2024-07-27 17 浏览
唔知大家有冇試過譚仔三哥米線?今次我點咗十小辣 (因以前食過三小辣麻辣腩肉魚腐米線、湖南土匪雞翼同埋麻辣豬耳,真係食到我心頭好!🍜 十小辣麻辣腩肉魚腐米線十小辣的麻辣腩肉魚腐米線,是一碗充滿火辣風味的湯麵。湯頭濃郁,辣味層次分明,唔會單調,腩肉和魚腐的組合讓人回味無窮。米線滑嫩,吸收了湯汁的精華,每一口都是一種享受。🍗 湖南土匪雞翼湖南土匪雞翼就係另一種風味,雞翼外脆內嫩,內裡多汁,讓人一口接一口,根本停唔落嚟。特別適合配啤酒,真係一流嘅下酒菜。🐷 麻辣豬耳麻辣豬耳是一道特別的小吃,切成薄片,口感脆爽,拌上辣椒和花椒,鮮辣開胃。整體而言,譚仔三哥米線呢個組合真係值得一試,無論係重口味嘅食客定係鍾意挑戰新事物嘅你,都可以喺呢度搵到屬於自己嘅味道!每一樣菜式都好有特色,性價比仲高,真係唔可以錯過!
十小辣麻辣腩肉魚腐米線

十小辣麻辣腩肉魚腐米線
湖南土匪雞翼
麻辣豬耳
2019-06-13 1819 浏览
好耐無去葵涌廣場見今日早放工去行返轉雖然呢到有好多野食但經過譚仔聞到陣味就會流口水 xdxdxd叫左雞肉墨丸十小辣我發覺間間三哥的十小辣的辣都唔同level呢間好似無平時咁辣下次黎可以挑戰下五小譚仔的墨丸真係無得輸~夠彈牙又有墨魚味~
好耐無去葵涌廣場

叫左雞肉墨丸十小辣

我發覺間間三哥的十小辣的辣都唔同level
呢間好似無平時咁辣
下次黎可以挑戰下五小

譚仔的墨丸真係無得輸~
夠彈牙又有墨魚味~
2019-05-30
  • 墨丸
2019-05-22 745 浏览
昨晚出街吃飯,沒有煮飯,所以今日下午要出去吃。今日想吃米線,吃米線通常我都會找他,三哥,麻煩外賣。等了十分鐘左右就有了,回到公司打開,仍然非常熱。我習慣不分湯,但米線都依然爽口。我點了豬潤及酸菜,3小辣。豬潤很鮮嫩,一點也不粗。酸菜不太酸,夠味,爽口。原來3小辣都已經很辣,下次都是要再解一級吧。整體來說,是好味的。不經不覺,吃了三哥多年,價錢亦一點一點的增長,但水準依然,一點也沒變,我會繼續支持的。

2019-05-22
10 分钟 (外卖自取)
2019-03-21 635 浏览
🔅🔅🔅有無人有同感食完三哥譚仔米線心情特別會好~今晚陪媽媽去食二人簡單的晚餐🔸<過橋米線套餐三哥酸辣湯> 嗜辣的我一定係遺傳的媽媽同樣愛吃酸辣湯~三哥酸辣湯底真係不錯酸得開胃又唔會辣嗆口不知何時米線變得幼細但吃起來口感也不錯~套餐份量果然爆多所有配菜都有齊夠兩人吃有多了所有肉一起煮另湯底更鮮甜個人最愛每口米線總要加入少少炸醬啖啖好滋味又滿足🥰🔹<土匪雞翼> 三哥譚仔熱門小食沒理由不叫吧!雞翼係剛焗好超香皮脆肉嫩肉汁又多😋🔸有媽媽真好😊讓我可以多吃一隻雞翼😋🔅🔅🔅
有無人有同感
食完三哥譚仔米線
心情特別會好~
今晚陪媽媽去食
二人簡單的晚餐
<過橋米線套餐三哥酸辣湯>
嗜辣的我一定係遺傳的
媽媽同樣愛吃酸辣湯~
三哥酸辣湯底真係不錯
酸得開胃又唔會辣嗆口
不知何時米線變得幼細
但吃起來口感也不錯~
套餐份量果然爆多

皮脆肉嫩肉汁又多😋

有媽媽真好😊
讓我可以多吃一隻雞翼😋
2019-03-13 143 浏览
🔅🔅🔅為左消除一日疲勞同餓左整個下午一放工就去三哥好好慰勞自己去大食一餐!🔸<鮮冬菇墨丸三哥酸辣湯米線> 每次米線份量好多不過次次都會食晒由於今日實在太餓無特別地叫少米線米線煮得剛好爽口開胃的三哥酸辣湯酸得黎開胃又唔辣雞肉指定必定款色好滑好嫩份量又多湯底即刻變得鮮甜冬菇大大隻好新鮮而且完全吸收湯汁🔹每一啖米線再配一啖湯唔洗二十分鐘就清晒成碗米線既飽腹感真係好正~一個人食米線既好處係等位好快因為可以搭檯🔅🔅🔅
為左消除一日疲勞
而且完全吸收湯汁

🔹
每一啖米線再配一啖湯
唔洗二十分鐘就清晒成碗
米線既飽腹感真係好正~
一個人食米線既好處係
等位好快因為可以搭檯
2019-03-11 383 浏览
三哥出左新野食呀:辛蒜燒茄子同兩款新飲品解辣蘋果酸同柑桔香梅今日試左茄子同柑桔香梅,味道唔錯,可以推介下👉🏽辛蒜燒茄子開半既茄子舖滿蒜蓉,好入味,如果有得揀辣就好啦,會更加惹味👉🏽柑桔香梅飲落甜中帶小小話梅既酸,好開胃😚

今日試左茄子同柑桔香梅,味道唔錯,可以推介下

👉🏽辛蒜燒茄子

開半既茄子舖滿蒜蓉,好入味,如果有得揀辣就好啦,會更加惹味

👉🏽柑桔香梅
飲落甜中帶小小話梅既酸,好開胃😚

2019-02-15 420 浏览
成日都總有機會遇到一個人食飯的日子,一個人既時候我一定會揀三哥譚仔食,已經做咗6-7年忠實粉絲今次黎到葵芳的葵涌廣場三哥譚仔食,叫咗碗麻辣大辣雞肉牛肉薯粉,湯底睇落去偏橙啡色,好似好辣咁,但原來哩間的辣相對無咁辣,咸味會多少少,我更喜歡牛肉同雞肉2個餸都好足料,有好多塊,食極都仲有餸,真心抵食呀,我鐘意食米淋D,每次都會叫米淋,哩間真係做到比你架,唔同某些分店係照舊煮到偏硬身難咬仲有哩間既譚仔姐姐都好友善,好好服務同態度,要讚揚的,又會唔該又會多謝總結:葵芳三哥譚仔姐姐有禮,有咩落單既要求都做足,廚房都真係跟單煮比你,湯底方面再咸味重D唔係只得辣味,分量都好足料大碗

大辣雞肉牛肉薯粉
大辣雞肉牛肉薯粉
2018-12-30 343 浏览
譚仔同埋譚仔三哥 ,你哋鍾意食邊個而今次我同我男朋友就決定挑戰 譚仔三哥喇!!揀咗佢嘅過橋米線, 五十幾蚊雞 !有多種配料,例如:腐竹、牛丸、墨魚丸、豬肉、雞肉、肉醬等等,材料豐富,包羅萬有!!湯底仲可以選擇, 而我就叫左個最普通嘅清湯!唔好睇清湯咁簡單呀!佢係用咗豬骨特製,入口清甜可口 ,仲不加味精!!完全唔乾 !可以嘅,仲可以試埋招牌土匪雞翼!惹味又好食 譚仔一向係窮人恩物,不過價錢就好像捱不過通脹,越來越貴了 不過當普通一餐晚飯都可以接受嘅
譚仔同埋譚仔三哥 ,你哋鍾意食邊個

而今次我同我男朋友就決定挑戰 譚仔三哥喇!!

揀咗佢嘅過橋米線, 五十幾蚊雞 !

湯底仲可以選擇, 而我就叫左個最普通嘅清湯!
完全唔乾 !

可以嘅,仲可以試埋招牌土匪雞翼!
惹味又好食

譚仔一向係窮人恩物,不過價錢就好像捱不過通脹,越來越貴了

不過當普通一餐晚飯都可以接受嘅
  • 土匪雞翼
2018-12-26 211 浏览
平時放假唔知食咩好,決定近近地落樓下食個三哥譚仔。而我最鍾意就係食三哥重慶酸辣湯底,個人覺得呢個湯底最香口惹味,而且個辣度適中,就算我唔食得辣都接受得到。除咗尖椒皮蛋,口水雞都係我嘅最愛,而且一定要配麻辣涼拌汁先好食!熱食係非常一般!口水雞香辣,入味,不過如果芫荽再多啲就會好。

2018-11-30 228 浏览
午飯時間又到,今早吃得有點飽,所以想吃米線,不想食飯。吃米線,當時會想記這間食店。我點了一個麻辣米線,配料是豆卜及酸菜,三小辣。午飯時間真的有很多人,門口都已經站滿等候的客人,大約等了十分鐘才可取。回公司一打開,就可以嗅到很香的麻辣味道。米線及湯是一同上的,但米線都不是太淋,還可以。豆卜本身是吸水的,所以豆卜吸了一點湯,就覺得又辣又好味。酸菜也沒有浸淋,還是爽口的。其實我只是點了三小辣,但我還是覺得非常辣,下次要點四至五小辣了。簡單的一個午餐,實惠的價錢,真是一個非常好的選擇。

簡單的一個午餐,實惠的價錢,真是一個非常好的選擇。
2018-11-30
10 分钟 (外卖自取)
2018-09-25 343 浏览
今日打完波,簡單d 去左葵廣食譚仔三哥。兩個人每人叫左一碗米線,一入份豬耳同凍檸茶。三哥始終係至愛,水準依然一樣。麻辣中辣加九菜炸醬,咁就一餐。值得一提,只要你order夠$100就可以有免費小食,暫時其他分店未見到。兩個人咁食真係好抵食。

2018-08-19 340 浏览
葵涌廣場想食清清地既米線唔駛諗,只得三哥,最衰佢無送外賣,唯有上去買啦⋯⋯⋯點知去完個洗手間出泥都未拎得拎到返公司食⋯⋯叫酸辣,好淡好淡⋯⋯好似清湯咁,下次都係行遠少少,食譚仔好過
葵涌廣場想食清清地既米線
外卖自取
2018-08-10 497 浏览
平時放工會經過葵芳就會順便來葵涌廣場揾食,眾所周知葵廣出名多野食,好多人都中意來掃街,雖然係咁,都無阻我每次都想來譚仔三哥食米線。葵涌廣場呢間譚仔三哥其實唔係好大,但係我每次去到D姐姐都一定會揾到位比我,但係預左要答檯啦。咁我呢日同朋友來到無單叫米線,而係叫左一大碗的過橋米線同朋友分享,因為我朋友唔係太食得辣,所以我就叫左個十少辣,再叫左杯凍0茶解辣。點解我會叫呢個米線係因為價錢平,但好足料,有牛肉,雞肉,火腿,牛丸…等共17種配料,所以話一次過滿足曬你所有願望,加埋一杯凍野飲,每人都係30蚊,好經濟,而且米線的辣度適中,唔同配料的味道都好理想,推薦大家一試。

過橋米線

2018-08-09
過橋米線
2018-06-15 351 浏览
一個人嘅時候,最好就去食米線,呢間連鎖經營嘅米線,我個人覺得又經濟又好味,特別最鍾意佢呢個雲南米線乜嘢配料都有,唔使自己揀嚟揀去,我每次都係揀清湯底,食完之後啲湯都飲埋,真係好好味啊!

2018-05-26 317 浏览
相信大家平時都有食譚仔,今次我去到葵花涌廣場既譚仔三哥食米線,好彩今次去到下午4-5點無乜人,如果唔係有排等位。耐無食譚仔三哥見到三哥多左涼拌菜,不過今次想食雞翼,都係下次先食今次叫野食叫左炸醬清湯。無諗過淨叫1個餸既炸醬原來多1倍今次食既炸醬比以前有咬口無咁碎米線都煮得岩岩好唔會太爛最後叫左3隻新疆香草雞翼,無乜特別同平時一樣咁好味。好多人都叫土匪雞翼,但我覺得香草雞翼仲好味過土匪雞翼1個人食咁多野真係好滿足。

今次叫野食叫左炸醬清湯。
無諗過淨叫1個餸既炸醬原來多1倍
今次食既炸醬比以前有咬口無咁碎

米線都煮得岩岩好唔會太爛

最後叫左3隻新疆香草雞翼,無乜特別同平時一樣咁好味。
好多人都叫土匪雞翼,但我覺得香草雞翼仲好味過土匪雞翼

1個人食咁多野真係好滿足。
  • 炸醬