招聘中
$17,000-$20,000
月薪 (面议)
$17,000-$20,000
月薪 (面议)
餐厅: 譚仔雲南米線 (康寧道)
资讯:

2024-11-28 10 浏览
大家都講得好啱,呢間不嬲都係快靚正,但係最遺憾嘅係米線嘅口感差咗,生腸冇以前咁爽口,而家係硬嘅,而外賣嘅蒜泥白肉,雞腳筋,都比以前小咗好多。咁樣唔得個喎。食材差咗都算,仲要少咗🫵🏻
2024-06-07 41 浏览
呢間可以喺觀塘區入面最好食嘅譚仔出餐又快米線唔會太林,又唔會太硬最鍾意食酸菜魚湯湯底酸酸辣辣,超開胃另外,小食份量,覺得呢間比較多每次必點蒜泥白肉蒜蓉同白肉非常配合10分推薦
呢間可以喺觀塘區入面最好食嘅譚仔
出餐又快
米線唔會太林,又唔會太硬
最鍾意食酸菜魚湯湯底
酸酸辣辣,超開胃

另外,小食份量,覺得呢間比較多
每次必點蒜泥白肉
蒜蓉同白肉非常配合
10分推薦
2024-03-10 67 浏览
這家是我吃過九龍最好吃和質素保持最好的店,不論是湯頭還是配料,店舖整潔程度,從來不曾失望過。所以搬離觀塘區之後,也經常回來大年初三曾到康城店,點餐內容一樣但魚片頭卻不是往常吃的那種昨天滿心歡喜的到常吃的康寧店,溫度下降,想吃一碗熱騰騰的湯米線,如常點了三哥酸辣,友人如常點麻辣湯當米線上桌時。心中噢的一聲,為什麼魚片頭也跟從前不一樣呀呀呀呀,一問之下,所有店的供應商換了🥲🥲🥲可否還我好吃的魚片頭🥲🥲🥲🥲不過整體來講,康寧店還是我最愛的
這家是我吃過九龍最好吃和質素保持最好的店

大年初三曾到康城店,點餐內容一樣

但魚片頭卻不是往常吃的那種

可否還我好吃的魚片頭🥲🥲🥲🥲
不過整體來講,康寧店還是我最愛的
2024-03-09
2024-02-07 67 浏览
外卖 态度十分不好还帮我点错单 最后回家发现没筷子。打电话过去 她说我没问她要筷子。说筷子收费 收费可以啊。但你要告诉我呀。你不说也没给我拿筷子 作为店长不应该这样不负责

外卖自取
2024-01-22 33 浏览
譚仔雲南米線現在好多元化,依家素食人士都照顧埋,現在逢星期一都有一個蟲草花素湯鮮淮山過橋米線,超值價只售$38,價錢超值之餘,仲要好好食,湯底清甜,跟餐配埋肉醬鹹酸菜超開胃
2024-01-22
2017-10-04 2889 浏览
成日諗唔到食咩嘅時候就會想食譚仔,今日晏晝覺得好肚餓但係唔知食咩好,即刻就諗到譚仔😋😋平時通常識開麻辣3小, 今次就食咗重慶酸辣三小,食落唔覺得有好明顯嘅酸味,同埋雖然望落去好紅好似好辣咁,但係辣味都冇平時嘅麻辣咁辣👅👅個人鍾意食辣但係又唔可以食得太辣,所以次次去譚仔食野都會加返杯凍檸蜜,甜甜地最啱就係解辣😆平時去好多其他餐廳飲凍檸蜜都要加錢,但係喺氹仔嘅靈物就同普通嘢飲一樣都係加$7😂所以通常都係會喺度譚仔先飲凍檸蜜😆😆☺️
2017-10-04
2017-09-10 878 浏览
譚仔真係食上癮買左外賣返屋企食正如標題所講,觀塘康寧道呢間分店嘅質素不嬲都好好(你唔好以為間間分店都好)份量唔錯 米線 送既份量都ok墨丸一如既往好味彈牙三小辣 辣度同一般分店一樣既辣度🤤👍🏻👍🏻希望保持咁 唔好好似九龍灣果間做得咁差
譚仔真係食上癮
買左外賣返屋企食
正如標題所講,
觀塘康寧道呢間分店嘅質素不嬲都好好
(你唔好以為間間分店都好)
份量唔錯 米線 送既份量都ok
墨丸一如既往好味彈牙
三小辣 辣度同一般分店一樣既辣度🤤👍🏻👍🏻

希望保持咁 唔好好似九龍灣果間做得咁差
外卖自取
2016-07-09 1820 浏览
「譚仔雲南米線」地方整潔,麵線美味。她們製作認真且勤快。不消十分鐘左右已經端上熱騰騰米線,湯呈奶白色,鹹度適中,此米線配以數片雞肉,肉質尚軟,冰鮮味被麻辣味蓋住,美味非常。米線吸收清湯味道,肥肥厚厚的,質感軟腍爽囗,麵上加了蔥花和粗身的芽菜,味道也滲進了湯底裡,這樣,它們與滑溜溜又富彈性的米線同放進口中,感覺出奇地配合,一口再一口,滋味十足。下次一定來光顧!

2016-07-09
午餐
2014-05-17 1727 浏览
原來附近又開多左間譚仔,特登行遠啲黎試下。同一般譚仔裝飾無異,不過呢間有埋樓上舖,是日無開,唔知係點樣呢。叫番平時食開嘅野,再加左一杯凍檸蜜。例叫皮蛋,個汁香辣,皮蛋入口即化,好味。牛丸酸辣米線,第一次食譚仔嘅牛丸,無乜特別,但唔係一般凍肉舖貨,幾爽口不是死實那種。竹笙酸辣少米,叫左少米好似分別都不大,竹笙片數亦好似比另一分店多??大概係隨手嘅。米線彈牙,酸辣湯底好濃,配料都比足份量。間間譚仔都坐得迫,呢間都唔例外,但至少啲阿姐無咁惡,落單清晰,呢間分店有下次。
原來附近又開多左間譚仔,特登行遠啲黎試下。

叫番平時食開嘅野,再加左一杯凍檸蜜。
例叫皮蛋,個汁香辣,皮蛋入口即化,好味。

2014-04-26
2013-12-16 596 浏览
食完舌頭麻痺唔係麻辣痺係味精痺...腐皮墨魚丸麻辣湯底(大辣)墨魚丸 - ok啦, 唔夠彈牙腐皮- 太腍麻辣湯底嗌大辣架啦都ok夠辣亦夠麻太麻咗少少service very nicesmile姐姐們very nice!!!
食完舌頭麻痺
唔係麻辣痺
係味精痺...

腐皮墨魚丸麻辣湯底(大辣)
墨魚丸 - ok啦, 唔夠彈牙
腐皮- 太腍
麻辣湯底嗌大辣架啦
都ok夠辣亦夠麻
太麻咗少少
service very nicesmile
姐姐們very nice!!!
2013-10-25 272 浏览
酸菜鮮冬菇腐竹清湯酸菜 - very good有酸味nicely酸鮮冬菇 - quite fresh腐竹 - 薄身夠滑清湯鮮甜有魚味魚腐竹笙墨魚丸麻辣湯底(大辣)魚腐 - 太薄, 太腍竹笙 - 太腍墨魚丸 - ok啦, 唔夠彈牙麻辣湯底嗌大辣架啦都ok夠辣亦夠麻太麻咗少少service very nice姐姐們very nice!!!
酸菜鮮冬菇腐竹
清湯
酸菜 - very good
有酸味
nicely酸

鮮冬菇 - quite fresh

腐竹 - 薄身夠滑

清湯鮮甜有魚味

魚腐竹笙墨魚丸麻辣湯底(大辣)
魚腐 - 太薄, 太腍
竹笙 - 太腍
墨魚丸 - ok啦, 唔夠彈牙
麻辣湯底嗌大辣架啦
都ok夠辣亦夠麻
太麻咗少少

service very nice

姐姐們very nice!!!