98。我們叫了10小辣蕃茄雞片鍋。食材的選擇也很多。主食方面,可選擇米線、寬麵或白飯。好少見到譚仔有白飯食。我們叫了豬四寶,豬腸都好爽口。服務員也很貼心,見到叫火鍋套餐的食客會特意安排他們坐在比較寬敞的座位。

2024-01-05 49 浏览
每隔幾天就忍不住去點這家重慶酸辣3餸米線,價格適中,湯鮮米線爽滑配菜嫩氣,最愛的快餐廳!服務態度好,上菜速度快。圖上我點的是豬潤,牛肉,豬肉的三拼米線(大辣),豬潤脆卜卜鮮嫩可口,牛肉帶有奶香,真是令人讚不絕口!而且聖誕那幾天還有活動,買三餸米線送小菜一份,也許是那天運氣好得到了一份蒜泥白肉!不得不說,譚仔的米線味道好,連小菜也不輸外面的餐館水平,蒜泥白肉入口甜辣爽滑,遠遠端上來便聞得到肉香,肉香蒜香交織,真是一場味覺盛宴!
酸辣湯底三餸米線
2023-12-23
$40 (宵夜)
酸辣湯底三餸米線
  • 三餸米線
2023-10-26 77 浏览
外賣魚腐豬潤重慶小辣米線,返屋企發現冇魚腐,只有腐皮,店內唔多人,冇法理解點解可以錯,單又寫魚腐,冇辦法,已經返到屋企,冇辦法行過去。雖然味道幾好,但仍然好傷心
外卖自取
2023-10-17 48 浏览
今日我和老公唔知晚飯可以食啲咩,就一齊去食譚仔雲南米線,我叫了過橋米線蕃茄湯底和涼拌薑蔥爽滑魚皮,我第一次食魚皮,魚皮整得好爽,辣度都啱啱好,不過魚皮有啲鹹。一個女仔真係好難食晒成碗過橋米線。
2022-09-05 617 浏览
香港人不嬲都好鍾意食譚仔米線,無論係返工嘅lunch time,淨係放咗工星期六日嘅下午茶或晚餐時間,譚仔米線都有一種屬於香港人嘅魅力🇭🇰今日食嘅米線係10小辣嘅魚腐雞肉米線,同之前一樣魚腐都會滲滿咗湯底嘅精華,而米線嘅口感依舊都係咁彈牙,但係一上到嚟掛住食唔記得咗影相🤣,另外都叫咗個麻辣皮蛋,每一啖都超級麻辣好似激啊,熱到個皮蛋好入味仲充滿芫荽香,超正講真幾十蚊食一碗勁飽肚又高質嘅米線🍜,仲有正宗四川風味嘅小食,唔怪之係咁多香港人都鍾意食😍

疫情下外賣變成大家既日常好食既堂食同好食既外賣又真係好唔同勞蘇食就轉轉個外賣mode做個 ,疫市之中搵下生活快樂點子譚仔人人都食過,勞蘇食只會放係個心入面尊敬而唔會拎出嚟寫既但見譚仔近日推出引起社會大眾討論(幾勁)既芝士撈,順應民意試試佢既爆炸性新意外賣自取即評烤豬柳芝士泡菜撈米線,外賣既話,連米線面都加左芝士,同個芝士醬唔同,所以至少有兩款芝士撈呀撈,因為係外賣,個米線有少少乾都幾難撈,撈完個賣相都幾芝幾吸引試食時間!芝士醬能夠沾滿每一條米線,味道都幾濃幾好味米線滑身配芝士醬都幾夾,泡菜就當然係芝士既朋友,少少辣味同酸味,好味之餘亦會無咁漏,可以不停食烤豬柳都好味既,烤焗得又香又正,有啲似麥xx豬柳漢堡既豬柳,但加埋芝士醬就會好咸,分開佢會好啲同時都叫左啲小食,川辣木耳黑栢葉,上次食雞汁黑栢葉覺得幾正所以返啅,今次食川辣仲正仲惹味佢比其他譚仔小食多一份雞汁味,個人覺得幾正,我會食一啖再配一大啖淨米線麻辣豬耳,大大份,酸酸辣辣,一般譚仔味,好味既最後就係一向食開既麻辣,唔多講啦,麻辣湯底我就鍾意配魚腐索湯汁食整體來講芝士撈米線都算幾好食,我都應該會再食,外賣有少少乾,如果都有叫湯米線
疫情下外賣變成大家既日常
好食既堂食同好食既外賣又真係好唔同
勞蘇食就轉轉個外賣mode做個[疫流外賣點評] ,疫市之中搵下生活快樂點子

譚仔人人都食過,勞蘇食只會放係個心入面尊敬而唔會拎出嚟寫既
外賣自取即評

芝士撈米線

試食時間!芝士醬能夠沾滿每一條米線,味道都幾濃幾好味

烤豬柳芝士泡菜

烤豬柳

麻辣豬耳,大大份,酸酸辣辣,一般譚仔味,好味既

川辣木耳黑栢葉

黑栢葉

麻辣豬耳

麻辣10小魚腐

整體來講芝士撈米線都算幾好食,我都應該會再食,外賣有少少乾,如果都有叫湯米線既加一匙湯撈仲好
可以再試下芝士汁撈唔同既餸

#只此一次既譚仔食評
外卖自取
烤豬柳芝士泡菜
烤豬柳
川辣木耳黑栢葉
黑栢葉
2021-11-17 730 浏览
I have always been a ran of Tam Jai noodles. My favorite order would have to be the: 1. Supreme ComboWe usually order for 2. I love their hunan sour and spicy soup. Super good!! Their ingredients are fresh! I especially love their QQ noodles.2. Hunan Chicken Wings We love their signature chicken wings as well. The perfectly cooked and seasoned wings. To die for!

1. Supreme Combo

2. Hunan Chicken Wings

2021-09-06 557 浏览
The tomato soup base was a fresh compliment to the crisp lettuce and mushroom noodles that I ordered!!! The portion of mixian was also generous, and tasted soft and filling in my mouth. Would definitely recommend for everyone looking for an economic, healthy and delicious meal!
2021-08-20 515 浏览
話說有屋企人突然想食譚仔,自己都有一排冇食米線,所以就奉陪一下啦。 其實有諗過譚仔駛唔駛寫食評。不過之前一直食開清湯,今次第一次試番茄湯底,所以當係稍稍紀錄一下。 一如既往,譚仔嗰場好爆,我哋1219落單,嘢食要1242先送到,心急嘅朋友會嫌耐。 我總共要咗三個餸,冬菇、芽菜、豬潤。意外地,番茄係原個切粒,唔係現醒嘅茄溶;番茄係連皮嘅,呢點就睇個人口味啦。 冬菇有4粒,索湯,但係就唔係鮮冬菇。豬潤有大約8舊,份量ok。 有驚喜嘅係芽菜,有成大半碗咁劑,大約係米線嘅2/3左右。 不過現場真係好熱,冷氣唔掂,再加上食住碗咁熱辣辣嘅米線,真係食到出汗啊。

番茄湯底

豬潤、冬菇、芽菜番茄米線

有驚喜嘅係芽菜,有成大半碗咁劑,大約係米線嘅2/3左右。

番茄湯底
2021-03-15 1226 浏览
好耐冇食過譚仔佢新出左一款木瓜魚湯米線,未食過而且覺得幾新奇就決定試一試脆肉鯇都幾多,口感唔錯湯底揀咗平時食開嘅酸辣(+$1)、少米線(-$1)可能個辣蓋過左本身嘅木瓜味所以食唔出淨係食到酸辣同埋味精味米線加埋韭菜、芽菜、腐皮好正個人覺得呢款湯底冇乜特別,下次都係揀返普通酸辣米線不過次次食親到流晒汗,兼且個嘴紅晒環境都幾大,坐滿人食物上枱時間比較慢,等咗20分鐘先有得食
好耐冇食過譚仔
佢新出左一款木瓜魚湯米線,未食過而且覺得幾新奇就決定試一試
脆肉鯇都幾多,口感唔錯
湯底揀咗平時食開嘅酸辣(+$1)、少米線(-$1)
可能個辣蓋過左本身嘅木瓜味所以食唔出
淨係食到酸辣同埋味精味
米線加埋韭菜、芽菜、腐皮好正
個人覺得呢款湯底冇乜特別,下次都係揀返普通酸辣米線
不過次次食親到流晒汗,兼且個嘴紅晒
環境都幾大,坐滿人
食物上枱時間比較慢,等咗20分鐘先有得食
2020-11-29 1558 浏览
話說上星期,爸爸問我土匪雞翼係咩味道,原來爸爸未食過譚仔㗎🤔 Weekend一於做吓孝順女,帶佢試吓==============================蕃茄紫菜豬肚米線 $39未食過蕃茄湯嘅我,試咗啖爸爸嗰碗。估唔到肚絲嘅量幾多,爸爸最後食唔晒😮湯底有鮮蕃茄,醋味突出,相信湯底加咗白醋,帶出蕃茄嘅味道。土匪雞翼(3隻)$25今日嘅主角!一嚟到香噴噴,熱辣辣。不過外皮較燶,又唔脆,調味唔能夠入到肉裏面,小失望😔蜀香肚絲 $24唔太食得辣嘅我,喺爸爸驅使之下陪佢試吓!麻辣醬汁好惹味,對於食開三小辣嘅我都接受到~下次一於試吓網上流傳嘅食法,用肚絲嘅辣汁乾撈米線,諗起都流口水🤤魚腐豬膶重慶三小辣 $42三小辣對我來講啱啱好,唔會死鹹死辣,既過癮又唔會食得辛苦。配料方面,魚腐軟滑得嚟帶幾分彈牙,豬膶唔會煮得過老,今日呢碗得3片,唔夠喉🤪Weekend同爸爸試吓新餐廳(對佢嚟講🤣),喺疫情下,呢個係佢期待咗一個星期嘅活動,唔知下星期試邊間新嘢呢🤪

土匪雞翼(3隻)$25

蜀香肚絲
魚腐豬膶重慶三小辣
  • 蕃茄紫菜豬肚米線$39
2020-05-27 2422 浏览
其實我冇諗過會為譚仔寫一篇食評,畢竟譚仔真係太常食,又總有一間係附近😂呢排譚仔成日搞搞新意思,其中一個就係母親節呈獻 - 蟲草花雞湯米線,本身都係諗住試下就算,但一試竟然有驚喜😨🙊 所以大家先會睇到呢篇文~🥰蟲草花雞湯米線 ($42)話呢個係養生米線都不為過,佢嘅雞湯味道頗濃,配上🔸超嫩滑嘅雞肉卷🔸滋補嘅蟲草花🔸清腸降血脂嘅黑木耳🔸膽固醇含量只有普通雞蛋3分之1嘅竹絲雞蛋🥚 食完都覺得自己健康咗啊🤓

蟲草花雞湯米線
蟲草花雞湯米線 ($42)

蟲草花雞湯米線
2019-11-03 2550 浏览
經過堅尼地城見到新張咗間譚仔呢樣都唔係吸引到我入去嘅原因最重點係俾我見到門口張靚靚海報!! 生腸終於番黎啦所以就走左入去食以前我鐘意食蕃茄加辣湯底但最近覺得重慶酸辣都幾好食, 好惹味我個人唔太鐘意食酸野不過重慶酸辣唔係果種酸味為主佢係辣為主, 再帶少少酸味刺激食欲, 係幾正的不過我冇特別影相, 因為今次碗米線並唔係主角主角係碟生腸呀!!!!!!好似等左超過1年(有冇呢?)終於有得食番啦生腸仲係好似以前咁, 爽口, 彈牙, 有咬口辣汁依然咁好味, 撈埋落啲米線到食, 簡直一流!惟一美中不足係可以再大碟啲囉...唔夠食呀
經過堅尼地城見到新張咗間譚仔
呢樣都唔係吸引到我入去嘅原因
最重點係俾我見到門口張靚靚海報!!
生腸終於番黎啦

所以就走左入去食
以前我鐘意食蕃茄加辣湯底
但最近覺得重慶酸辣都幾好食, 好惹味
我個人唔太鐘意食酸野
不過重慶酸辣唔係果種酸味為主
佢係辣為主, 再帶少少酸味刺激食欲, 係幾正的
不過我冇特別影相, 因為今次碗米線並唔係主角

主角係碟生腸呀!!!!!!

好似等左超過1年(有冇呢?)
終於有得食番啦
生腸仲係好似以前咁, 爽口, 彈牙, 有咬口
辣汁依然咁好味, 撈埋落啲米線到食, 簡直一流!
惟一美中不足係可以再大碟啲囉...唔夠食呀